amigdas.com

Repararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lor

Repararea mașinilor de sudurăMașinile de sudura tip invertor sunt astăzi asistenți fiabili în executarea lucrărilor specialiști calificați

. Defalcarea și repararea ulterioară de la comandant poate fi întârziată, iar timpul de nefuncționare - afectează viteza de lucru și pierderea de bani. Unii recurg la auto-reparare.

Repararea mașinilor de sudură invertor cu propriile mâini este destul de simplă, dacă cunoașteți defectele tipice și dispuneți de echipamentul și piesele de schimb potrivite. Aici puteți utiliza atât echipamente de măsurare cum ar fi multimetre și osciloscoape, cât și un fier de lipit puternic, flux de înaltă calitate și lipire pentru înlocuirea elementelor deteriorate. Acest lucru conduce la economii semnificative în ceea ce privește costurile de întreținere, deoarece este necesar să contactați centrele de service specializate numai în caz de disfuncționalități mari sau fatale.

Cum funcționează invertorul de sudură?

Repararea aparatelor de invertor sudareUnitatea invertor este o sursă constantă de curent care, în timpul sudării structurilor și produselor metalice, aprinderea și continuitatea funcționării arcului electric. Aceasta se realizează prin transformarea de înaltă frecvență a unui curent de mare forță, care duce la reducerea mărimii transformatorului și face ca curentul de ieșire să fie mai stabil. Parametrii curenți necesari se realizează în mai multe etape:

  • rectificarea primară a curentului provenit din rețea;
  • transformarea curentului rectificat în curent de înaltă frecvență;
  • o creștere a puterii curente a unui transformator de înaltă frecvență, ceea ce duce la o scădere a tensiunii sale;
  • rectificare secundară la valoarea specificată.

Rectificarea curentului are loc cu ajutorul punților diodice cu puterea necesară, frecvența fiind reglată de transformatoare de mare putere, care, având o frecvență înaltă, asigură curentul necesar la ieșire.

Proiectarea unităților invertoare

Cum se fierbe un invertor de sudareMajoritatea invertoarelor de sudură au o structură bloc, în care fiecare dintre blocuri poate fi, la rândul său, împărțit în componentele proprii. Blocurile principale sunt trei:

  • sursa de alimentare;
  • unitate de control;
  • unitate de alimentare.

Sursa de alimentare stabilizează curentul de intrare. Din alte elemente este de obicei separat printr-o partiție metalică. Se compune din condensatoare care acumulează sarcină, un sistem de control al accelerației asamblat pe diode și controlat de tranzistoare cu mai multe înfășurări.

La rândul său, unitatea de control care controlează procesele de conversie actuale, constă din părți cum ar fi:

  • redresoare primare și secundare - colectate pe baza unor punți de diode, în cazul primar poate rezista la un curent de 40 amperi, o tensiune de 250 de volți și o frecvență de 50 Hz, iar în cazul secundare - diode de putere, capabile să suporte un curent de 250 amperi cu o tensiune de aproximativ 100 de volți ;
  • traductorul invertor - tranzistor de putere cu valori limită de putere, tensiune și curent, respectiv 32 amperi, 400 volți și 8 kilowați;
  • un transformator de înaltă frecvență format din înfășurări cu bandă de cupru, care fac posibilă creșterea amperajului de până la 250 de amperi cu tensiunea din bobina secundară a transformatorului care nu depășește 40 de volți.

Unitate de protecție termică și alimentarea circuitului implementat termocomutatoare și plăci speciale construite pe baza circuitelor logice de tip 561LA7 sau analogii săi (CD4011 sau K176LA7, de exemplu). Condensatoarele și rezistoarele fac parte din filtrele de înaltă trecere care protejează traductoarele și redresoarele. Pentru răcirea tuturor componentelor ventilatoarelor invertorului utilizate cu diametru mic (60 mm) și căldură chiuvete, căldura de evacuare de la cea mai tare plăcile componente electronice.

Unitatea de comandă, de regulă, este asamblată fie pe baza unui oscilator principal, fie a unui modulator cu impulsuri largi. Acesta include duză de rezonanță și condensatoare.

Invertoare de defecțiuni tipice

Repararea mașinii de sudură invertorReparați singur invertorul de sudură, trebuie să începeți prin identificarea cauzelor defectării dispozitivului. Există două motive: un mod de funcționare incorect selectat al aparatului (de exemplu, atunci când puterea sa nu este suficientă pentru a tăia un metal de grosime mare) sau o defecțiune a componentelor electrice și electronice.

