amigdas.com

Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativ

Șoarece albAproape fiecare persoană are un animal de companie cel puțin o dată în viața sa. Unii preferă tipuri obișnuite de animale de companie, cum ar fi pisicile și pisicile. Unii oameni preferă specii exotice de reptile. Ei bine, unii proprietari au un șoarece alb ca animale de companie.

Este demn de remarcat faptul că mouse-ul alb de mulți ani este considerat un animal de companie. Originea acestor animale drăguțe este discutabilă. Unele surse indică faptul că șoarecele decorativ a existat înainte de epoca noastră. Dar o descriere mai cunoscută a originii acestor șoareci indică excreția speciilor ornamentale de rozătoare în laboratoare pentru efectuarea de experimente.

Anterior, în multe țări au existat convingerea că, în cazul în care casa are un șoarece alb, acesta va proteja casa de alte rozătoare capabile într-un timp scurt pentru a lăsa gazdele fără provizii de alimente. Și, de asemenea, aceste animale minunate ale strămoșilor noștri au fost asociate cu bucurie. Și până în prezent, mulți oameni se referă în mod favorabil la acest mic animal decorativ.

Natura și mărimea

Prin dimensiunea sa alb mouse-ul similar cu omologii săi. Greutatea lor este de aproximativ 30 de grame. Lungimea corpului și coada nu depășește 11 centimetri.

Absolut toate soarecii din această specie sunt activi. În ciuda activității excesive, ele sunt absolut inofensive atât pentru proprietarii lor, cât și pentru restul rozătoarelor decorative din casă. Pentru a avea mai multe persoane din această specie, gazda nu are nevoie să achiziționeze mai multe celule. Șoarecii vor trăi în armonie și armonie chiar și într-un singur teritoriu, cu condiția ca ei să fi fost stabiliți într-o cușcă de aceeași vârstă. Când se întâlnește noul șofer, șoarecii îi vor arăta în întregime aspectul că acesta este teritoriul lor și este în mod clar străin aici. Adesea, aceste populații se termină prost pentru un nou șoarece. Dar acest caz poate fi singurul act de agresiune de la rozătoarele decorative.

În plus față de activitatea și bunătatea sa, șoarecele alb diferă de rudele sale în dragoste parentală puternică. Grijă pentru mouse-ul nou-născut, în plus față de femela este, de asemenea, angajat în bărbați. Acest fenomen este rar la animale.

Cum să plantați soareci decorative

Cum să păstrați un șoarece albSarcina la femeie nu durează mai mult de 21 de zile. Într-o cârpă poate fi de până la șapte șoareci, cântărind aproximativ 1,5 grame. Ca și multe animale nou-născute, copiii rozătoarelor decorative se naște nu numai orbi și surzi, ci absolut cheili. După câteva zile, pe spatele micilor șoareci apare un mic fuzz. La sfârșitul săptămânii după naștere, trupurile lor sunt complet acoperite cu păr.

Femelele hrănesc descendenții timp de 4 săptămâni. Dar, în ciuda acestui lucru, după două ore, după ce femelele au dat naștere, ea este gata pentru încă o fertilizare.

După împlinirea vârstei de o lună, Soarecii decorativi pot avea grijă de ei înșiși fără intervenția părinților lor. La trei luni de la naștere, rozătoarele se pot procrea singure.

Speranța medie de viață a rozătoarelor este de 2-3 ani. Au existat cazuri când un șoarece alb a îndoit pragul la 5 ani.

În ceea ce privește conținutul mouse-ului nu necesită o atenție aprofundată și selectarea alimentelor speciale. Plus, totul, costul de întreținere a acestor animale de companie este destul de mic.

Rozătoarele decorative din familia de șoareci albi sunt foarte ușor de antrenat. De îndată ce mouse-ul se va obișnui cu maestrul, nu va ezita să vină la mâna stăpânului său. Lăsând mouse-ul să iasă din cușcă, este mai bine să ai grijă de el în ambii ochi. Pentru că dacă se ascunde undeva, atunci va fi o provocare.

