amigdas.com

Uși glisante cu autopropulsie pe role

Cum se instalează ușile glisanteDacă doriți să faceți reparații și să creați un stil original în cameră, în timp ce doriți să economisiți spațiu maxim, vă sfătuim să acordați atenție ușilor glisante ca interurbane. Acestea nu numai că vă permit să aplicați inteligent spațiul rămas, dar și să aduceți note elegante interiorului, indiferent de stilul său.

Cele mai multe uși glisante se deschid și se închid printr-un mecanism special pe role. Puteți să le instalați singuri dacă doriți. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de puțină înțelegere a lucrării unui astfel de sens. Și care sunt ușile glisante și modul în care ar trebui instalate cu mâinile lor, vom spune în acest material.

Pro și contra ușilor glisante pe role

Înainte de a cumpăra o structură glisantă și de a le instala singuri, trebuie să știți argumentele pro și contra de a le instala în casa sau în apartament. De exemplu, Avantajele ușilor glisante în interior sunt:

 • Avantajele ușilor articulateeconomisirea spațiului;
 • Nu se vor închide sub presiunea vântului sau a presiunii, ca o ușă cu balamale;
 • rulourile deschise ușor și ușor, este foarte important să le păstrați curate și să le folosiți în mod regulat;
 • Cu tehnologia modernă, ușile glisante pot fi complet automatizate;
 • fără praguri, deși unele sisteme sunt încă echipate cu ghidaje inferioare, care servesc drept prag.

şi aici de o astfel de soluție interioară, ca uși glisante pe role, cum ar fi:

 • nivel scăzut de izolare termică și fonică. Excepție sunt sistemele care sunt echipate cu un material de etanșare special, iar designul intră în nișă, însă caracteristicile lor în acest sens sunt departe de a fi orientative;
 • imposibilitatea de a instala structuri de glisare cu role ca intrări. Excepție sunt sistemele de sticlă instalate la ieșirea de la balcon sau loggia spre stradă, cu condiția ca peretele să aibă o lungime suficientă pentru instalare;
 • accesoriile pentru structurile de acest tip sunt mult mai scumpe decât accesoriile pentru ușile simple, deci chiar dacă le colectați singur, nu veți putea salva pe hardware;
 • Unele tipuri de sisteme de alunecare nu pot coexista cu mobilierul și aparatele mari.

Clasificarea sistemelor de uși glisante

Ușile glisante pot fi diferite în aparență, dar principiul muncii lor este același. leDesignul include astfel de elemente:

 • mecanism bazat pe role;
 • ghiduri;
 • usa de frunze.

Mecanismul este atașat panzei, iar rolele sale se deplasează de-a lungul ghidajelor care sunt atașate deasupra porții. În funcție de tipul de construcție, astfel de mecanisme pot fi de la două la patru, de asemenea, există modele care includ mai multe ghidaje și cârpe. În plus, designul prevede prezența unor elemente precum:

 • panouri decorative pentru închiderea mecanismului;
 • accesorii;
 • traversele;
 • tunde.

Dacă colectați și puneți singur ușa, aveți grijă ca toate aceste părți să aveți în stoc.

Ușile ruloului glisante sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • Coupe;
 • în cascadă;
 • „Acordeon“;
 • construcții cu număr diferit de pliante (de la 1 la 4);
 • raza.

Alegerea accesoriilor

Cum să alegeți accesoriile potrivitePentru a instala ușile ruloului glisant singur, va trebui să cumpărați o armătură specială pentru ele. Aceleași încuietori și mânere pentru ele nu vor fi aceleași ca și pentru foile de ușă convenționale. Deci, mânerele pentru ușile glisante sunt încastrate în pânză. O astfel de structură este făcută astfel încât pânza să se poată deplasa în siguranță și apoi să se ducă în nișă. O blocare este prevăzută astfel încât snapping merge în poziție verticală, dar nu pe orizontală.

Dacă cumpărați o ușă glisantă gata făcută, atunci adesea vine cu un set de accesorii. Dar foarte des atunci când instalați designul cu mâinile proprii, trebuie să cumpărați separat pixuri, încuietori și alte dispozitive. Alegeți foarte atent aceste elemente, pentru a nu pierde.

