amigdas.com

Cum să faci o tijă de pescuit cu mâinile tale - instrucțiuni scurte

Ce să faci cu tija de pescuitTijă de pescuit este o metodă simplă și, în același timp, foarte eficientă de capturare a peștelui. Această abordare a devenit în cele din urmă una dintre principalele căi de pescuit pentru mulți profesioniști și amatori. Va fi util ca fiecare persoană să știe cum să facă o tijă de pescuit cu propriile mâini, astfel încât să devină un instrument de calitate și fiabil care să asigure tăierea și tăierea efectivă a peștilor de orice dimensiune.

Elemente de rigidizare a tijei de pescuit

S-ar putea crede că tijă - este o abordare simplă, care poate face orice fierbător de apă. De fapt, acest lucru nu este valabil, deoarece o tijă de pescuit de bună calitate va fi colectată numai atunci când există multe cunoștințe importante și o experiență considerabilă în pescuit și unelte de rigidizare.

În prezent, echipamentul de calitate este un set de următoarele unelte:

 • tija de carbon;
 • linie de pescuit sau cordon;
 • float;
 • Georgia;
 • linia de pescuit;
 • karabinchik;
 • cârlig.

Din aceste elemente se realizează un joc de pescuit prin care puteți obține chiar și cel mai mare pește.

Deci, să încercăm să aflăm, care sunt caracteristicile acele sau alte elemente ale tachetizării unui pescar care va prinde pește de trofee.

Tija de pescuit pentru pescuitul plutitor

Cum să faci o tijă de pescuitUn pescar adevarat intelege ca orice tija de lemn poate fi folosita pentru pescuitul de succes, principalul lucru fiind acela ca ar trebui sa fie usor si ferm. De-a lungul anilor, au apărut noi tehnologii și elemente chimice în lume care au reușit să înlocuiască tijele de bambus, precum și cele care au fost făcute din copaci obișnuiți care cresc în țara noastră. Există, de asemenea, cei care aderă la tradițiile și prinde pe bambus, dar aceasta este vechea generație - vechea piatră de obraz.

Pescuitul modern implică prezența unei tije de grafit. O astfel de abordare este realizată în întregime din fibră de carbon. Acesta este un material de înaltă calitate și puternic, care, de asemenea, iese în evidență printre analogi cu ușurință și versatilitate.

Pentru a prinde pești mici, cântărind până la 1-3 kilograme, utilizați tije de carbon care au compoziția fibrei de carbon de 99%. Pentru a prinde un pește mai mare, puteți folosi tije compuse mai grele, dar mult mai puternice. Lungimea cea mai populară a barelor de pescuit pentru prinderea unui flotor sunt tijele de cinci metri. Profesioniștii au întotdeauna la opțiuni de mână cu lungime de 6 și 7 metri. Pentru pescari novici, un tackle cu o lungime de 4 metri este perfect.

O altă caracteristică importantă a barelor care sunt utilizate pentru pescuitul pe plutitor este modularitatea carbonului. În competiții și turnee internaționale se utilizează materiale plastice din carbon H7 sau H8. Acestea sunt versiunile cele mai versatile și ușoare ale fibrelor de carbon, pe lângă faptul că sunt extrem de durabile. H9 și H10 pot fi, de asemenea, utilizate. Astfel de tije de pescuit vor fi mai ușor, dar mai puțin durabile. Un trofeu uriaș de familie de crap pe care nu-l pot prinde, pentru că toiagul se rupe.

Linia principală pentru tije de pescuit

Modalități de a crea o bară de pescuitDupă ce tija a fost selectată, necesare pentru pescuitul reușit, puteți continua cu selectarea liniei principale. În primul rând, trebuie să se înțeleagă că este necesar să se aibă cel puțin două role de linie de pescuit: linia principală și pentru leashes. Linia principală este un element al platformei care este atașat la capătul tijei și se desface până la baza tijei. De îndată ce lungimea liniei este egală cu lungimea tijei de pescuit, este necesar să se desfacă alte 50 de centimetri de linie și apoi să se taie. Deci, liniile sunt desfăcute cu o marjă de 50-70 centimetri, acest lucru este foarte important.

