amigdas.com

Flux pe obraz: ce trebuie făcut și cum să tratezi patologia

Cum de a trata fluxul pe gingieUna dintre cele mai comune boli dentare care pot oferi o mulțime de probleme persoanei bolnave - acest flux pe obraz (abces), care este o pungă mică de puroi, provoacă dezvoltarea inflamației grave în zona rădăcinii dintelui. Ca rezultat al progresiei patologiei

, există o umflare vizibilă a obrazului și există senzații dureroase puternice.

Dacă fluxul nu este tratat, acest lucru poate duce la consecințe neplăcute sub forma unor complicații grave. De exemplu, cum ar fi flegmon, abces, sepsis etc. Cu toate acestea, rezultatul cel mai teribil al dezvoltării acestei patologii este moartea pacientului. Prin urmare, dacă ar exista chiar și cea mai mică suspiciune a fluxului, trebuie luate măsuri imediate și o vizită la dentist pentru a identifica cauza bolii și a elimina consecințele ei.

Cauzele principale care declanșează dezvoltarea fluxului

Orice boală a cavității orale poate servi ca un impuls pentru dezvoltarea fluxului pe obraz. În același timp, principalele cauze care declanșează dezvoltarea inflamației sunt:

 • Simptomele fluxuluidacă nu tratați o astfel de afecțiune dentară frecventă ca caria pentru o lungă perioadă de timp, acest lucru poate duce în timp la dezvoltarea unui flux;
 • Adesea cauza este o traumă severă în zona maxilarului, de exemplu, accident vascular cerebral sau cădere;
 • netratate în timp dentar bolnav poate deveni, de asemenea, o ocazie pentru dezvoltarea de periostită;
 • Uneori fluxul se dezvoltă pe fondul nerespectării regulilor de îngrijire orală;
 • procesul inflamator în buzunarul gingiilor (un spațiu mic între dinte și gumă) - o cauză comună de dezvoltare a fluxului;
 • complicații după tratarea necorespunzătoare sau eliminarea dinților;
 • deteriorări mecanice ale gingiei ca urmare a primirii alimentelor foarte solide;
 • uneori hipotermia devine un impuls pentru dezvoltarea periostitei;
 • boli neglijate ale gingiilor și dinților (pulpită, parodontită etc.);
 • chist în regiunea dintelui;
 • Unele boli infecțioase care se răspândesc prin corpul pacientului, împreună cu fluxul sanguin ca urmare a inflamației severe (de exemplu, angina, etc.).

După cum se poate vedea, factorii care pot provoca aceasta este o boală neplăcută, mult. Prin urmare, dacă este luat prin surprindere, trebuie să puteți distinge simptomele care sunt însoțite în timpul dezvoltării fluxului.

Semnele principale care sunt caracteristice fluxului

Recunoașteți că debutul cursului patologiei este ușor, deoarece este precedat de unele simptome caracteristice, manifestate în următoarele:

 • Cum este diagnosticată boalaîn zona obrazului apare o compactare puternică, care începe treptat să sufere chiar și de o ușoară depresie sau atingere;
 • obrazul începe să se înmulțească treptat și să crească în dimensiune;
 • Procesul inflamator se răspândește treptat în țesuturile faciale vecine;
 • în majoritatea cazurilor, în procesul de dezvoltare a fluxului, pacienții nu numai își umflă obrajii, ci chiar și buzele și nasul;
 • apariția durerii dinților din partea pagubelor fluxului, intensificată în procesul de mestecare a alimentelor;
 • pe obraz, din partea leziunii gingiei, există un sac purulent;
 • umfla țesuturile din jurul dintelui;
 • ganglioni limfatici submandibulari extinse;
 • adesea o stare dureroasă este însoțită de o creștere a temperaturii care variază de la 37 la 38 de grade;
 • La o durere de dinți se adaugă adesea o durere de cap și migrene;
 • durerea din gingii inflamate poate fi văzută în ochi, în zona capului și chiar în urechi, cu toate acestea aceste simptome depind în mare măsură de zona în care a fost localizat fluxul;
 • devine foarte dificil pentru un pacient să-și deschidă gura din cauza durerii.

Dacă există cel puțin unul dintre semnele de mai sus, nu întârziați cu o vizită la medicul dentist, deoarece o patologie neglijată poate duce la moarte.

Etapele bolii

Fluxul pe obraz are câteva etape de bază ale dezvoltării.

