amigdas.com

Stilul Art-deco în interior: descriere și fotografie

Descrierea calităților caracteristice ale stilului Art Deco în interiorul clădirilorAcest stil interior, cum ar fi Art Deco, a fost folosit din nou pentru a crea interioare. În ciuda faptului că acest stil a apărut cu aproximativ o sută de ani în urmă în Franța, a devenit din nou relevant. Care este secretul popularității acestui stil pentru interior, cum ar fi art deco?

Artă decorativă în interior și fotografie

Tradus din franceză, conceptul de artă deco este tradus ca arta decorativă. Multe schimbări sociale și culturale din prima jumătate a secolului trecut au fost reflectate în stilul artei deco. Fotografiile din acel moment pot fi găsite pe Internet.

Caracteristicile stilului Art Deco

Interiorul se îndepărtează treptat de vechiul ascetism, iar oamenii, care doresc să uite de vremurile grele, încearcă să-și realizeze visurile lor de lux și frumos mobilier cu ajutorul acestui stil.

În cei 20 de ani ai secolului trecut, noile tehnologii se stăpâneau rapid, activitatea sa observat în toate sferele culturale. Patrimoniul cultural nu a fost uitat, dar a încercat să fie reconsiderat. Acesta este motivul pentru care acest stil este unic și, în același timp, are note clasice.

Art Deco: interioare de fotografii și caracteristici cheie

În vechime, stilul art-deco a înlocuit popularul atunci în interiorul art nouveau și art nouveau. Apariția artei deco în secolul trecut a fost influențată de fenomene culturale precum:

 • Lista factorilor care contribuie la apariția stilului art decodesign functional;
 • arta vechii Grecie;
 • neoclasicism;
 • primitivism;
 • arta Orientului;
 • descoperire tehnologică;
 • jazz.

Ar trebui remarcat faptul că arta deco ca stil este caracteristică nu numai pentru interior, ci și pentru interior design de bijuterii, ceasuri, haine, vase, sculptura si pictura. Puteți găsi pe Internet fotografia utilizării acestui stil în diferite sfere.

Caracteristicile cheie ale stilului art deco și o fotografie a câtorva exemple:

 • Zigzag forma sub forma unui ornament sau placi de stabilire.
 • Efectul prezenței luminii solare în interior (manifestat în decor dungat, dungi pe mobilier sau dungi de decorațiuni de perete).
 • Eșuarea - efectul divergenței asupra principiului arhitecturii antice.
 • Trapezul ca formă de obiecte de decor, mobilier și alte elemente ale interiorului.
 • Linii curbe.
 • Dungi alb-negru, care se alternează unul cu celălalt.
 • Contururi și încadrări, care accentuează geometricitatea figurilor.

În desenele încorporate în stilul Art Deco, materiale precum:

 • sticlă;
 • copac;
 • piele;
 • oțel inoxidabil;
 • aluminiu;
 • suprafețe vopsite;
 • ceramică și piatră glazură.

În interiorul creat în stil Art Deco, ar trebui să fie selectat centrul compoziției întregii camere. De exemplu, spațiile de apartament cheie, cum ar fi un living și un birou, ar trebui să fie speciale subliniate prin planificare și decorare.

Opțiuni interioare în stil Art Deco
Caracteristicile distinctive ale stilului art decoSoiuri de materiale utilizate în decorarea interioară în stil Art DecoDescrierea nuanțelor decorării interioare în stilul Art DecoCaracteristicile soluțiilor color în stilul Art DecoRecomandări ale designerilor pentru decorarea camerelor de zi în stil Art DecoDescrierea modurilor de decorare a bucătăriei în stilul Art DecoLista și descrierea celor mai comune culori și nuanțe în stilul Art Deco

În ceea ce privește designul color al clădirilor în stilul Art Deco, atunci ele sunt utilizate în principal culori neutre, cum ar fi:

 • alb;
 • negru;
 • argint;
 • gri;
 • bej;
 • maro;
 • metalic.

