amigdas.com

Fabricarea registrelor de încălzire pe mâini proprii

Producerea de registre de încălzirePentru sistemul de alimentare cu energie termică a spațiilor mari, nu este practic să se utilizeze baterii și radiatoare convenționale din fabrică. Ei au foarte puțină putere și putere de căldură. Alternativ, registrele de încălzire pot fi luate în considerare.

Dispozitivele de încălzire, numite registre, sunt mai multe conducte pliabile care sunt paralele una cu cealaltă și conectate prin intermediul unor piese transversale. Agentul de răcire se deplasează prin țevi, transferând căldură către pereții de fier al registrului, care încălzesc spațiul de aer în încăpere.

Ca lichid de răcire poate fi apă sau antigel, eliminând înghețarea țevilor sistemului deconectat în timpul sezonului rece. În registrele de încălzire independente cu încălzitor electric cilindric (HEAT), lichidul de răcire poate fi de asemenea ulei, apoi un registru independent este considerat cel mai puternic analog al răcitoarelor de ulei de acasă. Ele au câștigat o distribuție largă datorită designului necomplicat, fiabilității și a numeroaselor avantaje.

Avantajele și dezavantajele dispozitivelor

Aparate de uz casnic din metal sau aluminiu diferă de radiatoarele convenționale în dimensiunile lor. Acestea constau în câteva țevi, ale căror diametru depășește 32 mm. Pentru organizarea circulației lichidului de răcire, țevile sunt conectate între ele prin conducte de ramificație.

Care este motivul pentru popularitatea acestor dispozitive de alimentare cu căldură? În primul rând, perspectiva producției independente. Puteți face instrumente bimetale, țevi din metal sau din aluminiu.

Înainte de a conecta registrele de încălzire, ar trebui să examinați cu atenție toate laturile lor.

avantaje:

 1. Dezavantaje ale registrelor de încălzireDurată lungă de viață. Pentru modificările de metal și aluminiu, poate dura până la 25 de ani. În acest caz, posibilitatea de eșec va fi cea mai mică.
 2. Transfer considerabil de căldură. Acest lucru se datorează faptului că puterea dispozitivelor depășește acest parametru în radiatoarele și bateriile tradiționale. Este conectat la dimensiunile mari ale lichidului de răcire.
 3. Instalare și operare ușoară. Deoarece este posibilă determinarea corectă a dispozitivelor oricine este cel puțin familiarizat cu instrucțiunile pentru organizarea furnizării de energie termică, acestea pot fi utilizate în clădiri de toate tipurile. Dar, cel mai adesea, acestea se regăsesc în sistemul de încălzire a spațiilor de producție, de gestiune și de vânzare cu amănuntul.

Dar, pe lângă aceasta, trebuie să ia în considerare posibilele dezavantaje, care poate avea un registru al unei conducte netede metalice:

 1. Dimensiuni mari ale lichidului de răcire. Aceasta duce la răcirea sa rapidă.
 2. Cea mai mică valoare a convecției aerului. Reduce performanțele sursei de căldură.
 3. Apariția nevăzută. Cel mai adesea acest lucru se aplică sistemelor realizate automat.

Producția calorică corectă a încălzirii depinde în mod direct de designul dispozitivului. În prezent, se utilizează o serie de tipuri de dispozitive de alimentare cu căldură, care diferă nu numai în ceea ce privește materialul utilizat, ci și în aspectul exterior.

Caracteristici de design

Proiectarea registrelor de încălzireRegistrele de încălzire sunt folosite într-o mai mare măsură în atelierele industriale, în încăperile tehnice și, în plus, în apartamente și casele lor. Registrele sunt comune în multe camere cu cerințe sanitare ridicate, de exemplu, în organizațiile medicale și în școli.

În funcție de tipul sistemului, registrele de încălzire sunt împărțite în dispozitive demontabile și bobine:

 1. În registrele secționale, țevile sunt îmbinate împreună cu jumperul cu diametrul cel mai mic - acest tip de conexiune este în principal determinat de instalarea necomplicată. Distanța dintre țevile registrului se calculează cu formula D + 50 mm, unde D este diametrul țevii. În cazul în care regula este urmată, iradierea reciprocă a țevilor va fi minimizată, ca urmare - schimbul de căldură crește.
 2. În registrele tip bobină, conductele sunt combinate de la capăt, folosind un robinet, diametrul căruia este egal cu diametrul țevilor. O mică creștere a costului produsului este compensată de o suprafață uriașă și, prin urmare, o eficiență mai mare a dispozitivului de încălzire. În plus, registrul bobinelor are o contracție hidraulică mai mică decât cea din secțiune, ceea ce face posibilă utilizarea pompelor mai puțin puternice, dar mai economice și mai ieftine în sistemul de încălzire.

