amigdas.com

Cum sa faci grousers pentru un motoblock cu mainile tale

Cum sa faci grousersCu unitatea de alimentare, puteți face o mulțime de lucruri diferite, dacă în plus față de unitate există un echipament atașat corespunzător. Sarcina principală a oricărui motobloc este cultivarea solului: aratul, aruncarea, plantarea și săparea cartofilor cu un anumit baldachin. Aratura necesită o grouser pentru cultivator. Acestea sunt asistenți fiabili pentru fiecare proprietar al unității și este posibil ca tractoarele motoblocului să fie făcute cu propriile mâini în câteva ore. Gruntoceps-urile sunt atașamente destul de comune, ceea ce vă permite să măriți masa echipamentului și să asigurați o prindere mai bună a motoblocului cu solul.

Informații generale

 • Cum de a face grousersPrin proiectare, aceste dispozitive sunt roți cu vârfuri. Astăzi există multe transformări diferite ale dispozitivelor și ar trebui să fie alese cu competență. Într-o măsură mai mare, calitatea lucrării determină greutatea unității. Cele mai funcționale canopii pot fi atârnate numai pe blocuri de motor grele sau agregate cu greutate medie. Dacă este de înaltă calitate, unitatea nu dă un rezultat adecvat, trebuie să achiziționați în plus roți cu suporturi.
 • Dispozitivele standard sunt roți metalice cu vârfuri, înțepenite în pământ și cu un bloc de motor. Pentru a face singur dispozitivele, va trebui să cunoașteți dispozitivul, în care desenele și schemele vor ajuta în mod serios. Va fi necesar să se determine diametrul baldachinului, să se aleagă materialul de fabricație și, bineînțeles, să se ia instrumentele necesare. Primul lucru de care aveți nevoie este o mașină de sudură și un bulgară.
 • Primul lucru pe care îl facem este determinarea dimensiunii uneltelor. Înălțimea și lățimea lor depind de sarcini, în scopul căruia cârligele sunt montate pe motobloc. De asemenea, trebuie să țineți cont de cerințele pentru masa dispozitivelor, deoarece roțile cu ele sunt uzate pentru a îmbunătăți cuplarea blocului motor cu solul. Pentru aceasta, avem nevoie de roți de greutate solidă, pe care motoblocul le poate lipsi. Greutatea minimă a roților este de 20 kg. Dacă este necesar, greutățile sunt cântărite pe cârligele solului. Acest lucru este necesar pentru a obține rezultate mai bune sau este utilizat atunci când greutatea este sub normal.

Cârlige auto-făcute

 • Cum se asamblează o grouser pentru un motoblockCea mai ușoară cale este, probabil, de a face șanțuri de pe discurile inutile de pe roțile automobilelor. Cu ajutorul unei mașini de sudura, se atașează semiaxis pe discuri, pe care se pun apoi lagărele. La discurile auto sunt plăci metalice pătrate sudate, astfel încât acestea să atingă marginile jantei.
 • Apoi plăcile sunt fixate cu șuruburile la bolțurile jantei. Următoarele sunt dinții - cârlige de oțel, care vor intra în sol. În acest scop, acesta va avea nevoie de o placă de oțel, de exemplu, un colț, care polizor este tăiat în bucăți, iar aceste piese sunt sudate împreună, cum ar fi dinți, care sunt făcute în fabrică. Cârligele primite sunt așezate pe janta roții la o distanță de 15 cm.
 • Cârligele personale pot fi fabricate dintr-un cilindru vechi de gaz. Două discuri pentru jante de 5-7 cm lățime și 30 cm înălțime sunt decuplate. În continuare, aceleași operațiuni se efectuează ca și în cazul discurilor auto.
 • Pentru a îmbunătăți roțile fiecărei cârlige cu gheare sudat un dinte superior și dinții se extind la 60 cm făcut ax :. Pentru o placă metalică jantă atașat, pe care va fi amplasat pe axa.
 • Gruntozatsepy poate fi făcut din orice piesă de prelucrat cu formă circulară. Principalul lucru este să alegeți corect lățimea și diametrul roții viitoare cu cârligele. Dimensiunile roții sunt determinate funcțional, adică pe baza utilizării motoblocului.

