amigdas.com

Regulator de putere tiristor, tensiune și circuit cu mâinile proprii

Regulator de putere tiristorArticolul ar trebui să dezvăluie tema modului în care funcționează regulatorul de tensiune din tiristor, circuitul căruia poate fi văzut în detaliu pe Internet.

În viața de zi cu zi, în cele mai multe cazuri, se poate dezvolta o nevoie specială de reglementare a puterii totale a aparatelor de uz casnic, cum ar fi cuptoare electrice, fier de lipit, cazan, precum și corpurile de încălzire, vehicule - viteza motorului și alte lucruri. În acest caz, un design simplu și amator va veni în ajutorul nostru - acesta este un regulator de putere tiristor special.

Pentru a crea un astfel de dispozitiv nu va fi dificil, poate fi primul dispozitiv de casă care va funcționa Funcția de reglare a temperaturii de lipire orice amator radio începător. De asemenea, trebuie remarcat faptul că fiarele de lipit gata făcute în stațiile cu un control comun al temperaturii și alte funcții speciale costă mult mai mult decât cele mai simple modele de fier de lipit. Numărul minim de detalii din construcție va ajuta la asamblarea unui regulator de tensiune cu tiristoare necomplicat, cu montare montată.

Trebuie remarcat faptul că tipul de instalare cu balamale este o opțiune pentru asamblarea componentelor radioelectronice fără a folosi o placă specială de circuite imprimate și cu o abilitate de înaltă calitate care ajută la asamblarea rapidă a dispozitivelor electronice cu o complexitate medie a producției.

De asemenea, puteți comanda un tip electronic de controler de tip tiristor, iar oricine dorește să înțeleagă pe deplin totul în mod independent trebuie să învețe unele circuite și principiul funcționării dispozitivului.

Regulator de putere tiristor pentru fierul de lipitApropo, este un astfel de dispozitiv controlerul total de putere. Un astfel de dispozitiv poate fi aplicabil pentru controlul puterii totale sau controlul vitezei. Dar mai întâi trebuie să înțelegeți pe deplin principiul general al funcționării unui astfel de dispozitiv, deoarece acesta va ajuta să înțelegeți ce încărcare trebuie să numărați atunci când utilizați un astfel de controler.

Cum funcționează un tiristor?

Un tiristor este un dispozitiv semiconductor controlat care poate conduce rapid un curent într-o direcție. Cuvântul denotă un tiristor controlat, nu doar pentru că cu ea, spre deosebire de dioda care conduce totalul curent numai la un singur pol, este posibil să se selecteze un singur moment în care tiristorul începe desfășurarea procesului curent.

Tiristorul are simultan trei terminale de curent:

 1. Catod.
 2. Anodic.
 3. Electrod controlat.

Pentru a efectua fluxul de curent prin intermediul acestui tiristor, este necesar să se îndeplinească următoarele condiții: elementul necesar să obligatoriu situat pe lanțul în sine, care va fi sub tensiune total necesar impuls scurt pentru a fi furnizate la porțiunea de control a electrodului. Spre deosebire de un tranzistor, controlul unui astfel de tiristor nu va necesita ca utilizatorul să țină semnalul de control.

Principiul regulatorului de tiristorDar, în acest caz, toate dificultățile de utilizare a unui astfel de dispozitiv nu se vor termina: un tiristor poate fi ușor închis dacă curentul este întrerupt de un circuit sau prin crearea unei tensiuni inverse anodice-catodice. Acest lucru va însemna că utilizarea tiristorului în curent continuu este considerat destul de specific și, în cele mai multe cazuri complet nerezonabile și lanțuri alternante, de exemplu, într-un astfel de dispozitiv ca tiristorului, circuitul este proiectat într-o astfel de metodă care a fost condiție complet securizată pentru dispozitivul de închidere . Orice jumătate de undă dat va acoperi complet secțiunea tiristoare corespunzătoare.

Tu, cel mai probabil, este greu de înțeles schema structurii sale. Dar nu trebuie să vă supărați - procesul de funcționare a unui astfel de dispozitiv va fi descris mai detaliat mai jos.

Domeniu de utilizare a dispozitivelor tiristorice

În ce scop puteți utiliza un dispozitiv, cum ar fi un regulator de putere tiristor. Un astfel de dispozitiv vă permite să reglați mai eficient puterea aparatelor de încălzire, adică să efectuați încărcarea pe site-urile active. În timpul funcționării cu sarcină foarte inductivă, tiristoarele nu pot fi închise, ceea ce poate conduce la apariția unor astfel de echipamente de la funcționarea normală.

