amigdas.com

Presă hidraulică realizată cu mâinile proprii

Apăsați de la mufăDiferitele reparații în atelierul de acasă și în garaj necesită adesea impactul asupra pieselor și mecanismelor prin apăsarea. În acest sens, utilizarea presei hidraulice în gospodărie devine nu doar o operație dezirabilă, ci uneori chiar de neînlocuit.

Presa de garaj fabricată este considerată a fi cel mai funcțional dispozitiv, având un cost mai mic, comparativ cu eșantioanele de producție industrială. În același timp, în mâinile unui maestru real, un astfel de dispozitiv nu poate oferi mult din punct de vedere al caracteristicilor tehnice analogilor de producție din fabrică.

Presă hidraulică fabricată independent, în atelierul de la domiciliu Acesta poate fi utilizat: pentru ștanțare piese din material plastic, metal și reziny- pentru a efectua presa bucșe montarea în amortizoarele cargourilor pentru lucrul cu diferite tipuri de rulmenți (instalare și eliminare a căptușelilor) precum și multe alte tipuri de muncă.

Dispozitivul și principiul funcționării

Presa hidraulică este un dispozitiv proiectat pentru prelucrarea semifabricatelor și a pieselor prin aplicarea unei presiuni ridicate asupra lor. Un astfel de dispozitiv de presare funcționează prin crearea unei presiuni de fluid asupra elementelor principale de susținere structurală.

Cele mai multe dispozitive hidraulice, prin caracteristicile lor de proiectare, asigură amplasarea unui cilindru de lucru într-un plan vertical, dar există și modele în care cilindrul de lucru are un aranjament orizontal.

Presă hidraulică realizată cu mâinile propriiElementul principal de acționare al echipamentului hidraulic auto-fabricat este o mașină obișnuită. Acțiunea principiului cric este legea de bază a hidrodinamică (legea lui Pascal) prin presiunea fluidului generat în circuitul închis hidraulic, este distribuit uniform în toate direcțiile. Aceasta înseamnă că dacă două capacități diferite (cilindri) sunt combinate într-un sistem de operare și o presiune mai mică este creată într-un cilindru mai mic, o presiune ridicată va apărea, de asemenea, în cilindrul mare. Și forța aplicată la cilindrul mic crește într-un vas mare proporțional cu diferența de volum a cilindrilor.

O mare varietate de aplicații și funcții ale acestui echipament creează multe dintre modificările sale. Astfel, în rețeaua de tranzacționare puteți cumpăra o presă hidraulică de birou, o presă de podea, o mini-presă, un dispozitiv manual, un echipament cu un manometru și fără el.

Apăsați opțiunile aplicației

Destul de larg folosită a fost folosirea presei hidraulice într-un atelier acasă sau într-un garaj. Utilizați un astfel de dispozitiv, care este caracterizat de dimensiuni relativ mici, poate fi folosit atât pentru repararea unei mașini, cât și pentru efectuarea altora treburi.

Cu ajutorul acestui dispozitiv compact, este ușor să extrageți garniturile și rulmenții, precum și să presați piesele noi în locul lor. În afară de reparații, presa poate fi folosit pentru a îndoi piese metalice și piese, de a crea presiunea necesară pentru lipirea suprafețelor diferite strangerile de suc si uleiuri, Brichetare de deșeuri.

Echipamente de presare pentru productia industriala are un preț relativ ridicat, așa că nu oricine o poate cumpăra. Prin urmare, meșterii meșteșugari încearcă să facă o presă de casă din jack, în timp ce cheltuiesc doar bani pentru a achiziționa materialele necesare. O caracteristică a dispozitivului unui astfel de dispozitiv este adaptarea sa completă la rezolvarea sarcinii cerute cu o piesă sau piesă de prelucrat specifică. Presa făcută se potrivește perfect interiorului funcțional al oricărui garaj sau atelier.

Cum să faceți o presă pe cont propriu

Prezența unor cerințe ridicate pentru caracteristicile tehnice ale unei prese auto-făcute de la cric nu este considerată obligatorie. Pentru producția de muncă casnică este destul de suficient pentru ca dispozitivul să dezvolte o forță de 10-20 de tone și a fost capabil să îndeplinească funcția atribuită.

Indiferent de natura presei, eaPentru a corespunde pe deplin unui număr de parametri, prezentat produsului:

 • Masa totală a întregului echipament.
 • Dimensiunile dispozitivului.
 • Cursa pistonului de lucru.
 • Posibilitatea instalării în presă a unui manometru.
 • Caracteristicile patului de sprijin al produsului activ.

Acasă presă pentru garajÎn presele hidraulice, presiunea din cilindrul principal este cel mai adesea creată cu o pompă de mână hidraulică, care pot fi amplasate atât separat, cât și integrate în structură. Decizia privind amplasarea pompei depinde de caracteristicile de proiectare ale echipamentului. Utilizarea unui cric este considerată soluția cea mai fezabilă, deoarece are deja o pompă manuală încorporată.

Înainte de a începe să dezvoltați un desen al unui produs viitor, trebuie să vă gândiți la ce schemă va funcționa. Există în esență două opțiuni:

 • jack este situat în partea inferioară a presei, iar presiunea pe piesa de prelucrat este purtată în sus.
 • Cricul este fixat în partea superioară a echipamentului, ceea ce duce, în consecință, la o presiune mai mare asupra piesei de prelucrat.

Cel mai adesea, schema se aplică ca bază atunci când cricul este situat în partea inferioară a presei. Această schemă se aplică și echipamentelor fabricate în fabrică. Utilizarea celei de-a doua scheme este utilizată în principal atunci când este necesar să se apasă manșoanele sau lagărele de la mecanisme sau ansambluri separate.

