amigdas.com

Colțar de colț cu mâinile tale pentru sudare

Unghi de prindere pentru sudarePentru a fixa unghiul dintre detaliile structurii este convenabil să se utilizeze o clemă unghiulară pentru sudare. Utilizarea acestui instrument este incontestabilă. Strubtsin facilitează în mod serios sarcina de a produce o varietate de modele, pentru că puteți face fără un asistent. Cel mai adesea este folosit pentru fixare la un unghi drept, dar este, de asemenea, potrivit pentru alte tipuri de unghiuri. Instrumentul este utilizat de către sudori, instalatori, dulgheri și dulgheri, muncitori acasă și în atelierele lor. În special, clema ajută la fabricarea de mobilier, cadre, cadru dintr-un fascicul de lemn sau un profil metalic.

Caracteristici generale

Clampul ajută, atunci când este necesar fixați piesele pentru a le permite să uscați adezivul sau să le sudați. Când asamblați mobilierul, dispozitivul vă va ajuta să asamblați elementele fără deplasări, forați găurile pentru a le fixa în locul potrivit. Instrumentul de casă cântărește puțin, dar cu fixarea pentru a face față "excelent". Este mai ușor să transferați de la un loc la altul decât un constructor convențional. Unghiul de prindere pentru sudare este realizat din metal.

Caracteristicile clemei unghiulareLa clipul dispozitivului de casă există două opriri. Este necesară o clemă de bloc cu mobilitate bună, astfel încât să poată fi utilizată pentru semifabricate de dimensiuni diferite. Pentru o rigiditate ridicată de fixare, trebuie să existe un șurub și un mecanism de pârghie. Pentru versiunea dulgher, este permisă utilizarea unui cursor și a unei bare. Dar pentru orice construcție a piesei, oprirea ar trebui să fie mobilă.

Beneficii pentru unelte

Din cauza costului ridicat al produselor din fabrică este avantajos să faceți o clemă cu propriile mâini, dar economisirea nu este singurul avantaj al instrumentului. Calibrarea clemei, selectată pentru anumite lucrări, vă va ajuta să remediați mai bine detaliile. În cazul în care clema este realizată pentru o singură dată, în fabricare sunt utilizate materiale ieftine.

Clemă din lemn

Această clemă este potrivită pentru lucrul cu mobilierul. Se recomandă să luați un copac al uneia dintre următoarele rase:

 • stejar;
 • cenușă;
 • mesteacăn;
 • carpen;
 • fag.

Clemă din lemnConținutul de umiditate al lemnului nu trebuie să fie mai mare de 12%. Nu trebuie să existe noduri, nereguli, defecte la piesele de prelucrat. Două plăci sunt realizate din lățime de 15 cm, lungime de 20 cm, grosime de aproximativ două centimetri. O altă lungime și lățime de două bare trebuie să fie de până la 25 cm, iar grosimea - 2 cm. Pentru a realiza o clemă de colț pentru montarea mobilei, aveți nevoie de șuruburi și șuruburi metalice. Două autocare cu lungimea de 20 cm și încă două - aproximativ 12 cm. Diametrul tuturor celor patru este de 5 mm.

Dispozitivele de lucru cu lemnul sunt fabricate după cum urmează:

 • Două lamele lungi sunt așezate pe masă.
 • Prima rake este pusă cu susul în jos, cea de-a doua grevă - dimpotrivă.
 • Găuri găurite sunt forate în găurile pentru conectare.
 • O placă este atașată la bara inferioară.
 • Orificiile pentru fixare în ambele părți trebuie să se potrivească.
 • A doua placă este atașată în paralel cu prima cu un șurub de autoizolare.
 • La capetele tijelor sunt găuri găurite, la care sunt atașate mai multe lipituri sau plăci, unghiul dintre care ar trebui să fie exact 90 °.
 • După instalare, lucrul dispozitivului este verificat prin înșurubarea șurubului pentru a fixa nivelul de prindere al plăcilor.

Adaptare din placaj

Clemă unghiulară automatăFixarea unică, pentru care nu este necesară o rigiditate ridicată, se realizează cu succes prin utilizarea plăcilor de placaj.

Va trebui să lucrați bucăți de placaj de 1,5 × 10 × 10 cm, care sunt tăiate cu un ferăstrău de găurit. Pătraturile sunt marcate prin împărțirea spațiilor diagonale în două părți. Există găuri la o distanță de 20 cm de margine, cu o distanță între ele de cel puțin 8 cm, în caz contrar clemele vor începe să interfereze unele cu altele. În locurile marcate sunt perforate găuri Ø40 mm. Trei colțuri sunt depuse pentru a elimina adezivul excesiv de sub încuietori.

Constructii metalice

Clește metaliceAceastă clemă este necesară pentru sudare. La echipamentele metalice, este mai ușor să pre-asamblați și să aliniați elementele unul față de celălalt. Dispozitivul constă dintr-un corp fiabil și un mecanism mobil. Acest element de construcție asigură fixarea cu un șurub.

Clemele metalice pentru sudare sunt două și trei coordonate. Dispozitivul poate fi fixat pe două părți ale structurii metalice pentru o conexiune ulterioară. Siguranța este îmbunătățită de magneții încorporați.

Nu este greu să faci o clemă cu mâinile tale. Trebuie să aveți:

 • Oțel grosime 10 mm.
 • Trei nuci.
 • Șaibe de diametru mare.
 • Țeava cu filet exterior corespunde cu piulițele.

Fabricarea clemelor metaliceDin fâșiile de oțel tăiate benzi de lungime de 50 centimetri și lățime de 4 centimetri. Aveți nevoie de două astfel de spații. În partea principală a piesei de prelucrat, este sudată o formă auxiliară în formă de L. Pentru o margine scurtă, partea suport este sudată într-o poziție plană. Nucile sunt sudate împreună, ca și șaibele. Pentru piesa în mișcare, piulițele sunt echipate cu o muchie și sudate astfel încât tija înșurubată să fie paralelă cu baza sculei. Apoi piesele sunt sudate de-a lungul marginii exterioare, iar între ele se introduce o bandă de clemă. Apoi, sudarea se efectuează de-a lungul marginii interioare, o bară mobilă este atașată la părți. Șaibele mari sunt sudate la marginea tijei metalice.

Tipul de construcție depinde de rezistența necesară de fixare. Clema este realizată din materiale diferite. Clampul realizat automat este util în atelierul de acasă și în activitatea profesională.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este un ghid de foraj, cum se face un suport verticalCe este un ghid de foraj, cum se face un suport vertical
Cum să faci un jig de mobilăCum să faci un jig de mobilă
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Colțar de prindere: descriere, tipuri, sfaturi privind alegereaColțar de prindere: descriere, tipuri, sfaturi privind alegerea
Caracteristicile sudatorului invertor pentru incepatoriCaracteristicile sudatorului invertor pentru incepatori
Descrierea și caracteristicile colțurilor magnetice pentru sudareDescrierea și caracteristicile colțurilor magnetice pentru sudare
Cum să faci o masă de frezat și o mașină cu mâinile taleCum să faci o masă de frezat și o mașină cu mâinile tale
Cum sa faci si sa asezi o canapea pat cu mainile taleCum sa faci si sa asezi o canapea pat cu mainile tale
Cum să faci o bucătărie acasă cu mâinile tale: instruire pas cu pasCum să faci o bucătărie acasă cu mâinile tale: instruire pas cu pas
Clește de prindere rapidă cu mâinile taleClește de prindere rapidă cu mâinile tale
» » Colțar de colț cu mâinile tale pentru sudare
© 2021 amigdas.com