amigdas.com

Faceți o capcană pentru albine cu propriile mâini

O capcana simpla pentru albine cu mainile taleReniul este considerat înmulțirea coloniilor de albine, această metodă a fost folosită de foarte mult timp și rămâne extrem de eficientă astăzi. Din acest motiv, puteți mări stupura și nu cheltuiți bani pentru cumpărare. Desigur, în apicultură modernă, există și alte metode de albine de reproducție, dar în cazul în care alegerea este făcută în scopul de a economisi bani, trebuie să lăsați roiurile, și de a explora capcanele tehnologiei de fabricație pentru albine cu propriile mâini. Va dura puțin timp și un material simplu care este disponibil în fiecare casă.

Tehnologia de a face o capcană pentru un roi de albine

O astfel de capcană pentru un roi de albine este ca o cutie. Pentru proiectare se utilizează obiecte obișnuite: deșeuri de materiale de construcție - PAL, plăci aglomerate, plăci, piese de mobilier. Dar este de dorit să se utilizeze materiale ușoare și practice. Echipamentul de pescuit nu trebuie să depășească 60 de litri, iar cel mai eficient volum este considerat a fi o medie de 45 de litri, ceea ce reprezintă o opțiune ideală și rațională pentru albine.

Pentru albine, care doresc să se stabilească într-o capcană, ar trebui să fie interesați de ea și să o ia pentru o bucată, ceea ce înseamnă că construcția se face pe verticală. Materiale aplicate pentru uneltele de pescuit nu trebuie să conțină mirosuri nocive, care pot împiedica roiul albinelor. Ca momeală, este necesar să tratați interiorul produsului cu propolis sau cu un gel special și puteți instala și cadre cu faguri. Instrumentele de care aveți nevoie pentru a lucra:

 • Schema unei capcane de roi este un exemplu în figurăbomfaier;
 • un ciocan;
 • foraj;
 • un capsator;
 • daltă;
 • foraj.

Materiale necesare:

 • material de bază sub formă de placaj sau plăci;
 • schemă a capcanei;
 • știfturi cu secțiune transversală de 4 mm;
 • placaj cu grosimea de 4 mm;
 • lungimea necesară a sârmei;
 • lamele 20 * 20 mm;
 • numărul necesar de unghii;
 • coardă puternică pentru 10 m;
 • un tub de lipici;
 • rupt de coaja copacilor;
 • bucata de acoperiș simțită pe acoperiș;
 • dimensiunea medie a pânzei.

Cum se face o capcana pentru albine: fabricarea de pasari

Inițial făcut locuințe:

 1. Desenarea unei capcane pentru albinePlăcile se unesc - este necesar pentru partea inferioară a capcanelor.
 2. Următorul pas este de a face părțile din față și din spate.
 3. În plus, gaura de etanșare este făcută cu 10 * 100 mm - tăiată de un ferăstrău. Este mai ușor să faci o fâșie îngustă, dar cu speranța că albinele mari pot zbura, dar insectele nedorite și alte creaturi nu pot pătrunde.
 4. În această etapă, pereții sunt atașați de bază.
 5. Apoi, se construiește un cadru și se pregătesc șipcile. Sub nivelul liniei superioare de șine longitudinale atașate la 2 cm. Apoi puteți instala cu ușurință acoperișul. Acest detaliu va juca rolul unei viziere pe două fețe a unei capcane improvizate pentru roiurile de albine.
 6. Pentru a fixa instalarea pereților laterali, se recomandă să pregătiți în prealabil foi de dimensiuni adecvate.
 7. Pentru a atașa pereții laterali, ar trebui să înscrieți bare mici. Numai este necesar să se realizeze fixarea peretelui lateral pe care vor fi create cadrele de albine.