Sunt posibile și alte nuanțe mai strălucitoare precum verde, roșu sau albastru într-o astfel de soluție interioară, dar ar trebui să fie în același timp înfundat și nu iese în evidență pe fundalul culorilor primare.

De exemplu, dormitor sau living, în stilul art deco ar trebui să fie bogată în termeni de umplere de culoare, cu nuanțe pot fi complexe, cu care nu prea expresiv și luminos. Principalul lucru, în culoarea - este eleganta.

Cele mai comune soluții de culoare pentru interioare realizate în stil Art Deco sunt:

 1. Culoarea brună și nuanțele sale. Este permisă orice umbră care variază de la umbra strict de castan până la mesteacăn. Această culoare face interiorul oricărei încăperi cât mai confortabilă, în ciuda splendorii sale aparentă.
 2. Nuanțe de alb. Este permisă ca un alb clasic și toate nuanțele sale posibile, datorită cărora puteți bate în mod arbitrar paleta de forme de decor și mobilier. Alegeți nuanțe atât de elegante și nu foarte vizibile, cum ar fi laptele cremos, pulbere, fildeș sau topit.
 3. Metalice. Această culoare și nuanțele sale indică bogăția și prosperitatea, cu ajutorul căruia puteți evidenția luxul restrâns al interiorului. O astfel de culoare nu ar trebui să fie foarte vizibilă, dar în același timp reflectată în oglinda din oglindă și cu ajutorul iluminării special reglate. Astfel de nuanțe precum aurul, alama și bronzul sunt permise.

Caracteristicile formelor caracteristice art deco

Descrierea caracteristicilor formularelor caracteristice art decoAm spus deja mai devreme că stilul art deco poate fi recunoscut fără ezitare de benzi, trapezoizi, linii întrerupte și linii curbe și gradații. Formează în ea sunt atât de variate, care uimi cu cantitatea lor.

Particularitatea formelor de artă deco este că au devenit produsul unui număr mare de împrumuturi din diferite stiluri și epoci. Deci, severitatea liniilor și claritatea fețelor au venit în arta deco de cubism, iar arcade, arcade și linii întrerupte sunt moștenirea unui astfel de stil ca modernismul.

De asemenea, puteți spune despre combinarea soluțiilor din culturile diferitelor țări și epoci. În interiorul hotelului Art Deco capabil să combine ornamentele Mayanilor mexicani și modele tipice culturii aztecelor. Și aceasta nu este limita. Găsiți fotografii de exemple de interioare în stilul de artă deco și veți vedea ce puteți combina în continuare obiecte într-un singur spațiu.

Cum sa alegi mobila pentru o camera in Art Deco

Sfaturi pentru designeri cum să alegeți mai bine mobilierul pentru interior în stilul de artă decoÎn ciuda faptului că, pentru stilul artei deco dorința inerentă pentru decorativitatea obiectelor interioare, majoritatea trebuie să posede caracteristici funcționale. În special, mobilierul ar trebui să aibă o formă strictă și, în același timp, să aibă o siluetă simplificată.

Adesea, elementele de mobilier sunt prelucrate cu grijă, deoarece pentru stilul de artă deco sunt caracteristice suprafețe grosiere și naturale. De asemenea, pentru acest stil este acoperit cu vopsea tipică de mobilier în straturi groase.

Unele piese de mobilier folosite în interiorul artei deco nu trebuie să fie decorate suplimentar, deoarece ele sunt ele însele au o formă neobișnuită și executate imediat din mai multe materiale. Dar alții ar trebui decorați suplimentar cu ajutorul unor lucruri precum:

 • garnituri metalice;
 • inlay;
 • oglinzi;
 • vitralii.