Capetele de țevi ale țevilor pot fi fie subțiri, convexe sau eliptice. Aceste dopuri se recomandă a fi utilizate în sistemele cu cea mai mare presiune a agentului de răcire și, în plus, în scopul decorării, pentru a adăuga aspectul cel mai interesant dispozitivului. Dacă este necesar, sectorul exterior al registrului este în plus furnizat cu o armătură pentru supapa de degazare.

Există încă o variantă - registru independent cu TEN. Echipamentele de acest tip nu necesită conectarea la sistemul de încălzire, deoarece lichidul de răcire este încălzit de electricitate, utilizând un element de încălzire integrat. În timpul proiectării unor astfel de registre, puterea încălzitorului este selectată conform secțiunii planului dispozitivului: supraîncălzirea poate provoca creșterea excesivă și scurgerea lichidului de răcire prin supapa de siguranță. La o putere scăzută a TET, eficiența dispozitivului va fi mai mică decât posibilitățile sale posibile.

Regiștrii de încălzire a bobineiSegmentul exterior al registru independent mod integral este prevăzut cu o armătură, care a fost inițial folosit pentru a umple lichidul de răcire în interior, și apoi utilizate pentru a conecta rezervorul de supapă de siguranță sau de extindere - și în acest caz, este utilizat pentru a compensa expansiunea lichidului de răcire când se încălzește.

Materiale pentru fabricare

Ca materiale utilizate pentru producerea registrelor, sunt utilizate țevi VGP și țevi din oțel sudate electric (conform GOST 10704-91 și altele). Aliajul are absolut toate datele necesare pentru dispozitivele de încălzire: rezistență la temperaturi ridicate și presiune, cea mai mică creștere termică (în intervalul de temperaturi prescrise), conductivitate termică mare, rezistență la impact (care este important atunci când este utilizat la scară industrială), perioadă lungă de funcționare în sistemele de încălzire.

Pentru a asigura calitatea sudării și fiabilitatea cusăturilor, registrele finale de încălzire sunt supuse compactării și testării hidraulice. Ecartamentul este umplut cu un lichid, se obține o presiune excesivă, de obicei de 1,6 MPa. În cazul în care se detectează o scurgere, lichidul este combinat, găurile se prepară și procesul se repetă.

calcul

Calcularea registrelorExistă metode de calcul al caracteristicilor dispozitivelor de încălzire. Ele diferă în corectitudinea calculelor. Cu toate acestea, pentru organizarea furnizării de căldură cu suportul registrelor de încălzire din metal sau aluminiu se recomandă consultarea serviciilor specialiștilor. O altă opțiune - utilizați software special.

Cu toate acestea, în unele cazuri este necesar să vă gândiți în mod corespunzător asupra dispozitivului de încălzire. Pentru aceasta puteți utiliza un circuit simplu. În prealabil, este necesar să se cunoască următoarele caracteristici:

 1. Zona generală a clădirii încălzită.
 2. Coeficientul de transfer al căldurii al materialului utilizat pentru fabricarea înregistrărilor.
 3. Diametrul țevilor utilizate pentru fabricare

Cunoscând caracteristicile, puteți calcula puterea dispozitivului.

Calcularea registrelor din conducte netede, numărul și parametrii necesari pentru încălzirea unei clădiri pot fi efectuate doar cu o marjă de eroare semnificativă. Acest lucru se datorează mai multor condiții care depind de temperatura din cameră, cum ar fi grosimea peretelui, izolarea spațiului de proprietate, numărul și deschideri zonă (și, în plus, suprafața totală a fantelor în ele), intensitatea ventilației, temperatura aerului exterior, viteza vântului.

Prin urmare, numărul de piese din registre și numărul de dispozitive de încălzire trebuie să fie planificate "cu rezervă", iar temperatura în încăpere poate fi schimbată prin modificarea modurilor de funcționare ale cazanului. Cu toate acestea, există un standard neoficial: pentru încălzirea 1 km Km. metru cu o înălțime a tavanului de 3 metri, aveți nevoie de 1 metru diametru al țevii de 60 mm.

conexiune

Conectarea dispozitivelor la sistemul de încălzire poate fi realizată cu ajutorul unor conexiuni de sudură, filetate și cu flanșă - alegerea unui anumit tip de conexiune depinde de caracteristicile utile ale sistemului de încălzire. În cazul în care dispozitivul este alcătuit dintr-un număr considerabil de piese si tevi de diametru mai mare, este setat pentru a aplica izolatori caz, nu numai în partea de jos, dar în mijloc de a împărți greutatea și nu formează o sarcină excesivă asupra sectorului inferior. Rețineți că, pentru o performanță optimă, înregistrarea este, de preferință, stabilită mai aproape de podea.

