amigdas.com

Ridică-te și înălță-te pentru un cal, călcă cu mâinile tale

Halter și căpăstru pentru un calAșezat pe un cal călare, călărețul antic a folosit o frânghie, cea mai primitivă căpăstru

, Permite încetinirea sau oprirea mișcării unui steed și nimic mai mult. De-a lungul timpului, calul a început să fie folosit în diverse industrii și lista echipamentelor a început să se extindă. Luați în considerare unele elemente de grajduri, cum ar fi o căpăstru pentru un cal și un halter.

Cătușe pentru un cal

Cătușa pentru un cal este o muniție cu care să poarte gestionarea animalelor, folosit în calul ham. Există mai multe tipuri de căpăstru: muștar, cowboy, bucală, hakamer, bandă de susținere din vest, căprioară pentru rulare.

  1. Să aruncăm o privire mai atentă la cel mai simplu costum pentru un călăreț novice cu un muștar. Clemă de pe capul calului este banda de susținere. Principalele elemente distinctive sunt cureaua occipitală, obrazul, bărbia, bărbierul, grundul, călcâiele și picioarele. Ochiul occipital (cureaua de cap) ține chinga pe capul calului. Curelele pentru curea sunt situate pe ambele părți ale capului și conectează inelele de mușchii și cureaua occipitală, menținând astfel biciul în gura calului. Cureaua bărbii ține mânerul pe cap. Capsula restricționează posibilitatea de a deschide gura atunci când este expusă la o țiglă-fier în gura animalului. Trenzel constă din una sau două degete legate între ele. Caii fac rău și vrea să-și deschidă gura, dar capsula nu vă permite să scăpați de dispozitiv și trebuie să ascultați de mâna călărețului. Reins - aceasta este o panglică lungă, care merge la un pic, cu care călărețul acționează asupra calului.
  2. O căpăstru pentru un calCurea de Cowboy realizat din bucăți subțiri de piele, care vă permite să vă descurcați repede pentru al repara. Acesta poate fi odnotushnaya și puful. Cureaua occipitală a hamului din fante este alcătuită dintr-o bucată de piele cu găuri pentru urechi necesare pentru a se asigura că calul nu trage hamul. În cazul unei singure urechi, utilizați o buclă separată pentru fiecare ureche individual. Banda de cowboy se compune din trei curele principale, pomeșul, capul și subordonatul, și nu are o capsulă, utilizează atât un mușchi, cât și un muștiuc. Șobolanii nu sunt conectați unul cu celălalt, iar calul, când este aruncat la sol, nu se încurcă în ham.
  3. În piesa bucală este atașată mușcătură și muștiuc. Piesa este un tip complex de mușchii, care este alcătuit din mușchiul însuși și o pârghie specială care acționează pe cer și pe limba calului. Este foarte convenabil să folosiți două tipuri de biți și două cătușe pentru un control mai bun al animalului. Necesită un primer. Bandă de susținere constă dintr-o curea de cap, o bandă de susținere, o chinstrap, o centură de piatră și o centură de mușchii și mușcă. Aplicați piesa bucală, lănțișoare, coșulețe, coșulețe și mânere. Această bandă de susținere este utilizată de către riderii experimentați pentru a efectua exerciții de dresaj.
  4. În hakamore (o căprioară fără pic), fierul nu este folosit. cal este controlată de efectul asupra podului nasului, occiput și bărbie. Această componentă a echipamentului este utilizată pentru cai calificați instruiți sau răniți de gură. Hakamor este engleza "Bluff" și germană.
  • Engleză este făcută dintr-o curea portabilă cu căptușeală, obraji metalice și o curea de umplutură.
  • Germanul este un metal din cauciuc purtând o piele de oaie și un lanț de muștiuc. Controlul are loc prin acțiunea obrajilor mai lungi. Cu cât pârghiile sunt mai lungi, cu atât este mai mare presiunea. Trebuie remarcat faptul că Hakamor este un ham foarte dureros. Acesta este utilizat exclusiv călăreți profesioniști ca o presiune excesivă duce la o fractură de os și cartilaj zhivotnogo.Ne toți caii reacționează în mod adecvat pentru a împinge nas.
  1. Halter cu mâinile propriiVestul (arată) se folosește în disciplinele occidentale. Aplicați fără o capsulă, în loc de cureaua de frunte obișnuită este folosită pe o ureche, ținând banda de susținere. Adesea, astfel de chingi nu au această centură.
  2. În hamul pentru rulajele conectate la călăreți și halterele și, dacă este necesar, puteți hrăni și udă animalul, detașându-l. Curelușele și cătușele sunt dezasamblate rapid și doar halterul rămâne. Șaibele pot fi fixate pe cureaua de transport pentru o manipulare ușoară și pentru a salva animalul de presiune excesivă. Acest tip de bandă de susținere este folosită în călătorii lungi.

Halter pentru un cal

căpăstruCaii sunt foarte sensibili.Pentru cai cu o piele deosebit de sensibilă, aplicați un halter elementar, care are un set complet de chingi, dar fără biți. Este folosit pentru a îmblânzi un cal, scoate-l dintr-un stilou și țineți-l pe o lesă. Halatul pentru un cal este din piele sau o panglică specială. Sub influența nodurilor de hamuri de cablu, calul se supune pentru a scăpa de senzații neplăcute. Pentru un halter alegeți o caprină sau o frânghie de yachten de o anumită grosime, dar datorită alunecării capronului, este dificil să coaseți hamul din ea.

