amigdas.com

Instrucțiuni pentru fabricarea unui bloc cu propriile mâini

Motoblock cu mâinile propriiDacă te gândești serios la cultivarea culturilor de grădină în dacha sau în apropierea unei case particulare, vei avea nevoie de un cultivator. Această mașină miracol universal poate automatiza pe deplin cele mai multe dintre activitățile agricole în zona dumneavoastră, permițând prelucrare a solului, plantarea și dezgroparea cartofi, îndepărtați zăpada, și, uneori, să efectueze transportul anumitor mărfuri, inclusiv culturi și îngrășăminte.

Nu este un secret că un astfel de dispozitiv indispensabil poate fi cumpărat în orice hipermarket agricol, dar costul său poate fi prohibitiv ridicat. Prin urmare, din ce în ce mai mulți rezidenți de vară încearcă să facă un motoblock cu propriile mâini. Dar, de fapt, de fapt acest lucru nu necesită eforturi și abilități deosebite, iar suma cheltuielilor este redusă la minimum.

Ce este un motoblock?

Motoblocuri cu mâinile lorMotoblock sau un cultivator de motoare este o unitate cu două roți autopropulsate care este echipată cu un motor cu combustie internă. Dispozitivul se mișcă liber în față și omul se duce în spatele lui, ținând mânerele cu noduri și controale diferite. Multe modele disponibile au viteze multiple pentru a conduce înainte și înapoi. Pentru a exploata o astfel de invenție a fost maxim productiv, este echipat cu unelte suplimentare, inclusiv un plug, care permite aratul și cultivarea terenurilor.

Greutatea medie a blocului motor atinge 100 kg, iar puterea motorului depășește adesea 8 cai putere. Datorită acestor caracteristici, o astfel de unealtă poate deveni indispensabilă pentru aratul zonei de grădină.

Ar trebui să se acorde atenție faptului că toate blocurile motoare sunt echipate cu un dispozitiv special pentru atașamente, ceea ce vă permite să transferați o parte din puterea motorului într-o mașină de cosit suspendată. În general, un astfel de mecanism universal vă permite să faceți față diferitelor lucrări agricole, inclusiv:

 • aratul pământului;
 • cultivare;
 • transportul culturii (în acest caz este necesar să se achiziționeze o remorcă mică);
 • Decuparea de iarbă.

Cu ajutorul unor astfel de camioane miniaturale, locuitorii regiunilor noastre transportă lemn de foc, îngrășăminte și culturi. În timpul iernii, acesta poate fi folosit ca un instrument pentru îndepărtarea zăpezii. Chiar și modelul cel mai slab este tras fără probleme o încărcătură de până la 400 kg.

Avantajele cultivatorului

Materiale pentru motoblocuriÎn ciuda multor avantaje, universalitatea excesivă a motoblocului nu este necesară pentru fiecare rezident de vară. Da, și o greutate destul de impresionantă uneori complică funcționarea dispozitivului atunci când efectuează sarcini zilnice. Prin urmare, mulți proprietari de cabane de vară preferă o versiune simplificată sub forma unui cultivator. O astfel de soluție se caracterizează printr-un cost accesibil și un consum redus de energie.

Majoritatea cultivatorilor sunt mult mai mici decât blocurile motoare. În loc de roți, care sunt furnizate în versiunea clasică, aici sunt instalate tăietoare speciale, care sunt capabile să slăbească și să mărească solul în timpul conducerii. Ele sunt principalul element de lucru al cultivatorului. Din nefericire, nu puteți utiliza echipamente suplimentare care sunt alimentate de unitatea de alimentare a acestui dispozitiv. Acest lucru se datorează lipsei unei mișcări adecvate.

Printre posibilele "snap" doar unelte "pasive", cum ar fi:

 • plug;
 • cartofi;
 • hillers, etc.

Cum se asamblează un motoblockGreutatea cultivatorului nu depășește 50 kg, în timp ce pe piață găsiți multe modele puternice cu o greutate de până la 20 kg. Datorită acestor caracteristici, mașina este foarte simplă pentru a ține mâinile, iar consumul de combustibil rămâne la un nivel minim. Apropo, unele produse sunt echipate cu un motor electric.

Costul cultivatorilor este semnificativ diferit de costul blocurilor motorii. O unitate relativ scăzută și ieftină de 6 cai putere va costa de două ori mai mult decât un cultivator cu performanțe similare.

Caracteristicile alegerii unității

Dacă doriți să alegeți modelul potrivit pentru motoblock, acordați atenție anumitor parametri importanți. Printre acestea:

 • zona tratată;
 • tipul de sarcini care trebuie rezolvate;
 • capacitatea echipamentelor.

