amigdas.com

Mașină de plantat cartofi pentru motoblock: fabricarea de mâini proprii

Atașamente pentru motoblocuriMulți grădinari amenajează o grădină de legume în curtea din spate, unde plantează o astfel de cultură populară de legume ca cartofi. Chiar și într-o zonă mică, plantarea manuală a acestei legume necesită mult timp și efort, necesită un camioner la un anumit grad de anduranță. În plus, plantarea manuală a cartofilor este un proces consumator de timp și nu va fi posibilă o amânare pentru un timp. Cartofii trebuie să fie plantați rapid până când umezeala necesară se evaporă de la sol.

Dar dacă aveți nevoie să plantați o grădină de cartofi de sămânță de 40 de hectare și chiar mai mult, un tractor cu plug sau un motoblock indispensabil poate veni la salvare. Pentru plantarea cartofilor cu ajutorul acestuia, trebuie să achiziționați în plus un astfel de dispozitiv de ambalare, ca plantator mecanizat pentru cartofi.

Structura dispozitivului de tracțiune

Utilaje de plantat cartofi utilizate pentru plantarea cartofilor, facilitează foarte mult procesul și vă permite să faceți acest lucru destul de repede. Un astfel de dispozitiv suplimentar pentru motobloc a fost inventat, proiectat și construit pentru a simplifica pe cât posibil plantarea cartofilor de cartofi.

Datorită structurii universale, construcția este potrivită pentru orice tip de blocuri motoare și constă din următoarele părți:

 • Posibilități de plantare a cartofuluiBuncăr sau container pentru hrănirea tuberculilor de cartofi. Atașamentul este atașat la un cadru sudat dintr-un profil tubular sau un colț.
 • Baza metalică (cadru). La roată sunt atașate roți cu un profil mare de rulare. Împiedică alunecarea și previne supraîncălzirea motoblocului. Pe axa roții este un asterisc pentru un ascensor de lanț.
 • Lanț de ridicare. Cu ajutorul său, cartofii vin din buncăr pentru a transfera tuberculii în continuare pe o conductă verticală, de unde intră în brazda nou formată.
 • Plugul. Servește să izbucnească în brazdele de la sol.
 • Piese masini agricole. Cu ajutorul lui, tuberculii cartofi plantați în pământ sunt acoperiți de sus cu pământul.

Procesul de plantare

Cum funcționează plantatorul de cartofiPlantarea tuberculilor de cartofi se face într-o brazdă, realizată în prealabil cu ajutorul unui bloc de motor. Astfel, primul cu ajutorul de care aveți nevoie pentru a plug gradina, apoi înapoi la plimbare în spatele trebuie să atașați plantat cartofi tractat, plasat în pâlnia de a produce tuberculi de cartofi și de plantare.

În același timp, este imposibil să tăiem brazdele și cartofii cu cartofi, cu ajutorul unui motoblock convențional de uz casnic. Astfel de operațiuni sunt capabile doar să realizeze un motor diesel puternic sau un mini tractor.

Soiuri de plantare cartofi

Pe piață există planificatoare de cartofi de mai multe tipuri, care au diferite forme și dimensiuni, capacități funcționale. Prețul acestor dispozitive este, de asemenea, diferit. Puteți cumpăra atât modele scumpe multifuncționale, cât și dispozitive bugetare ieftine.

mic

Cum se face un atașamentCartofi de cartofi de dimensiuni mici sunt utilizați pentru plantarea cartofilor de sămânță în grădină sau în grădina țării.

Proiectarea dispozitivului este echipată cu un regulator al adâncimii de plantare a tuberculilor de cartofi și un regulator al înălțimii creastă a pământului formată prin ridicarea solului.

Plăcile de cartofi de dimensiuni mici sunt potrivite pentru blocurile de motoare ale producătorilor interni și străini.