Fabricarea pe mâini proprii

Înregistrează pe mâini propriiUnul dintre avantajele utilizării registrelor în sistemele de încălzire se ia în considerare probabilitatea producerii lor independente. În acest scop, cel mai adesea se utilizează țevi metalice cu secțiune circulară. În ciuda faptului că coeficientul de transfer de căldură al registrului de încălzire în acest caz nu va fi perfect - cursul de producție nu necesită aptitudini speciale.

Pentru a produce acest element de încălzire pe cont propriu, veți avea nevoie de o țeavă de 40 până la 70 mm în diametru. Cea mai mare valoare a secțiunii transversale va duce la pierderi semnificative de căldură în timpul circulației agentului de răcire.

Asigurați-vă un încălzitor puteți urmări următoarea schemă de lucru:

 1. Calcularea caracteristicilor optime ale dispozitivului de încălzire - diametrul țevii, lungimea totală a secțiunii.
 2. Formarea unui desen pentru a calcula numărul optim de materiale utilizate.
 3. Implementarea lucrărilor de producere a registrelor de încălzire.
 4. Verificați designul pentru scurgeri.

Pentru a îndeplini această sarcină, veți avea nevoie de o țeavă de oțel specializată pentru formarea registrelor principale și un trunchi cu cel mai mic diametru. Cu ajutorul său, încălzitoarele vor fi combinate unul cu celălalt și cu un sistem de încălzire. În plus, sunt necesare capace speciale la țevi.

În prima etapă este necesar să se taie țevile la lungimea necesară cu ajutorul unui bulgar. Nu se recomandă utilizarea unei mașini de sudură în acest scop, deoarece în capetele registrului de încălzire se formează o undă plutitoare din tubul convex.

Apoi, sunt realizate găuri pentru conectarea conductelor de ramificație. Instrumente sudate sudate și capace de capăt instalate. Pentru a asigura o funcționare sigură, trebuie identificat un ventil de aerisire și o supapă de scurgere. Ele sunt instalate în partea superioară a sistemului, dar în partea inversă față de locul de conectare la încălzire.

Registrul de incalzire cu mainile propriiÎn unele cazuri, se îmbunătățește schema tradițională a registrului de oțel sau bimetalic. Aceasta constă în instalarea unui element electric de încălzire. Un încălzitor de casă va produce căldură cu o TEN. Dar în acest scop este necesar să se determine supapa de închidere în timpul instalării, astfel încât suportul de căldură să poată circula numai în interiorul dispozitivului de încălzire. Deci, puteți face o bună sursă de căldură.

Instalarea corectă a dispozitivelor de încălzire poate fi efectuată în două moduri - pe conexiuni filetate sau cu ajutorul unui dispozitiv sudat. Totul depinde de masa unificată a structurii, dimensiunile acesteia și caracteristicile sistemului de alimentare cu căldură. În general, experții recomandă să urmați aceleași instrucțiuni ca la instalarea radiatoarelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de încălzire electrică pentru prosop este mai bineCe fel de încălzire electrică pentru prosop este mai bine
Sfaturi pentru alegerea unui încălzitor electric de economisire a energiei pentru locuința dvs.Sfaturi pentru alegerea unui încălzitor electric de economisire a energiei pentru locuința dvs.
Cuptoare de tip inductiv cu mâinile lorCuptoare de tip inductiv cu mâinile lor
Pompa de căldură cu mâinile proprii pentru încălzirea caseiPompa de căldură cu mâinile proprii pentru încălzirea casei
Cazane de incalzire indirecta prin maini propriiCazane de incalzire indirecta prin maini proprii
Echipăm schimbătorul de căldură al cuptorului cu propriile noastre mâiniEchipăm schimbătorul de căldură al cuptorului cu propriile noastre mâini
Cazanul de încălzire indirectă - fabricat de mâini propriiCazanul de încălzire indirectă - fabricat de mâini proprii
Prețul încălzitoarelor de plafon IR de tipuri de elemente infraroșiiPrețul încălzitoarelor de plafon IR de tipuri de elemente infraroșii
Instalarea de termostate pentru baterii și radiatoareInstalarea de termostate pentru baterii și radiatoare
Alegerea sistemelor de încălzire - încălzireAlegerea sistemelor de încălzire - încălzire
» » Fabricarea registrelor de încălzire pe mâini proprii
© 2021 amigdas.com