amigdas.com

Clește de prindere rapidă cu mâinile tale

Ce este o clemăFiecare maestru, angajat în produse și detalii de metal sau de lemn, nu poate face fără cleme făcute de sine. Anterior, un astfel de instrument a fost produs în diferite modificări, de la specializare la universal. Sarcina principală este de a fixa piesa de prelucrat pentru prelucrarea și asamblarea pieselor. Vom analiza modul în care se fabrică o clemă rapidă de strângere cu mâinile proprii în diferite variante.

Unghi de prindere

Acest tip de clemă cu mâinile metalice este proiectat pentru fixarea a două obiecte în unghi drept și conectarea unele cu altele prin orice metode, dar scopul principal este un conductor pentru sudarea pieselor metalice sub unghiul necesar pentru lucru. Pentru a face corect, aveți nevoie de următoarele componente:

 1. Cum se face o clemăUnghiul oțelului este de 40 milimetri și are o grosime de 4 milimetri;
 2. Plăci cu o lățime de 50 milimetri;
 3. Elemente filetate cu filet;
 4. Bare și piulițe pentru unelte melcate;
 5. Masina de sudat, care va ajuta la fabricarea dispozitivelor necesare;
 6. Găuriți împreună cu robineți pentru diferite scopuri.

Unghiurile trebuie să fie sudate la un unghi de 90 de grade față de plăcile din metal sau din oțel. Sudarea fixează structura viermelui și înșurubă acul în piulița de lucru astfel încât capătul să fie asamblat la capăt. Lagărul trebuie să se rotească liber. Apoi, din partea din spate, trebuie să găuriți o gaură în care introducem tija metalică ca o pârghie. Un design incredibil de simplu și caracterul practic al utilizării au devenit cheia popularității unei astfel de cleme între toți cei care lucrează cu metalul și produsele fabricate din acesta.

Fir de fixare

Astfel de construcții, utilizate în tâmplărie, sunt din următoarele tipuri:

 • Clemă standard, care este cea mai populară sau mai simplă;
 • Sub formă de etriere pentru părți de dimensiuni mici și fixare operațională;
 • Clamp de auto-strângere pentru frezare și lucrul cu semifabricate de diferite înălțimi.

Prima vedere este alcătuită din două bare de pin, piulițe cu blocare, tije, piulițe în formă de miel cu filet și șaibe de împingere. Procesul de fabricație este foarte simplu:

 1. Am tăiat cleștii de lucru din bare, găuri pentru gheare, luând în considerare o ușoară joc;
 2. Răsuceam firele de păr și le contracarăm în mod corespunzător;
 3. Oferim o convergență a fructelor cu coajă lemnoasă, făcute fie sub formă de miei, fie cu piulițe standard pentru tensiune îmbunătățită.

Caracteristici ale construcției clemelorA doua opțiune se aplică în cazul în care este necesară o fixare operativă a pieselor mici. Producția se realizează din blocuri mici și din placaj subțire. Sistemul viermelui este realizat din nuci pentru mobilier și chei de fixare. O fixă ​​este fixată, o atașăm la capătul șinei de ghidare, în care se taie adânciturile pentru fixarea mecanismului de deplasare.

Există atât o versiune portabilă, cât și una staționară a acestui design, unde canelurile sunt tăiate pentru mișcare prin atașarea opririlor fixe. O piuliță de nuci, o ac de păr și o cheie funcționează ca o clemă. Datorită acestui lucru, este posibil să lucrați cu spații libere de orice dimensiune.

Structura de auto-strângere are o pârghie cu un excentric pe capătul de cotitură. Întorcându-se la un anumit unghi, obțineți automat o clemă rapidă. Înălțimea este ajustată de un ac de păr pe o bancă de lucru. Se face individual pentru fiecare matrice, în funcție de scopul și scopul lucrării.

Bridă tubulară

Cum se face o clemă tubularăSudarea țevilor din metal Capul de fund este o operație complexă. Mai simplu este considerat sudarea țevii la sistemul finit. Designul pentru astfel de cazuri este realizat dintr-un colț de metal și plăci de oțel. Cele jumătăți ale acestui dispozitiv trebuie fixate prin metoda tradițională, și anume știfturi filetate. Ca urmare, este posibil să se obțină un design destul de simplu și eficient, care va facilita foarte mult lucrul la sudarea țevilor cu diferite modele.

Există și alte tipuri de structuri, inclusiv mecanisme cu came, cleme de bandă și cabluri, care pot fi utile pentru lucrul cu structuri specifice, incluzând în special fragile și subțiri. Cu toate acestea, producția lor face obiectul unor clase de master distincte și articole pe resurse specializate.

Clestele realizate automat sunt ajutoare indispensabile pentru orice meseriaș care lucrează cu piese și produse din metal și lemn. Pentru a le face este destul de simplă și foarte interesantă. Este important să urmăriți tehnologia de fabricație, să găsiți cele mai bune instrucțiuni și videoclipuri. Poți să cumperi cleme, dar nu pot veni în cele din urmă din cauza specificității lucrărilor. De aceea ar trebui să-ți faci clemele. Lucrați cu succes cu diferite piese de prelucrat și făcând cleme de prindere rapidă auto-făcute!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sunt strunguri pentru metalCum sunt strunguri pentru metal
Lăcătușul Vices: varietăți și aplicațiiLăcătușul Vices: varietăți și aplicații
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Colțar de prindere: descriere, tipuri, sfaturi privind alegereaColțar de prindere: descriere, tipuri, sfaturi privind alegerea
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Mese rotative pentru mașini de frezatMese rotative pentru mașini de frezat
Descrierea și caracteristicile colțurilor magnetice pentru sudareDescrierea și caracteristicile colțurilor magnetice pentru sudare
Colțar de colț cu mâinile tale pentru sudareColțar de colț cu mâinile tale pentru sudare
Cum sa faci o masina pentru a-ti forta mainileCum sa faci o masina pentru a-ti forta mainile
Fereastra de uz casnic pe discFereastra de uz casnic pe disc
» » Clește de prindere rapidă cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com