amigdas.com

Când se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companie

Vaccinarea câinilorObiectivul principal vaccinarea căței

Este achiziția de imunitate la cele mai periculoase boli. Capacitatea de a rezista la infecții după vaccinare apare datorită formării de anticorpi în organism, care protejează catelul de-a lungul vieții.

Este important ca fiecare crescător de câini să știe că animalul său de companie va fi sănătos și toate vaccinările vor fi livrate la timp. Unii proprietari se îndoiesc de beneficiile vaccinării. Pentru beneficiul vaccinării este faptul că, fără a lor în timp util care deține un catelus este mai susceptibil la boli periculoase, care de multe ori duce la deces. După toate activitățile, animalul se poate plimba în siguranță pe străzi și proprietarul este calm pentru sănătatea sa.

Pentru câini cel mai mult Boli periculoase sunt ciuma, rabia și hepatitele virale. Anterior au fost vaccinați numai din aceste boli, însă acum practica vaccinării complexe câștigă popularitate. Aceste boli care fuseseră folosite cu ușurință la câini, pot provoca un rău mare animalului. Concluzia din toate acestea este una - de a vaccina un câine de la toate bolile este necesar!

Pentru a face acest lucru, amândouă Medicamente rusești și străine. Acum puteți găsi medicamente care protejează efectiv animalul de mai multe boli după o singură injecție.

Vaccinările pentru pui încep după ce au fost înțărcați de pe pieptul mamei. Apoi încep să piardă în mod activ protecția naturală pe care au primit-o din laptele mamei. Se întâmplă de obicei la vârsta de 2-2,5 luni. Până acum, animale de companie nu se poate lăsa pe stradă, Pentru a evita infecția altor animale.

Reguli pentru vaccinarea căței

Puppy după vârsta de catelusCâinii cu vârsta sub 8 săptămâni nu trebuie vaccinați. Pentru ca procedura să aibă succes, fără efecte secundare, trebuie să vă pregătiți pentru aceasta:

 1. Pentru adaptarea cu succes la medicamentul trebuie trimis de la vierii câinilor. Faceți acest lucru în avans, de obicei cu 2 săptămâni înainte de introducerea vaccinului. Pentru a face acest lucru, puteți folosi orice mijloc, care într-o gamă largă sunt reprezentate în clinici veterinare și magazine de animale de companie.
 2. În timpul vaccinării, animalul trebuie să fie absolut sănătos. Dacă observați o slăbiciune a câinelui sau alte simptome ale bolii, trebuie să așteptați cu procedura.

Cea mai intai catelus de prima inoculare a fost pus la varsta de 1,5-2 luni. Vaccinarea precoce a câinilor are următoarele caracteristici:

 • Se desfășoară în 2 etape. Intervalul dintre injecții este de 1-2 săptămâni, în funcție de starea animalului și de instrucțiunile privind medicamentul.
 • După schimbarea dinților de lapte pe rădăcină, se repetă toate vaccinările efectuate înainte.
 • Vaccinarea ulterioară se efectuează la vârsta de 1 an. Apoi repetați procedura anual.

Este interzisă vaccinarea câinelui acasă, numai medicul veterinar din clinică ar trebui să facă acest lucru strict în conformitate cu instrucțiunile atașate la medicament. Doar medicul poate determina locul dorit al injecției și poate preveni apariția efectelor secundare.

Este important să vă amintiți, după prima vaccinare Catelul nu obține imediat protecția adecvată. Imunitatea animalului rămâne slabă timp de 20 de zile. Acesta este timpul necesar producerii anticorpilor potriviți. În termen de 3 săptămâni după vaccinare, animalul nu trebuie lăsat în stradă și în alte locuri de congestie a oamenilor și a animalelor pentru a evita riscul de infecție.

Tipuri de medicamente pentru vaccinarea căței

Preparate pentru administrareEste necesar să vă vaccinați animalul de companie din următoarele boli:

 1. Rabia. Acesta este primul vaccin care trebuie livrat câinelui. Expuse la această boală periculoasă nu sunt doar animale, ci și oameni. În toate cazurile de infecție cu rabie, animalul moare. Preparatul în sine pentru vaccinare nu are contraindicații, procedura fiind transferată cu ușurință. Trebuie să-l cheltuiți cel puțin o dată pe an.
 2. Chumka (sau carnivore de ciumă). Boala are o natură infecțioasă, ducând la durere și moarte puternică. Se întâmplă că, după vaccinare, câinele își pierde pofta de mâncare, dar acest efect secundar este foarte rar și nu durează mai mult de 3 zile. În cele mai multe cazuri, animalele tolerează bine procedura.
 3. Gastroenterita. Boala virală a intestinului, care duce la deshidratarea completă a corpului câinelui. Pentru prevenirea bolilor pune un vaccin eficient.
 4. Hepatita. Boala virală, în majoritatea cazurilor care apare într-o formă acută. Câinele este afectat de ficat și sistemul nervos central, mucoasa și saliva încep să iasă în evidență, temperatura crește.
 5. Infecția cu adenoviral. Această boală cel mai adesea afectează puii la o vârstă fragedă. Rezistența la aceasta depinde direct de imunitatea animalului.
 6. Parainfluenza. Cel mai adesea boala afectează câinii care petrec mult timp pe străzi și expoziții, în locuri unde alte animale sunt aglomerate. Trebuie să vă vaccinați chiar la începutul epidemiei.

