amigdas.com

Ecrane de baie cu propriile mâini: caracteristici, dimensiuni și fotografii

Cum să instalați corect ecranul sub baieToată lumea vrea, că după reparații locuința sa a fost elegantă, modernă și confortabilă. Acest lucru se aplică în fiecare cameră, inclusiv în baie. Designul original al băii poate accentua confortul și provoacă dorința de a petrece mai mult timp în el. Când se repară în această cameră, mulți doresc să ascundă locuri foarte puțin atractive din punct de vedere estetic, în special, spațiul de sub baie. Cel mai adesea, oamenii au pus ecrane speciale în acest scop.

Cum de a face un ecran sub baie cu propriile mâini, ce dimensiune și caracteristici optime, vom lua în considerare în acest material.

Funcțiile de bază ale ecranului sub baie

Cum sa faci un ecran sub baie cu mainile taleNu toate pot închide spațiul sub baie cu scuturi și capace, deoarece acest lucru face dificilă abordarea acestuia pentru recepția procedurilor de apă. Dar acest lucru este departe de a fi o problemă și toate acestea sunt decise.

De exemplu, puteți cumpăra o baie cu picioarele și fețele tratate, care au ele însele un aspect atrăgător.

Ei bine, dacă nu este posibil să închideți instalațiile în acest fel și nu există conducte de apă și ele sunt foarte vizibile, atunci, bineînțeles, trebuie să selectați un ecran special. Poți să-l faci singur sau îl poți cumpăra în formă gata.

De exemplu, unele modele de căzi de baie acrilice sunt deja vândute cu panouri încorporate care acoperă spațiul de sub baie. Faptul este că modelele acrilice nu permit cavități uriașe, ca fontă sau oțel.

În plus, spațiul, acoperit cu un ecran, puteți utiliza și rațional, instalând acolo rafturi pentru a stoca toate tipurile de accesorii de baie.

Ecranele sub baie au o funcție protectoare: sunt capabile să protejeze zonele închise de acumularea de umiditate și de dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Desigur, aceste modele joacă o funcție estetică.

Indiferent dacă ați făcut un ecran pentru o baie cu propriile mâini sau ați cumpărat în formă gata, aceasta va ajuta la decorarea camerei intr-un mod original si frumos și să-l facă cât mai luminos posibil.

Pe suprafață, puteți crea tot felul de imitații, cel mai adesea pentru decorarea băii, imitație a apei, decorarea ecranului cu pești și alți locuitori subacvatici.

Varietate de modele și dimensiuni pentru ecrane de baie

Ecrane de baie au astfel de caracteristici cheie:

 • selecție largă de modele;
 • un cost acceptabil;
 • gamă largă de soluții de proiectare.

Pentru fabricarea lor, materiale precum:

 • gips-carton;
 • clorură de polivinil;
 • dale sau dale.

Dimensiunile ecranelor pentru baieEcranele diferă și în funcție de dimensiune. Este foarte important să alegeți mărimea potrivită a structurii când cumpărați sau când faceți singur. Faptul este că ecranul ar trebui să închidă deschiderea cu o precizie maximă.

De regulă, ecranele gata au dimensiuni variind de la un mic 105 la 50 și se termină cu cele mai mari 190 de 50. Dacă vorbim despre o baie clasică, atunci designul va avea o dimensiune standard:

 • grosime 3 mm;
 • înălțime 50 cm;
 • lungimea de la 150 la 180 cm.

În cazul în care cadă de baie are dimensiuni non-standard, atunci va fi dificil să alegeți un ecran gata pentru acesta, deci în acest caz va fi mai bine să o faceți singur.

O dimensiune standard a ecranului gol de 160-180 cm are forma unui scut sau a unui panou și este atașat la cadru. Are picioare reglabile în înălțime, care, în unele modele, sunt închise cu un plin, bine presate în lateral și la fel de dens pe podea.

Tipuri de structuri pe tip de funcționare

În ceea ce privește funcțiile lor, ecranele pentru baie sunt împărțite în:

 • alunecare;
 • curbat;
 • ermetic sigilat;
 • destinate pentru băi de colț.

