amigdas.com

Mașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasă

Caracteristici de fabricare a mașinii de sudură de către propriile mâiniDacă aveți nevoie să efectuați niște lucrări de sudură simple pentru nevoile gospodăriei, nu trebuie neapărat să achiziționați o unitate fabrica scumpă. La urma urmei, dacă știți unele dintre subtilitățile, puteți asambla cu ușurință o mașină de sudură cu propriile mâini, care vor fi discutate mai jos.

Mașini de sudat: clasificare

Clasificarea mașinilor de sudurăOrice aparat pentru sudare poate fi electric sau gaz. Ar trebui să spunem imediat că mașinile de sudură de casă nu ar trebui să fie gaze. Deoarece includ butelii de gaze explozive, nu merită să păstrați o astfel de instalație acasă.

Prin urmare, în contextul auto-asamblării construcțiilor, exclusiv despre opțiunile electrice. Aceste agregate sunt, de asemenea, subdivizate în soiuri:

 1. Generatoare - echipate cu propriul generator de curent. O caracteristică distinctivă este greutatea și dimensiunile mari. Pentru nevoile de acasă, această opțiune nu este potrivită, iar colectarea dvs. va fi dificilă.
 2. Transformatoarele - astfel de instalații, în special cele semi-automate, sunt foarte frecvente printre cei care fabrică ele însele echipamentele de sudare. Se hrănesc din rețea în 220 sau 380 V.
 3. Invertoare - aceste unități sunt ușor de utilizat și sunt ideale pentru uz casnic, designul este compact și cântărește puțin, dar circuitul electronic este destul de complicat.
 4. Redresoare - aceste dispozitive pur și simplu colectează și utilizează conform instrucțiunilor. Cu ajutorul lor, chiar și un începător poate efectua suduri de calitate.

Cum se face un aparat de sudura tip invertor

Pentru a colecta invertorul acasă, veți avea nevoie de un circuit care vă va permite să respectați parametrii necesari. Se recomandă să se ia părți din instrumente vechi sovietice:

 • Cum se face un aparat de sudura tip invertortranzistori;
 • diode;
 • inductoare;
 • transformatoare finite;
 • condensatoare;
 • rezistențe;
 • tiristoare.

Parametrii pentru dispozitiv pot fi selectați după cum urmează:

 • Ar trebui să funcționeze cu electrozi, a căror diametru nu depășește 5 mm.
 • Curentul maxim de funcționare este de 250 A.
 • Sursa de tensiune este o sursă de alimentare de uz casnic de 220 V.
 • Reglarea curentului de sudare variază de la 30 la 220 A.

Instrumentul include astfel de componente:

 • sursa de alimentare;
 • redresor;
 • invertor.

Noțiuni de bază cu transformator de înfășurare și acționează în următoarea ordine:

 1. Luați miezul de ferită.
 2. Efectuați prima înfășurare (100 de ture cu sârmă PEW de 0,3 mm).
 3. A doua înfășurare - 15 rotații, sârmă cu o secțiune transversală de 1 mm).
 4. Cea de-a treia bobinaj - 15 rotiri de sârmă PEV 0,2 mm.
 5. A patra și a cincea - respectiv 20 de fire de sârmă cu o secțiune transversală de 0, 35 mm.
 6. Pentru a răci transformatorul, scoateți ventilatorul de la computer.

Pentru ca cheile tranzistorului să funcționeze continuu, tensiunea ar trebui să li se aplice după redresor și condensatori. Unitatea de redresor este asamblată conform schemei de pe placă și fixează toate componentele dispozitivului în carcasă. Poți folosi vechiul caz de pe aparatul radio, dar o poți face singur.

Din partea din față a carcasei este instalat Indicator LED, care indică faptul că dispozitivul este conectat la rețea. Aici puteți pune un comutator suplimentar, precum și o siguranță de protecție. De asemenea, poate fi montat pe peretele din spate și chiar în carcasa însăși.

Totul depinde de dimensiunile și caracteristicile sale de design. Rezistența variabilă este montată pe partea frontală a carcasei și poate fi folosită pentru aceasta reglați curentul de funcționare. Când ați colectat toate circuitele electrice, verificați dispozitivul cu un dispozitiv special sau un tester și îl puteți testa.

Transformator de sudură

Modul de asamblare a unui transformator de sudură de către propriile mâiniAsamblarea variantei transformatorului va fi ușor diferită de cea anterioară. Această unitate funcționează pe curent alternativ, dar pentru sudura DC este necesar să se colecteze un prefix simplu pentru aceasta.

Pentru muncă de care aveți nevoie fier transformator pentru miez, precum și câteva zeci de metri de fir gros sau un autobuz gros de cupru. Toate acestea se găsesc la recepția metalelor. Miezul este cel mai bine realizat cu formă U, toroidală sau rotundă. Mulți iau și un stator de la un motor electric vechi.