Este posibil să controlați independent viteza în motorul dispozitivului?

Mulți dintre utilizatorii care au văzut sau chiar au folosit în practică exerciții, polizoare unghiulare, care se numesc bulgari în alt mod și alte unelte electrice. Ei puteau vedea cu ușurință că numărul de revoluții în astfel de produse depinde, în principal, din adâncimea totală a apăsării declanșatorului în dispozitiv. Un astfel de element va fi localizat în regulatorul de putere tiristor (schema generală a unui astfel de dispozitiv este indicată pe Internet), cu ajutorul căruia se modifică numărul total de revoluții.

Merită să se acorde atenție faptului că autoritatea de reglementare nu își poate schimba independent viteza în motoarele asincrone. Astfel, tensiunea va fi complet reglată pe motorul colector, care este echipat cu o unitate alcalină specială.

Cum funcționează un astfel de dispozitiv?

Caracteristicile descrise mai jos vor corespunde majorității circuitelor.

 1. Caracteristicile dispozitivelor tiristoriceRegulatorul tiristor al puterii totale, a cărui principiu și caracteristici se va baza pe controlul fazei magnitudinii tensiunii, modifică de asemenea puterea totală din instrumente. Această caracteristică este că, în condiții normale de funcționare, sarcina poate fi afectată de indicatorii aproximați ai tensiunii de uz casnic, care vor varia în funcție de legea sinusoidală. Mai sus, atunci când descriem principiul funcționării tiristorului, sa spus că orice tiristor include operația într-o singură direcție, adică controlează jumătatea valului de sinusoide. Ce ar putea însemna asta?
 2. Dacă se utilizează un astfel de dispozitiv ca un tiristor cu timpul pentru a conecta sarcina într-un timp strict specificat, atunci indicele de tensiune de curent va fi destul de scăzută, deoarece jumătate din tensiunea (valoarea efectivă, care încarcă și joacă) va fi mult mai mică decât lumina. Acest fenomen poate fi luat în considerare pe graficele mișcării.

În acest caz, există o anumită zonă care va fi sub stres special. Când se termină efectul semiautunii pozitive și o nouă perioadă de mișcare începe cu o jumătate de undă negativă, unul dintre aceste tiristoare va începe să se închidă și, în același timp, se va deschide un nou tiristor.

În loc de cuvinte, un val pozitiv și negativ ar trebui să fie utilizat primul și al doilea (jumătate de undă).

În timp ce prima jumătate a valurilor începe să afecteze circuitul, există o sarcină specială a capacității C1, precum și C2. Viteza de încărcare completă va fi limitată de potențiometrul R 5. Un astfel de element va fi complet variabil și, cu ajutorul acestuia, tensiunea de ieșire va fi setată. În momentul în care condensatorul C1 pe suprafață va apărea în partea dreaptă de deschidere a diristora tensiune VS 3, se deschide toate dynistor, și prin ea începe să treacă curent, prin care tiristorul deschis VS 1.

Principiu regulator tiristorÎn timpul defalcării dinistei, se formează un punct pe graficul general. După valoarea tensiunii va trece la zero, iar circuitul va fi sub influența celei de a doua jumătate de ciclu, tiristorul VS 1 se închide, iar procesul se repetă, de data aceasta numai pentru a doua dinistra, un tiristor și condensator. Rezistoarele R3 și R3 sunt necesare pentru a limita curentul total de comandă și R1 și R2 pentru procesul de termostabilizare a întregului circuit.

Principiul funcționării celei de-a doua scheme va fi exact la fel, dar va controla doar una din semnalele de undă ale curentului alternativ. După ce utilizatorul înțelege principiul dispozitivului și aspectul său general, acesta poate înțelege cum să asambleze sau, dacă este necesar, să repară independent regulatorul de putere al tiristorului.

Regulator tensiune de tiristor cu mâinile proprii

Nu se poate spune că această schemă nu va asigura o izolare galvanică față de sursa de alimentare, prin urmare există un anumit pericol de șoc electric de la curent. Aceasta înseamnă că nu este necesar să atingeți comenzile cu mâinile.

Proiectați dispozitivul astfel încât, dacă este posibil, puteți ascunde-l într-un dispozitiv reglabil, și, de asemenea, să găsească un spațiu mai liber în interiorul cazului. Dacă dispozitivul reglabil este amplasat la un nivel staționar, atunci este logic să îl conectați printr-un comutator cu un control special al nivelului de reglare a nivelului. O astfel de soluție poate proteja parțial o persoană de șocuri electrice și, de asemenea, îl scutește de necesitatea de a găsi o carcasă adecvată pentru dispozitiv, de o structură externă atractivă și este, de asemenea, creată utilizând tehnologii industriale.