Toate bolile de mai sus sunt periculoase pentru catelusii si cainii adulti. Cu toate acestea, atunci când vaccinarea se desfășoară în timp util, anticorpii protejează în mod eficient împotriva virușilor și a infecțiilor, sporind imunitatea. Chiar și în caz de infecție a oricăreia dintre aceste boli, animalul de companie îl va transfera mult mai ușor, fără complicații și moarte.

În medicina veterinară modernă sa realizat un progres important în domeniul vaccinării câinilor. Acum nu este necesar să torturați animalul cu multe injecții, este suficient să faceți o injecție din mai multe boli. Tot mai mulți proprietari preferă să-și pună animalele într-o vaccinare complexă împotriva celor mai periculoase și mai frecvente boli.

Medicamentul Nobivac

Novibac pentru vaccinareAcesta este cel mai popular vaccin, care protejează împotriva mai multor boli simultan. Îmbunătățește sistemul imunitar și combate efectiv rabia, ciumă și alți viruși. Ei au pus o lovitură de Nobivaka fie sub piele, fie în mușchiul animalului.

Pentru a efectua vaccinarea cu Nobivac, trebuie îndeplinite următoarele cerințe:

 • Câinele trebuie să fie absolut sănătos.
 • Timp de 2 săptămâni înainte de procedură, este necesar să se îndepărteze viermii.
 • Un animal are o doză completă de medicament.
 • Prima vaccinare a catelului se face la varsta de 2 luni.
 • Este necesară o repetare la o lună după prima injecție.
 • Data viitoare, injecția cu Nobivac este dată unui câine de un an și se repetă în fiecare an.

Compoziția inovatoare a medicamentului elimină practic posibilitatea efectelor secundare după vaccinare.

Prețurile pentru vaccinarea pentru pui

Efectuarea vaccinării în timp util a câinilor la orice vârstă îi conferă proprietarului încrederea și calmul pentru animalul său de companie. În funcție de locația clinicii veterinare și a acesteia vaccinarea poate varia semnificativ. O vizită independentă la un medic, la un cost, va fi mult mai ieftină decât apelarea unui specialist la domiciliu. Prima vaccinare a animalelor de companie costă proprietarii în valoare de 1 mii la 3 mii de ruble.

Injecțiile ulterioare costă mult mai puțin. Acest lucru se datorează faptului că, pentru prima dată, medicul veterinar dă o consultare completă și efectuează un program de vaccinare pentru o perioadă îndelungată, pentru care se efectuează plata. Data viitoare, proprietarul plătește numai medicamentul și injecția în sine.

Schema de vaccinare

 • La vârsta de 8 săptămâni, un animal de companie faceți primele inoculări. După aceea, în 20 de zile, trebuie să monitorizați cu atenție starea sa, să vă protejați de influențele externe și să vă facilitați situația. În acest moment, catelul poate avea febră, slăbiciune generală și indigestie. După perioada de adaptare, toate aceste simptome trec fără urmă.
 • Schema de introducereLa o lună după prima injecție, procedura este repetată utilizând același medicament. Starea se îmbunătățește în timpul perioadei de dependență, în timp ce mersul pe stradă timp de 2 săptămâni nu mai poate fi pentru a evita contactul cu alte animale.
 • Când câinele are șase luni, este vaccinat împotriva rabiei și pune un vaccin complex împotriva majorității bolilor. Perioada de vaccinare nu trebuie să coincidă cu creșterea sau schimbarea dinților la un câine, este mai bine să așteptați complet acest lucru.
 • Când animalul de companie se transformă în vârstă de 1 an, preparatul complex este din nou provocat.
 • În fiecare an pe tot parcursul vieții câinelui, este inoculat în mod complex.

Toate procedurile efectuate sunt marcate de medicul veterinar în pașaportul animalului de companie. Pe aceasta puteți urmări cu ușurință timpul următoarei vaccinări.

