amigdas.com

Rețeaua de distribuție: principiul acțiunii și producția de către propriile mâini

Rețeaua de distribuțieDe-a lungul anilor industriei pescuitului, oamenii au inventat o varietate de dispozitive pentru prinderea locuitorilor din adâncuri. Unele dintre ele au un design complex, costă sute de dolari și necesită abordarea corectă. Altele sunt foarte simple și ușor de înțeles, deci chiar și începătorii se pot ocupa de ele. Printre aceste unelte este o rețea de turnare, care este ușor de fabricație cu propriile mâini.

Caracteristici generale și principiu de funcționare

Rețeaua de casting are multe alte nume, de exemplu:

 1. Capul.
 2. Nakidushka.
 3. Parachute.
 4. Pokryvashka.

Și, deși combinația este deosebit de funcțională și ieftină, doar câțiva pescari o folosesc pentru pescuit. Acest lucru nu este ciudat, deoarece din vremuri străvechi, pescuitul cu utilizarea unei astfel de adaptări a fost considerat un clasic al genului de pescuit în țările din America de Sud și Asia. Pescarii locali știau o mulțime de trucuri, ceea ce le permitea să obțină rezultate uimitoare și să obțină trofeul capturat în adâncurile apei.

Descrierea rețelei de turnareTuriștii moderni se întreabă încă în ce mod se confruntă pescarii nativi cu fotografii de o importanță incomprehensibilă, care apoi se transformă într-o rețea rotundă mare. Și durează doar două minute, de când apa turbidă capătă o bogată captură cu cele mai diferite creaturi vii. Desigur, după o asemenea uimire, mulți oameni au avut o dorință complet justificată de a aduce o astfel de rețea acasă. În fabrici, a început să apară echipamentul de turnare modernizat, care a câștigat rapid popularitatea la nivel mondial, devenind soluția corect surprinzătoare pentru pescuit.

Principiul utilizării rețelei de turnare este foarte simplu și simplu:

 1. Rețeaua este asamblată pe braț într-un mod adecvat (astfel încât să se poată întoarce cu ușurință în zbor).
 2. Horizontally aruncat pe apă, după care acoperă o anumită secțiune a rezervorului.

După coborâre, plasa este extrasă de cablul atașat la bază. Peștele poate fi prins și fără scufundarea echipamentului până la fund, dar cu condiția ca un design ușor modificat să fie aplicat.

Exemplu de rețea de turnare de tip american

Pe rafturile de magazine de pescuit sunt invitate două tipuri principale de unelte de turnare:

 1. SUA.
 2. Spaniolă.

Primul tip este caracterizat printr-o ușurință deosebită de turnare, o capacitate sporită de captare și ușurința de autoproducere. Dar modelele spaniole sunt mai eficiente pentru capturarea în locuri greu accesibile, cu teren subacvatic incomod. Este mult mai puțin probabil să se agațe de pietre, zăbrele și alte obstacole de pe fund.

Rețelele americane de turnare constau în astfel de elemente:

 1. Șnurul este realizat dintr-un monofilament puternic, tratat cu o unealtă specială, care asigură o moale și o rezistență sporită. Pentru a asigura deschiderea liberă a rețelei, este pre-întins în producție.
 2. Principiul de funcționare al rețelei americane de distribuțieCordul de marfă este o răsucire a două cabluri de polietilenă cu un diametru mai mic, care demonstrează o rezistență și o durabilitate sporită. Atunci când trageți plasa pe țărm, placa se îmbină și formează un sac în care se colectează prada capturată. În rețelele de turnare este prevăzută o garnitură suplimentară pentru conectarea securizată a cablului de încărcare cu încărcătura principală. Greutatea fiecăruia este de 26 g.
 3. Pentru a preveni răsucirea frecventă, echipamentul este echipat cu o carabină.
 4. Cornul este fabricat din materiale compozite și este proiectat să colecteze rețeaua în partea superioară.
 5. Vasele Leskovye sunt realizate din linii monofilament de înaltă calitate.
 6. Cablul de turnare este fabricat din polietilenă, care nu absoarbe apă, dar în același timp păstrează o flotabilitate excelentă.

Caracteristici de proiectare a soluției

În ceea ce privește construcția rețelei de turnare, apoi se compune dintr-o rețea de rețea sub forma unui cerc obișnuit, a cărui margine este tăiată cu un cablu cu greutăți destul de grele. Extinderea rețelei se realizează prin intermediul unui cordon central împletit (nu se pot utiliza variante răsucite) cu o grosime suficient de mare, de obicei 5-6 milimetri. Lungimea acestui cablu este de 4-4,5 m, deși majoritatea pescarilor îl dublează în cele din urmă. Capătul cablului este prevăzut cu o buclă cu un diametru de 20-25 centimetri.