Ecrane sub baie cu mâinile tale: fotografieToți pot fi cumpărați sau făcuți singuri. Fiecare dintre aceste tipuri vă permite să rezolvați unele sau alte probleme în ceea ce privește funcționarea.

Dacă instalați un ecran standard, munca nu va dura mult timp. Cu toate acestea, un astfel de ecran simplu, dacă doriți să aranjați pe rafturile spațiului rămas, va trebui să fie înlăturat și pus înapoi în mod constant, astfel încât atunci când îl instalați, este mai bine să nu dotați acest spațiu pentru a stoca ceva.

Dar când vine vorba de designul glisant, atunci este mai scump, dar și mai diversificate într-un sens funcțional. Prin urmare, puteți:

 • curățați defecțiunile comunicațiilor sub baie;
 • verificați sifonul pentru scurgere;
 • face un depozit pentru lucruri inutile.

Există câteva modele de ecrane echipate cu rafturi și sertare gata făcute, în cazul în care puteți elimina aceste sau alte elemente.

După cum sa menționat deja, ecranele, dacă se dorește, puteți decora în orice fel, astfel încât acestea să completeze interiorul băii. Dar construcția de 160 cm poate fi făcută în întregime în oglindă.

Indiferent de configurația și mărimea structurii, luați în considerare calitatea materialului din care este fabricat sau pe care îl luați pentru a vă asambla singur. Cerințele pentru materiale sunt:

 • rezistență;
 • rezistența la umezeală;
 • rezistența la efectele produselor de curățare;
 • disponibilitatea instrucțiunilor și a certificatelor de garanție.

În plus față de gips-carton sau plastic, mulți oameni folosesc profile din aluminiu sau din plastic pentru a face ecrane cu mâinile lor.

Cum sa faci un design personal?

Pentru propria dvs. lucrare veți avea nevoie de astfel de instrumente și materiale:

 • mașină de sudat;
 • bulgară;
 • foraj;
 • profiluri de ghidare;
 • Panouri PVC;
 • tub cu pereți subțiri;
 • șuruburi și șuruburi.

Așadar, luați două țevi paralele cu o formă pătrată cu dimensiunea de 10-10 mm și le conectați una cu cealaltă folosind barele traversate de ele, împărțind ecranul în trei părți. În partea de jos a structurii, fixăm piulițele astfel încât acestea să fie protejate de picăturile metalice, astfel încât șurubul să fie înșurubat în capacul foarte.

Deschideți cadrul cu un grund și apoi vopsiți. Apoi, setați ghidajele. Pentru a face acest lucru, Șuruburi autoportante cu vârfuri de metal sub formă de burghiu. Astfel de lucruri se înșurubează cu ușurință la cadru, iar ghidajele sunt atașate la tubul superior și inferior, întorcându-se de la caneluri unul la celălalt.

Procesăm fabricarea ușilor. Tăiați plasticul cu un bulgar la dimensiunile care corespund distanței dintre profilele de ghidare. Piesele pregătite se introduc imediat într-o canelură și apoi în celălalt. Pentru a face plasticul să pară solid, pe partea din spate trebuie lipit cu o bandă adezivă. La sfârșitul lucrului ușile pot fi decorate cu mânere sau alte elemente ale decorurilor.

Ecrane de baie de mâinile tale
Dimensiunile ecranului sub baieInstrucțiuni pentru realizarea unui ecran pentru o baie cu mâinile taleTehnologia de a face ecrane pentru baie cu mâinile taleEcrane cu auto-instalare pentru baieEcranele verde ale băiiInstrucțiuni pentru realizarea unui ecran pentru o baie cu mâinile taleTehnologia de a face ecrane pentru baie cu mâinile taleMaster-class cum sa faci un ecran sub baie cu mainile taleEcranele verde ale băiiInstrucțiuni pentru realizarea unui ecran pentru o baie cu mâinile taleEcrane cu auto-instalare pentru baieTehnologia de a face ecrane pentru baie cu mâinile taleInstrucțiuni pentru realizarea unui ecran pentru o baie cu mâinile taleEcranele verde ale băiiCum de a face un ecran de alunecare sub baie de MDF de unul singurMaster-class cum sa faci un ecran sub baie cu mainile taleTehnologie pentru realizarea de ecrane pentru baieEcranele verde ale băiiInstrucțiuni pentru realizarea unui ecran pentru o baie cu mâinile taleEcranele verde ale băii

Cum se instalează corect ecranul?

