amigdas.com

Reparați defectele lanțului cu mâinile proprii

Repararea de ferăstraie cu lanțChainsaw este un asistent indispensabil în gospodărie de cele mai multe bărbați, atât locuitorul satului și rezident de vară. Utilajul a intrat atât de puternic în uz, încât distrugerea acestuia complică cardinal munca, de exemplu, în construcții sau reparații. Majoritatea problemelor legate de funcționarea ferăstrăului cu lanț apar din cauza uzurii mașinilor în timpul operațiunilor intensive sau a lipsei de întreținere corespunzătoare. Schemele de ferăstraie de uz casnic sau semiprofesional sunt simple și, prin urmare, pentru a schimba piese de schimb sau pentru a efectua profilaxia instrumentului este foarte posibil și independent. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un desen și un set de unelte.

Construcția de ferăstraie cu lanț

Toate au văzut un motor pe benzină cu structură similară, astfel încât cauzele daune sunt aceleași pentru ambele unitatea europeană costisitoare compania Husqvarna, cât și pentru populare ferăstrăul cu lanț ieftin din China „Champion 137“. Repara propriile lor mâini numai poate fi realizată cu cunoașterea legilor elementare ale fizicii, abilitatea de a citi diagrame, desene, precum și disponibilitatea de competențe în lucrul cu utilaje.

Deci, lanțul este format din:

 • motor (în principal un singur cilindru, doi timpi, carburator);
 • Partea funcțională (piesa cu lanț);
 • sisteme de service (starter, carburator și alte mecanisme).

Tipologia rupturilor de lanț

Înainte de demontarea ferăstrăului cu lanț, trebuie să determinați corect tipul de defecțiune. Orice defecțiune a funcționării ferăstrului este condiționată de unul dintre cele două tipuri. Prima este eșecul motorului. Problemele apar în sistemele de aprindere, alimentarea cu combustibil, alimentarea cu aer, retragerea amestecurilor de aer utilizate, gruparea cilindru-piston.

Cel de-al doilea tip este defecțiunile în sistemele rămase ale unității. Acestea sunt defecțiunile frânei de siguranță, ambreiajului, șinei de ghidare, a sistemului de lubrifiere și a altor componente.

Un set de instrumente pentru reparații:

 • chei de dimensiuni diferite;
 • o cheie pentru scoaterea bujiilor;
 • șurubelnițe de dimensiuni și forme diferite;
 • schema a fost văzută.

Simptomele defecțiunii aparatului

Motoarele grele defecte au anumite caracteristici. probleme de motor manifestat ca incapacitatea de a începe, după o operație de bruiaj scurtă, funcționare intermitentă, căldură excesivă, fum, pierderea de putere în timpul cursei. Toate celelalte semne pot indica o defalcare a altor sisteme de ferăstrău.

Verificarea bujiilor

Primul pas este să verifici bujiile. Este necesar să deconectați firul care se potrivește acestuia și să-l deșurubați cu o cheie specială. Starea lumânării poate identifica posibile probleme:

 • Cum se repară un ferăstrău cu lanțo lumânare uscată indică lipsa accesului amestecului incendiar la cilindru, sistemul de aprindere nu are nimic de-a face cu el. Cauza defectării poate fi obstrucția tubului conductiv sau o defecțiune cu carburatorul. Este necesar să curățați conducta de combustibil și să verificați eficiența pompei de carburant și a carburatorului. Dacă unul dintre mecanisme nu funcționează, este necesar să îl înlocuiască cu unul nou, deoarece reparația acestuia din urmă în absența competențelor profesionale este imposibilă;
 • o lumânare umedă indică excesul amestecului de combustibil din cilindru sau pătrunderea apei în el. Este necesar să uscați lumânarea, să scoateți lichidul rămas și să suflați camera cilindrului - cu alimentarea cu combustibil oprită, porniți demarorul. Apoi puneți lumânarea și reporniți-o. La verificare este necesar să se măsoare o coliziune între electrozii, acceptabilul este considerat un indicator de la 0,5 la 0,65 mm. În caz de avarie sau de urme de ștergere, garnitura trebuie înlocuită. Dacă după operațiunile efectuate scânteia este bună - este posibilă o problemă în ceea ce privește calitatea benzinei. Absența sau inegalitatea reprezintă o problemă în aprindere. Există riscul de a deteriora firul de plumb sau o lumanare. Dacă noua lumânare nu răspunde, este necesar să examinăm sistemul de pornire mai detaliat;
 • o lumânare cu un depozit de funingine neagră - dovada utilizării posibile a unui lubrifiant de calitate slabă, o încălcare a balanței de "benzină-ulei" în favoarea acestuia din urmă, contaminarea unuia dintre filtre. Înfundarea duce la pierderea de putere a ferăstrăului cu lanț și oprirea ulterioară a acestuia. Praful nu arde complet și se așează pe pereții cilindrului cu un strat de carbon negru. Este necesar să schimbați combustibilul, să curățați filtrul de combustibil, să clătiți și să uscați filtrul de aer. Cu o lumânare îndepărtați funinginea cu un șurub sau un ac, lustruiți contactele cu o mică hârtie de șmirghel.

