amigdas.com

Cum să faci un terariu cu mâinile tale

Mini terariuÎn magazinele de animale de companie, precum și alte puncte de vânzare, există întotdeauna o gamă largă de terarii. Cu toate acestea, niciuna dintre ele nu poate îndeplini pe deplin toate cerințele viitorului proprietar. Prin urmare, este mai bine pentru un iubitor de reptile să construiască o cameră de companie însuși. Cum să faci un terariu cu propriile mâini?

Selectarea materialelor

Cea mai ușoară cale de ieșire este o casă pentru reptile din materiale improvizate. De exemplu, de la un vechi acvariu. Dacă acvariul deține apă, este perfect potrivit pentru acvariul acvatic. Pentru a crea un colț al mlaștinii, este nevoie de un vas us, or lent, iar reptilele se vor simți confortabil într-o locuință neasigurată.

Dacă există doar un cadru, este posibil să introduceți sticlă în acesta - puteți să o faceți cu un agent de etanșare obișnuit. Rama este de asemenea din lemn: în acest caz sticla este introdusă ca într-un cadru simplu de fereastră. Pentru șopârle este mai bine să construiți rafturi dintr-un colț metalic și să le luați la culoare. Fundul inferior ar trebui să fie din tablă, acoperită cu placaj sau cu tablă.

Ar fi superfluu să construim o cutie acoperită cu un capac cu o plasă de plasă fină. În sfârșit, cu mâinile lor, este ușor să faci o cutie de staniu și patru pahare lipite împreună în colțuri cu clei special sau cuie lichide. Paharul este tăiat pentru proprietarul de dimensiune cu un tăietor de sticlă convențional. Există un adeziv special pentru acvarii- necesită și bandă scotch și unelte obișnuite.

Cerințe și caracteristici ale terariilor

  1. Trebuie avut în vedere faptul că mulți amfibieni au nevoie de o atmosferă foarte umedă. Camera în care sunt amplasate trebuie să fie acoperită cu sticlă.
  2. Alte animale sunt mai exigente pentru aerul proaspăt - acestea trebuie acoperite cu o rețea.
  3. Șopârlele, adaptate să circule pe planuri verticale, necesită întreținere într-o cameră ventilată și închisă.

Ar trebui acordată o atenție deosebită păstrării șerpilor care se pot târî prin cel mai mic spațiu. Șerpii sunt aranjați astfel încât să poată urca pe un perete vertical, în timp ce în picioare pot ridica capacul, de exemplu, din coșul unde sunt ținute. Unii șerpi pot chiar împinge ușa închisă. prin urmare celulele pentru aceste reptile trebuie să fie bine montate în fiecare detaliu, ușile nu sunt înclinate. Pe celule mai mari pentru șerpi este mai bine să ai mai multe încuietori și cârlige.

Dimensiunile terariului sunt selectate pe baza dimensiunii locuitorilor lor.

  1. De exemplu, pentru șopârle și șerpi cu lungimea de doi metri, dimensiunile camerei ar trebui să fie de 150x100x60 cm. Animalele ar trebui să se miște liber.
  2. Recent, au fost distribuite foarte mici, terariile decorative făcute de ei înșiși. Ele folosesc articole de uz casnic din sticlă: pahare, ceainice, borcane.

decorare

Șarpele în terariuDupă realizarea designului de bază este posibilă începerea amenajării unei case noi pentru animale. Nisipul este utilizat, de obicei, ca sol. Ar trebui să fie mic, curat, fără urme și praf. Dacă există o mizerie de piatră, trebuie să fie cernută și pietre mari sunt așezate pe suprafață. Nisip nisip la fiecare 5-6 luni trebuie schimbate. Nisipul nou așezat nu trebuie să difere de cel de la început nici de umiditate, nici de temperatură.

Apa este un element indispensabil al ecosistemului, chiar și pentru reprezentanții faunei desertice. Poate fi într-un iaz decorativ din sticlă, faianță, plastic și alte materiale. O variantă cu dispozitivul este de asemenea convenabilă "natural" iaz în colț. Pentru aceasta, structura ar trebui să aibă o pantă mică. Este necesar să se țină seama de necesitatea existenței în apă a diferitelor specii de animale sălbatice. Pentru amfibieni, în mod necesar, disponibilitatea constantă: cea mai mică întrerupere cu umiditate, aer uscat sau pământ duce la moartea lor.

