amigdas.com

Ce face igienistul dentar

stomatologstomatologie

este un domeniu de medicină care cuprinde un număr mare de industrii și este acum complet dezvoltat. Un loc important în rândul celorlalți specialiști este ocupat de igienisti. Profesia acestor medici este o secție dentară, care implică punerea în aplicare a unor măsuri de igienă și prevenire care vizează prevenirea bolilor orale. Cu ajutorul metodelor moderne, se desfășoară organizarea și planificarea procedurilor preventive.

pentru igienist dentar nu este tipic pentru utilizarea echipamentului dentar tradițional, acest fenomen nu este foarte frecvente. capabilități Arsenal și instrumente care sunt în arsenalul de medici gigianistov - sunt instrumente speciale, materiale și echipamente pentru șlefuirii și lustruirii umpluturi, îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului, precum și soluții de acoperire email special remineralizante.

Această direcție este destul de nouă. Medicul dentist face diagnosticarea, toate manipulările necesare pentru igienă și prescrie recomandări pentru îngrijirea orală la domiciliu.

Ajutorul acestui medic este necesar și în cazul problemelor legate de igiena orală. Este de dorit ca inspecția să fie făcută de două ori pe an. În timp, o anumită problemă la pacient poate fi o oportunitate excelentă de a se adapta pentru îngrijirea cavității bucale și tehnica de curățare a dinților.

Cum a fost originea profesiei acestei direcții

igienăMajoritatea oamenilor cred că atunci când nu există simptome care cauzează anxietate, atunci nu are sens să contactați nici unul dintre medici. Această opinie este o greșeală foarte mare, în măsura în care nu există tratament calitativ, sănătatea nu este deloc eternă și, la un moment dat, poate fi necesară o ajustare. Pentru o conservare mai prelungită a sănătății gurii și dinților, este necesară o îngrijire profesională și amănunțită. Iar cea mai bună cale în această situație este contactarea unui medic dentist cu un profil de lucru preventiv.

Mișcarea dentară igienică a început să apară în America la începutul secolului al XIX-lea. Condiția prealabilă a acestui lucru a fost relansarea dentiștilor de a efectua anumite măsuri pentru asistenții lor, care au produs protecția preventivă a cavității orale. În consecință, în 1844 a apărut o nouă industrie. În detrimentul igienistilor dentari in randul locuitorilor din America, incidenta cariilor a scazut cu 65%.

Pe teritoriul țării noastre, industria a fost distribuită abia în 2002. În ciuda faptului că în secolul al XIX-lea a fost creată o secțiune publică de igienă orală, a fost nevoie de timp pentru a rădăcina această industrie. În prezent, în anumite țări europene, specialiștii dentari preventivi nu sunt încă obișnuiți.

Igiena în prevenirea bolilor în viitor

prețIgiena orală, atât acasă cât și profesională, poate ajuta la prevenirea unui număr mare de afecțiuni dentare.

Aceste măsuri fac posibilă scăderea în timp util a acumulării de microorganisme patogene, tartru și plăci, adică toți acei factori care provoacă distrugerea țesuturilor smalțului și dinților.

Pentru a determina problema în timp, este necesară o vizită medicală la igienist de cel puțin 2 ori pe an. Este destul de important să determinați prezența rănilor, rănilor și cariilor în gură, sângerând gingiile înainte de manipulări, pe care medicul dentist de igienă le produce. Când a fost determinată cel puțin o patologie, este inițial necesar ca ea să fie tratată de un medic foarte specializat.

Ce face un igienist dentar și ce sarcini urmărește?

Sarcinile igienistului dentar includ implementarea unor proceduri menite să asigure menținerea la nivel profesional a igienei orale.

Cu un pacient în medie, munca unui igienist durează aproximativ 1,5 ore. În acest moment medicul face o prelegere scurtă despre curățarea corectă a dinților și efectuează și unele manipulări:

 • practicăîndepărtează tartrul;
 • îndepărtează plăcile moi din dinți;
 • dacă este necesar, remineralizează smalțul;
 • determină defectele mușcăturii și patologiei creșterii dinților (în timpul detectării acestor anomalii dă direcția medicilor potriviți);
 • În plus, este datoria dentistului de igienă să efectueze etanșarea fisurilor;
 • se efectuează și aplicații parodontale.

Medicul dentist-igienist este implicat în elaborarea unei scheme de măsuri preventive, individuale pentru fiecare pacient. În plus, medicul produce și în alte activități:

 • îndeplinește îndepărtarea rugilor și lustruirea dinților;
 • produce tratament de remineralizare;
 • sarcinile unui igienist dentar includ, de asemenea, menținerea înregistrărilor medicale personale;
 • produce în scopuri profilactice o examinare a pacientului;
 • În plus, dentist-igienist face conversații despre bolile dentare, ajută la crearea colțurilor de igienă în clinicile de femei, policlinici, instituții de învățământ general.