Caracteristicile mecanismului rolelor

Deschiderea și închiderea structurilor de alunecare se datorează mișcării rolelor de-a lungul ghidajelor. Rolurile, mecanismul și ghidajele sunt selectate în funcție de tipul de construcție, de numărul de pliante și de materialul web. Diferitele sisteme pot să difere în mod semnificativ în greutate și să creeze sarcini diferite. De exemplu, ușă pe bază de MDF cu o aripă va cântări mai puțin decât un design bicuspid de sticlă, așa că mecanismul bazat pe role ar trebui să fie mai simplu și mai ușor decât pentru construcția celui de-al doilea tip.

Dacă vă puneți pe mâini astfel de tipuri de structuri, cum ar fi coupe, acordeon sau cascadă, luați în considerare numărul de mecanisme de pe role și alegeți corect ghidajele. De exemplu, un sistem cascadă are nevoie de 2 mecanisme pentru fiecare dintre canvas și ghidaje cu 2 jgheaburi.

Și pentru ușa de sticlă trebuie să puneți două ghidaje - unul în partea de sus și cel de-al doilea în partea de jos, pentru a ține pânza masivă.

Amintiți-vă că fiabilitatea întregii structuri depinde de calitatea mecanismului rolelor și a ghidajelor.

Unde pot instala uși glisante

Cum se instalează ușile de interiorParticularitatea construcției ușilor glisante tip interior permite utilizarea acestora pentru a crea soluții de stil unice în interior, indiferent de zona din cameră. Ei vor o parte integrantă a oricărui spațiu, făcute în acest stil.

De cele mai multe ori, ușile glisante sunt utilizate pentru zonarea spațiilor rezidențiale, lăsând în același timp integritatea lor. Deci, dacă le deschideți, camera va avea o vedere holistică, dacă o închideți, ea va fi împărțită în două zone. În acest fel este posibilă alocarea unui loc de muncă mic într-o cameră mare.

De asemenea, ușile glisante sunt amplasate la intersecția unor zone de locuit și balcoane, loggii sau terase în afara orașului. În acest scop, este mai bine să folosiți structuri de sticlă, să treacă mai bine fluxul de lumină și, dacă le deschideți în timpul verii, atunci veți crea în cameră iluzia infinității.

Ușile glisante sunt perfect pentru încăperile tehnice. Cu ajutorul unei uși tip coupe, este posibilă separarea unei încăperi de depozitare sau a unei încăperi de depozitare.

Curbate usi glisante - cele mai complexe din punct de vedere al performanței și instalare, acestea sunt caracterizate printr-un ghidaj curbat și a stabilit, în principal, în duș.

Datorită caracteristicilor și dezavantajelor sale, ușile glisante nu este adecvat pentru instalare ca interroom în astfel de incinte ca:

 • o baie și o cameră de baie;
 • bucătărie;
 • camera de zi.

Instalarea ușilor culisante cu mâinile tale

Deci, când ați decis cu privire la unul sau alt tip de construcție pe role, ați achiziționat unelte și accesorii, puteți continua instalarea. Vom considera acest lucru folosind exemplul celui mai simplu design cu o singură aripă, care din punct de vedere al instalării este cel mai simplu. Multe puncte de instalare importante sunt relevante pentru alte tipuri de uși glisante.

Etape de lucrări de instalare ușile pe role sunt după cum urmează:

