amigdas.com

Cum se face o restaurare a unei băi din fontă

Tehnologia restaurării băii din fontăUneori nu vreți să vă despărțiți de o baie veche din fontă, pentru că a dat atâtea ore plăcute de odihnă. Forma obișnuită pare a fi cea mai acceptabilă. Dar toate obiectele îmbătrânesc și acum pe suprafața băii există o rețea de fisuri sau, mai rău, smaltul începe să creeze, expunând o bază inofensivă. Există o alegere naturală în ceea ce privește înlocuirea băii sau restaurarea acesteia.

Avantajele băii acrilice și din fontă sunt exprimate foarte mult, precum și neajunsurile lor, astfel încât, dacă nu există posibilitatea de a începe o reparație completă a spațiilor, atunci este mai bine să vă concentrați asupra restaurării, deoarece acest lucru va necesita investiții mult mai mici.

Restaurarea unei băi din fontă cu mâinile tale

Baia din fontă este stabilă, are izolație fonică bună, este încălzită pentru o lungă perioadă de timp și este posibil să aibă timp să se înmoaie în apă fierbinte fără răcirea ei esențială. Emailele restaurate vor arăta bogate și nobile pentru o perioadă lungă de utilizare.

Demontarea vechii băi din fontă va necesita participarea a cel puțin trei lucrători puternici, este destul de grea și o va duce de la ultimul etaj este foarte problematică. Inlocuirea bailor va necesita instalați canalizare nouă, instalarea unui nou va ridica problema de a face contiguitate pereților, deoarece vechea va fi distrusă, iar mărimea băii va fi diferită. Toate acestea vor determina o creștere suplimentară a prețului de înlocuire. Prin urmare, mulți aleg fonta veche cu un nou strat de reparații.

Informații generale privind restaurarea

În vremurile vechi, multe dintre vopselele folosite în cutii de aerosoli au fost folosite pentru a elimina zgârieturile și fisurile. Tehnologiile moderne se dezvoltă rapid și astăzi ele permit efectuarea restaurării cu ajutorul unor metode mai eficiente.

Tipuri de restaurare a băii din fontă

 • Acoperire de restaurare cu un strat de email nou pe suprafață. Acesta este prețul cel mai ieftin tip de recuperare și este utilizat pentru băi de oțel și fontă.
 • Metoda "căptușelii acrilice" implică utilizarea unei inserții de material modern pe întreaga suprafață și fixarea acesteia cu o spumă de montare specială la apă.
 • Tipul de restaurare este o "baie de umplere", pentru care se utilizează reparații acrilice lichide și se utilizează pentru restaurarea tuturor tipurilor de băi.

Caracteristici tehnologice

Cum să restabilească în mod corespunzător baia din fontăO caracteristică specială a restaurării la domiciliu este aceea că componentele polimerului se întăresc în condiții naturale de temperatură. În fabrici, în timpul fabricației, în stratul de email adăugați particule de siliciu, care necesită temperaturi semnificative pentru a topi formarea unui film rezistent.

La domiciliu, nu este nevoie să vă mutați, să demontați baia pentru a crea un strat de reparații și să instalați șine și conexiuni suplimentare. Grosimea acoperirii acrilice este de așa natură încât îndepărtează toate chipsurile, zgârieturile și alte daune posibile.

Toate lucrările vor fi efectuate de un specialist timp de 2-3 ore, iar produsul actualizat poate fi utilizat pe deplin într-o zi sau două. Materialele destinate restaurării în firmele cu respect de sine sunt certificate și sunt caracterizate de componente inofensive. Cea mai recentă inovație este utilizarea de acrilic fără miros, care nu emite impurități nocive în atmosferă pentru sănătatea umană.

Etapele de restaurare a stratului de email

Pentru a restabili stratul de email, trebuie să urmați succesiunea acțiunilor.

Pregătirea suprafeței

Lucrările pregătitoare sunt următoarele:

 • Îndepărtarea cu abrazive dure și îndepărtarea ulterioară a prafului;
 • pregătirea cu compuși speciali și neutralizarea ulterioară;
 • clătire cu apă;
 • procesul de uscare.

Pentru un nou strat care să servească un lung scoateți toată capacul vechi de pe suprafața băii. Cu cât se lucrează cu mai multă atenție la această lucrare, cu atât mai multă aderență pe care o putem obține.