Alegerea unei linii bune și fiabile este foarte dificilă, deoarece mulți vânzători sub brandurile renumite vând falsul obișnuit din China. Această linie trebuie făcută în Japonia sau Germania. Bună calitate au linii de pescuit din Coreea. Utilizarea pentru tije de pescuit poate fi material cu un diametru de 0,14-0,2 milimetri, iar linia însăși trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • să fie puternică: să mențină greutatea la ruperea nodurilor, declarată de producător;
 • au elasticitate și lipsă de memorie pentru diferite falduri și răsuciri;
 • fi durabil de utilizat.

Pentru pescuitul cu un volant mulți recomandă să tricot un cablu. Tija unui astfel de material pur și simplu nu va fi ucisă și va rezista la orice pește, deoarece cordonul este de câteva ori mai puternic decât linia. Dar, împreună cu aceasta, cordonul are un defect foarte vizibil. În cazul unui cârlig de linia de pescuit reporneste lui și vă refaceți doar aborda din cordonul ombilical este un material foarte puternic și, cel mai probabil, atunci când încercarea de a trage coarda încurcate va rupe vârful tijei, iar acest lucru este o pierdere gravă, deoarece tija nu este comparabilă cu costul costurilor de prelucrare.

Selectarea unui flotor

Cum se face o tijă corectăUnul dintre cele mai importante elemente ale platformei este plutitorul, este semnalul mușcăturilor și îi permite pescarului să înțeleagă când să taie. Înainte de a cumpăra un flotor, trebuie să înțelegeți scopul pentru care va fi folosit. Pentru pescuit pe râu flotoare ideale cu o greutate de 1-2 grame, pentru că într-un astfel de rezervor trebuie să vezi cea mai neplăcută mușcătură și, prin urmare, plutitorul trebuie să transmită chiar și cea mai puțin perceptibilă momeală a peștilor. Opțiunea ideală pe râu va fi o greutate de 0,8 grame, dar va fi impracticabilă în vânturi puternice. Prin urmare, float universal va fi unul cu o greutate de 1,5 grame, iar dimensiunea sa nu depaseste 20 de centimetri in lungime.

În ceea ce privește pescuitul pe lacuri și rezervoare unde nu există curent, o bară de pescuit cu un flotor de 2-5 grame este o opțiune bună. În special, lupta va fi eficientă atunci când capturați crapul de crucian, crapul, crapul, roachul, rahatul, rahatul și croșeta.

Atunci când alegeți un flotor, este important să luați în considerare culoarea tactilului. Prin urmare, float ideală - un vârf roșu sau albastru, galben sigiliu mic în mijloc, iar în partea de jos - este un negru băț îngust, astfel încât să nu sperie peștele în apă. Un astfel de flotor va fi universal pentru orice tip de pescuit și toate tipurile de iazuri.

Plăci pentru scule

Caracteristicile sculelorMulți amatori consideră că plăcuța nu este un element atât de important al dispozitivului de prăjit ca o linie de pescuit sau un flotor. De fapt, nu este așa. Este cu ajutorul greutăților mici că momeala se scufunda și se joacă în fundul râului. Gruziki asigură păstrarea viermei în partea de jos a rezervorului, livrarea rapidă a momelei în locul umplute. Absența unui platan este permisă, dar numai atunci când capturați anumite specii de pește: biban și crocodili.

Pentru rigle este necesar să ridicați câteva greutăți mici și să le lipiți de linia principală și de cel puțin una de leșie. Pentru ce este aceasta? Această tehnică va asigura cea mai precisă și cea mai rapidă imersiune a cârligului. Din momentul în care momeala cade în partea de jos, depinde de faptul dacă accesul atinge punctul în care se află momeala.