În varianta americană, cablul central este atașat la celălalt capăt la diferite curele care sunt întinse spre cablul de încărcare. În modelele spaniole este fixat în partea centrală a rețelei. Această caracteristică distinge abordările, definind un principiu de funcționare diferit.

Tragerea unui brioșă american, există o tragere a cablului de încărcare prin venele, care este necesară pentru a colecta dispozitivul într-o forfetare compactă, din care nu există ieșire pentru pește. Atunci când există o retragere din rețeaua spaniolă, toate plăcuțele se deplasează în partea centrală și sub influența propriei greutăți închid ieșirea.

În modelele americane, în partea centrală a unei găuri mici se face o formă circulară, cu diametrul de 5-6 centimetri. Pânza de la margini este fixată pe un butuc din plastic sau fluoroplastic.

Fabricarea pe mâini proprii

Mulți pescari refuză să cumpere tacâmuri, crezând că casa mantel(este foarte ușor să o faci cu mâinile tale) - aceasta este o opțiune mai potrivită. Este suficient să urmați îndrumarea:

 1. Tricotarea rețelei de turnarePlăcile de plumb sunt plasate uniform pe lungimea cablului de marfă la o distanță de 10-12 centimetri una de cealaltă. Greutatea lor este aleasă ținând cont de dimensiunea rețelei și variază în intervalul de 20-35 grame. În formă, ele seamănă cu un cilindru foarte alungit, deoarece produsele clasice de formă sferică sunt inutile, deoarece pot cădea cu ușurință în celula rețelei. Dacă este vorba de greutăți auto-create, atunci trebuie să fie prelucrate cu atenție și curățate de tot felul de neuniformități în turnare.
 2. Pentru fabricarea liniilor se poate folosi numai monofilament: linia de împletitură complică în mod semnificativ procesul de pescuit. Diametrul optim este de 1 mm sau mai mult, iar lungimea este puțin mai mare decât raza dispozitivului. Când se fixează venele pe cablul de încărcare, se observă o distanță de 50 de centimetri, deci numărul acestora este selectat ținând cont de dimensiunea rețelei. Dacă bucșa de plastic are mai multe găuri, atunci prin fiecare dintre ele este necesar să treacă paletele care conduc la marginea corespunzătoare fără a trece.
 3. Nodul care adună venele într-o singură bucată comună este făcut compact și îngrijit, astfel încât lipsesc cozile lipite în lateral. Având în vedere aspectul cuplului în timpul turnării, acest nod este legat de un cablu central de tragere printr-o pivotare durabilă. În unele cazuri, în fața ansamblului se află un disc de plastic cu un diametru de 3-4 centimetri.

Dimensiunea optimă a rețelei pentru un începător

Unii cred că este mai bine să învețe cum să lucreze cu dispozitive mici. Acest lucru va accelera procesul de învățare. Și alții recomandă trecerea la modele profesionale. În acest caz ar trebui să fie ghidată de parametrii fizici ai pescarilor: Cu cât înălțimea și brațele sale sunt mai înalte, cu atât va fi mai ușor să aruncați o rețea de dimensiuni mari.

Dimensiunea optimă a rețelei de turnareMai întâi de toate, trebuie să vă asigurați că sunteți gata să vă dedicați câteva ore din timpul dvs. pentru a afla subtilitățile de bază ale colaborării cu rețeaua de distribuție. Fidelii adevărați ai pescuitului de pește rătăciți pentru zhivottsa consideră că un astfel de instrument este indispensabil, pentru că, în unele cazuri, este pur și simplu imposibil să prindem o prăjitură cu o tijă de pescuit plutitoare sau un malyavochnik. În plus, este nevoie de mult timp și efort. Dar rețeaua de turnare vă permite să ieșiți din apă câteva zeci de exemplare potrivite într-un timp scurt.

Prin urmare, dacă sunteți interesat în capturarea momeală, mai degrabă decât o pradă mare, este mai bine să cumpărați o plasă simplă de trei metri, iar problema găsirii unei momeală vie va dispărea pentru totdeauna. În plus, veți avea întotdeauna o șansă de a prinde o pradă mare.

Dacă se pune accentul pe pescuitul mai profesionist și rețeaua achiziționată va fi instrumentul principal de lucru, este recomandabil să cumpărați imediat un model cu o rază de 1,7-2 metri. Și, deși formarea va fi mult mai dificilă, dar în viitor puteți trece cu ușurință la o versiune de zece metri.

Tehnici de turnare adecvate

Există mai multe tehnici pentru turnarea unei rețele de turnare, care diferă în faze și alte caracteristici. Cablul de tragere trebuie adunat în inele din mâna stângă, iar mânerul trebuie să fie preluat de mâna extinsă pentru partea centrală (sau manșonul), este ușor să se agită și să se îndrepte. Dacă se formează bucle în acest proces, trebuie să fie îndreptate cu ajutorul unei mâini libere.