Cum să asamblați un cultivatorDacă dimensiunea site-ului dvs. nu depășește 10 hectare, atunci, firește, este mai bine să alegeți dispozitivul pentru cultivarea terenului. Dacă dețineți un teritoriu mai mare, este logic să vă gândiți să cumpărați un motoblock cu putere maximă.

În ceea ce privește indicatorii de putere, acestea sunt alese luând în considerare tipul de lucrări care vor fi efectuate pe amplasament. Pentru aratul sezonier al solului în perioada de toamnă este suficient să cumpărați un agregat cu o capacitate de motor de 5.5-6 cai putere. Cu toate acestea, dacă avem de-a face cu cultivarea solului virgin și a solurilor uscate, atunci va trebui să achiziționați un model mai greu cu un motor mai puternic. Cel mai probabil, acesta va funcționa pe benzina standard A92 sau A95. De asemenea, există dezvoltare diesel, consumând între 2 și 2,5 litri de amestec de combustibil pe oră de muncă grea.

Dacă doriți să achiziționați o versiune miniaturală a tractorului, preferați produsele de la mărcile dovedite. Nu este un secret faptul că echipamentul mic fabricat în Europa poate fi echipat cu unități de putere "native" ale producătorilor mai bine cunoscuți, astfel încât acest motor va putea servi viitorului proprietar de foarte mult timp. Dacă echipamentul este prevăzut cu îngrijire și întreținere corespunzătoare, acesta va funcționa liber timp de aproximativ 15 ani și la fel de mult după reparații majore într-un centru de service bun.

În ceea ce privește produsele chinezești, nu se poate lăuda cu performanțe bune, fiabilitate și durabilitate. Cu toate acestea, în acest segment puteți găsi o soluție destul de bună. Doar studiați cu atenție reputația companiei, aflați opiniile cumpărătorilor reali pe forumuri și portaluri pentru agricultori.

Motoblock de acasă, conform instrucțiunilor lui Arkhipov

Blocuri de automobile pentru ședere de varăConstrucția acestui motoblock este realizată sub forma unei unități cu două roți autopropulsate, care este alimentată cu un motor de la un motor scuter VP-150M. Acest model motor are un astfel de caracter constructiv încât, sub sarcini crescute, capul cilindrului este forțat răcit cu aer.

Dacă Arhipova observă instrucțiuni, atunci pasul următor va produce sudate dintr-un cadru de corp în formă de U, și apoi sculpta un strung axul roții. Pentru tijele principale și de comandă, ar trebui create 3 balamale, care vor acționa ca elemente de legătură între motobloc, volan și plug.

La rândul său, cadrul unității este echipat cu o țeavă de oțel cu o axă, folosind o mașină de sudură. Acest lucru va permite trageți cablurile, mergând la cutia de viteze. Tensiunea în sine este asigurată prin intermediul unui braț swing. Schimbarea treptei de viteză se realizează folosind o piesă sudată din oțel.

În ceea ce privește analogii unei astfel de dezvoltări, există într-adevăr o mulțime de ele, cu toate acestea, versiunea originală are unele merite incontestabile.

Avantajele motoarelor lui Arkhipov:

 • Cultivatorii cu mâinile lorPrezența unei articulații articulate. Nu este un secret faptul că majoritatea echipamentului de prelucrare și a tractoarelor sunt echipate cu o conexiune rigidă, care afectează în mod negativ manevrarea unității, ceea ce face mai dificilă lucrul cu aceasta. Toate elementele dezvoltării Arkhipovului sunt interconectate cu ajutorul balamalelor. Datorită acestui parametru, devine posibilă schimbarea direcției de mișcare în timpul funcționării fără a scoate plugul de la brazdă.
 • Trecerea axului către direcția de mișcare. Atunci când cultivați solul cu un bloc de motoare, mulți grădinari se confruntă cu o astfel de problemă, cum ar fi deplasarea treptată a unității pe partea sub influența rezistenței. Pentru a ridica brazda, este nevoie de mult efort. Pentru a compensa deplasarea, expertul a plasat axa plugului într-un unghi ușor în direcția de deplasare. La efectuarea lucrărilor, designul este ușor deplasat spre stânga și direcția necesară este reglată cu ajutorul balamalelor articulației.
 • Adâncimea aratului. În majoritatea modelelor existente de blocuri motoare, adâncimea de imersie a elementului de lucru se datorează coborârii sau ridicării plugului. În cazul acestui soi se schimbă automat. Pentru ajustare, unghiul plugului în raport cu brazda se modifică. La rândul său, construcția este echipată cu o placă de câmp, care servește ca forță de ridicare pentru îngroparea arbitrară a plugului în sol. Dacă problema se manifestă în mod invers și cota apare deasupra solului, atunci unghiul de atac se împinge din nou în sol la o anumită adâncime.