Greutatea dispozitivului este de aproximativ 20-25 kg. Volumul buncărului este de până la 34 de litri. Cu ajutorul acestuia, puteți să vă ocupați de rânduri la o lățime de 60 până la 75 cm și să plantați 6-7 cartofi pe metru. Viteza de aterizare este de 0,2 ha / oră.

medie

Aceste mașini de plantat cartofi au un rezervor capabil cu un volum de 44 de litri. Acestea sunt plantatoare destul de mari grele, greutatea lor este de 41 kg, iar productivitatea este de 0,2-0,25 ha / h. Aceste plantare sunt agregate cu motoblocuri medii și grele.

mare

Sunt utilizate pentru prelucrarea suprafețelor mari. Ei au un buncăr mare, cartoful este turnat în el cu ajutorul unui dumper. Atașat la tractor. Acestea sunt unități puternice scumpe folosite în agricultură și agricultură.

Costul dispozitivelor

Cartofii de cartofi variază în preț. Aparatele mari și multifuncționale sunt mai scumpe decât plantații de dimensiuni mici.

Costul diferitelor cartofi depinde de factorii:

 1. Cum să folosiți cartofiiCapacitatea buncărului. Plantare puternice mari pentru cartofi au un buncăr mare. Acestea sunt convenabile pentru utilizare, deoarece nu va fi necesar să se toarnă adesea tuberculii în buncăr și să se oprească motoblocul în aceste scopuri. Pentru o parcelă de țară mică, puteți achiziționa modele mai ieftine de dispozitive cu un volum mai mic al rezervorului, ceea ce este suficient pentru a procesa zone mici.
 2. Posibilitatea de achiziție cu diferite tipuri de blocuri de motor. Cele mai multe opțiuni de ambreiaj sunt furnizate, cu atât mai ușor va fi să ridici un planter, și mai scump va fi. Cu fonduri limitate, puteți cumpăra un planificator ieftin de cartofi și adaptoare la el, permițându-vă, de asemenea, să-l completeze cu orice motoblock.

Fabricarea pe mâini proprii

Puteți alege un plantator de cartofi și alte atașamente necesare într-un magazin specializat sau puteți face un astfel de dispozitiv la domiciliu. Este necesar doar să existe niște abilități de a executa lucrări de lăcătuș și de a achiziționa materialele necesare pentru fabricarea unui mecanism de aterizare pentru un bloc cu motor.

Instrumente și materiale

Pentru a face un planificator de cartofi singur, va trebui să achiziționați:

 1. Beneficiile utilizării dispozitivuluiAxe, lanț de biciclete (sau lanț de la motorul mașinii), rulmenți pentru mișcarea roților, fabricarea unui ascensor cu lanț.
 2. Tablă de metal pentru a face un bunker.
 3. Profil metalic rotund sau rotund pentru montarea cadrului suportului și în alte scopuri.
 4. Mașină de sudat pentru conectarea puternică a elementelor de plantare a cartofilor.
 5. Electrozi multipli pentru sudare.
 6. Bulgari și discuri de tăiere foaie de metal pe părțile drepte.
 7. Burghie electrice și burghie electrice pentru a efectua lucrări plictisitoare.
 8. Elemente de fixare pentru a da putere dispozitivului.
 9. Piulițe și șuruburi pentru montarea structurii.
 10. sârmă (câțiva metri) pentru fixarea anumitor elemente ale dispozitivului.
 11. Șmirghel sau fișier pentru șlefuirea și curățarea pieselor.

Înainte de a începe să asamblați plantatorul de cartofi, trebuie să studiați cu atenție desenul, să gândiți dimensiunile viitorului dispozitiv și aspectul său, modul de atașare la blocul motor. Dimensiunea plantatorului nu ar trebui să fie foarte mare, astfel încât construcția să nu iasă prea voluminos.

Volumele buncărului pentru umplerea tuberculilor se determină pe baza calculului lungimii duble a patului. Capacitatea trebuie să fie suficientă pentru a trece blocul motor cu buncărul umplut cu cartofi, două brazde și a reveni la locul de reîncărcare.