Pentru "Neva"

Cum se face o duză pe un motoblockMotoblocul fiecărui brand are opțiuni de balamale, mai potrivite pentru designul său. Este mai bine, desigur, să cumpărați un motoblock universal, pentru care aproape toate coperțile sunt potrivite. Pentru roțile "Neva" sunt produse cu cupe Ø 340 × 110.

Conform proiectului, clemele sunt puțin mai mari decât cele descrise de noi. Trebuie să urmați instrucțiunile, specificate mai sus, dar alegeți jante de alte dimensiuni. Înălțimea roții pentru cârligul "Neva" trebuie să fie de 340 mm, lățimea dispozitivului de casă - 110 mm.

Pentru "Centaur"

Gruntozatsepy pentru motoblock de acest brand diferă doar în dimensiune. Deasupra, am descris dimensiunile la care trebuia să ne orientăm prin refacerea roților vechi în gropile pentru Neva. Aceeași schemă este utilizată pentru realizarea de roți cu cârlige de dimensiuni mari. Înălțimea roții este de 450 mm. Lățimea roții ar trebui să fie de 110 mm, ca și pentru "Neva". Aceste cârlige sunt potrivite pentru blocul motor Centaur 2060 și 2090 și pentru unitățile cu parametri asemănători. Versiunea din fabrică va costa aproximativ 30 de dolari.

Pentru "Bison"

Motoblocul acestui brand este un echipament profesional greu și poate fi instalat pe cele mai bune echipamente atașate. Pentru ca "Zubr" să intre perfect în pământ, este nevoie de caneluri. Dispozitivele standard care se potrivesc, au o anvelopă de 200 mm și o înălțime de 700 mm. Rochie roți astfel lățime numai grele și lăstari cu excepția „Bison» JRQ78 și 79, sunt de asemenea potrivite „Centaur» 1070D, «Aurora“ 101 și «Aurora» 81, Zirka LX1080D și 1090. Fabrica stabilește distanța dintre cârlige 14,5 Butucul roții are un diametru de 60 mm. Motoblock-ul este îmbrăcat cu un butuc suplimentar.

Descrierea și dimensiunile cârligelor

Cum sa faci grousersMotoblocurile grele sunt cele mai potrivite pentru a lucra pe soluri grele și, în consecință, cârligele cu o lățime și înălțime mai mari sunt mai potrivite pentru cuplarea unității la soluri virgine sau foarte neglijate. Pentru lucrări de mare complexitate, greutățile sunt atașate la roți.

Dimensiunile cârligelor variază între înălțimea de 310-700 mm și lățimea de 100-200 mm. Blocul motor "Salute" este potrivit pentru caneluri de 500 × 100 mm și 500 × 200 mm. Acestea din urmă sunt funcționale împreună cu plugul. Aceeași dimensiune poate fi achiziționată cu un agent de cântărire cântărit cu nisip, astfel încât plugul montat să adune terenul mai adânc. Dacă există cârlige de 500 × 200, agentul de ponderare poate fi realizat singur. Roțile cu cârlige care măsoară 700 × 130 mm pe unitatea motorizată sunt purtate pentru a lucra cu cartușe, cu tăietoare plate și cu un excavator de cartofi.

Gruntozatsepy la "Zubr"

În plus față de cele descrise mai sus, Zubr JRQ78 și 79 sunt ușor echipate cu cârlige de 700 × 100 mm în blocul greu. Lățimea lor este mai mică și, cu excepția celor grele, acestea pot fi utilizate cu blocuri de motor cu greutate medie.

