amigdas.com

Șurubelniță: caracteristici de design și modalități de a vă repara

Repararea șurubelnițelorCel mai frecvent folosit instrument de absolut orice meșter de origine este, desigur, o șurubelniță. Cu toate acestea, ca orice aparat electric, acesta este predispus la spargere. Ce să facem în această situație? Pentru efectuarea unor acțiuni separate este posibil să se utilizeze o mașină de găurit electrice, dar numai pentru unii. Instrumentul poate fi, de asemenea, atribuit specialiștilor din centrul de service și așteptați până când se repară. Cu toate acestea, aceasta implică o pierdere de bani și timp. Dar există o altă soluție - reparația șurubelniței cu mâinile tale. Nu este atât de greu să faci asta.

Caracteristici de design

Înainte de a studia defecțiunile, trebuie să știți despre dispozitivul acestui echipament, adică despre schema de șurubelniță.

Începeți cu butonul de activare. Efectuează două funcții simultan: pornirea transmisiei electrice și reglarea vitezei de rotație. Când apăsați butonul, circuitul electric se închide. Dispozitivul, care reglează viteza, se află în plan. Intensitatea operației este determinată de forța de apăsare a butonului de mai sus. Nivelul pulsului generat depinde de amplasarea generatorului PWM. Cu cuvinte simple, principiul este după cum urmează: cu cât stăpânul apasă mai puternic acest buton, cu atât este mai puternic impulsul și tensiunea.

Dispozitiv de șurubelnițăTrecerea la poziția inversă se face prin schimbarea polarității terminalelor prin intermediul contactelor de comutare care se rotesc prin mânerul invers.

Motorul electric. În astfel de dispozitive, de regulă, sunt utilizate motoare de tip colector monofazat. Ele se disting printr-un nivel ridicat de fiabilitate, ușurință în întreținere și producție. Structura acestei unități include un corp cu magneți, perii și o ancoră.

reductor. Scopul acestui element se bazează pe conversia turației motorului în rotații ale arborelui cartușului. Există două tipuri de reductoare, care sunt utilizate pentru fabricarea de șurubelnițe: clasice și planetare. Prima opțiune este folosită în cazuri foarte rare, deci ar trebui să vorbim despre produse planetare. Deci, cutia de viteze planetară include următoarele părți:

  • uneltele solare;
  • inel de viteze;
  • transportator și sateliți.

Arborele armăturii Ea pune în mișcare o unelte solare, din care dinții sunt făcuți pentru a mișca sateliții, iar ei, la rândul lor, transmit forța transportatorului.

Forța de reglementare vă permite să reglați forța aplicată șurubului. Cele mai multe șurubelnițe moderne au 16 moduri de reglare. Acestea vă permit să lucrați chiar și cu materiale extrem de fragile.

cartuș Este fixat pe arborele de reducere și are trei came care fixează elementul în interiorul acestuia.

Defecțiuni electrice

După ce ați învățat despre proiectarea acestui instrument, puteți trece la cele mai frecvente probleme. Și ar trebui să începeți cu partea electrică. Cele mai tipice "simptome" ale acestor defecțiuni sunt:

  • dispozitivul nu pornește;
  • nu există nici o trecere la modul "invers";
  • controlul vitezei nu funcționează.

Baterie pentru șurubelnițe

Șurubelnița nu pornește. Pentru început, verificați starea bateriei. Dacă ați încercat deja să reîncărcați instrumentul și acest lucru nu a dat rezultate pozitive, luați un multimetru și încercați să identificați problema. La început trebuie să măsurați tensiunea pe baterie, care ar trebui să corespundă indicilor indicați pe bateria însăși. Dacă valoarea este prea mică, trebuie să găsiți partea defectă - dispozitivul de reîncărcare sau bateria.

Puteți verifica starea "încărcătorului" utilizând un multimetru. Pentru a face acest lucru, acesta trebuie conectat la rețea și verificat pentru tensiune la ralanti. Ar trebui să fie aproximativ două sau trei volți mai mult decât valoarea nominală. Dacă nu există nicio tensiune, atunci defecțiunea este localizată în unitatea de încărcare. În acest caz, pentru a repara instrumentul, veți avea nevoie de cunoștințe extinse despre tehnologia electronică.