Reptilele au nevoie de apă numai pentru a bea. Rezervorul de apă pentru șopârle trebuie arat în pământ: în condiții naturale, ei caută umiditate mai jos. Dacă marginea containerului se extinde deasupra suprafeței, reptilele nu găsesc apă. Unele specii de șopârle deșert nu sunt băutate de pe un iaz în picioare. Pentru a le apă, trebuie să pulverizați plante și pietre. Picăturile de apă din reptile vor linge.

Țestoasele din terariuPentru șerpi, țestoase și unele amfibieni, apa este de o importanță capitală. Din izolarea acestor locuitori și din resturile de hrană, pe care le iau adesea direct în apă, aceasta din urmă își pierde transparența. Obține o nuanță maronie și începe să emită un miros caracteristic. Acest lucru nu poate fi permis.

Pentru a menține piscina în stare proaspătă, trebuie să eliminați toate materiile organice din ea. Instrumente speciale pentru acest lucru nu sunt necesare. Curățarea se poate face manual. Dacă dimensiunile permit acest lucru, este recomandabil să rulați plantele de apă - ghiocelul, feriga, cornul. Apa caldă, curată și clară fără miros ar trebui să fie întotdeauna în animale. Asigurați-vă că piscina este convenabilă și eficientă, este suficientă chiar și pentru un începător.

Caracteristicile ecosistemelor

Terrarium cu lampăLocuitorii terariului sunt animale cu sânge rece. Temperatura corpului lor este cu numai 1-3 grade mai mare decât temperatura ambiantă. Pentru a conține în mod corespunzător reprezentanți ai herpetofaunei, trebuie să organizați un mod potrivit.

Cea mai simplă cale este de a pune construcția lângă fereastra orientată spre sud. Dacă există câteva zile însorite, este necesar să se aranjeze un "soare artificial" sub forma unui bec electric. Pentru iluminat sunt lămpi incandescente adecvate, ultra-violete speciale. Dispozitivul cu dimensiuni de 40x35x30 cm se poate ilumina cu ușurință și poate încălzi o lampă de 40 wați. Dacă valoarea este mai mare, se folosește o lampă de 86 wați, cel mai bine cu o sticlă opacă.

Lămpile sunt suspendate în interiorul terariului, firele trebuie izolate. Pentru a face acest lucru, ele sunt îndepărtate în tuburi speciale. Înălțimea lămpii deasupra solului poate varia, dar valoarea medie ar trebui să ajungă la 15-20 cm. Cel mai bine este să aplicați o izolație flexibilă: în acest caz, înălțimea poate fi schimbată manual, dacă este necesar. Becurile încălzite trebuie acoperite cu o grătare. Trebuie să fie localizați în colțul unde nu există nici un iaz.

În colțurile mici pentru amfibieni, lămpile nu pot fi suspendate în interior, deoarece vor usca rapid aerul și vor distruge amfibienii. În acest caz, lumina trebuie să se afle în spatele geamului și să fie acoperită cu un reflector astfel încât fluxul de căldură să scadă. Fără lumina "de sus", animalele pot obține beriberi și se îmbolnăvesc.

Temperatura ecosistemului ar trebui să fie uniformă, fără modificări. Valoarea sa trebuie să fie menținută în intervalul de 20-27 de grade. Dacă temperatura devine mai mică sau mai mare, animalele vor fi predispuse la boli. În acest caz, este mai bine să aranjați un sistem cu lumină automată cu fotocelule.

Dacă ați făcut un terariu cu propriile mâini, funcționalitatea unei astfel de camere va fi mult mai mare decât produsul standard fabricat în conformitate cu "modelul".

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasăCum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasă
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Shlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârleShlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârle
Plasă de țânțari pe ferestre din plastic cu mâinile talePlasă de țânțari pe ferestre din plastic cu mâinile tale
Cum sa faci o cușcă pentru un dihor: instrucțiuni și recomandăriCum sa faci o cușcă pentru un dihor: instrucțiuni și recomandări
Cum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile taleCum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile tale
Jucarii pentru pisici propriiJucarii pentru pisici proprii
Stiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariuStiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariu
» » Cum să faci un terariu cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com