 1. Etapele bolii de fluxEtapa întâi și minoră a bolii este însoțită de sindroame ușoare de durere în procesul de mestecat alimente. Cu toate acestea, dacă ignorați simptomatologia, patologia devine într-o etapă mai complexă.
 2. La a doua etapă de dezvoltare a fluxului, pacientul începe să se dezvolte în zona gingiei afectate. Există dureri puternice și roșeață a zonei afectate. Un sac purulent în acest stadiu poate fi absent pentru moment, dar în mod necesar va fi format în cazul în care patologia nu este tratată.
 3. A treia etapă este cea mai dificilă. În procesul de dezvoltare, pacientul, pe lângă umflarea obrazului și senzațiile dureroase din zona dintelui, poate crește temperatura corpului și umfla țesuturile adiacente. În cea de-a treia etapă, pacientul are întotdeauna un sac purulent în zona gingiei, ceea ce determină o creștere și umflarea vizibilă a obrazului din zona afectată. În acest caz, tratamentul pacientului este redus, de regulă, intervenției chirurgicale și cursul de a lua analgezice și terapia antibacteriană.

Ce complicații pot apărea dacă fluxul nu este tratat

Nu presupuneți că fluxul de pe obraz este o condiție dureroasă care se desfășoară singură și nu lasă consecințe. Această concepție greșită poate duce la complicații foarte neplăcute atunci când dintele este spălat.

 1. Caracteristicile sunt tipice fluxuluiDacă procesul purulente nu se oprește și nu elimină consecințele patologiei, pacientul poate dezvolta un abces. Acesta este, în acest caz, masele purulente care se acumulează în sacul de spargere și încep să pătrundă în țesuturile vecine. Tratamentul este posibil numai prin metoda chirurgicală, când abcesul este deschis, puroiul este aspirat și pentru a opri dezvoltarea procesului inflamator, este prescris un tratament antibacterian.
 2. Cel mai mare pericol pe care fluxul îl poate provoca este sepsisul. Adică există o contaminare completă a sângelui, care poate duce la moarte un pacient.
 3. Deseori, fluxul devine cauza dezvoltării flegmonului - un proces inflamator puternic purulent, care are ca rezultat răspândirea tumorii în centru - un loc în care persoana are organe vitale. Pericolul acestei condiții este că inflamația poate pătrunde în regiunea creierului sau a inimii în orice moment. Un rezultat fatal cu flegmon nu este o practică medicală neobișnuită.
 4. În cazul în care fluxul de mult timp nu este tratată, aceasta poate provoca dezvoltarea pacientului de osteomielita maxilarului - o inflamație infecțioasă a periost și afectează țesutul osos adiacent, care, la rândul său, le provoacă în continuare dezintegrare.

Pentru a preveni astfel de consecințe, este necesară tratarea corectă a bolii. Și trebuie să se facă în timp util, deoarece cea mai mică întârziere poate afecta negativ starea de sănătate a pacientului.

Deci, ce să faci cu un flux este strict interzis: sfatul specialiștilor

Pentru a nu agrava situația, pacientul ar trebui să știe, ce măsuri, în orice caz, nu ar trebui luate în cazul în care fluxul se dezvoltă.

 1. Flux pe gumăÎn procesul de dezvoltare a fluxului, atunci când există senzații puternice de durere și există umflarea obrajilor, nu încălzi fluxul sau aplicați un bandaj pe locul leziunii. Dacă ignorați această recomandare, fluxul va începe să progreseze, ceea ce va duce la o creștere a producției de puroi în buzunarul gingiilor, iar acest lucru, la rândul său, va exacerba numai starea pacientului. Trebuie amintit faptul că bacteriile se dezvoltă mult mai repede într-un mediu cald.
 2. Nu luați medicamente care reduc coagularea în organism, de exemplu, aspirina. Aportul unor astfel de medicamente, în timpul tratamentului dintelui afectat, provoacă o sângerare profundă.
 3. Medicamentele antibiotice trebuie luate strict conform prescripției medicului și numai după ce există un test special pentru sensibilitatea bacteriilor la diferite tipuri de antibiotice.
 4. Nu dormiți pe partea cu care se află fluxul, pentru a evita fluxul de sânge în zona afectată.
 5. Ar trebui să evitați să luați alimente foarte fierbinți sau foarte reci.
 6. Nu aplicați comprese sau bandajeri în zona deschisă dacă rana este sângerândă sau deschisă, deoarece pansamentele nesterile pot purta o infecție puternică în rană și agravează starea persoanei.

Ce poate și trebuie făcut cu fluxul

Dacă obrazul este umflat și există toate motivele să credeți că cauza a fost fluxul, trebuie să căutați imediat sfatul dentistului. Dacă procesul nu a fost neglijat, medicamentul poate fi folosit pentru a trata problema. Dacă patologia a progresat și pentru mult timp a rămas fără atenție, tratamentul este redus la intervenția chirurgicală. În orice caz, cum să tratăți și cum să determinați poate fi determinată numai de un medic. Aici cel mai important este tratamentul adecvat.

