amigdas.com

Cum să faceți singur un laser pointer

Cu laserUn pointer laser este un obiect util, al cărui scop depinde de putere. Dacă nu este foarte mare, atunci fasciculul poate fi îndreptat spre obiecte aflate la distanță. În acest caz, pointerul poate juca rolul unei jucării și poate fi folosit pentru divertisment. De asemenea, poate aduce beneficii practice, ajutând o persoană să se arate pe obiect, despre care vorbește. Folosind obiecte improvizate, puteți face singur un laser.

Pe scurt despre dispozitiv

Laserul a fost inventat ca rezultat al testării ipotezelor teoretice ale oamenilor de știință care încă se angajează în fizica cuantică care începuse să apară. Principiul care stă la baza indicatorului laser a fost prezis de Einstein la începutul secolului al XX-lea. Nu este nimic pentru că acest dispozitiv este numit "pointer".

Sunt folosite lasere mai puternice pentru ardere. Pointerul oferă ocazia de a realiza creativitatea, de exemplu, cu ajutorul lor puteți gravura pe copac sau pe plexiglas un model de calitate frumos. Cele mai puternice lasere pot taia metalul, astfel încât acestea sunt folosite în lucrările de construcție și reparații.

Principiul indicatorului laser

Reguli de fabricare a laseruluiConform principiului acțiunii, laserul este un generator de fotoni. Esența fenomenului care stă la baza lui este că atomul este afectat de energie sub forma unui foton. Ca rezultat, acest atom emite următorul foton, care se mișcă în aceeași direcție ca cel precedent. Acești fotoni au aceeași fază și polarizare. Desigur, lumina emisă este amplificată în acest caz. Un astfel de fenomen poate să apară numai în absența echilibrului termodinamic. Pentru a crea radiații induse, se folosesc diferite metode: chimice, electrice, gaze și altele.

Cuvântul "laser" nu a apărut de la zero. Ea a fost formată ca urmare a reducerii cuvintelor care descriu esența procesului. În limba engleză, numele complet al acestui proces este: "amplificarea luminii prin emisia stimulată a radiației", care este tradusă în limba rusă drept "amplificarea luminii prin emisia stimulată". Dacă vorbim într-un mod științific, atunci Un laser pointer este un generator optic cuantic.

Pregătire pentru fabricare

După cum sa menționat mai sus, puteți face un laser de unul singur la domiciliu. Pentru aceasta, pregătiți următoarele instrumente, precum și elemente simple, care sunt aproape întotdeauna disponibile în casă:

 • Ce trebuie să faceți cu un laser pointerșurubelniță;
 • cuțit;
 • fier de lipit;
 • fișier;
 • o unitate DVD eșuată cu o diodă laser activă;
 • laser cu laser;
 • 2 rezistoare per 1 Ohm;
 • 3 baterii AAA;
 • condensatori la 100 μF și la 0,1 μF.

Aceste materiale sunt suficiente pentru a efectua toate lucrările de fabricare a unui laser simplu și puternic cu propriile mâini.

Auto-asamblarea unui laser

Va trebui să găsiți unitatea. Principalul lucru este că dioda laser funcționează. Desigur, nu poate exista așa ceva acasă. În acest caz, acesta poate fi achiziționat de la cei care îl au. Deseori, oamenii aruncă unitățile optice, chiar dacă dioda lor laser funcționează sau le vând.

Cum se face un laser pointer

Atunci când alegeți o unitate pentru fabricarea unui dispozitiv laser, Trebuie să acordați atenție firmei în care a fost emisă. Principalul lucru pe care această firmă nu a fost Samsung: unitățile de la acest producător sunt echipate cu diode care nu au protecție împotriva influențelor externe. În consecință, astfel de diode sunt contaminate rapid și supuse unor sarcini termice. Ele pot fi deteriorate chiar și printr-o atingere ușoară.

Unitățile LG sunt cele mai potrivite pentru producția laser: fiecare model este echipat cu un cristal puternic.

Este important ca unitatea, atunci când este utilizată în scopul propus, nu numai că poate citi, dar și scrie informații pe disc. În înregistrarea imprimantelor, există un emițător infraroșu necesar pentru a asambla un dispozitiv laser.

Lucrarea se încheie în următoarele acțiuni:

 1. Cum se face un laser pointer la domiciliuDezasamblarea unității DVD. Acest lucru trebuie făcut cât mai atent, deoarece piesele din interior sunt foarte fragile.
 2. După dezasamblarea carcasei, puteți vedea cu ușurință componenta potrivită. Este un pahar mic, situat într-un cărucior mobil. Conține o pereche de diode și o lentilă. Fasciculul este capabil să deterioreze vederea, astfel încât în ​​nici un caz să nu-l direcționați în ochi, chiar dacă acesta se află la o distanță de 100 m.
 3. Odată ce cristalul este îndepărtat, trebuie să vă legați imediat capetele cu fire fără izolație. Ca urmare, se formează două ieșiri de tensiune. La unul dintre ele este necesar să se atașeze un condensator mic cu ajutorul unui fier de lipit cu polaritatea ";". Al doilea condensator pregătit anterior este de asemenea atașat la cealaltă ieșire folosind un fier de lipit.
 4. Instalarea cu laser trebuie alimentată cu un curent de 3 V și o putere de aproximativ 300 mA. Puteți utiliza trei baterii deget simple sau o baterie de telefon mobil. Dacă viteza de scriere a unității dezasamblate este mică, atunci curentul poate fi, de asemenea, mic, de exemplu doar 200 mA. Dacă viteza a fost mai mare, curentul ar trebui să crească.
 5. Colimatorul poate fi realizat dintr-o lentilă optică. Acesta poate fi luat dintr-un laser simplu pointer făcut în China.

Pointerul laser finisat, realizat din mâini proprii, poate să taie cu ușurință saci de celofan și să explodeze instantaneu baloane. Dacă puneți acest dispozitiv de casă pe o suprafață de lemn, atunci raza îl va arde imediat. Aveți grijă când utilizați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pirometre pentru măsurarea temperaturii printr-o metodă fără contactPirometre pentru măsurarea temperaturii printr-o metodă fără contact
Echipamente moderne pentru gravarea pe metalEchipamente moderne pentru gravarea pe metal
Masina de debitat cu laser pentru lemn si placajMasina de debitat cu laser pentru lemn si placaj
Avantajele întineritului facial cu laserAvantajele întineritului facial cu laser
Cum se utilizează nivelul laseruluiCum se utilizează nivelul laserului
Acneea peeling cu laser: indicații, contraindicații și caracteristiciAcneea peeling cu laser: indicații, contraindicații și caracteristici
Cosmetica laser pentru fațăCosmetica laser pentru față
Caracteristicile pieptenilor cu laser împotriva căderii păruluiCaracteristicile pieptenilor cu laser împotriva căderii părului
Tăierea laser pe lemn de către mâinile propriiTăierea laser pe lemn de către mâinile proprii
Efectuați un gravor laser cu propriile mâiniEfectuați un gravor laser cu propriile mâini
» » Cum să faceți singur un laser pointer
© 2021 amigdas.com