Cârligele la "Zubr" se potrivesc cu "Neva". Cârlige foarte populare de această dimensiune, doar datorită unei mai bune compatibilități. Roțile de 700 × 200 pot fi purtate numai pe mașini grele și sunt concepute pentru a trata solul virgin. Roțile de 700 × 100 sunt potrivite pentru nevoile medii ale fermierului, putând fi depozitate și fixate în condiții de siguranță pe un alt motoblock, atunci când cel existent este depășit, chiar și la o capacitate mai slabă. Gruntozatypy 700 × 100 va costa aproximativ 70 de dolari.

Cele mai simple cârlige

Pentru producție aveți nevoie de următoarele:

 • Grosimea oțelului de oțel de 4-5 mm pentru discurile roților.
 • Grosimea oțelului de oțel de 6-8 mm pentru cârlige.
 • Mașină de sudat.
 • Bulgară.
 • Mașină de găurit sau foraj puternic.

Cum arată angrenajul tractoruluiDouă discuri identice sunt tăiate dintr-o foaie mai subțire. În centru, se face o gaură pentru butuc și se fixează pe știfturile roții. Pe marginea exterioară, se taie proeminențe din fierăstrău de 10 cm adâncime. De pe o foaie groasă se taie cârlige triunghiulare cu colțuri tăiate. Acestea sunt sudate strict perpendiculare pe tăieturile din fierăstrău.

În ciuda cârligelor nemaipomenite făcute de ei înșiși, realizate prin această metodă, au un avantaj serios - suficient de greu pentru a asigura o aderență puternică chiar și cu o suprafață liberă sau slăbită. Cu privire la mișcarea grundului și a vorbirii nu pot fi, aceste roți sunt proiectate numai pentru a lucra pe teren.

O altă opțiune economică - Fabricat dintr-un cerc din oțel Ø15mm. Volanul poate fi utilizat de la robinetul de închidere al conductei de gaz, dacă există abur. Cârligele sunt sudate pe janta exterioară, în centrul lor este atașat butuc.

Pentru următorul design, vor fi necesare discuri auto. O astfel de opțiune de fabricare a motoblocului este optimă. La proiectare, hub-uri standard de roți din mașină și întregul set de discuri cu patru roți este achiziționat. Pentru o pereche de anvelope sunt instalate, iar al doilea este necesar pentru solul greu.

Luați un colț de oțel de 50-60 mm, tăiați în părți care sunt ceva mai largi decât discurile. În mijlocul unei părți, un sector de triunghi 60 ° este tăiat de un bulgar.

Colțul este încălzit de un arzător cu gaz și îndoit peste crestătură. Accentul la andocare poate fi un pic de apuca cu ajutorul sudurii, pentru a asigura rigiditate suplimentară. Semifabricatele rezultate sunt sudate pe partea exterioară a discului, menținute la o distanță egală.

Adunarea se repetă pe al doilea disc, nu uitați de aceeași distanță între colțuri. Acum puteți schimba rapid roțile de cauciuc la cârligele din oțel și nu vor apărea probleme cu scaunul, deoarece discurile sunt aceleași.

Designul discurilor de roți poate fi simplificat. Pentru aceasta, partea orizontală (jantă) este tăiată, iar plăcile de oțel sunt sudate. Această opțiune este potrivită pentru înlocuirea frecventă a roților pe un butuc de același tip. Discurile sunt potrivite în consecință.

Cârlige de casă de construcții complexe

Simple în fabricarea de grousers au caracteristici departe de a fi perfect. Reprezentăm construcția, care nu este inferior calității produselor fabricate.

Vom avea nevoie de:

 • Tablă de oțel 4-5 mm pentru discul central.
 • O bandă de oțel de 50 mm lățime și o grosime de 4-5 mm pentru o suprafață de susținere externă. Vor fi șase astfel de cercuri. Inelele exterioare ale roții o fac mai puternică și mai grea.
 • Placa este din oțel pentru cârlige de 8-10 mm grosime.
 • Mașină de sudura cu arc, mașină de găurit sau de găurit, bulgară.

Cum se asamblează o mașină de spălat solConexiunile sunt realizate prin sudare electrică, deoarece un arzător cu gaz de metal de această grosime nu se încălzește.