Ghid de instalare pas-cu-pas

Cum se colectează Motoblock-urile pas cu pasPorniți ansamblul unității cu dispunerea arborelui de deplasare. Apoi este echipat cu un corp cu rulmenți, sudat cu asterisc și cuplaje de by-pass fixe, care servesc drept diferențial. Apoi, structura este furnizată cu roți și un cadru cu tracțiune telescopică, plug și cârma.

Versiunea de casă a motoblocului agricol are la dispoziție roți speciale care sunt capabile să asigure o aderență maximă la sol.

Pentru a conecta cadrul unității cu suspensia și cadrul scuterului, ar trebui utilizate două țevi metalice de formă arc. Între ele este instalat un container pentru a stoca amestecul de combustibil.

La reglarea centralei electrice se folosește suportul, care este prevăzut cu o lungime a axului oțelului de 150 mm. Acesta este sudat într-o manieră consolabilă a cadrului în formă de U. Axa este echipată cu un motor cu suspensie, iar produsul asamblat este conectat la arcele cadrului. Numai după aceasta, arborele secundar este instalat, trăgând frânghii și lanțuri de tragere.

Modernizarea construcției auto-construite

Motobloc făcut de propriile mâiniMotocicleta Arkhipova se bucură de o mare popularitate în rândul unei largi audiențe a rezidenților de vară și a fermierilor de camioane datorită versatilității sale. Foarte des se utilizează ca plug sau cultivator. Pentru a extinde funcționalitatea, este suficient să înlocuiți piesele detașabile pentru plug cu părți cu lama îndepărtată pentru cultivator. În timp ce vă mutați în grădină, aparatul va pătrunde în brazi în pământ, așezând aici tuberculi de cartofi. Pentru stocarea unui material de aterizare este suficient să echipăm unitatea cu haldele și să mergem din nou între rândurile plantate.

În mod similar, apare germinarea plantelor germinate. Motoblock-ul agricol este caracterizat printr-o productivitate excelentă și ușurință în utilizare, chiar și în scopuri precum recoltarea. Pentru a schimba lățimea aderenței, este suficient să aplicați diferite grămezi. În plus, unitatea este capabilă să colecteze cartofii ratați și celelalte rămase în prezența greblelor sau grapei.

Designul universal este indispensabil nu numai pentru munca în domeniul agriculturii. Poate fi folosit și pentru recoltarea zăpezii în timpul iernii. Un astfel de ajutor adevărat va fi un instrument bun atunci când curățați căile și curtea din frunze sau resturi. Este suficient să o echipați cu o rolă cu o perie rotundă și un asterisc suplimentar, care va elimina trotuarele.

Mai devreme sau mai târziu, fiecare locuitor care se respectă de sine ajunge la problema cumpărării sau fabricării unui cultivator de motor. O unitate similară - o descoperire cu adevărat valoroasă pentru persoanele angajate în agricultura ecologică. Cu ajutorul său este posibil să se proceseze atât grădini mici de bucătărie, cât și teritorii mari de la 30 de sute părți.

În ciuda mărimii compacte, un astfel de "camion" nu inferior productivității unor tractoare. Un motor puternic este capabil să proceseze cel mai greu sol, iar ușurința utilizării face posibilă exploatarea acestuia chiar și în lipsa unei experiențe specifice. Mai mult decât atât, realizarea unui astfel de dispozitiv este mult mai ușor decât s-ar părea la prima vedere. Este suficient să acordați atenție instrucțiunilor existente și să profitați de recomandările profesioniștilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un motoblock de încredere ieftin pentru o reședință de varăCum de a alege un motoblock de încredere ieftin pentru o reședință de vară
Cum să plantați cartofii cu un motor-blocCum să plantați cartofii cu un motor-bloc
Cum se face un cultivator manual de tornadă la domiciliuCum se face un cultivator manual de tornadă la domiciliu
Cum de a alege un cultivator ieftin de benzină pentru o reședință de varăCum de a alege un cultivator ieftin de benzină pentru o reședință de vară
Caracteristici ale tehnologiei de plantare a cartofului folosind un bloc de motorCaracteristici ale tehnologiei de plantare a cartofului folosind un bloc de motor
Mașină de recoltat cartofi pe motoblock: ce este și cum să o faceți singur?Mașină de recoltat cartofi pe motoblock: ce este și cum să o faceți singur?
Fabricarea unui cartuș de blocare pentru motoare pe propriile mâiniFabricarea unui cartuș de blocare pentru motoare pe propriile mâini
Cum sa faci un chiller pentru un motoblock cu mainile taleCum sa faci un chiller pentru un motoblock cu mainile tale
Efectuați o mișcare pentru un motoblock cu propriile mâiniEfectuați o mișcare pentru un motoblock cu propriile mâini
Cum se fac atașamente pentru un motoblock cu mâinile taleCum se fac atașamente pentru un motoblock cu mâinile tale
» » Instrucțiuni pentru fabricarea unui bloc cu propriile mâini
© 2021 amigdas.com