După asamblarea corpului, se realizează un acoperiș echipat cu stupi de vârf:

 1. Luați o foaie de placaj și taie o formă dreptunghiulară, dar având în vedere că marginile au ieșit din corp.
 2. Pe o foaie bătut în cuie șipci, numai cât mai exacte posibil, astfel încât să puteți lua direct pentru a pune acoperiș pe corp, cu o clemă de strans.
 3. Partea interioară a acoperișului este acoperită cu material plastic spumos, iar partea exterioară este acoperită cu un ruberoid.
 4. Cu ajutorul pinilor, capacul este montat pe corp.

Pentru a face transferul convenabil, puteți atașa o pereche de mânere peste acoperiș și pentru a efectua această sarcină, puteți instala cu fir.

Finisajele în construcția unei capcane de albine

Capcana auto-facuta - materiale de bazaDupă instalarea finală a utilajului de vânătoare, se recomandă echiparea structurii cu rame speciale. În prim plan sunt mai multe piese, că celulele sunt libere, Este permisă aplicarea cadrelor vechi din mierea pompată. Dar alte cadre ar trebui să fie într-o stare nouă cu o ceară. De asemenea, este prematur să se pregătească pliurile pentru plasarea cadrelor. Opțiunea optimă pentru cantitate este de 8 cadre. După instalare, acestea trebuie acoperite cu o pânză.

Pentru a crește atractivitatea peretelui lateral, capcane de albine sunt tratate cu ceară sau propolis. Nu uitați de vară, care ar trebui să fie, de asemenea, pete cu busuioc, citrice sau menta - aceasta o momeală excelentă pentru albine. Nu se recomandă ca mierea sau siropul să intre în capcana ca momeală, în acest caz este imposibil să se evite invazia furnicilor. La capcana era neclar, ar trebui să fie deghizat ca culoarea copacului, pentru că scoatem coaja. Colorarea se face cu mult înainte de operarea roiului de albine, altfel toate aceste mirosuri vor respinge albinele. Colorarea trebuie efectuată în sezonul de toamnă.

Cum să faci o capcană pentru albine cu mâinile tale dintr-un material din fibră de sticlă

un alt varianta capcanei cu mâinile mele din fibră de sticlă. Vor fi necesare următoarele materiale:

 • vopsea neagră și verde;
 • foi din fibre;
 • ulei de in;
 • lamele 4 * 2,5 cm.

instrumente la fel, care au fost menționate mai sus. Mai întâi se face un desen - acest lucru va facilita mult sarcina de a instala o capcană pentru un roi de albine.

 1. Conform schemei, tăiați piesa de prelucrat pentru carcasă.
 2. Este nevoie de un frezat de frezat cu margine, cu un singur patrat. Ar trebui să fie ulterior plasate pe șipci, acestea trebuie atașate la partea din spate a părții superioare a peretelui lateral și a fatadei.
 3. Pe circumferința pereților laterali din față și din spate, lamelele sunt cuie.
 4. La intrarea în albine se fac frunze.
 5. Pentru a instala acoperișul, șinele de sub marginea superioară sunt montate la 4 cm.
 6. Rack și pinion pentru acoperiș.
 7. Simple capcane de casă pentru albine - sfaturi pentru a faceApoi, tavanul este tăiat cu ajutorul unui ferăstrău.
 8. Acoperișul este pregătit în funcție de parametrii puțin mai mari decât carcasa.
 9. Din semifabricate se află construcția acoperișului.
 10. Din interiorul capcanei de albine trebuie să fie acoperită cu ulei de in.
 11. Întreaga parte exterioară a produsului de capturare este vopsită în negru-verde.

În zona de întoarcere dintre spate și fațadă, sunt setate cadre pentru albine. Barele de blocare ajută fixarea cadrelor astfel încât să nu se miște în timpul transportului.