Ce se întâmplă în practică

Hygienistul dentar produce un vast complex de lucrări și în timpul activității sale aplică o varietate de abordări și echipamente.

În general, toate procedurile care sunt necesare pentru aproape fiecare persoană, se fac în mai multe etape:

 • În stadiul inițial, medicul efectuează un studiu al suprafeței de lucru. În timpul acestei operații se aplică o compoziție specială de colorare, cu ajutorul căreia se determină locurile acoperite cu placă dentară.
 • Următorul pas este eliminarea plăcii. În acest scop, specialiștii folosesc tehnologia Air-Flow, precum și un dispozitiv cu jet de pulbere.
 • Cu ajutorul unui dispozitiv cu ultrasunete, se elimină un tartru.
 • Următoarea etapă presupune eliminarea tartrului cu un instrument dentar. Acest exercițiu este utilizat numai dacă dispozitivul cu ultrasunete nu a funcționat 100%.
 • Și în stadiul final dentistul întărește smalțul cu lac de fluorură și efectuează anumite manipulări pentru lustruirea dinților.

În plus față de procedurile de mai sus, medicul dentist vă învață cum să aplicați în mod corespunzător ața dentară, care este o parte esențială a igienei la domiciliu.

Ceea ce explică popularitatea acestei industrii dentare

Deoarece bolile care afectează dinții și gingiile sunt astăzi foarte frecvente, ajutorul unui igienist dentar este binevenit. Caria este o problemă foarte frecventă, dar este cauzată de apariția acestei boli cu o abordare incorectă a igienei orale.

consultareMajoritatea oamenilor încearcă să meargă la medicul dentist cât mai rar, deoarece anumite proceduri sunt foarte neplacute. Dar, la urma urmei, inspecția periodică este o cerință absolută pentru a determina în timp util prezența bolii și cât mai curând posibil pentru ao elimina.

Ajutorul unui dentist profesionist va garanta frumusețea unui zâmbet. În ciuda faptului că examinarea este necesară pentru toată lumea, există grupuri de pacienți care au nevoie de ea mult mai des:

 • pentru persoanele care poartă bretele, precum și pentru femeile însărcinate și copii în timpul unei mușcări temporare, este necesară verificarea la fiecare trei luni;
 • în cantități mari consumatoare de cafea, ceai și persoanele care au un astfel de obicei nesănătoase, cum ar fi fumatul, ar trebui să fie examinate cel puțin o dată la două luni;
 • De asemenea, trebuie să mergeți la igienist înainte de a începe tratamentul dinților și gingiilor.

Procedurile de curățare a dinților, restabilirea strălucirii naturale și albirea nu trebuie efectuate mai mult de o dată în două luni.

Preț de întrebare

Prețul pentru serviciile unui specialist cu experiență poate fi stabilit ținând cont de numeroși factori. În acest caz, un rol important îl joacă tipul și volumul muncii efectuate.

Ajutați igienistul să fie evaluat la 150 de ruble sau mai mult. Aproximativ consultația acestui medic costă aproximativ 250 de ruble. Predarea unei persoane pentru a efectua la domiciliu igiena cavității bucale este estimată la aproximativ 150 de ruble.

Acoperirea fluorului cu un dinte costă aproximativ 50-120 de ruble, albirea - 70-180 ruble. Când este necesar să se suprapună bandajul parodontal, clientul poate face aproximativ 350 de ruble.

Prețul pentru tratamentul bolilor și implementarea altor proceduri depinde de alegerea unei clinici stomatologice, unde vor fi efectuate procedurile, echipamentele folosite, nivelul de calificare al unui specialist și alte puncte.

Un igienist dentar este un medic destul de important, care este de multe ori uitat nemeritat. Majoritatea oamenilor vin la stomatologie numai atunci când încep să rănească ceva. Iar tratamentul în acest caz va necesita costuri financiare și de timp mari. Când aveți grijă de starea cavității orale în prealabil, puteți salva considerabil tratamentul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriereCum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriere
Cum este și cum să vă albiți dinții?Cum este și cum să vă albiți dinții?
Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriereCe sunt implanturile dentare: tipuri și descriere
Cum sa alegi cel mai bun ateu dentar?Cum sa alegi cel mai bun ateu dentar?
Importanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificatImportanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificat
Care este diferența dintre ața dentară "oral-bi" și concurenții?Care este diferența dintre ața dentară "oral-bi" și concurenții?
Anestezia în stomatologie: tipuri, descriere și metodeAnestezia în stomatologie: tipuri, descriere și metode
Sângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratamentSângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratament
Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?
Clasificarea plăcii și îndepărtarea acesteiaClasificarea plăcii și îndepărtarea acesteia
» » Ce face igienistul dentar
© 2021 amigdas.com