Verificarea sistemului de distribuire a combustibilului

Cum se repară un ferăstrău cu lanțÎn secțiunea anterioară, unul dintre motivele pentru lipsa alimentării cu combustibil a cilindrului - contaminarea filtrului de combustibil - a fost deja menționat. Acesta este verificat de intensitatea jetului din furtunul de combustibil, slab - filtrul are nevoie de curățare, iar în cazul uzurii grele - înlocuirea completă. Se recomandă înlocuirea profilactică la fiecare trei luni.

O ieșire proastă a combustibilului poate duce la înfundarea dispozitivului de eliminare a capacului rezervorului. Curățarea se face cu un șurub.

Un alt semn al unei defecțiuni este lipsa sau alimentarea necorespunzătoare a unui amestec de combustibil. Există mai multe motive posibile pentru aceasta:

 • contaminarea filtrului de aer (clătire și uscare ulterioară);
 • probleme cu carburatorul - una dintre opțiuni este posibilă: defectarea setărilor, membrana deteriorată, canalele înfundate.

Posibilitatea reglării carburatorului de către locuitori este redusă la minimum - ajustarea regimului de ralanti. Dar chiar ajustarea corectă a acestora din urmă va crește foarte mult puterea lanțului dvs. de găurit. În plus, este posibilă o setare incorectă din fabrică, Certificatul acestuia din urmă este:

 • vibrații armate și capac de protecție deteriorat;
 • armonie a grupului cilindru-piston;
 • înfundarea carburatorului;
 • incapacitatea de a porni și oprirea instantanee după pornire;
 • scăderea productivității cu creșterea consumului de amestec combustibil.

Reglarea are loc în două faze: de bază, cu motorul oprit și cel final - cu motorul în funcțiune, preîncălzit. Reglarea se realizează prin reglarea șuruburilor, la șuruburile de bază de reglaj «L» și «H», iar al treilea - «T», dar nu atingem. Le înfășurăm până la capăt și apoi se rotește 1,5 în direcția opusă. În timpul ajustării finale, rotiți șurubul "T" în sens invers acelor de ceasornic pentru a atinge viteza minimă. Motorul trebuie să funcționeze în mod stabil, lanțul - rămâne în poziție. Dacă după ajustare motorul se oprește - trebuie să readuceți șurubul în poziția inițială, să continuați să mutați lanțul - apoi deșurubați șurubul. Testează depanarea cu:

 • accelerație - viteza ar trebui să fie introdusă rapid;
 • numărul maxim de rotații - în cazul unei defecțiuni la aprindere, slăbiți șurubul "H";
 • lucrați în modul inactiv - lanțul nu trebuie să se miște, viteza se formează cât mai repede posibil.

În plus, utilizați instrucțiunea pentru a regla corect mecanismul carburatorului.

Rezolvarea problemelor de eșapament

Dacă motorul se oprește atunci când crește viteza de lucru, inculpatul poate fi un dispozitiv de atenuare a scântei de la amortizorul de zgomot.

Pasii de curățare:

 • Cum să reparați dispozitivulscoateți toba de eșapament și conectați priza;
 • dacă există o posibilitate constructivă - de dezasamblare;
 • spălați funinginea cu detergenți;
 • să se usuce;
 • colecta și montează înapoi.

