amigdas.com

Cum de a face ușile pentru casa cu mâinile tale de la panouri?

Usi asamblate cu mâinile propriiIntrarea în orice apartament modern și camere de interior împodobesc ușile. Cumpărați-le astăzi nu este o mare problemă, deoarece producătorii de modele de uși oferă o gamă largă de modele, nu numai intrarea, ci și ușile interioare. Acestea diferă prin:

 • dimensiune;
 • grosimea foii de ușă;
 • opțiune de finisare.

Dacă aveți de gând să efectuați reparații majore în apartamentul dvs., în timpul căruia veți înlocui toate ușile, atunci, firește, costurile dvs. vor fi destul de grave.

Cu toate acestea, puteți salva foarte mult pe modelele ușilor dacă le faceți singuri. Pentru a face acest lucru posibil, este necesar achiziționarea în avans a materialelor pentru crearea acestor produse și în plus, în timpul muncii, trebuie să respectați cu strictețe tehnologia fabricării lor.

Cum să faci o ușă?

Orice produs nu poate fi fabricat fără utilizarea materialelor necesare. ei ar trebui să fie de înaltă calitate. Numai în acest caz produsul finit va servi mult timp. Pentru a produce o ușă din lemn, sunt necesare următoarele materiale:

 • Uși cu mâinile proprii de la panouripanouri de pin;
 • foaie de fibre;
 • nivelul clădirii;
 • șurubelniță;
 • șuruburi autotubulare;
 • pătrat;
 • un ciocan;
 • șurubelniță;
 • daltă;
 • lipici pentru lipire;
 • ruleta;
 • creion;
 • șmirghel.

Chiar daca nu aveti experienta necesara in tamplarie, atunci in acest caz poti face si o usa din lemn cu mainile tale. În această lucrare nu este nimic complicat. Cel mai important lucru este să cunoști tehnologia de a efectua lucrarea. În ceea ce privește instrumentele de lucru, acestea vor necesita o sumă mică și nu va trebui să cumperi nimic, deoarece în procesul de fabricație sunt folosite unelte care sunt în arsenalul oricărui proprietar.

Dacă utilizați instrumente mai sofisticate în timpul lucrului, acest lucru va crea un produs de înaltă calitate, care prin caracteristicile sale nu va fi inferior designului ușii producătorilor mari.

Fabricarea usilor

Cum se asamblează o structură a ușiiÎn stadiul inițial, determinati dimensiunile foii de usa. Acestea depind în mare măsură de un astfel de parametru, precum dimensiunea cadrului. În cazul în care caseta este deja gata, este necesar să se măsoare dimensiunea internă și să se scadă cu 4 milimetri de rezultatul obținut. Distanța dintre foaia de ușă și cutie nu trebuie să depășească 2 mm.

Dacă lipsește pragul pentru cutie, atunci decalajele de pe partea superioară ar trebui să fie de 2 mm, iar în partea inferioară ar trebui să fie egală cu 10 mm.

Pentru un produs de ușă, care este instalat într-o baie sau baie, este necesar să plecați clearance-ul egal cu 10-15 mm. Acest lucru este necesar pentru a vă asigura că camera a fost prevăzută cu o ventilație normală. În partea superioară a casetei, distanța trebuie să fie de 2 mm.

Procesul de fabricație

Pentru a face o ușă cu propriile dvs. mâini, trebuie să pregătiți două panouri de margine. Grosimea lor ar trebui să fie de 30 mm. De asemenea, nu se poate face cu fabricarea produsului și fără o foaie de tablă. Pentru a alege este un material de bună calitate, care nu are fisuri sau deformări. În acest caz decorarea structurii ușii va fi efectuată fără probleme.

 1. Este necesar să se taie foaia pregătită a plăcii de fibre în așa fel încât să se obțină două elemente egale. Ar trebui să se potrivească cu ușa în mărime.
 2. Trebuie verificate liniile orizontale și verticale, pentru care este necesar să se folosească nivelul clădirii. De asemenea, va contribui la monitorizarea respectării unghiurilor drepte.
 3. Dacă pe rama ușii există curburi și nu există unghiuri stricte, atunci în acest caz, folia ușii trebuie să repete forma casetei când se creează. Această metodă este utilizată în cazurile în care abaterile din colțuri sunt nesemnificative. Apoi, datorită potrivirii materialului, puteți crea o structură ușoară de înaltă calitate și eliminați nevoia de a înlocui cadrul ușii.