Efecte secundare și efectele vaccinării pentru pui

Efectul secundar al vaccinăriiCa și oamenii, câinii tolerează acest tip de procedură în mod diferit. Catelul poate avea diferite efecte secundare: slăbiciune, pierderea poftei de mâncare și starea de spirit, temperatura. În astfel de momente, este mai bine să nu deranjați animalul și să-i dați alimente forțat. Cel mai bine este să puneți un castron de hrană și apă lângă canapeaua animalului.

Cele mai des întâlnite reacții adverse apar în prima săptămână după inoculare. În tot acest timp, animalul de companie ar trebui să fie sub supravegherea proprietarului, care în caz de deteriorare să se adreseze imediat într-o clinică veterinară.

După o lovitură la locul de vaccinare, poate apărea o bucată. Aceasta indică o tehnică incorectă de injectare. După ceva timp, dispare de la sine, fără interferențe din partea. Dacă nu trece și continuă să crească, atunci acesta este motivul pentru care ați contactat un veterinar. În astfel de cazuri, medicul efectuează o operație de îndepărtare a conurilor și prescrie medicamente. Creșterea conului poate indica faptul că infecția a avut loc în timpul vaccinării.

După vaccinare, comportamentul câinelui poate deveni atipic, și acesta trebuie să fie atenționat. Letargia, salivația copioasă, pielea albastră și problemele de respirație sugerează o alergie la medicamentul injectat. În acest caz, cât mai curând posibil, este necesar ca câinele să fie arătat medicului, astfel încât acesta să poată prescrie tratamentul necesar. Pentru a întârzia în orice caz este imposibil, orice întârziere poate duce la un rezultat letal!

După prima vaccinare, gazda poate observa următoarele semne de alergie la câine:

 • umflare;
 • convulsii anafilactice;
 • mâncărime.

Pentru a efectua un al doilea curs de vaccinare, trebuie să oferiți catelului să bea antihistaminice. În acest scop, medicamentele alergice care sunt prescrise pentru copii sunt adecvate: tavegil, suprastin, loratadină. Ei primesc un curs de câine de 3 comprimate timp de 7 zile înainte de re-vaccinare.

Pentru a exclude complet posibilitatea infecției catelului cu orice infecție după vaccinare, puteți apela medicul veterinar la domiciliu pentru a efectua această procedură. Merită un pic mai scump decât o vizită independentă la clinică, dar ameliorează multe probleme.

Când nu poți să vaccinezi un cățeluș

Interzicerea vaccinării câinilorÎnainte de a merge la medic trebuie să urmați cu atenție animalul de companie. Aceste semne sugerează că vaccinul trebuie amânat:

 1. Catelul nu vrea să mănânce, se comportă lent. Înainte de injectare este necesar să aflați motivele acestei afecțiuni a câinelui și să consultați un medic.
 2. Creșterea sau scăderea temperaturii corporale. Cu 3 zile înainte de vaccinare, trebuie să efectuați măsurători regulate ale temperaturii corporale a animalului de companie.

Este absolut interzisă vaccinarea câinelui acasă la domiciliu! Acest lucru poate duce la consecințe ireparabile care vor afecta viața și sănătatea animalului dumneavoastră de companie. Cumpărând un cățeluș de la un ameliorator, trebuie să citiți cu atenție pașaportul animalului. În el, proprietarul anterior observă toate vaccinările care ar trebui să fie în catelus după vârstă.

După atingerea vârstei de un an, câinele trebuie vaccinat de 3 ori:

 1. prima inoculare la vârsta de două luni;
 2. repetarea vaccinării la o lună după vaccinarea inițială;
 3. vaccinarea complexă după înlocuirea dinților de lapte de către cei indigeni.

Există mai multe semne care sugerează că trebuie să așteptați cu primul curs de injecții:

 • letargie, slăbiciune și lipsă de apetit;
 • febră și nas uscat;
 • Înainte de vaccinare, catelul nu a fost tratat cu viermi;
 • în casă există încă animale care sunt în prezent bolnave, iar cățelușul a intrat în contact cu ele.

Dacă câinele se simte bine după procedură și perioada de adaptare, se comportă activ și mănâncă bine, atunci nu există motive de îngrijorare. Rămâne doar să urmeze programul de vaccinare și să aibă grijă de animalul lor de companie, astfel încât el a fost întotdeauna sănătos și numai plăcut proprietarilor săi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câiniInstrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câini
Multiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuiaMultiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuia
Sfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradăSfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradă
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Vaccinări pentru iepuri: ce și când să facețiVaccinări pentru iepuri: ce și când să faceți
Ce vaccinuri sunt date nou-născutului în spital?Ce vaccinuri sunt date nou-născutului în spital?
Când și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinareCând și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinare
Vaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corectVaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corect
Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?
» » Când se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companie
© 2021 amigdas.com