Căutați un loc pentru a seta o capcană

A construi o capcană pentru albine nu va fi o sarcină uriașă, dar pentru a găsi un loc pentru o locație competentă este momentul cheie al vânătorii pe albine. Pentru a face acest lucru, este necesar să petreceți ceva timp în căutarea locului roiului, este suficient să urmăriți separat albinele care pleacă din roi. Plecând de la casa lor, se întorc acolo - în mod special un copac. Acolo este necesar să atârnați un tun de vânător la albine. Există, de asemenea, reguli importante pentru căutarea albinelor:

 1. Pentru albii lor albinele aleg salcie, stejar, par, pin, aspen si molid.
 2. În pădurile de pin cu o densitate mare nu se stabilească, de regulă, nu crește iarbă.
 3. Evită zonele mlaștine.
 4. Nu acceptați plop, pentru că în jos poate distruge un roi.
 5. Dacă nu există pădure, ar trebui să căutați pomi fructiferi.
 6. Capcana de albine este suspendată la o înălțime de 5 metri de la sol.
 7. Partea de intrare a proiectului este instalată pe direcția sud-vest, sud-est sau sud.
 8. Pentru a nu urca copacii cu produsul, un capăt al frânghiei este fixat de capcana, iar al doilea este aruncat prin ramură. Apoi, ridicați structura.
 9. Este fixat cu un fir. Se recomandă acoperirea capcanei cu o coajă de lemn.

Suspendarea capcanei se efectuează cu câteva săptămâni înainte de activarea roiului de albine - în jurul valorii de mijlocul lunii mai. După ce procedura este necesară din timp în timp pentru a verifica capcana, și în cazul în care trăiește aproximativ 10 albine, aceasta înseamnă că în curând vor sosi întreg roi.

Populația albinelor și acțiunile ulterioare

Capcana pentru albine - caracteristici de aplicareDupă ce albinele sunt așezate în casa de capturare, ele trebuie să fie îndepărtate și transportate în furaj. Seara, albinele opresc colectarea nectarului și ascund, prin urmare, este necesar să scoateți capcana în acest moment al zilei. Dacă e pe stradă este cool pentru albine, după ce toate frunzele sunt închise și nu se știe cât vor mai fi acolo. Pentru circulația aerului, spuma este fixată pe tavă. Și dacă strada este o vreme foarte caldă, se recomandă să atașați o tifon pe acoperiș și pe corp și ridicați periodic capacul. Apoi albinele se vor simți confortabil. Puncte importante:

 1. Pentru a nu infecta apiculul cu albine noi, este necesar să se ia măsuri de siguranță. Albinele sunt procesate prin mijloace speciale, apoi nu primesc varroatoză sau nosematoză.
 2. Nu este necesară întârzierea migrării albinelor, acestea ar trebui transportate într-un loc nou după scoaterea din copac.
 3. Capcana pentru albine poate fi operată de mai multe ori, este suficient să o tratați cu ceară sau alte mijloace.

Captura unui roi nu este doar o afacere profitabilă și ieftină, ci și una vitală. Unele familii nu pot găsi o casă înainte de iarnă și mor, astfel încât această activitate este o mare contribuție pozitivă la natură. Această muncă laborioasă este justificată de productivitatea ridicată a mierei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Apicultura pentru începători: sfaturi și trucuriApicultura pentru începători: sfaturi și trucuri
Compoziția veninului de albine: beneficiile și efectele negative ale apitoxineiCompoziția veninului de albine: beneficiile și efectele negative ale apitoxinei
Apicultura si apiculturaApicultura si apicultura
Cum de a face un stup?Cum de a face un stup?
Furaje pentru albineFuraje pentru albine
Fii singur: tipuri și materiale necesareFii singur: tipuri și materiale necesare
Căpriori de pește de origine animală: soiuri și caracteristiciCăpriori de pește de origine animală: soiuri și caracteristici
Rase de albine cu fotografie și descriereRase de albine cu fotografie și descriere
Cum să faci o capcană pentru albine cu mâinile taleCum să faci o capcană pentru albine cu mâinile tale
Stăpânim acasă cu ceara de mâiniStăpânim acasă cu ceara de mâini
» » Faceți o capcană pentru albine cu propriile mâini
© 2021 amigdas.com