amigdas.com

Schemă de conectare a mâinilor inversoare de sudură

Inventar de sudareFaceți un invertor de sudură cu propriile mâini - sarcina este destul de fezabilă, chiar și pentru o persoană familiarizată superficial cu electronica.

Principalul lucru este să înțelegeți cum funcționează dispozitivul și să urmați în mod clar instrucțiunile. Mulți oameni cred că dispozitivele autoportante nu le vor permite să efectueze lucrări de sudură eficiente.

Cu toate acestea, invertorul realizat corect nu va funcționa doar ca cel serial, ci vă va ajuta să economisiți o sumă destul de mare.

Ce aveți nevoie pentru a construi un invertor

Pentru a crea singur cel mai simplu invertor de sudură, veți avea nevoie de:

 • Instalația invertorului de sudurăfier de lipit;
 • mica;
 • hârtie termică;
 • hârtie subțire de hârtie;
 • piese de schimb pentru crearea schemelor de conexiuni;
 • șurubelniță;
 • cuțit;
 • elemente de fixare cu filet;
 • ferăstrău pentru metal;
 • PCB.

Toate acestea ar trebui să vă pregătiți pentru a asambla un invertor de sudură, circuitul unui astfel de dispozitiv va include:

 • șoferi de chei de alimentare;
 • sursa de alimentare;
 • unitate de alimentare.

Cu acest ansamblu invertorul va avea următoarele caracteristici:

 • tensiunea consumată este de 220 V;
 • curentul de intrare este de 32 A;
 • curentul de ieșire este de 250 A.

Crearea unei surse de alimentare

Este foarte important să faceți corect un transformator pentru alimentarea cu energie electrică. Acesta va asigura alimentarea cu o tensiune stabilă. Transformatorul este înfășurat pe ferită cu o lățime de 7x7, în total sunt formate 4 înfășurări:

 • primar (100 de fire de sârmă cu diametrul de 0,3 mm)
 • primul secundar (15-1 mm)
 • secundar secundar (15 - 0,2 mm)
 • al treilea secundar (20 - 0,3 mm)

Cum funcționează invertorul de sudurăMai întâi trebuie să faceți prima înfășurare și să o izolați cu fibră de sticlă. Trebuie să înfășoare un strat de sârmă de protecție, iar bobinele să fie amplasate în aceeași direcție cu înfășurările înfășurării.

În același mod, efectuați restul răsucirilor, fără a uita să le izolați una de cealaltă.

Sarcina principală a invertorului este de a converti AC în DC. În acest scop, sunt utilizate diodele instalate în conformitate cu schema "bridge bridge". De asemenea, este necesar să selectați rezistențe potrivite pentru circuitul electric.

În acest sistem merită să colectăm acest bloc:

În acest circuit, diodele devin foarte calde, deci trebuie pur și simplu montate pe radiatoare. Ca radiatoare, puteți utiliza elemente de răcire de la diferite dispozitive. Montați diodele de pe cele două radiatoare, partea superioară prin garnitura de mica la una, partea inferioară prin pasta termică până la cea de-a doua.

Concluziile diodelor trebuie trimise în aceeași direcție cu concluziile tranzistorilor. Cablurile care le conectează nu trebuie să depășească cincisprezece centimetri. Utilizând sudarea, atașați o cartelă metalică între corpul de alimentare și unitatea invertor.

Asamblarea unității de alimentare

Unitatea de putere reduce tensiunea, dar mărește puterea. Baza sa este, de asemenea, un transformator. Este nevoie de 2 nuclee cu o lățime de 20x208 2000 nm. Bobinderea unui astfel de transformator necesită o bandă de cupru cu o lățime de 40 mm și o grosime de un sfert de milimetru. Pentru a asigura izolarea termică, ambalați fiecare strat cu hârtie termică rezistentă la abraziune. Formă de înfășurare secundară a trei benzi de cupru, izolate cu bandă fluoroplastică.

O greșeală obișnuită este crearea unei înfășurări a unui transformator de tip pas cu pas dintr-o sârmă groasă. Acest transformator funcționează cu curent de înaltă frecvență, prin urmare, va fi optimă utilizarea unor conductori largi.

Unitate invertor

Domeniul de aplicare al invertoruluiOrice invertor trebuie să convertească curentul direct. Pentru a efectua această funcție se utilizează transformatoare de deschidere și închidere cu frecvență înaltă.