La toate zonele afectate, aplicați un detergent abraziv, care în compoziția sa nu trebuie să conțină înălbitor. Prelucrarea se face cu o piatră. Această metodă poate fi utilizată manual și poate fi efectuată cu ajutorul sculelor electrice, ceea ce este mai eficient. Este permisă utilizarea șmirghelului, dar va fi nevoie de o cantitate mare, iar procesul se va trage la timp.

Reconstruiți singuri baia de fontă

După procedură, praful este îndepărtat, suprafața este spălată cu compuși de degresare. Ștergeți aceste fonduri de pe suprafață cu apă caldă și ștergeți-l cu o cârpă de bumbac, din care nu se toarnă fibrele, până când se usucă complet.

În acest stadiu este necesar să eliminați și să neutralizați toate petele ruginite și patch-uri. Se pot ascunde sub primul strat de smalț, dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Este mai bine să vă faceți griji în avans și să le tratați cu compoziții împotriva ruginei. Acidul oxalic acționează bine în astfel de cazuri, care este diluat cu apă până la o stare musculară și aplicat ușor pe petele cu un tampon. Dupa o jumatate de ora se spala cu un jet de apa pana cand se spala complet.

Grunduirea suprafeței

Primul strat de grund este aplicat cu o soluție de smalț și întăritor într-un raport special și așteaptă o uscare completă. Utilizați o rolă pentru o astfel de muncă nu este recomandată, este mai bine să lucrați cu o perie sau spray. Cilindrul nu va permite aplicarea unui strat uniform pe coturile produsului și peria poate lăsa urme dungi pe suprafață, care va fi înghețată și stratul de acoperire va fi proeminent cu îndrăzneală prin curățarea finală și va fi prea târziu pentru a le îndepărta.

Aplică o perie, ai nevoie foarte atent, în timp. Pe lângă toate valurile și dungile. aspectul încă slab, aplicația necorespunzătoare amenință să vândă și să îndepărteze vopseaua după uscare.

Grundul este necesar pentru a îndepărta prăpăstiile și proeminențele de suprafață hummocice. Primul strat este produs, cel mai adesea, din rășini epoxidice din magazin. O acțiune similară are un adeziv de super-ciment și de nitroceluloză albă. Pe piață există o mare varietate de materiale de acest tip cu diferite culori și nuanțe. Mijloacele interne sunt mai ieftine decât produsele importate de două ori, dar acest lucru nu afectează calitatea produselor.

Aplicarea stratului de finisare

Acoperind o baie din fontă cu smalțÎn mod obișnuit, în pachet se află o rășină solidă cu două recipiente și întăritor. Nu le amestecați imediat, este mai bine să faceți două porții, ceea ce este asociat cu o întărire rapidă, de aproximativ o jumătate de oră, a compoziției. Puteți utiliza fondurile în cutii de aerosoli. Acești agenți sunt mai sensibili la diluția solventului și, în timp, se deteriorează mai repede.

O alternativă la astfel de pulverizare poate fi utilizarea pistoalelor de pulverizare. Prin urmare, dacă vi se oferă o restaurare prin pulverizarea smalțului, întrebați-vă cu ajutorul ce înseamnă că va fi făcut.

Ce este acrilicul lichid?

Metoda stratului de umplere cu acrilic este deseori confundată cu căptușeala, care este o acoperire, Stakril este introdus în baie și fixat pe laturi.

Acest proces constă în turnarea unei soluții de auto-întărire a polimerului pe suprafața băii. Producătorul intern produce un polimer numit "dur", unic în toate privințele. Din analogi străini, palmierul campionatului "Finnacryl" deține Finlandeză de fiabilitate, care, atunci când este uscat, poate schimba radical viziunea oponenților acestei metode.

Proprietățile pozitive ale restaurării cu acrilic lichid

 • este posibil să se restaureze absolut toate defectele și fisurile din baie, chipsurile smalțului și absența smalțului în fabrică;
 • rezistența mai mare a polimerului acrilic la abraziune;
 • perioada de lucru foarte scurtă datorită uscării rapide a materialului;
 • culoare albă excelentă sau, dacă se dorește, capacitatea de a conferi orice nuanțe dorite;
 • rezolvă cele mai dificile cerințe de complexitate și aspect estetic.

Ce trebuie să vă amintiți?

Cum se repară și se restabilește baia din fontăPolimerizarea are loc foarte repede. Setarea inițială a stratului este de 5 mm în prima jumătate de oră. Solidificarea ulterioară are loc timp de până la o zi și jumătate.