Etape de asamblare

Instalatorul de cartofi este fabricat în mai multe etape:

 1. Cum să folosiți cartofiiConstrucția de cadre Este cea mai simplă parte a etapei de colectare a duzelor. Pentru a construi un cadru dintr-un profil circular sau pătrat, două porțiuni lungi sunt decupate pentru partea longitudinală a acestuia și două cele mai scurte pentru partea transversală a cadrului. Dimensiunea optimă a cadrului ramei este de 60 x 20 cm. Punctele de sudare a pieselor metalice vor fi curățate cu șmirghel sau fișă, prelucrate și sudate. Cusăturile sunt de asemenea curățate cu șmirghel.
 2. Făcând un buncăr. Foaia de metal este tăiată în piesele necesare cu ajutorul unui șlefuitor. Detaliile sunt curățate cu șmirghel, prelucrate și sudate împreună sub forma unei piramide inversate. Procesul de fabricare a oalelor pentru cartofi poate fi simplificat prin utilizarea unui rezervor dintr-o mașină de spălat eșuată ca un buncăr. carcasă container construit pentru a încerca pe un cadru, determinarea poziției optime pentru roțile axei plantatoare, astfel încât centrul de greutate al buncărului cu cartofi a fost încărcat în ea 6-10 cm în fața acestei axe. Această soluție de proiectare va reduce o parte a sarcinii din blocul motor la locul de muncă.
 3. Montarea pe osie a roților și a rulmenților. În acest stadiu, trebuie să marcați și să încercați zonele pentru atașarea lagărelor și montarea osiei. Lagărele sunt așezate pe rama cu colțuri metalice. Pentru rezistența structurală este mai bine să alegeți piesele din oțel. După aceasta, cadrul trebuie să fie rotit, iar la colțuri fixați cu fermitate conducta prin sudare. Cusătura de sudură este fixată folosind căptușeala. În conductă va fi amplasată axa roților. În cavitatea sa, țevile sunt fixate cu rulmenți de susținere, fiecare având câte unul.
 4. Fixarea rafturilor verticale. La baza cadrului, două bare metalice sunt sudate, poziționându-le vertical. Aceste elemente ale construcției sunt susținute de lagăre, care susțin axa superioară a asteriscului, care deține lanțul de ridicare. Lagărele sunt atașate cu cleme. Pentru a nu obține murdăria și solul în interiorul rulmentului, este necesar să alegeți cele care au o construcție închisă a cuștii. Soluția optimă este de a închide axele cu anterele de siguranță. După aceea, determinați poziția asteriscului superior și inferior folosind o linie plumb. O conductă tăiată în partea de jos a cadrului este realizată de un bulgar. Apoi puneți pinionul inferior pe ax. Designul este purtat pe lanț și îl trage în sus. Determinați locația pentru fixarea axei superioare și a asteriscului. Stabiliți o axă și rulmenți pentru unitatea superioară și montați dispozitivul pe rafturi verticale.
 5. Montare pe roți. Pentru a îmbunătăți aprovizionarea cu tuberculi de cartof din buncăr, trebuie să finalizați parțial transferul lanțului. Când roata motobloc a plantatorului se află în mișcare, asteriscul se va roti. Pentru a vă asigura că roțile nu se rotesc într-un pământ prea moale, pot fi așezate piese speciale pe anvelope. Aceste duze de acoperiș sunt mai convenabile de utilizat decât modelele de mașini de plantat cartofi cu roți metalice ghimpate grele. Și, de asemenea, este necesar să se ia în considerare faptul că cu cât diametrul roților este mai mare, cu atât va fi mai ușor să mutați planta.
 6. Apoi dispozitivul este convenabilInstalarea dispozitivului de alimentare a cuielor. Atunci când proiectați un plantator de cartofi, este mai bine să utilizați un lanț, ax și lagăre de la motorul mașinii decât piese de la bicicletă. Un astfel de sistem are un lanț cu două rânduri, dimensiunile și asteriscurile acestuia sunt potrivite pentru plantarea în cel mai bun mod. Pentru lanț, este necesar să atașați sau să sudați inelele barelor de oțel de oțel astfel încât să nu împiedice mișcarea pinioanelor superioare și inferioare. Acestea vor funcționa ca bomboane care iau tuberculi de cartofi de la buncăr.
 7. Montarea unității de remorcare. Cu ajutorul acestuia plantatorul de cartofi va fi atașat la blocul motor. Pentru aceasta, dispozitivele de fixare sunt sudate pe partea frontală a cadrului. Cel mai adesea este furnizat cu un număr de găuri străpunse. Această soluție de proiectare ajută la alegerea înălțimii optime a mânerului pentru atașarea blocului motor.
 8. Tăiați gaura pentru scobitori din partea inferioară a buncărului. Prin ea, vor intra în cupă. La partea inferioară a buncărului, două plăci sunt sudate. Cu ajutorul lor, va fi atașat la cadrul plantatorului.
 9. Atașați tubulatura la tuberculi. O țeavă este atașată la buncăr pentru a coborî tuberculii în brazdă. Este fabricat din metal. O parte a canalului de scurgere poate fi folosită ca un astfel de dispozitiv. Partea inferioară a acestuia este cel mai bine completată de un element de colț, care va ghida fluxul de tuberculi.

