amigdas.com

Transformator toroidal cu auto-înfășurare

Transformator toroidal cu mâinile taleÎnfășurarea transformatorului cu mâinile tale nu este o sarcină ușoară, dacă te pregătești pentru asta în avans. Persoanele care fabrică diferite echipamente radio sau scule electrice necesită transformatoare pentru nevoi specifice. Din moment ce nu este întotdeauna posibilă achiziționarea anumitor produse, comandanții transformă adesea transformatoarele toroidale pe cont propriu. Cei care încearcă să vină pentru prima dată, se confruntă cu dificultăți: nu pot determina corectitudinea calculelor, nu iau în considerare detaliile și tehnologia relevante. Este necesar să se înțeleagă că diferitele tipuri sunt înfășurate diferit.

de asemenea radical diferite dispozitive toroidale. Calcularea transformatorului toroidal și a lichidării acestuia vor fi speciale. Având în vedere că amatorii și meseriașii radio creează componente pentru echipamentul energetic, dar nu au întotdeauna cunoștințe și experiență suficiente pentru fabricarea lor, acest material va ajuta această categorie de oameni să facă față nuanțelor.

Pregătirea pentru înfășurare

  • Mai întâi, este necesar să se facă un calcul corect al transformatorului toroidal de-a lungul secțiunii transversale a miezului. Se calculează sarcina, în acest scop sunt însumate toate dispozitivele conectate (motoare, emițătoare etc.), puterea cărora va fi furnizată. De exemplu, radioul are 3 canale, a căror putere este de 15, 10 și 15 wați. În total, aceasta este de 40 de wați.
  • Bobină de transformare toroidalăUrmătoarea este corecția pentru eficiența circuitului (în majoritatea emițătorilor aproximativ 70%). De asemenea, transformatorul are o eficiență proprie, care este de 95%, dar trebuie să faceți o corecție pentru auto-decorare și să setați nivelul de eficiență la 90%. Prin urmare, puterea necesară va crește la 63,5 wați. Greutatea standard a dispozitivelor cu această putere este de până la 1,5 kg.
  • Următorul pas este de a determina tensiunile de intrare și ieșire. Dacă 220 - intrare și 12 - ieșire cu o frecvență standard de 50 Hz, numărul de spire într-o singură înfășurare va fi de 220 * 0.73 = 161 bobina (rotunjită la numere întregi), și rândul său inferior 12 * 0,73 = 9 rotații.
  • Apoi - determinați diametrul firului. Pentru a face acest lucru, este necesar să aveți informații privind densitatea și debitul de curent, valoarea de până la 3 A / mm2 este setată pentru 1 kW.

Materiale necesare

Materialele pentru bobinare necesită o selecție atentă, fiecare detaliu este important. În special, veți avea nevoie de:

  1. Cadru de transformator. Se utilizează pentru a izola miezul de la înfășurări și, de asemenea, ține bobinele de înfășurare. Este realizat din materiale dielectrice puternice și subțiri, pentru a nu ocupa prea mult spațiu în intervalele ("ferestrele") ale miezului. Puteți utiliza cutii de carton, microfibră, textolit. Grosimea materialului nu trebuie să depășească 2 mm. Cadrul este lipit folosind adezivul obișnuit pentru tâmplărie (nitroceluloză). Forma și dimensiunile sale sunt complet dependente de miez, înălțimea este puțin mai mare decât cea a plăcii (înălțimea înfășurării).
  2. Miezul. Acest rol, ca regulă, este realizat de nuclee magnetice. Cea mai bună soluție este utilizarea plăcilor din transformatoarele dezasamblate, deoarece acestea sunt fabricate din aliaje potrivite și sunt proiectate pentru mai multe ture. Miezurile magnetice au o varietate de forme, dar cel mai adesea există produse sub forma literei "SH". În plus, acestea pot fi tăiate din diverse blancuri care sunt disponibile. Pentru a determina dimensiunile exacte, înfășurați firele înfășurărilor în prealabil.
  3. Cabluri. Aici trebuie să utilizați două tipuri: pentru înfășurare și pentru ace. Soluția optimă pentru dispozitivele de transformare este firele de cupru cu izolație de email (tip PEL sau PE). Ele sunt suficiente chiar și pentru transformatoarele de putere. O selecție largă de secțiuni vă permite să alegeți cea mai potrivită opțiune. De asemenea, utilizați adesea sârmă PV. Pentru ieșire este mai bine să se ia fire cu izolație multi-color, astfel încât să nu se confunde la conectare.
  4. Tuburi izolante. Ajutați la creșterea izolației firului de înfășurare. De obicei, utilizați hârtie subțire și groasă (hârtie de urmărire perfectă), care trebuie așezată între rânduri. Dar hârtia trebuie să fie întreagă, lacrimile și prăbușirile, chiar și cele mai nesemnificative, sunt absente.

Cum să accelerați fluxul de lucru

Procesul de înfășurare a transformatoruluiMulți amatori radio din arsenal au agregate speciale simple, cu ajutorul căruia se face înfășurarea. În multe cazuri, vorbim despre modele simple, sub forma unei mese mici sau a unui stand pe masă, pe care sunt instalate mai multe bare cu axă longitudinală rotativă. Lungimea axei ar trebui să depășească lungimea cadrului de înfășurare cu un factor de 2. Pe unul din orificiile de prindere ale barelor este atașat un mâner care vă permite să rotiți dispozitivul.

Pe axa pusă pe carcasele bobinelor, care se opresc de ambele părți ale delimitatorilor de par (împiedică deplasarea carcasei de-a lungul axei).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Scheme de încărcare pentru bateria autoScheme de încărcare pentru bateria auto
Tipuri de convertoare de tensiune de la 220 la 12 volțiTipuri de convertoare de tensiune de la 220 la 12 volți
Principiul funcționării transformatoarelor și scopul acestoraPrincipiul funcționării transformatoarelor și scopul acestora
Transformatoare: soiuri, circuite de înfășurareTransformatoare: soiuri, circuite de înfășurare
Alegerea tabelelor de transformatoare: modele și fotografiiAlegerea tabelelor de transformatoare: modele și fotografii
Mașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasăMașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasă
Colectăm un pulsator de fier prin mâinile noastre, conform schemeiColectăm un pulsator de fier prin mâinile noastre, conform schemei
Pulsul de lipit de la sine: diferențe față de cele obișnuitePulsul de lipit de la sine: diferențe față de cele obișnuite
Fabricarea de sudura la loc prin mainile propriiFabricarea de sudura la loc prin mainile proprii
Caracteristici ale transformatoarelor de izolareCaracteristici ale transformatoarelor de izolare
» » Transformator toroidal cu auto-înfășurare
© 2021 amigdas.com