Pentru interiorul în stil de artă deco ar trebui să fie selectate mobilier din metal sau din lemn cu marginile conice. Alte piese de mobilier, cum ar fi un dulap, rafturi sau dulap de noptieră ar trebui să fie alese în conformitate cu principiul cât de mult ei contrastează în culoare cu pereții. Deci, dacă peretele este întunecat, atunci mobilierul este mai bine să alegeți lumina și invers.

De asemenea, într-un astfel de interior, trebuie să existe cel puțin o piesă de mobilier, având o formă complexă. Poate fi o masă, un fotoliu sau un fotoliu sau altceva.

Oglinzile sunt foarte importante, ele fac din camera vizuală mai multă cameră, pentru că pentru art deco este necesar o cantitate mare de spațiu și lumină. Oglinda este deosebit de importantă în dormitor, datorită faptului că va fi mai luminată. Prin urmare, în dormitoare pot fi mai multe:

 • pe ușile dulapului;
 • oglindă în zona patului;
 • O oglindă mare lângă masa de toaletă.

Utilizarea de accesorii în interiorul art deco

Descrierea accesoriilor folosite în stilul Art DecoPentru că stilul de artă-deco este inerent utilizarea obligatorie a accesoriilor pentru decoratiuni interioare. O varietate de obiecte decorative ocupă o nișă întreagă, în timp ce ele nu ar trebui să se concentreze asupra acelor obiecte sau asupra altor obiecte mai mari ale interiorului și să fie complet independente de componentele sale.

Uneori, o cameră în stil artă-deco poate fi comparată cu ușurință cu locuința unui colecționar, deoarece obiectele de decor colectate în el sunt întotdeauna diferite și vizibile. Cu toate acestea, atunci când decorați o cameră, de asemenea, nu puteți exagera, este foarte important să nu saturați interiorul, ci și pentru a preveni "sărăcia" vizuală.

Pentru decorarea în stilul art deco, următoarele accesorii sunt folosite ca accesorii:

 • figurine de diferite dimensiuni;
 • Lădițe;
 • ceasuri de diferite tipuri;
 • vaze;
 • sculpturi sub formă de dansatori, gimnaste, eroi antice, precum și păsări și animale sălbatice.

Datorită faptului că obiecte diverse din diferite materiale, care aparțin diferitelor culturi și epoci, aveți nevoie combinați competent într-un singur interior, este foarte dificil să-l creați.

Prin urmare, este mai bine să încredințați acest lucru designer profesionist, desigur, nu va fi ieftin, precum și achiziția de tot ceea ce este necesar, dar crede-mă, va merita.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți corect culoarea ușii interioareCum să alegeți corect culoarea ușii interioare
Cum de a alege perdele pentru bucătărie în stilul de ProvenceCum de a alege perdele pentru bucătărie în stilul de Provence
Alegerea unui candelabru de plafon pentru fotografiiAlegerea unui candelabru de plafon pentru fotografii
Case frumoase de țară, fotografii ale celor mai bune interioareCase frumoase de țară, fotografii ale celor mai bune interioare
Designul unei băi mici în apartament, fotografieDesignul unei băi mici în apartament, fotografie
Diferite stiluri de șine forjate pentru scări: fotografieDiferite stiluri de șine forjate pentru scări: fotografie
Armonie în interior - bucătării albe, fotografiile lorArmonie în interior - bucătării albe, fotografiile lor
Caracteristici de bucătărie colț în stil modern și fotografie interioarăCaracteristici de bucătărie colț în stil modern și fotografie interioară
Ideea de înaltă tehnologie, cerințe de stil. Lumea de fotografie interioară de înaltă tehnologieIdeea de înaltă tehnologie, cerințe de stil. Lumea de fotografie interioară de înaltă tehnologie
Design interior în stil loft: istorie, caracteristici și ideiDesign interior în stil loft: istorie, caracteristici și idei
» » Stilul Art-deco în interior: descriere și fotografie
© 2021 amigdas.com