Fabricarea unui cadru de ușă

Uși fabricate automatApoi vom trece la următoarea etapă de fabricare a cadrului de la ușă. Pentru ao crea, trebuie să te pregătești grosimea plăcii 25 mm și lățimea de 150 mm. Pentru cadru este necesar să se folosească o placă uscată, care nu trebuie să fie deteriorată, iar mucegaiul trebuie să lipsească pe suprafața sa. În mod ideal, dacă se utilizează o placă de pin pentru a crea acest element de ușă, deoarece lemnul acestui arbore este mai puțin expus proceselor de putrezire decât altele.

După aceea, două bucăți sunt tăiate din această placă. Semifabricatele rezultate trebuie să aibă aceeași dimensiune ca și înălțimea ușii. Apoi, trei bucăți sunt tăiate, egale în funcție de lățimea ușii.

Bara medie poate avea o dimensiune puțin mai mică. Această condiție trebuie îndeplinită, deoarece în acest caz va fi asigurată rezistența ridicată a cadrului. Acest lucru este, de asemenea, necesar pentru o blocare sau un bolț în ușă.

Apoi, trebuie să ștergeți marginea plăcilor, care este utilizată pentru șmirghel.

Barele pot avea aceeași lățime. Dacă aveți dorința de a oferi un aspect mai original produsului produs, atunci pentru cadru puteți utiliza bare de grosimi diferite.

Ansamblul de asamblare a ușilor

Pentru a face un produs de înaltă calitate, este necesar să-l construiți singur cu o anumită schemă. Acest lucru va reduce timpul pentru procesul de fabricare a unei uși de lemn și va evita greșelile în procesul de creare a acesteia.

Schemă de asamblare ușă din lemn

Ce material pentru a face ușaMai întâi, puneți unul billet din fibră de sticlă. Ar trebui să stea pe podea cu o parte netedă.

Este de dorit să așezați o hârtie groasă sub piesa de prelucrat, ceea ce va elimina deteriorarea pardoselii. Apoi, doi poli ai ramei de ușă sunt plasați pe piesa de prelucrat din tablă. Acestea sunt apoi plasate trei bare transversale, pregătite mai devreme.

Instalarea acestor bare trebuie să se facă la capetele rafturilor de rame. Piesele trebuie să fie conectate astfel încât în ​​cele din urmă să iasă dreptunghiul. Când se face acest lucru, marginile exterioare ale cadrului sunt aliniate cu preforma plăcii fibroase.

Apoi, trebuie să decideți unde va fi localizată partea superioară a produsului și unde va fi partea sa inferioară. Apoi, trebuie să decideți problema geamului: dacă acesta va fi prezent în construcția ușilor sau veți face fără ea. Dacă comandantul decide să-l aranjeze, atunci este necesar să înțelegem ce dimensiuni va avea. După aceasta, este necesar să rezolvăm încă o problemă importantă: unde va fi încuietoarea și mânerul ușii. Dacă în planurile dvs. de instalare a unui produs de ușă cu un bloc de dulap, grosimea barelor cadru ușa ar trebui să fie mai mare de 30 mm.

În funcție de mărimea sticlei care va fi instalată în ușă, bara transversală montate sub sau peste 5 cm de locul plasării lor. Observarea unghiului de 90 de grade este asigurată prin utilizarea nivelului clădirii.

După ce ați terminat, creați semne pe panouri în locurile în care se intersectează. Execuția acestei acțiuni este necesară pentru a putea conecta elementele structurii între ele. După aceea, pe plăci marcați creionul astfel încât atunci când asamblați produsele să nu le amestecați.

Marca trebuie să fie făcută pe panoul de fibre, astfel încât să știți cum să poziționați plăcile de cadru. Ele sunt delimitate din interior. Această procedură este necesară pentru a marca locul în care se va aplica cleiul.