Efectuarea pat

Baza oricarui echipament de acest tip este baza. Acest dispozitiv este dat o atenție deosebită în dezvoltarea și fabricarea întregului sistem de presare a produsului. Structurally reprezintă un cadru în interiorul căruia există un cric cu plăci de lucru care transferă presiunea pe o piesă de metal.

Desen de presa hidraulicaCadrul trebuie să aibă o rezistență sigură, deoarece toate piesele sale vor experimenta o sarcină în mai multe direcții. Pentru a evita defectarea prematură a întregii structuri, toate părțile bazei de susținere sunt calculate cu o mare marjă de rezistență a elementelor.

Partea inferioară a patului este, de asemenea, responsabilă pentru buna stabilitate a echipamentului. Prin urmare, la calcularea lățimii cadrului, este necesar să se ia în considerare nu numai dimensiunile pieselor de prelucrat, ci și valoarea tuturor componentelor viitoarei construcții.

Înălțimea deschiderii interioare a cadrului se determină din înălțimea totală a următoarelor elemente:

 • Bobina, care este planificată să fie instalată pe echipament.
 • Valorile cursei libere a tijei.
 • Grosimea totală a piesei de prelucrat și a corpului de lucru al presei.

Dispozitivul realizat automat va fi mult mai ușor de utilizat dacă este posibilă reglarea mișcării libere a tijei jack, care poate afecta în mod semnificativ înălțimea admisă a piesei de prelucrat. Pentru aceasta aveți nevoie de:

 • Accesorii pentru garajAșezați în partea superioară a cadrului ramei o placă suplimentară care se mișcă liber de-a lungul ghidajelor datorită transmisiei cu șurub cu volanul. În acest fel, este posibilă schimbarea ușoară a spațiului liber pentru plasarea piesei în interiorul structurii într-un domeniu destul de larg.
 • Și, de asemenea, fabricarea unui opritor detașabil, utilizat ca platformă mobilă. Pentru a fixa poziția unei astfel de platforme în interiorul cadrului este posibilă cu ajutorul unei îmbinări filetate, pentru care găurile sunt forate în cadru cu pasul necesar. Pasul acestei fixări nu trebuie să depășească mărimea cursei libere a tijei jack.
 • Este, de asemenea, posibilă fabricarea inserțiilor metalice interschimbabile de diferite grosimi.
 • În unele modele, se utilizează aplicarea simultană a diferitelor metode.

Partea de lucru

După efectuarea tuturor lucrărilor pregătitoare și a gândirii asupra desenării viitorului dvs. proiect, puteți trece la fabricarea presei. Mai întâi - tăiați toate materialele la dimensiunea indicată în desen.

Apoi, pentru realizarea bazei presei, tuburile pătrate sunt sudate împreună, tăiate în avans, iar un material din tablă este sudat pe dreptunghiul format. Apoi, partea superioară a cadrului și coloanele laterale sunt sudate împreună. În acest caz, este necesar să se controleze prezența unui unghi drept între piesele structurale. După aceea, întreaga structură este sudată la bază și putem presupune că cadrul este gata.

Presă hidraulică albastrăFabricarea de platforme mobile va fi următoarea etapă a aranjamentului echipamentului. Pentru a face acest lucru, este de dorit să se utilizeze un tub sau un canal dreptunghiular sau pătrat. În centrul platformei, o piesă de țeavă este sudată, care va fi cricul pentru capul bridei. Ghidajele sunt realizate din două benzi de oțel, lungimea cărora corespunde lățimii cadrului de-a lungul conturului exterior.

Benzile pot fi înșurubate pe părțile laterale ale platformei mobile, preinstalate în interiorul cadrului. Aceeași schemă este utilizată chiar și cu dispozitivul opritorului detașabil, dar găurile sunt forate simetric în ghidajele la cadrele ramei pentru întărirea la înălțimea necesară.

Procesul complet de fabricare a presei se termină cu instalarea arcurilor de tracțiune și a celui mai presat dispozitiv. Un astfel de echipament este foarte convenabil, deoarece are capacitatea de a folosi în orice moment o mașină de cusut pentru scopul propus. După cum puteți vedea, prezența unui număr mic de instrumente (mașină de sudură, electrozi, polizor, polizor) și consumabile simple pot deveni un dispozitiv esențial pentru efectuarea diferitelor activități în gospodărie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Presă de vid: construcție, alegerea tehnologiei, domeniul de aplicarePresă de vid: construcție, alegerea tehnologiei, domeniul de aplicare
Benzi de lucru pentru metalurgie cu un viciuBenzi de lucru pentru metalurgie cu un viciu
Apăsați pentru brânză: cum să facețiApăsați pentru brânză: cum să faceți
Fabricarea separatorului hidraulic de lemn cu mâinile propriiFabricarea separatorului hidraulic de lemn cu mâinile proprii
Extrudare și presare a blocurilor cu auto-blocareExtrudare și presare a blocurilor cu auto-blocare
Ce fel de casă de casă poți să faci cu mâinile tale?Ce fel de casă de casă poți să faci cu mâinile tale?
Ghilotina pentru tăierea metalului: tipuri și caracteristiciGhilotina pentru tăierea metalului: tipuri și caracteristici
Tipurile și utilizarea acarienilor de presare pentru țevi metalo-plasticTipurile și utilizarea acarienilor de presare pentru țevi metalo-plastic
Caracteristici de prese de balotat pentru fânCaracteristici de prese de balotat pentru fân
Principiul de funcționare al unei mașini de formare manuală a rolelorPrincipiul de funcționare al unei mașini de formare manuală a rolelor
» » Presă hidraulică realizată cu mâinile proprii
© 2021 amigdas.com