Dacă există o defecțiune a bateriei, unitatea trebuie să fie deschisă. După aceasta, trebuie să verificați cu atenție starea firelor și a contactelor și, de asemenea, să verificați fiabilitatea lipirii.

Într-o situație în care bateria și încărcătorul sunt pe deplin funcționale și scula nu mai vrea să înceapă, va trebui să fie dezasamblată. De pe bornele bateriei există o pereche de cabluri. Este necesar să luați un multimetru și să măsurați tensiunea direct la intrarea butonului atunci când bateria este introdusă. Dacă există o tensiune la intrare, bateria trebuie scoasă și firele din baterie trebuie să fie închise folosind cleme speciale ale crocodililor. Reglează dispozitivul pentru a măsura valorile rezistenței (în Ohms). Apăsați în jos până la opritorul butonului și măsurați ieșirea. Dispozitivul ar trebui să afișeze figura de rezistență.

Dacă s-a întâmplat acest lucru - cu butonul nu există probleme și defecțiunea fie în perii, fie în alte detalii ale motorului electric. Într-o situație în care dispozitivul produce o pauză, au nevoie de reparații sau de înlocuirea completă a butonului. Cel mai important lucru când dezasamblați un buton nu este să vă grăbiți și să fiți cât mai exacți cu putință, altfel puteți pierde detalii mici. Acțiuni similare trebuie luate și în cazul în care nu există nicio inversare.

multimetruUnitatea electrică funcționează la maximum, iar setarea vitezei nu funcționează? Cauza acestei probleme poate fi în tranzistorul de reglare și în buton.

În cazul în care toate circuitele electrice ale unității sunt în stare bună, dar șurubelnița este defectă, spargerea periilor. Experții recomandă ca aceste părți să fie modificate dacă lungimea inițială a fost eliminată cu 40%.

Puteți verifica înfășurările armăturii. În cazul în care defecțiunea se află în ele, ancora poate fi achiziționată și înlocuită cu mâinile tale.

Defecțiuni mecanice

Defalcarea părții mecanice este după cum urmează:

  • în procesul de operare, șurubelnița generează un zgomot ciudat, care nu mai era acolo;
  • instrumentul vibrează violent;
  • Aparatul pornește, dar după un timp începe să se blocheze.

Cauzele zgomotului în timpul funcționării șurubelniței pot fi deformarea rulmentului de ancorare sau a bucșelor. Pentru a rezolva această problemă, ar trebui să dezasamblați motorul și să verificați nivelul de uzură și integritatea acestor componente. La rotirea ancorei nu trebuie să existe distorsiuni și frecare. Dacă este nevoie, atunci aceste detalii pot fi cumpărate într-un magazin special și schimbate manual. În ceea ce privește reductorul șurubelniței, în majoritatea situațiilor este necesar să înlocuiți complet elementele rupte ale acestui ansamblu.

Toate acțiunile descrise mai sus necesită consistență și exactitate. Folosind informațiile furnizate, puteți repara singur șurubelnița, fără a recurge la specialiști.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scoateți cartușul de la șurubelniță și să îl înlocuiți cu unul nouCum să scoateți cartușul de la șurubelniță și să îl înlocuiți cu unul nou
Conectarea unui motor de inducție la un circuit stea sau deltaConectarea unui motor de inducție la un circuit stea sau delta
Reparați puncherul cu propriile mâini și folosiți sfaturileReparați puncherul cu propriile mâini și folosiți sfaturile
Unelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționareUnelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționare
Cum se utilizează testerul cu șurubelniță indicatorCum se utilizează testerul cu șurubelniță indicator
Ce șurubelniță să alegeți pentru munca casnicăCe șurubelniță să alegeți pentru munca casnică
Cum sa faci o gheata pentru pescuit cu mainile taleCum sa faci o gheata pentru pescuit cu mainile tale
Caracteristici de reparare ushm (bulgară) cu mâinile lorCaracteristici de reparare ushm (bulgară) cu mâinile lor
Repararea sculelor electrice: prevenirea defecțiunilorRepararea sculelor electrice: prevenirea defecțiunilor
Șurubelniță cu o șurubelniță cu mâinile tale: ce dispozitiv să alegiȘurubelniță cu o șurubelniță cu mâinile tale: ce dispozitiv să alegi
» » Șurubelniță: caracteristici de design și modalități de a vă repara
© 2021 amigdas.com