Apoi, se fac marcări pe toate plăcile transversale, cu excepția plăcii de mijloc. Ele sunt marcate cu patru puncte, în care vor fi apoi forate găuri cu diametrul de 3 mm. După aceasta, trebuie să scoateți plăcile și să faceți tăieturi pentru conexiuni.

Acum este necesar face Spike, care va fi o suprapunere directă cu tăierea la jumătate a grosimii plăcii. Când toate articulațiile de prindere sunt terminate, trebuie să instalați piesele în locurile lor. Instalarea lor trebuie realizată astfel încât să excludă proeminențele.

Apoi puteți trece la asamblarea foii de ușă pe un plan plat, ceea ce va evita deformarea produsului.

Apoi, cleiul se aplică părților din articulațiile marcate cu plăcile de cadru. De asemenea, compoziția lipiciului este acoperită cu vârfuri, după care toate elementele sunt plasate în locurile lor.

În partea superioară a cadrului, trebuie să creați și găuri, după care se verifică precizia unghiurilor drepte. Apoi șuruburile cu auto-filetare sunt răsucite.

Asamblarea ușiiAcum încep aplicați adeziv pe planul superior al cadrului. În plus, trebuie să acopere partea superioară a plăcii de fibre. Instalarea sa se face din partea de sus. Rezultatul este un design care constă din două foi de tablă și un cadru din lemn în mijloc. Pentru ca dimensiunea să fie efectuată fără pete, se aplică o sarcină. Este necesar să se pună o foaie de tablă pe produsele lipite și apoi se pune o încărcătură deasupra acesteia. Când compoziția adezivă este solidificată, sarcina este îndepărtată. Fabricarea ușilor poate fi considerată completă.

Acum trebuie doar să realizați designul decorativ al structurii create. Finisarea pe fiecare parte a ușii produsului poate fi diferită. Atunci când alegeți o opțiune de placare a ușilor, în primul rând, este necesar să vă concentrați asupra interiorului camerei. Dacă există o dorință, atunci este posibilă realizarea izolației ușilor. Acest lucru este extrem de important în cazurile în care ușa care urmează să fie creată va fi utilizată ca intrare. În conformitate cu proiectarea spațiilor alegeți finisajul pentru produsul ușii. Poate fi vopsit cu vopsea, vopsita sau aliniata cu alte materiale.

concluzie

Dacă aveți nevoie de o ușă de lemn pentru un apartament sau o cameră, nu trebuie să o cumpărați în magazin. Puteți să vă faceți chiar și în absența experienței. Obțineți materialele necesare pentru lucrare. Acestea trebuie să fie de înaltă calitate, deoarece durabilitatea produsului depinde de acest lucru. Înainte de a efectua lucrarea, trebuie să vă familiarizați cu tehnologia muncii. Respectând etapele procesului de creare a produsului, puteți face un produs de încredere care va servi de mai mulți ani și va deveni o decorare excelentă a interiorului casei dumneavoastră.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Uși interioare cu două canate: modele de fotografii și modeleUși interioare cu două canate: modele de fotografii și modele
Funcționarea ușilor interioare glisante, prețul și fotografia lorFuncționarea ușilor interioare glisante, prețul și fotografia lor
Ușile interioare duble, vederi și fotografiiUșile interioare duble, vederi și fotografii
Usi Shtykov, alegeți produse de calitate din listăUsi Shtykov, alegeți produse de calitate din listă
Ce fel de usi de interior sunt mai bune decat pvc sau furnirCe fel de usi de interior sunt mai bune decat pvc sau furnir
Usi interioare din plastic, beneficii si preturiUsi interioare din plastic, beneficii si preturi
Caracteristicile ușilor interioare glisanteCaracteristicile ușilor interioare glisante
Avantajele ușilor interioare glisante de acordeon și prețul acestoraAvantajele ușilor interioare glisante de acordeon și prețul acestora
Ce bine sunt ușile nevopsite realizate din pinul solid de la producătorCe bine sunt ușile nevopsite realizate din pinul solid de la producător
Usi din lemn de interior la comanda in functie de marimea lorUsi din lemn de interior la comanda in functie de marimea lor
» » Cum de a face ușile pentru casa cu mâinile tale de la panouri?
© 2021 amigdas.com