Deoarece diametrul și lățimea cârligelor sunt mai mari decât scaunul pentru roțile standard, axele sunt prelungite.

Este posibil să reglați ecartamentul, care depinde de lățimea rândurilor de pe câmp. Mutarea roților cu cârlige, puteți seta orice lățime și poziția atașamentelor. Fiecare roată cântărește cel puțin 10 kg, ceea ce înseamnă că este asigurată o prindere puternică pe teren.

Astfel de roți nu sunt dispozitive de slăbire sau arat, deși există un fel de tratament pentru sol. Ca tăietor de slăbire nu pot fi folosite, deoarece este nevoie de un punct de susținere independent. Dacă nu este nevoie să greutate cârligele, design-ul poate fi făcut mai ușor și mai delicat. Aceste roți se arată bine pe "lumină", ​​slăbite anterior. Discuri cu diametru mic, janta este ținută pe o structură deschisă cu spițe din tablă de oțel profilate. Pentru cârlige, grosimea oțelului nu trebuie să fie mai mare de 8 mm. Fiecare roată nu este mai mare de 7 kg.

Construcție combinată

Blocați avantajeleDacă tehnica este făcută de casă și solul nu este prea complicat, roțile trebuie să fie adecvate. Puteți face cârlige, folosind protectori de la tractor.

Luăm jumătăți de discuri din mașină "Zhiguli". Alegerea anvelopelor cu o suprafață de rulare bună de la tractor. Șanțurile tăiate, obținem un inel de cauciuc închis, cu o suprafață bună de rulare. Haldele de pe discurile de roată sunt deschise și, după strângerea anvelopelor, se răsucesc ferm. Cu astfel de gruntozatepami va fi posibil să se deplaseze de-a lungul drumului neasfaltat, fără teama să-l slăbească. Pe solul moale al câmpului arat, roțile nu vă vor dezamăgi, dar efortul de tracțiune va fi mai mic decât în ​​cazul versiunii metalice.

Dacă este necesar ca nu numai roțile să fie tenace, ci și să slăbească mai mult solul în pistă, se fac cârlige de tip cuțit. Puteți crea o jantă autoportantă pentru a le fixa sau a le suda pe discurile roților. Singurul dezavantaj al structurii cuțitelor este acela că nu permite mișcarea motoblocului în mod obișnuit.

Cu slăbirea de primăvară împreună cu duzele tradiționale, lățimea solului prelucrat pentru trecere se va dubla, ceea ce va economisi mult timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un motoblock de încredere ieftin pentru o reședință de varăCum de a alege un motoblock de încredere ieftin pentru o reședință de vară
Cum să plantați cartofii cu un motor-blocCum să plantați cartofii cu un motor-bloc
Caracteristici ale tehnologiei de plantare a cartofului folosind un bloc de motorCaracteristici ale tehnologiei de plantare a cartofului folosind un bloc de motor
Instrucțiuni pentru fabricarea unui bloc cu propriile mâiniInstrucțiuni pentru fabricarea unui bloc cu propriile mâini
Efectuați un adaptor la blocul motor cu propriile mâiniEfectuați un adaptor la blocul motor cu propriile mâini
Mașină de recoltat cartofi pe motoblock: ce este și cum să o faceți singur?Mașină de recoltat cartofi pe motoblock: ce este și cum să o faceți singur?
Fabricarea unui cartuș de blocare pentru motoare pe propriile mâiniFabricarea unui cartuș de blocare pentru motoare pe propriile mâini
Cum sa faci un chiller pentru un motoblock cu mainile taleCum sa faci un chiller pentru un motoblock cu mainile tale
Efectuați o mișcare pentru un motoblock cu propriile mâiniEfectuați o mișcare pentru un motoblock cu propriile mâini
Mașină de plantat cartofi pentru motoblock: fabricarea de mâini propriiMașină de plantat cartofi pentru motoblock: fabricarea de mâini proprii
» » Cum sa faci grousers pentru un motoblock cu mainile tale
© 2021 amigdas.com