Curățarea chimică nu este recomandată datorită impurităților nocive în compoziția depozitului. Pentru a preveni poluarea, utilizați uleiuri de motor de înaltă calitate și monitorizați cu atenție proporțiile amestecului de combustibil.

Eșec grupului cilindrilor și pistoanelor

Incapacitatea de a porni ferăstrăul cu lanț sau ieșire-l la puterea funcționare suficientă poate fi redusă în amestec presiunea cilindrului (presiunea de lucru - nu mai puțin de 8 atmosfere). Vinați pentru uzura tuturor elementelor rulmenților, inelelor, pistoanelor sau cilindrilor GPG.

O inspecție preliminară se realizează prin deschiderea de evacuare pentru a avea acces la el, este necesară demontarea tobei de eșapament. Pentru o imagine mai completă este necesar să utilizați un compresometru. Acesta este introdus în orificiul bujiei, după care este necesar să se rotească arborele cotit cu un demaror sau cu un burghiu. Doar analiza motorului va ajuta la înțelegerea pe deplin a problemelor TsPG-ului. Scoateți carterul din cilindru, inspectați pistonul. Dacă este acoperit cu chips-uri și zgârieturi adânci, ar trebui să fie schimbat. Când suprafața cilindrului este prelucrată, este plictisită. Inelul de piston uzat este determinat de depunerile de carbon, în contact cu cilindrul.

Repararea sistemului de lubrifiere a lanțului

Problemele legate de funcționarea lanțurilor de lanț pot fi asociate cu o încălcare a funcțiilor sistemului de lubrifiere a lanțului.

Posibile defecțiuni:

 • ulei de pete - este necesar să se verifice tuburile pentru lipsa de fisuri și etanșeitatea conexiunii cu unirea. Strângeți tuburile cu probleme cu etanșare sau schimbare;
 • lipsa de lubrifiere - canale de ulei curățate;
 • fisuri pe pompa de ulei - înlocuiți.

Repararea frânei lanțului

Cum se repară un ferăstrău cu lanțEste posibil ca mecanismul să nu funcționeze din cauza contaminării spațiului sub capacul de protecție sau a armoniei benzii de frână. În primul caz, aveți nevoie de o curățare, în al doilea - piesele de schimb.

Multe părți ale ferăstrăului sunt supuse uzurii sporite naturale, astfel că este necesar să aveți în stoc următoarele componente: lanțul de ferăstrău, bara de ghidare, asteriscul, o protecție anti-vibrație compusă.

Cum se prelungește durata de viață a ferăstraiului cu lanț

Îngrijire cu lanțTrebuie să aveți o pereche de anvelope și cel puțin patru lanțuri. Pentru un proces uniform de uzură, lanțul trebuie rotit la 180 ° după trei ore de funcționare, iar după aceeași perioadă, lanțul trebuie înlocuit cu altul.

instrument de curățare în timp util asigură faptul că produce lipire diferite deschideri, ceea ce poate duce la dificultăți sau chiar închiderea amestecului de combustibil, ceea ce va afecta starea de lucru ferăstrăul cu lanț.

Dacă nu sunteți încrezători în abilitățile dvs. și vă este frică să răsfoiți unitatea, atunci este mai bine să contactați profesioniștii. Ei, din cauza experienței lor, pot diagnostica întotdeauna problema corectă și pot remedia problemele din lanțul dvs. de găurit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să porniți un lanț de ferăstrău: instrucțiunea pentru un "calm"Cum să porniți un lanț de ferăstrău: instrucțiunea pentru un "calm"
Lemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegereLemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegere
Chainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegereChainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegere
Sfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferiteSfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferite
Lanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bineLanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bine
Cum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile taleCum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile tale
Dispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile propriiDispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile proprii
Criterii de selectare a lanțului de lanț pentru ferăstraiele cu lanțCriterii de selectare a lanțului de lanț pentru ferăstraiele cu lanț
Alegerea uleiului pentru lanț cu lanțAlegerea uleiului pentru lanț cu lanț
Caracteristicile partenerului cu lanț 350Caracteristicile partenerului cu lanț 350
» » Reparați defectele lanțului cu mâinile proprii
© 2021 amigdas.com