Apoi este necesar să interceptați partea superioară a tactilului cu mâna dreaptă și să strângeți una sau două bucle într-o mână. Următorul pas este un cablu de încărcare. Trebuie să fie luate pentru două puncte cu ambele mâini și plasându-le suficient de mult.

Tehnica de turnare a unei rețele de turnareUrmătoarea acțiune este distribuția în sine. Se efectuează după două sau trei mișcări de balansare sau după o balansare largă, în timpul căreia pescarul desfăsoară corpul aproape la 180 de grade. O atenție deosebită este acordată planului de-a lungul căruia se mișcă atașamentul. În timpul deplasării în mișcare, dispozitivul de turnare trebuie să respecte traiectoria maximă plană, în cele din urmă desfășurându-se cu puțin timp înainte de contactul cu suprafața apei. Este important să arătați o anumită forță a aruncării, formării și dobândirii competențelor necesare.

Există multe alte soluții la fel de interesante și eficiente. Aproape toți pescari au propriile lor tehnici unice. De exemplu, nu este deloc necesar să strângeți cordonul de tracțiune cu inele pe mână, îl puteți lăsa să stea sub picioarele dvs., cu condiția să nu existe obstacole pe țărm care să împiedice mișcarea normală. Acest lucru reduce în mod semnificativ timpul pentru pregătirea pentru turnare, creșterea numărului de fotografii și, de asemenea, creșterea mărimii capturii.

Nu cele mai mari rețele pot fi aruncate fără colectarea părții superioare într-o buclă. Ambele mâini rămân înălțate și dispuse cât mai larg posibil, deoarece trebuie să ia un cablu de încărcare și să colecteze excesul în bucle, 2-3 în fiecare mână.

Un loc promițător pentru pescuit

Pentru a începe să prindă în locuri prea adânci, unde există curent rapid, este inutil. Este mai bine să renunțe la site-uri cu hrișcă sau vegetație abundentă, abruptă sub apă "fruntea" și alte obstacole. Dacă pescuiești de pe țărm, mai degrabă decât dintr-o instalație de înot, este mai bine să eviți locurile în care există prea mulți copaci și tufișuri, precum și diverse vegetații anuale, inclusiv pelin și buruieni.

Capturarea este ineficientă de la stânci și diguri de poduri care se ridică deasupra suprafeței apei cu mai mult de doi metri. Atunci când pescuiești în locuri necunoscute, crește riscul de cârlige și deteriorarea rețelei.

După ce cablul cu încărcătura se află în partea inferioară, dispozitivul trebuie să fie selectat de ciocăni ascuțite. Cu ajutorul lor, puteți aduce rapid greutățile împreună și închideți ieșirea pentru pradă prinsă. O altă rețea trebuie să fie ridicată deasupra fundului pentru a minimiza cârligele.

Pescuitul cu o rețea de turnareEste foarte ușor să prindeți o momeală și orice altă mică pradă în acest fel. Tot ceea ce este necesar de la pescar - este corect să alegeți un grafic din perspectivă și să efectuați o turnare precisă. În cele mai multe cazuri, lucrurile mici se găsesc în efectivele mari, astfel încât la un moment dat puteți obține o cantitate imensă de pești din adâncuri. Utilizați un dispozitiv de înot pentru astfel de scopuri nu este necesar, este mult mai convenabil să aruncați tackle de pe țărm.

Reprezentanții mari conduc un singur mod de viață, preferând zone îndepărtate din zona de coastă, unde sunt prezente piedici, pietre și alte obstacole. Pentru a le prinde este nevoie de mult efort și diligență.

Pescuitul cu o rețea de turnare este cu adevărat interesant, iar pentru altcineva există o nouă ocupație care necesită pregătire și eforturi adecvate. Abordarea responsabilă și respectarea regulilor de bază vor permite obținerea unor rezultate bune în această afacere dificilă, dar fascinantă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Locuri de pescuit populare în KazanLocuri de pescuit populare în Kazan
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Caracteristici de pescuit pe rezervoarele din KrasnogorskCaracteristici de pescuit pe rezervoarele din Krasnogorsk
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Pescuitul în regiunea Kaliningrad astăziPescuitul în regiunea Kaliningrad astăzi
Principii de pescuit pentru un echipament pentru hrana animalelorPrincipii de pescuit pentru un echipament pentru hrana animalelor
Pescuit de iarnă pe o bară fărăkivkovuyu de pescuit pentru un windlessPescuit de iarnă pe o bară fărăkivkovuyu de pescuit pentru un windless
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în Teritoriul KrasnodarPescuit excelent în Teritoriul Krasnodar
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
» » Rețeaua de distribuție: principiul acțiunii și producția de către propriile mâini
© 2021 amigdas.com