Tratamentul cu agenți antiseptici

Medicamentele sunt prescrise numai după diagnosticarea bolii. Alegerea medicamentelor depinde în mod direct de stadiul fluxului și de complexitatea patologiei. Agenți antiseptici utilizați în mod activ care sunt adecvați pentru clătirea gurii:

 • Tratamentul fluxului prin remedii folcloricesoluția "Mirametina" ajută la scăderea bacteriilor patogene care provoacă flux. Atinge un rezultat pozitiv datorită acțiunii antimicrobiene a soluției;
 • de asemenea eficientă în lupta împotriva germenilor, ajută la clătirea cu o soluție de peroxid de hidrogen de 3%;
 • "Rotokan" este o esență de alcool produsă pe bază de plante medicinale. Are proprietăți antibacteriene, anti-edematoase și antiinflamatoare;
 • foarte eficient este agentul antimicrobian "Clorhexidina" - nu ucide numai bacteriile, dar luptă și împotriva inflamației gingiilor;
 • pastele speciale de dinți sunt foarte utile pentru a face față bolii. De exemplu, "Metragil Denta" elimină sindromul durerii și ajută la reducerea tumorii cu un flux.

Terapia de medicamente cu flux

Trebuie avertizat imediat că tratamentul independent cu medicamente din acest grup este strict interzis - numai medicul trebuie să aleagă un medicament specific și numai după efectuarea unui diagnostic aprofundat al pacientului.

Primirea de antibiotice va fi este cel mai eficient în stadiile incipiente ale bolii, atunci când pacientul nu are nici un sac purulente în zona gingiei. În acest caz, pot fi prescrise antibiotice și medicamente pentru durere care ajută la ameliorarea sindromului de durere și la eliminarea unui proces inflamator ușor.

De asemenea, antibioticele sunt prescrise și după intervenția chirurgicală, după ce abcesul a fost deschis - acestea permit eliminarea procesului inflamator și accelerarea recuperării pacientului.

În acest caz, cel mai adesea, antibioticele sunt prescrise, cum ar fi:

 • "TSifran";
 • "Ampioks";
 • „Lincomicină“;
 • "Amoxiclav";
 • „Doxiciclina“.

Împreună cu antibiotice prescrie medicamente antiinflamatorii, care includ ibuprofen sau nimesulidă:

 • "Nimesil";
 • "Naklofen";
 • "Diazolin";
 • "Ibufen";
 • "Ketonal".

În plus, adesea dentiștii prescriu antihistaminice, ajutând la eliminarea puffiness și creșterea rezistenței organismului la boli:

 • "Suprastin";
 • "Aerius";
 • "Tavegil";
 • "Diazolin";
 • "Peritol".

Schema de admitere și curs de droguri este determinat exclusiv de un specialist.

Tratamentul chirurgical al bolii

Dacă fluxul se află în stadiul avansat și este dificil de continuat, este posibilă scăderea bolii numai prin efectuarea operației. Această metodă este utilizată cu un flux purulente. Etapele operației sunt următoarele:

 • Tratamentul cu fluxdentistul face pacientul anestezic;
 • în zona unui dinte bolnav, unde gingia este inflamată, se face o mică incizie pentru a elibera tot puroiul care sa acumulat în sac;
 • după eliberarea întregului puroi, medicul efectuează măsuri antiseptice în zona zonei inflamate;
 • pentru a asigura o scurgere calitativă a tuturor puroiului acumulat, specialistul drenat - un drenaj special sub forma unei benzi mici de cauciuc este aplicat pe locul leziunii gingiei;
 • dacă puroiul este complet plecat, drenajul este îndepărtat, după care are loc o restaurare treptată a țesuturilor din cavitatea bucală;
 • dacă guma nu se vindecă bine, chirurgul face o coasere;
 • după operație, pacientul este prescris un curs de antibiotice, care contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar și o vindecare mai eficientă a rănilor;
 • dacă cauza dezvoltării fluxului și umflăturii obrazului este un dinte bolnav, afectat de carie, el este eliminat sau vindecat.

Operația se efectuează în cabinetul stomatologic al chirurgului și numai cu utilizarea obligatorie a medicamentelor pentru durere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ca și în cazul inflamației rădăcinilor, dinții sunt tratați în clinică și acasăCa și în cazul inflamației rădăcinilor, dinții sunt tratați în clinică și acasă
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Pus în gingie: cauze, simptome și tratamentPus în gingie: cauze, simptome și tratament
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtareSimptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
Eroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratamentEroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratament
Periostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratamentPeriostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratament
Antibiotic cu spumă de dinți la un adultAntibiotic cu spumă de dinți la un adult
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
» » Flux pe obraz: ce trebuie făcut și cum să tratezi patologia
© 2021 amigdas.com