Casa pentru mouse-ul decorativ

Deși aceste animale de companie nu sunt deosebit de pretențioase în ceea ce privește conținutul lor, Merită să știi ceva legat de locuințe:

 • Descrierea mouse-ului albCusca trebuie să fie din metal. Prezența unui palet retractabil simplifică procesul de recoltare a cuștii și hrănirea animalului de companie. Dar, atunci când alegeți o cușcă, trebuie să acordați atenție spațiului dintre paletă și goluri. Ar trebui să fie de cel puțin 10 centimetri, deoarece dacă distanța este mai mare, mouse-ul se poate urca cu ușurință în ea și căutările sale în jurul apartamentului vor dura mult timp.
 • Este necesară o schimbare zilnică a patului.
 • Cusca trebuie să fie amplasată departe de încălzire și de curenți.

O parte din proprietari consideră că animalul de companie decorativ poate fi plasat în acvariu. Această idee nu este cea mai bună, deoarece pereții de sticlă au proprietatea de a încetini încet. Da, și curățarea unei astfel de locuințe va dura mult mai mult decât celulele. Chiar dacă proprietarul a decis să-și pună animalul într-o locuință similară, atunci Ar trebui să cumpere o plasă de metal cu găuri mici. Acest lucru va permite animalelor de companie să respire un piept complet și protejează proprietarul de a scăpa de micul său prieten.

Ce trebuie să fie în mod obligatoriu în celulă?

 • Părți mici de cretă. Dacă există un deficit în cretă, este posibil să se plaseze părți ale ramurilor în cușcă. Și, de asemenea, o felie de pâine ruginită este bună. Aceste lucruri sunt necesare pentru ca rozătoarele să-și ascuțească dinții și să prevină creșterea viitoare a incisivilor și să adauge minerale necesare pentru o creștere sănătoasă a mouse-ului.
 • Așternutul de paie. Materialul cel mai comun ca așternut pentru rozătoare este hârtia și rumegușul. O bună alternativă la aceste materiale este fânul.
 • Roată. Aceasta, probabil, este unul dintre atributele importante pentru sănătatea rozătoarelor. Datorită activității lor, mouse-ul nu poate sta în picioare. Și roata de rulare va elimina cu toții toată energia acumulată.

Furaj pentru șoarece alb

Pentru animalele de companie era sănătos, gazda ar trebui să-și amintească faptul că dieta ar trebui să fie echilibrată. Rata zilnică de admisie este de 50 de grame de hrană pentru hrană. Ca masă puteți folosi:

 • Șoarecii de la domiciliuCereale.
 • Legume.
 • Produse curdute.
 • Iarba este o sursă completă de substanțe minerale necesare pentru funcționarea normală a corpului rozătoarelor.
 • Dacă proprietarul a decis să utilizeze semințele ca hrana pentru animale, atunci trebuie avut în vedere că ele trebuie să fie umede.
 • Femelele fertilizate și hrănite necesită ulei de pește.
 • Este recomandabil să oferiți animalelor de companie puțin carne crudă o dată pe săptămână.
 • În nici un caz nu puteți hrăni șoareci cu alimente dulci, sărate și grase.

Dozarea alimentelor ar trebui să fie optimă. Deși rozătoarele trăiesc în pace și armonie și sunt gata să împărtășească alimente unul cu celălalt, nu le limita la alimente. Și, de asemenea, utilizarea excesivă a alimentelor nu le va face bine.

Rezumând, putem spune că aceste animale iubitoare de pace și active nu au nevoie de îngrijire excesivă, trăind ca un animal de companie. Schimbarea periodică a așternuturilor, amenajarea unei case și o dietă echilibrată, este tot ceea ce este necesar pentru creșterea sănătoasă a mouse-ului decorativ. Dacă nu neglijați aceste reguli, animale fericit, fără îndoială, mulțumesc proprietarului, cu dragoste și curiozitate, și ar fi un prieten bun, care va fi dificil de companie, dar, de asemenea, o parte din familie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Deoarece mouse-ul este mai bine să mănânce, există un fel de mouse sălbatic și acasăDeoarece mouse-ul este mai bine să mănânce, există un fel de mouse sălbatic și acasă
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Nume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioareNume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioare
Bald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companieBald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companie
Cum să hrăniți un șobolan decorativ acasăCum să hrăniți un șobolan decorativ acasă
Hedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciulHedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciul
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
» » Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
© 2021 amigdas.com