 • Instalarea independentă a ușilor glisanteFacem un marcaj pentru ghizii. Acest lucru se poate face în moduri diferite. În primul caz, măsurați înălțimea ușii de la podea cu o bandă și adăugați la indicatorul de ordinul de 20 mm ca un spațiu între podea și podea. Apoi, la figura rezultată, adăugați înălțimea mecanismului pe role și ghidare. Și apoi puneți semnele pe perete, conectându-le cu o linie. În cel de-al doilea caz, panza trebuie să fie atașată la orificiu și etichetă pe marginea superioară. Apoi, pentru ei este necesar să adăugați înălțimea mecanismului de rolă la ghidaj. Rețineți că înainte de a instala ghidul, asigurați-vă că semnele sunt făcute strict orizontal. Utilizați nivelul pentru acest scop;
 • În linia stabilită, setăm ghidul astfel încât să fie situat direct sub el. Puteți să-l întăriți în moduri diferite, totul depinde de design. Unele ghidaje pot fi atașate la perete prin dibluri, altele sunt fixate în paranteze sau bare. În acest caz, ghidajul trebuie să se afle la o anumită distanță de perete, astfel încât construcția să nu se agațe de deschidere sau plăci de despicare atunci când se deschide. Ghidajele trebuie selectate cu atenție și instalate corespunzător, în funcție de tipul de ușă. De exemplu, pentru ușă-coupe acestea trebuie să fie fixat atât la tavan și la podea. Și că ușa nu cade, dimensiunea ghidajului ar trebui să depășească mărimea deschiderii la jumătate cu un decalaj de aproximativ 5 cm;
 • După ce ați fixat ghidajul, așezați șurubul de montare în interiorul căruciorului cu rolele și ghidați întregul mecanism în interiorul ghidajului. Pentru un design cu o singură frunză sunt necesare două role, dar pentru o cascadă sau acordeon sunt necesare mai multe role pentru fiecare frunză;
 • Așezați parantezele pentru cărucioarele din partea de sus a țesăturii. Pentru a le fixa este necesar, după ce a ieșit de la marginea ușii aproximativ 5 mm. La instalarea structurilor de sticlă, dispozitivul de fixare constă din două picioare metalice care comprimă sticla împreună și sunt strânse cu șuruburi. În plus, nu uitați că pentru ghidajele de sticlă sunt necesare și două - deasupra și dedesubt;
 • După instalarea rolelor și a elementelor de fixare a acestora, instalați foaia de ușă. Trebuie să fie ridicată și înșurubată în bretelele din partea superioară a șuruburilor. Cel mai bine este să faceți acest lucru împreună, astfel încât unul să ridice și să țină ușa, iar al doilea în acest moment a reușit să strângă șuruburile. Apoi, verificați ușa pentru aliniere și aliniați-o, dacă este necesar, prin înșurubarea șuruburilor;
 • Cu ajutorul instrumentelor și platbandelor ascundeți deschiderea și versanții;
 • Pe partea de sus a mecanismului rolelor, atârnă o bară decorativă, ascunzându-o astfel de ochi;
 • Instalați toate componentele necesare pe ușă.

În cazul în care intenționați să vă puneți propriile mâini ușile cu o nișă în perete, atunci munca va fi mai complicată. În mod special, va trebui să faceți o partiție pe baza plăcilor de gips-carton, iar ușa însăși va intra în ea. Și pentru modelele cu un ghidaj de podea, trebuie să faceți un canel în podea cu un perforator.

Dacă astfel de lucruri nu sunt așteptate la lucru, instalarea ușilor glisante cu propriile mâini nu va fi prea dificilă pentru dvs. Aproape toată lumea le poate pune pe cont propriu, înarmată cu cunoștințele necesare și pregătită tot ceea ce este necesar pentru muncă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Descrierea și fotografia ușilor interioare-coupeDescrierea și fotografia ușilor interioare-coupe
Care sunt ușile interioare glisante: opțiunile de pe fotografieCare sunt ușile interioare glisante: opțiunile de pe fotografie
Ușile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografiiUșile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografii
Cum se instalează ușile pentru un dulap cu mâinile taleCum se instalează ușile pentru un dulap cu mâinile tale
Funcționarea ușilor interioare glisante, prețul și fotografia lorFuncționarea ușilor interioare glisante, prețul și fotografia lor
Usi interioare din sticla: instalare, preturi, fotografieUsi interioare din sticla: instalare, preturi, fotografie
Uși glisante cu ușă unică și cu fotografieUși glisante cu ușă unică și cu fotografie
Usi interioare culisante: fotografie, pret si descriereUsi interioare culisante: fotografie, pret si descriere
Uși de interior `carte`, preț și fotografieUși de interior `carte`, preț și fotografie
Caracteristicile ușilor glisante pentru dulapurile cu uși glisanteCaracteristicile ușilor glisante pentru dulapurile cu uși glisante
» » Uși glisante cu autopropulsie pe role
© 2021 amigdas.com