Din acest motiv, este mai bine să atribuiți o astfel de acoperire comandantului, deși prețul va fi mai mare decât cel făcut de unul singur. Stratul de polimer se întărește mai repede la o temperatură de aproximativ 25 ° C. Pentru a accelera uscarea, trebuie să îndreptați jetul de aer din ventilatorul portabil termic pentru o vreme.

Pentru a vă asigura că, atunci când stratul nu este restabilit, acesta nu se lovește prin drenarea în canal, este necesar să scoateți sifonul sub baie timp de ceva timp. Nu faceti un sifon sub baie dupa terminarea procesului de restaurare, daca faceti din plastic. Pentru sifonul din fontă, destinul este unul - Este necesar să îl înlocuiți cu unul din plastic în procesul de restaurare. Un nou este instalat fără speranță.

Unele firme înlocuiesc sifonul în cadrul lucrărilor de restaurare și nu alocă un preț suplimentar pentru astfel de lucrări. Metoda de introducere în prizele de canalizare din orice material improvizat nu aduce rezultatul dorit. Cel mai adesea, acoperirea cu acrilic lichid este încă stricată în zona din jurul chiuvetei. Dacă scoateți sifonul din fontă și schimbați-l la plastic nu este deloc posibil, este mai bine să alegeți metoda de acoperire a smalțului sau căptușeală în baie ca recuperare.

Restaurare acrilă a căptușelii

Restaurarea unei băi din fontă cu o căptușeală acrilicăAceastă metodă este recomandată pentru băile libere sau pentru cele ale căror margini nu vor fi sigilate sub un strat de țiglă. În caz contrar, ele ar trebui eliberate prin metoda de demontare a finisajelor adiacente.

O linie din acril se face pe fiecare baie separat, după măsurarea atentă de către un meșter cu experiență. O astfel de baie este fixată pe cea veche prin fixarea acesteia pe margini, pentru care aveți nevoie de acces liber.

Pentru calitățile pozitive ale acestui tip de restaurare pot fi atribuite menținerea temperaturii apei calde în baie datorită stratului de suprafață ușor format. După instalarea căptușelii, puteți face baie după 14 ore. Nu îndepărtați părțile de pe acoperiș și nu îngrijiți suficiente pulberi cu materiale abrazive care sunt.

Cum să aveți grijă de baie după restaurare?

Procedura de îngrijire după restaurarea băii

În acest scop, se recomandă în mod regulat să se utilizeze orice detergent standard sau săpun și detergent. Nu se poate folosi pentru a manipula grele poate lăsa pe suprafața de zgarieturi mici, rezultând într-o pierdere de baie lucios.

Nu este recomandat să înmuiați rufele pentru o lungă perioadă de timp într-o baie într-o soluție cu substanțe chimice active și înălbitori.

Când umpleți cada mai întâi include apă rece, iar apa fierbinte este adăugată treptat, astfel încât temperaturile critice sau diferența lor dăunătoare să nu acționeze asupra acoperirii.

Nu recomanda sarcini de impact, o aruncare ascutita pe suprafata proprietarilor de obiecte.

Rearanjarea bazinul la suprafata trebuie sa fie atent, nu trăgând mai bine sub ea o bucată de pânză sau prosop inutile.

Indiferent de metoda de restaurare aleasă, la un preț va fi întotdeauna mai ieftin înlocuind vechea baie cu una nouă. Dacă nu contezi pe puterea ta, e mai bine să chemi un specialist pe acest tip de finisare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este mai bine sa cumperi - baie din fonta acrilica sau fonta?Ce este mai bine sa cumperi - baie din fonta acrilica sau fonta?
Cum pot actualiza singură baia din fontăCum pot actualiza singură baia din fontă
Instalația pentru cadă acrilică are propriile mâiniInstalația pentru cadă acrilică are propriile mâini
Inserții acrilice în baie: prețul și caracteristicile produsuluiInserții acrilice în baie: prețul și caracteristicile produsului
Cum sa faci o baie proprie de restaurareCum sa faci o baie proprie de restaurare
Emaila deteriorată în baie: recomandări pentru restaurareEmaila deteriorată în baie: recomandări pentru restaurare
Câte litri de apă sunt plasate în baieCâte litri de apă sunt plasate în baie
Costul de acoperire o baie cu acrilic lichid, costul serviciilorCostul de acoperire o baie cu acrilic lichid, costul serviciilor
Băi cu email din fontă - caracteristicile lucrăriiBăi cu email din fontă - caracteristicile lucrării
Ce vopsea să pictezi o baie la domiciliuCe vopsea să pictezi o baie la domiciliu
» » Cum se face o restaurare a unei băi din fontă
© 2021 amigdas.com