Simptomele funcționării defectuoase Aparatul vă ajută să înțelegeți de ce este asociată defecțiunea. Deci, dacă în procesul de sudare în ardere arc, instabilitate sau metal este pulverizat, ar trebui să verificați corectitudinea cantitatea setată de curent. Este necesar ca fiecare electrod să fie selectat în funcție de lungimea, grosimea și tipul acestuia. Viteza sudurii depinde și de rezistența curentului.

În cazul în care electrodul de sudură aderă la suprafața piesei, dar magnitudinea de intensitate a curentului este stabilită în conformitate cu caracteristicile sale, ar trebui să verifice lungimea și grosimea firului folosit prelungitorului, deoarece sudura trebuie sa fie folosit cablu electric de lungime mică, nu mai mult de 40 de metri, iar secțiunea transversală a mai mult de 4 milimetri pătrați. Mai multe motive pentru acest lucru poate fi scăzut de tensiune este slab pregătită oxidarea suprafeței de sudare a elementelor-cheie ale circuitelor invertor de putere, și de contact slabă a unităților inverter cuiburi panou.

Dacă mașina este oprită atunci când piesele sunt sudate pentru o perioadă lungă de timp, este cel mai probabil să fie lăsată să se răcească, deoarece protecția împotriva supraîncălzirii este declanșată. O jumătate de oră este suficient pentru a continua munca.

Incapacitatea de a porni unitatea pot vorbi despre multe probleme. Mai întâi, trebuie să verificați stabilitatea tensiunii în rețea, deoarece dacă scade sub 190 de volți, invertorul nu va funcționa.

Cum să reparați singur invertorul de sudură

Repararea echipamentelor de sudareNoțiuni de bază pentru a repara, este mai întâi necesar pentru a elimina carcasa invertor inspectat pentru conținutul de praf și verificați componentele de alimentare principale. Semne de oxidare și Browning din cauza supraîncălzirii principalele placi de unitate condensatoare umflate piese arse, caneluri pe picioarele de elemente electronice și lipsa contactului cu placa picioarelor din cauza lipire slabă, toate acestea pot duce la o pierdere de eficiență. Dacă este posibilă identificarea vizuală a unor astfel de elemente, ele sunt lipite din plăci.

În plus față de un puternic ciocan de lipit este lipit la îndemână de aspirare, aliaje fuzibile pentru a facilita viteza de îndepărtare a unor detalii, de lipit, care a fost utilizat, de exemplu, lipire panglica fire de cupru fără plumb, care permite de a elimina acumulările mari de lipire în apropierea elementelor de picior și, desigur, flux de înaltă calitate, care îmbunătățește transferul de căldură și care permite lipirea pe placă să se topească mai ușor.

Înlocuirea se face pe părțile cu același marcaj sau similare, selectate prin compararea caracteristicilor principale - de exemplu, condensatoarele pot fi ușor mai mari. Firele rupte trebuie să fie legate printr-o grosime analogică a unei secțiuni și să se utilizeze tuburi de contracție în locurile de lipire prin două fire între ele.

În cazul în care înlocuirea cel mai vizibil vizibil consiliului de administrație nu a ajutat, este necesar să se procedeze la continuitatea circuitelor electronice. Cel mai vulnerabil loc pentru a începe este un motor cu tranzistori. Dacă tranzistorii nu sună conform normei, defecțiunea ar putea afecta și driverul care le scutură.

Reparația cea mai dificilă care poate fi întâlnită în timpul service-ului invertorului este repararea cardului de gestionare a cheii, care trimite semnale de control la barele de autobuz ale blocului cheie. Aici este necesar să folosiți un osciloscop, deoarece numai cu ajutorul acestuia se poate vedea prezența acestor semnale și stabilitatea trecerii lor la unitatea de comandă.

Pentru a repara singur dispozitivul, având anumite abilități și detalii la îndemână, nu este o problemă. Dar dacă nu aveți experiență cu fierul de lipit sau nu înțelegeți principiul pieselor radio electronice, este mai bine să încredințați astfel de reparații profesioniștilor. Invertorul funcționează cu curenți de mare putere și, dacă este reparat necorespunzător, poate eșua complet și amenință să cumpere un aparat nou.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum este repararea radiatorului de răcire a motoruluiCum este repararea radiatorului de răcire a motorului
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Schemă de conectare a mâinilor inversoare de sudurăSchemă de conectare a mâinilor inversoare de sudură
Invertor de sudare cu mâinile proprii: circuite și comandă de asamblareInvertor de sudare cu mâinile proprii: circuite și comandă de asamblare
Semiautomat sudare cu mâinile proprii: schemeSemiautomat sudare cu mâinile proprii: scheme
» » Repararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lor
© 2021 amigdas.com