Cum se asamblează un plantator de cartofiPentru a putea planta cartofi, tratând simultan tuberculii cu preparate speciale care protejează cartofii de paraziți, un dozator și un container pentru substanțe chimice sunt atașate la plantatorul de cartofi. Ca recipient, utilizați o sticlă de plastic. Un alt șofer este atașat la distribuitor. Chimicul este distribuit din sticlă cu ajutorul unui furtun în centrul brazdei.

După colectarea plantei de cartofi sau achiziționarea modelului fabricii, trebuie să vă pregătiți corespunzător pentru a lucra cu acest dispozitiv: ridicați tuberculi de aceeași mărime, spălați-i și curățați-i de murdărie, determinați viteza optimă a motoblocului.

După ce cartofii sunt plantați, dispozitivul trebuie curățat corespunzător de murdărie. Deci va dura mult mai mult.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să plantați cartofii cu un motor-blocCum să plantați cartofii cu un motor-bloc
Cartofi la domiciliu și cum se depozitează în locuri diferiteCartofi la domiciliu și cum se depozitează în locuri diferite
Caracteristici ale tehnologiei de plantare a cartofului folosind un bloc de motorCaracteristici ale tehnologiei de plantare a cartofului folosind un bloc de motor
Cum să-ți faci plantă proprie de cartofi de casă?Cum să-ți faci plantă proprie de cartofi de casă?
Mașină de recoltat cartofi pe motoblock: ce este și cum să o faceți singur?Mașină de recoltat cartofi pe motoblock: ce este și cum să o faceți singur?
Cum să faci o mașină de recoltat cartofi pentru un motoblock cu mâinile taleCum să faci o mașină de recoltat cartofi pentru un motoblock cu mâinile tale
Fabricarea de plantator de cartofi pentru un bloc motor cu mâinile propriiFabricarea de plantator de cartofi pentru un bloc motor cu mâinile proprii
Cum să faci o mână de mână pentru cartofi cu mâinile taleCum să faci o mână de mână pentru cartofi cu mâinile tale
Cartă de Bellarosa: descrierea soiului și a caracteristicilor saleCartă de Bellarosa: descrierea soiului și a caracteristicilor sale
Cartofi Nevsky: descriere, caracteristiciCartofi Nevsky: descriere, caracteristici
» » Mașină de plantat cartofi pentru motoblock: fabricarea de mâini proprii
© 2021 amigdas.com