ștreangul mai avansate din piele este format din namordnogo (capsule), podborodnogo, curele bucale și occipitală și catarame sau carabina pentru rochie zastegivaniya.Nedouzdok atunci când retrase din țarcurile de animale pentru ao fixa în grajd. Este convenabil pentru monitorizarea poziției capului calului. Este mult mai ușor să purtați acest ham din cauza structurii sale decât căpăstru.

Armăsar de mers pe jos, este necesar să se țină ferm în spatele frânghiilor de lângă cap, pentru a merge în partea stângă a animalului. Calul ar trebui să fie paralel cu modul în care calul poate arăta personajul tău, face o smucitură bruscă la o parte, a lovit sau a urcat pe călăreț, du-te dincolo de limitele decenței. În general, acest tip de echipament este utilizat pentru animalele cu temperament calm și supus.

Cum să faci o căpăstru pentru un cal cu mâinile tale

Căptușeala și halterul se pot face de unul singur. Gândiți-vă cum să faceți aceste accesorii. Făcând o căpăstru pentru un cal cu propriile sale mâini, coaseți mai întâi curelele de obraz cu capul. Pregătiți inelele legate, cureaua pentru bărbie. face occipital și față. Apoi fixați toate piesele împreună. Dacă se dorește, se tratează cu apă respingătoare.

Halterul este construit cu noduri simple. Pentru măsurarea corectă a dimensiunii, lungimea circumferinței nasului este mai mică decât osul zigomatic. Valoarea variază de la 50 cm până la 70 cm în diferite rase de cai. Produsul trebuie făcut cu puțin mai mult, astfel încât să nu se frece pielea delicată a animalului. Calul nu trebuie să fie aglomerat, dar este necesar să se observe că, atunci când este liber, nu poate împinge copita în spațiul format. Halterul a fost proiectat de Voyeikov AB cu mai mult de șaptezeci de ani în urmă, dar este încă relevant pentru această zi.

siguranță

Halterul a sporit rezistența, deoarece este realizat dintr-o frânghie integrală. Pentru a asigura siguranța, acest ham este realizat discontinuu, cu o inserție din piele în partea superioară. Partea este detașabilă, fixată cu cleme și dacă animalul este prins pe un gard sau pe un copac, acesta se izbește la presiune ridicată. Acest lucru îl salvează pe cal de la rănire sau chiar deces. prin urmare Feriți-vă de a vă lăsa calul nesupravegheat pentru a evita accidentele sau vătămările.

îngrijire

Cele mai multe capse sunt realizate din piele, care necesită o îngrijire specială. După utilizarea bitușului (fier) ​​este necesar să luați în mână și să clătiți cu apă curată, ștergeți interiorul și exteriorul pânzei cu sudură și murdărie. Banda de alergat este curățată cu atenție și lubrifiată cu o cremă specială de grăsime care poate fi curățată în mod regulat o dată pe săptămână. Panglicile sunt pur și simplu spălate cu apă. Cu grija potrivita, hamul va servi cu fidelitate pentru o lunga perioada de timp in calarie.

Cum de a alege un ham

Ridică-te pentru un cal cu mâinile taleÎn opinia slavilor vechi, atunci când cumpăra un cal, hamul a fost de asemenea cumpărat. Sa crezut că animalul este mai bine și mai rapid să se obișnuiască cu noua situație. Alegerea echipamentului, trebuie să te uiți la țara producătorului. Pentru plecare și sărituri, frânele germane și olandeze sunt cele mai potrivite. Pentru trotters merită să cumpărați un ham de fabricație italiană. Pentru curse, triatlon și rasă de animale tinere germană sau rusă. Nu vreau să o valorific din India. Cureaua nu ar trebui să fie selectată doar în aparență și atunci când cumpărați ham, ar trebui să ascultați sfatul specialiștilor.

Este necesar să se țină seama de caracteristicile individuale ale structurii animalului, de rasa, de caracter, de scopul propus și de măsurarea dimensiunii exacte. Există conceptul de "grad de libertate". Pentru ao determina, trebuie să numărați găuri pe cureaua capului. Numărul lor și va fi gradul de libertate. Accesorii pot fi ușor mai mari, dar nu mai puțin pentru fiabilitate totală și confortul emoțional al unui steed. Banda de susținere corect aleasă, în funcție de medicii veterinari, prelungește durata de viață a zburatori, deoarece a ridicat capul și a eșuat fund eliberat de cal și umeri povara labele supraîncărcat cu greutatea biciclistului.

Când lucrați cu un animal, o persoană este responsabilă pentru acțiunile sale, el ar trebui să fie uman și grijuliu. Calul nu ar trebui să sufere din cauza abordării neatentă și incompetentă a proprietarului asupra acestei probleme.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să atârnă o potcoavă pe ușăCum să atârnă o potcoavă pe ușă
Nume de pseudonim pentru un cal: cum să numim un calNume de pseudonim pentru un cal: cum să numim un cal
Frecventa scurta a limbii la nou-nascutiFrecventa scurta a limbii la nou-nascuti
Ridicarea buzei superioare și inferioare: recomandări și metode de îndepărtareRidicarea buzei superioare și inferioare: recomandări și metode de îndepărtare
Viteza, dezvoltată de un cal: medie și maximăViteza, dezvoltată de un cal: medie și maximă
Rase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasaRase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasa
Numele și descrierea cailor cu fotografiiNumele și descrierea cailor cu fotografii
Cum sa faci o calota pentru un cal cu mainile tale?Cum sa faci o calota pentru un cal cu mainile tale?
Caracteristicile cailor din rasa cal ArabianCaracteristicile cailor din rasa cal Arabian
Tipuri de cai cei mai scumpi din lumeTipuri de cai cei mai scumpi din lume
» » Ridică-te și înălță-te pentru un cal, călcă cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com