amigdas.com

Semiautomat sudare cu mâinile proprii: scheme

Cum se asamblează o mașină de sudura semi-automatăMașina semiautomată de sudură poate fi realizată din fabrică, realizată din invertor. Doar spuneți că realizarea unui semiautomat de sudură de la invertor cu mâinile proprii nu este ușor, dar nu imposibil. Cei care intenționează să facă un semiautomat cu propriile mâini de la un invertor ar trebui să studieze principiul funcționării sale, să vadă dacă este necesar un film sau fotografii dedicate acestui subiect, să pregătească componentele și echipamentele necesare.

Cum se convertește un invertor într-un dispozitiv semiautomat

Pentru muncă aveți nevoie de:

  • Principiul funcționării semi-automateUn invertor care poate genera un curent de sudare de 150 A.
  • Mecanismul care alimentează semiautomatul (sârmă de sudură).
  • Arzătorul.
  • Furtunul, prin care trece sârma de sudură.
  • Un furtun pentru alimentarea gazului de protecție în zona de sudură.
  • O bobină cu sârmă de sudură (vor fi necesare unele modificări).
  • Unitate de comandă electronică.

Cchimie semiautomată

Design semiautomatO atenție deosebită este acordată modificării dispozitivului de alimentare, care alimentează sârma zonei de sudare, care se deplasează de-a lungul furtunului flexibil. Pentru a obține o sudură de calitate superioară, viteza de alimentare a sârmei de-a lungul furtunului flexibil și viteza de topire trebuie să se potrivească.

La sudarea sârmei semiautomatice utilizând un diametru diferit și din diferite materiale, ar trebui să fie posibilă ajustarea vitezei de alimentare a acestuia. Acest lucru se face prin mecanismul de alimentare.

Cele mai comune diametre ale firului în cazul nostru sunt 0,8-1,2 și 1,6 mm. Înainte de sudare, firul este înfășurat pe bobine, care sunt prefixe fixate cu elemente simple de fixare. Sârmă este introdusă automat în procesul de sudare, ceea ce reduce semnificativ timpul de funcționare și crește eficiența.

Elementul principal al circuitului electronic al unității de comandă este un microcontroler, care este responsabil pentru stabilizarea și reglarea curentului de sudare. Din acest element, parametrii actuali și posibilitatea de reglare a acestora depind.

Remodelarea transformatorului invertorului

Semiautomatele de sudură cu mâinile lor se pot realiza prin reprocesarea invertorului transformatorului. Pentru a aduce caracteristicile transformatorului invertor în concordanță cu cele necesare, acesta este înfășurat într-o bandă de cupru înfășurată în hârtie termică. Un fir obișnuit gros nu este utilizat în aceste scopuri, deoarece va deveni foarte fierbinte.

Înfășurarea secundară este, de asemenea, refăcută. Pentru aceasta aveți nevoie de:

  • Se înfășoară trei straturi de staniu, fiecare fiind izolată cu bandă fluoroplastică.
  • Capetele înfășurărilor sunt conectate între ele pentru a îmbunătăți conductivitatea curenților.

În schema de proiectare a invertorului utilizat pentru includerea în mașina semi-automată, trebuie prevăzut un ventilator pentru răcirea aparatului.

ajustare

Cum se configurează un sistem semiautomatAtunci când fabricați un dispozitiv semiautomat de la invertor, mai întâi deconectați echipamentul. Pentru a preveni supraîncălzirea dispozitivului, plasați redresoarele de intrare și ieșire, precum și tastele de alimentare pe radiatoare.

După finalizarea procedurilor de mai sus, conectați secțiunea de alimentare la unitatea de comandă și conectați-o la rețeaua electrică. Când indicatorul de alimentare se aprinde, conectați un osciloscop la ieșirile invertorului. Folosind un osciloscop, găsiți impulsurile electrice la 40-50 kHz. Între generarea de impulsuri ar trebui să treacă 1,5 microsecunde și este reglată prin schimbarea valorii tensiunii de intrare.

Cum se asamblează dispozitivulOscilograma curentului și tensiunii de sudură: pe polaritatea inversă - pe stânga, pe polaritatea directă - pe dreapta

Verificați dacă impulsurile reflectate pe ecranul osciloscopului sunt dreptunghiulare, iar partea frontală nu este mai mare de 500 ns. Dacă parametrii care trebuie verificați sunt aceiași care ar trebui să fie, conectați invertorul la rețea.

Curentul care vine de la ieșire trebuie să fie de cel puțin 120A. Dacă această valoare este mai mică, este posibil ca firele echipamentului să nu fie sub 100 V. În acest caz, echipamentul este testat prin schimbarea amperajului (plus tensiunea condensatorului este monitorizată constant). De asemenea, temperatura în interiorul aparatului este monitorizată constant.

După testare, verificați unitatea sub sarcină: conectați un rezistor de rezistență de cel puțin 0,5 ohmi la firele de sudură. Trebuie să reziste la un curent de 60 A. Curentul care circulă în lanterna de sudură este controlat de un ampermetru. Dacă nu corespunde valorii necesare, valoarea rezistenței este selectată empiric.

utilizarea

Utilizarea unui semi-azuotomatDupă pornirea dispozitivului, indicatorul invertorului ar trebui să afișeze valoarea curentă - 120 A. Dacă valoarea este diferită, ceva se face incorect. Pe afișaj pot fi afișate lumini. Cel mai adesea acest lucru se datorează tensiunii insuficiente a firelor de sudură. Este mai bine să determinați imediat cauza acestei defecțiuni și să o eliminați. Dacă toate sunt corecte, indicatorul va afișa corect curentul care este controlat de butoanele speciale. Intervalul de reglare curent, furnizând invertoare, se situează în intervalul 20-160 A.

Controlul corectitudinii muncii

Pentru ca aparatul semiautomat să dureze mult timp, se recomandă monitorizarea permanentă a temperaturii invertorului. Pentru a controla simultan două butoane sunt apăsate, iar după ce temperatura celui mai fierbinte radiator al invertorului este afișată pe indicator. Temperatura normală de funcționare nu este mai mare de 75 ° C.

Dacă există mai mult, pe lângă informațiile care sunt transmise indicatorului, invertorul va produce un sunet intermitent, care ar trebui să alerteze imediat. În același timp (sau atunci când senzorul de temperatură se închide), circuitul electronic va reduce automat curentul de funcționare la 20A, iar semnalul audio va merge până când echipamentul va reveni la normal. Un cod de eroare (Err) poate fi afișat, de asemenea, la eroarea echipamentului, care este afișată pe afișajul invertorului.

Atunci când se utilizează o mașină de sudură semi-automată

Se recomandă utilizarea semiautomată atunci când sunt necesare îmbinări exacte precise ale pieselor din oțel. Cu ajutorul acestor echipamente gătiți un metal subțire, care este important, de exemplu, atunci când reparați corpurile de mașini. Aflați cum să lucrați cu dispozitivul vă va ajuta pe specialiștii calificați sau pe formarea videoclipurilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Electrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertorElectrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertor
Schemă de conectare a mâinilor inversoare de sudurăSchemă de conectare a mâinilor inversoare de sudură
Mașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasăMașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasă
Repararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lorRepararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lor
Oscilator pentru invertor și auto-sudareOscilator pentru invertor și auto-sudare
» » Semiautomat sudare cu mâinile proprii: scheme
© 2021 amigdas.com