Cum se instalează ecranul sub baieCând ați făcut-o singur sau ați cumpărat-o în magazin, trebuie să instalați corespunzător acest dispozitiv. Încercați mai întâi pe cadru și setați înălțimea și poziția necesare a picioarelor, dacă este vorba de structura finită. Ca să nu alunece, atașați duzele speciale de etanșare picioarelor de silicon.

Apoi, ecranul este aliniat. Dacă țevile trec prin perete, apoi în panouri, tăiați găuri speciale pentru ele.

Designul este aplicat în așa fel încât picioarele să coincidă complet cu locul de instalare, apoi să fie înclinate și să plaseze partea superioară sub o parte a băii. Apoi ridicați ușor structura și mutați picioarele în poziția corectă și coborâți cadrul. Ajustăm înălțimea și verificăm lucrul ușii.

Atunci când instalați, trebuie să luați toate măsurile necesare pentru a vă asigura că fundul băii nu are apă. În acest scop Cusăturile sub baie trebuie tratate cu silicon sanitar, care le este aplicată cu ajutorul unui pistol special.

Deoarece în baie nu numai că facem proceduri de apă, ci și ștergem lucrurile și facem curățarea camerei, ecranul orb nu se potrivește perfect. Este mai bine să lăsați o nișă mică înclinată la baza designului piciorului. Și pentru a avea ventilație, care împiedică apariția mucegaiului și a ciupercilor, este mai bine să lăsați o mică deschizătură în partea de jos.

Caracteristicile ecranului înclinat pentru baie

Structura unghiulară nu are o formă foarte standard, dar poate fi fie statică, fie glisantă. Este realizat din panouri și ghidaje, iar cerința principală pentru producerea sa este un nivel ridicat de rezistență la umiditate. În acest scop, pentru un astfel de ecran, materiale precum:

 • aluminiu;
 • sticlă organică;
 • lemn rezistent la umezeală.

Pentru fabricarea unui ecran orb pentru o baie de colt Este mai bine să aplicați profile din gipscarton, care va forma cel mai bine conturul său. Și dacă doriți să faceți un ecran de alunecare cu ușile, puteți lua și plasticul. Dimensiunile standard pentru o baie de colț sunt:

 • înălțime 50-64 cm;
 • lungime 100 cm.

Spațiul gol urât sub baie poate fi închis în moduri diferite. Ceea ce nu vine cu oamenii - perdele, ecrane și podiumuri. În fiecare an, designerii de interior vin cu trucuri noi pentru decorarea camerelor. Dar cerințele principale pentru aceleași ecrane rămân aceleași - forța și adaptarea designului la caracteristicile băii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Designul unei băi mici în apartament, fotografieDesignul unei băi mici în apartament, fotografie
Ecrane de baie de mâinile tale - frumoase și economiceEcrane de baie de mâinile tale - frumoase și economice
Caracteristici ale interiorului băii rusești cu o fotografieCaracteristici ale interiorului băii rusești cu o fotografie
Ecrane de baie: caracteristici și fotografiiEcrane de baie: caracteristici și fotografii
Cum de a alege perdele pentru o baie, fotografieCum de a alege perdele pentru o baie, fotografie
Ecrane în baie: numire, specie, fotografieEcrane în baie: numire, specie, fotografie
Alegeți cel mai bun design de plăci în baieAlegeți cel mai bun design de plăci în baie
Copertină confortabilă pentru baie și opțiuni de fotografieCopertină confortabilă pentru baie și opțiuni de fotografie
Cum sa faci un ecran pentru bai?Cum sa faci un ecran pentru bai?
Planul optim pentru construirea unei băi cu o cameră de odihnăPlanul optim pentru construirea unei băi cu o cameră de odihnă
» » Ecrane de baie cu propriile mâini: caracteristici, dimensiuni și fotografii
© 2021 amigdas.com