Metode de reglare a tensiunii de fază în rețea

 1. Controler tiristor automatExistă mai multe moduri de a regla tensiunea AC în tiristoare: puteți efectua o trecere sau puteți interzice ieșirea regulatorului pentru mai mult de patru jumătăți de cicluri (sau perioade) de tensiune alternativă. Poate fi inclusă la începutul perioadei de jumătate a tensiunii de rețea, dar cu o anumită întârziere. În acest timp, tensiunea la ieșirea controlerului va fi egală cu marcajul zero, iar puterea totală nu va fi transmisă la ieșirea dispozitivului. În a doua jumătate a jumătății perioadei, tiristorul va începe să efectueze un curent și la ieșirea regulatorului va exista o tensiune de intrare specială.
 2. Timpul de întârziere în majoritatea cazurilor se numește unghiul de deschidere a tiristorului, deoarece în timpul valorii unghiului zero aproape toată tensiunea de la intrare va merge la ieșire, numai căderea în regiunea deschisă a tiristorului va începe să se piardă. Când unghiul total al tiristorului este mărit, regulatorul de tensiune va reduce semnificativ parametrul tensiunii de ieșire.
 3. Caracteristica de ajustare a unui astfel de dispozitiv în timpul funcționării acestuia, în timpul unei sarcini active, este deosebit de intensă. La un unghi de 90 de grade (electric), jumătate din tensiunea de intrare va fi la ieșirea conectorului și la un unghi comun de 180 de grade electrice, ieșirea va fi zero.

Pe baza principiilor și caracteristicilor reglării fazei de tensiune, este posibil să se construiască anumite reglaje, stabilizatoare și, în unele cazuri, cu un început neted. Pentru o pornire mai ușoară, tensiunea ar trebui să crească de la zero la valoarea maximă în timp. Astfel, în timpul deschiderii tiristorului, valoarea maximă a valorii ar trebui să se modifice la o marcă de zero.

Schematice pe tiristoare

Circuite de regulator tiristor simpluReglați puterea totală a fierului de lipit poate fi destul de simplă, dacă folosiți acest lucru Stații de lipit analogice sau digitale. Acestea din urmă sunt destul de scumpe pentru a face uz, și de a le colecta fără experiență de mult este destul de dificil. În timp ce dispozitivele analogice (considerate prin natura lor ca regulatoare a puterii totale) nu pot fi create independent.

Un circuit destul de simplu al dispozitivului, care va ajuta la reglarea puterii la fierul de lipit.

 1. VD - KD209 (sau similar în caracteristicile sale generale).
 2. R 1 - rezistență cu o valoare nominală specială de 15 kΩ.
 3. R 2 este un rezistor care are o valoare specială de AC de circa 30 kΩ.
 4. Rn este sarcina totală (în acest caz va fi folosit un pendul special).

Un astfel de dispozitiv de reglare poate controla nu numai semicercul pozitiv, din acest motiv puterea fierului de lipit va fi de câteva ori mai mică decât valoarea nominală. Acest tiristor este controlat de un circuit special, care poartă două rezistențe, precum și o capacitate. Timp de încărcare a condensului (va fi reglată de o rezistență specială R2) afectează durata deschiderii unui astfel de tiristor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a testa un triac folosind un testerCum de a testa un triac folosind un tester
Schema de conectare pentru termostat, modul de conectare a termostatuluiSchema de conectare pentru termostat, modul de conectare a termostatului
Cum să verificați regulatorul releului de tensiune al generatoruluiCum să verificați regulatorul releului de tensiune al generatorului
Cum de a alege un regulator de tensiune 220v pentru o casă privatăCum de a alege un regulator de tensiune 220v pentru o casă privată
Criterii pentru alegerea unui regulator de tensiune de 220V pentru casaCriterii pentru alegerea unui regulator de tensiune de 220V pentru casa
Triistor tiristorTriistor tiristor
Schemele de regulatoare de turație a ventilatorului pentru 220 VSchemele de regulatoare de turație a ventilatorului pentru 220 V
Dispozitivul și principiul de funcționare a triaculuiDispozitivul și principiul de funcționare a triacului
Caracteristicile comutatoarelor cu dimmerCaracteristicile comutatoarelor cu dimmer
Facem stația de lipit cu mâinile noastreFacem stația de lipit cu mâinile noastre
» » Regulator de putere tiristor, tensiune și circuit cu mâinile proprii
© 2021 amigdas.com