Iată conturul acestui bloc:

Schița acestui bloc nu este la fel de simplă ca cea anterioară. Și toate datorită faptului că această parte urmează să fie asamblată pe baza unor transformatoare puternice. Acest lucru vă va permite să echilibrați frecvența și, de asemenea, să reduceți în mod semnificativ nivelul de zgomot în timpul sudării.

Pentru a minimiza emisiile de rezonanță ale transformatorului și pentru a reduce pierderile în blocul tranzistor, condensatoarele conectate în serie sunt adăugate la acest circuit.

răcire

Mașina este foarte caldă la sudarea prin invertor, deci trebuie să faceți un sistem de răcire. Reîncălzirea poate duce chiar la defectarea întregului dispozitiv, prin urmare, pe lângă radiatoare, ventilatoarele sunt utilizate. Un ventilator puternic poate răci întregul sistem, acesta ar trebui să fie instalat opus transformatorului pas cu pas. Dacă utilizați ventilatoare cu putere redusă, atunci aveți nevoie de aproximativ 6 bucăți.

Nu uitați să instalați senzorul de căldură pe radiatorul de încălzire, care va funcționa în caz de supraîncălzire și opriți întregul sistem. De asemenea, instalați eșantioane de aer, acest lucru va permite ventilației să funcționeze mai bine.

Asamblarea structurii

Cum de a face o unitate inversată de unul singurPentru asamblarea finală veți avea nevoie de o incintă de calitate. Puteți să-l cumpărați sau să-l colectați, utilizând foi subțiri de metal. Blocurile de tranzistor se fixează cu ajutorul capselor.

Utilizând texolitul, crea cartele electronice. În timpul instalării circuitelor magnetice, asigurați-le o distanță între ele pentru circulația aerului.

Va trebui să achiziționați și să instalați pe invertor un controler PWM care va stabiliza puterea și tensiunea. De asemenea, pe partea frontală a invertorului, fixați comenzile: comutatorul de comutare pentru pornirea / oprirea dispozitivului, LED-urile de semnalizare, clemele de cablu și un mâner al unui tranzistor variabil.

Verificați funcționarea invertorului

Unde este invertorul folosit?Este important să faceți un invertor cu propriile mâini, dar este, de asemenea, important să-l diagnosticați corect. Mai întâi, aplicați un mic curent de 15 V la controlerul PWM și ventilatorul. Astfel, verificați eficiența controlerului și nu permiteți supraîncălzirea în timpul încercărilor.

După încărcarea condensatoarelor, aplicați curent releului, care este responsabil pentru închiderea rezistorului. Nu aplicați direct curentul - poate apărea o explozie. Verificați dacă rezistența este închisă după declanșarea releului. De asemenea, atunci când este declanșată pe placa PWM, impulsuri dreptunghiulare vor fi generate, venind la optocuploare. În mod similar, verificați asamblarea corectă a punții diodice.

Pentru a verifica conectarea corectă la fază a transformatorului, utilizați un osciloscop cu două raze. Un fascicul se conectează la înfășurarea primară, al doilea - la secundar. Fazele impulsurilor ar trebui să fie identice. Concentrați-vă pe zgomotul unui osciloscop, acest lucru vă va ajuta să decideți cum trebuie să perfecționați schema unității.

Nu uitați să verificați durata funcționării continue a invertorului. Începeți cu 10 secunde și creșteți treptat timpul până la 20 de secunde și un minut.

Efectuați din când în când un diagnostic al invertorului de sudură și nu uitați de întreținerea acestuia. La urma urmei, numai cu grija potrivita, va va servi mult timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Caracteristicile sudatorului invertor pentru incepatoriCaracteristicile sudatorului invertor pentru incepatori
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Invertor de sudare cu mâinile proprii: circuite și comandă de asamblareInvertor de sudare cu mâinile proprii: circuite și comandă de asamblare
Semiautomat sudare cu mâinile proprii: schemeSemiautomat sudare cu mâinile proprii: scheme
Mașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasăMașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasă
Cum de a face un spotter de la o mașină de sudură cu propriile mâiniCum de a face un spotter de la o mașină de sudură cu propriile mâini
Repararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lorRepararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lor
Oscilator pentru invertor și auto-sudareOscilator pentru invertor și auto-sudare
» » Schemă de conectare a mâinilor inversoare de sudură
© 2021 amigdas.com