Instrucțiunea de asamblare pentru miezul în formă de U arată astfel:

 • Luați secțiunea de fier de transformator de la 30 la 55 s m2. Dacă indicatorul este mai mare, unitatea se va dovedi prea grea. Și dacă secțiunea transversală este mai mică de 30, dispozitivul nu va putea funcționa corect.
 • Luați un fir de cupru cu o secțiune transversală de aproximativ 5 mm2, echipat cu o izolație termică rezistentă din fibră de sticlă sau bumbac. Izolarea este importantă, deoarece în timpul funcționării, înfășurarea poate fi încălzită până la 100 de grade sau mai mult. În conducta de înfășurare, secțiunea transversală este pătrată sau dreptunghiulară. Cu toate acestea, această opțiune este dificil de găsit. Fit și secțiunea transversală obișnuită de același lucru, dar va trebui să scoateți din ea izolația, fibra de sticla si folie impregneze bine lac electrice, și apoi uscat. În bobina primară 200 de rotații.
 • Înfășurarea secundară va necesita aproximativ 50 de rotații. Nu trebuie să tăiați firul. Conectați înfășurarea primară în rețeaua de alimentare, iar pe firele secundare găsiți un loc unde tensiunea este de aproximativ 60 V. Pentru a găsi un astfel de punct, răsuciți sau învârtiți viraje suplimentare. Sârmă poate fi din aluminiu, dar secțiunea transversală ar trebui să fie de 1,7 ori mai mare decât pentru înfășurarea primară.
 • Finalizați transformatorul finit în carcasă.
 • Pentru a scoate bobina secundară, sunt necesare terminale de cupru. Pick up tub de 10 mm în diametru și aproximativ 4 cm. Final nituite al acestuia și o gaură cu un diametru de 10 mm, iar celălalt capăt a capătului de inserție al firului, curățat în prealabil de izolație. Apoi, apăsați-l cu lovituri ușoare ciocan. Pentru a întări contactul firului cu terminalul tubului, aplicați un miez pe acesta cu crestături. Înșurubați terminalele auto-făcute pe corp cu piulițe și șuruburi. Detalii sunt cele mai bune de a utiliza cupru. Înfășurarea înfășurării secundare este de dorit să se facă coturi la fiecare 5-10 rotații, care vor permite schimbarea tensiunii pe electrod;
 • Pentru a realiza un suport electric, luați un tub cu un diametru de aproximativ 20 mm și o lungime de aproximativ 20 cm. La capetele de aproximativ 4 cm de la capăt, tăiați crestăturile la jumătate din diametru. În locașul inserați electrodul și apăsați arcul pe baza unei bucșe sudate din oțel cu un diametru de 5 mm. La cea de-a doua miză, atașați același fir care a fost utilizat pentru bobina secundară, folosind o piuliță și un șurub. Puneți un tub de cauciuc cu un diametru interior adecvat pe suport.

Dispozitivul gata pentru rețea este cel mai bine conectat folosind fire cu o secțiune transversală de 1,5 m 2 sau mai mult, precum și un comutator. Curentul în înfășurarea primară nu depășește de obicei 25 A, iar în secundar variază între 6 și 120 A. Când lucrați cu electrozii cu un diametru de 3 mm la fiecare 10-15 Opriți transformarea transformatorului. Dacă electrozii sunt mai subțiri, acest lucru nu este necesar. Pauzele mai frecvente sunt necesare dacă lucrați în modul de tăiere.

Mini-sudura tine

Pentru a construi o mașină de sudura miniaturale, aveți nevoie doar de câteva ore și astfel de materiale:

 • Descrierea metodei de a face sudura mini pe mâinile propriirod grafit de la o baterie veche;
 • aparate de tăiat lateral sau clești;
 • cuțit;
 • cârpă uscată;
 • șmirghel;
 • mănuși;
 • 20 cm de fire cu diametrul de 5 mm din aluminiu sau cupru;
 • 6 cm sârmă PEV 0,5 de cupru;
 • bandă izolatoare;
 • firul este blocat;
 • orice clip metalic;
 • transformator dintr-o sursă de alimentare cu microunde cu un redresor sau un vechi televizor sau receptor.

În primul rând dezasamblați o baterie veche și scoateți tija de grafit din acesta. În cele din urmă, ascuțiți-l cu o șmirghel și ștergeți-l cu o cârpă uscată. Bucată de fir gros pentru 4-5 cm de la capăt, curățați izolația și folosiți clești sau tăieturi laterale pentru a îndoi bucla. Introduceți electrodul de carbon în el.

Scoateți bobina secundară din transformator și în locul acestuia rotiți firul gros pentru 12-16 rotații. Acum toate acestea sunt introduse într-un caz potrivit - iar dispozitivul este gata.

Firele sale sunt conectate la bornele bobinei secundare, cărbune tija este introdusă în bucla și a presat bine. Conectați cablul pozitiv la suportul electrodului, iar minus unul la conturul pieselor de lucru. Mânerul poate fi reglat pentru electrod.

Poate fi folosit un mâner de fier de lipit sau ceva similar. Introduceți aparatul în aparatul de uz casnic și unirea pieselor cu ajutorul grafitului. Trebuie să existe o flacără, iar la capătul pieselor se formează o cusătura de sudură sferică.

Pentru un atelier de lucru la domiciliu, prezența unei mașini de sudat este foarte importantă. Asemenea dispozitive au diferite modele și modificări. Atât începătorii, cât și maeștrii experimentați preferă adesea nu fabrică, ci dispozitive fabricate de sine, care pot fi modificate în felul lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un aparat de sudura pentru casa taCum de a alege un aparat de sudura pentru casa ta
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Caracteristici de cabluri pentru mașini de sudatCaracteristici de cabluri pentru mașini de sudat
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Cum de a face un spotter de la o mașină de sudură cu propriile mâiniCum de a face un spotter de la o mașină de sudură cu propriile mâini
Echipament de sudare cu autocontrolEchipament de sudare cu autocontrol
Cum se face un dispozitiv pentru sudarea prin puncte de la cuptorul cu microunde de unul singurCum se face un dispozitiv pentru sudarea prin puncte de la cuptorul cu microunde de unul singur
Repararea mașinilor de sudură de propriile mâiniRepararea mașinilor de sudură de propriile mâini
Aparate de inventar pentru sudare resanta sai 190Aparate de inventar pentru sudare resanta sai 190
» » Mașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasă
© 2021 amigdas.com