Era mai bine să atârnați o formă rotundă, astfel încât cel puțin 2-3 bucăți să fie pe linia principală. Cel mai potrivit material pentru greutăți este plumb, deoarece este moale și greu, este ușor pentru orice pescar să lucreze cu. În plus, platanii de plumb sunt ieftini și disponibili pe piață. Pe locul al doilea, în popularitatea sa este tungsten, dar prețul acestui metal este mai mare decât cel al plumbului. Profesioniștii preferă să folosească tungsten, deoarece zgomotul pe care îl creează în apă este mult mai mic decât cel al analogilor.

Curele pentru tije de pescuit

Cum se creează o tijă de pescuit cu mâinile taleUnul dintre elementele cele mai importante ale sculelor sunt leșele pe care sunt atașate cârligele. Lâna în sine este realizată dintr-o linie subțire, diametrul nu mai mare de 0,14 milimetri, preferabil făcută cu fluorocarbon. O astfel de lesa va fi transparentă în apă și peștele nu o va observa. În plus, benzile de fluorocarbon sunt în ordine mai puternice decât cele ale liniei. Pentru pescuitul de pește și pești mari, leasele vor fi deosebit de utile.

În ceea ce privește lungimea, optimul este de 20-25 centimetri. Această dimensiune a leșei nu se va încurca cu linia principală și nu se va lipi de greutăți.

Pescuitul în toamna târziu și primăvara devreme este cel mai bine utilizat ca lese schele dimensiune 0,08 mm, pentru că peștele este foarte timid și poate refuza să ia momeala, în cazul în care vede în acest moment aborda al anului.

Selectarea cârligelor și a riglelor

Pentru o barcă de pescuit este mai bine să folosiți un cârlig, dar în unele cazuri puteți aplica mai mult. Atunci când alegeți cârlige, trebuie să luați în considerare tipul de pește pentru care sunt proiectate. Este imposibil să prindeți o breșă mare sau un crap pe un cârlig mic.

Înainte de a cumpăra cârlige, asigurați-vă că luați în considerare următoarele aspecte:

 1. Cârlige din oțel, acoperite rapid cu rugina, deci este mai bine să alegeți o opțiune din aliaj.
 2. Nu veți pierde dacă folosiți uneltele producătorului coreean sau japonez: OWNER, GAMAKATSU, DECOY.
 3. Cu pești activați, cârligele trebuie verificate constant și cel puțin o dată pentru pescuit înlocuite cu altele noi.

După selectarea locației de pescuit, puteți începe instalarea dispozitivului de pescuit.

Va fi foarte ușor să faci o tijă de pescuit, întregul proces nu va dura mai mult de 20-30 de minute. Deci instalarea tijelor pas cu pas arata astfel:

 1. Cum se creează corect modulele snap-inPregătirea tijei. Dacă există o soluție de carbon sau compozit, atunci ar trebui să fie întinsă maxim la lungimea sa maximă.
 2. Desfacem linia principală și legăm un capăt al acesteia cu bucla Gardner până la capătul tijei. Al doilea capăt trebuie să se termine la o distanță de 50 cm de la capătul tijei.
 3. Noi trecem mamelonul prin linia de pescuit și montăm plutitorul. Deplasați plutitorul departe de capătul liniei.
 4. Am prins 2-5 greutăți la linia principală. La capătul liniei, legăm o carabină.
 5. Fixăm lesa pe linie cu metoda buclă în buclă. Această metodă este cea mai universală. În orice moment, puteți schimba lesa cu un cârlig în câteva secunde, nu trebuie să întrerupeți atașamentul sau să legați cârligele.
 6. Am aruncat platforma în apă și am verificat instalarea plutitorului. Dacă se află pe apă, atunci nu este suficientă încărcătură și trebuie să adăugați greutate la tachelaj. Când plutitorul are o poziție verticală și este puțin înclinat, puteți lăsa instalația și puteți merge la măsurarea adâncimii.

Experții recomandă să pregătească o soluție la domiciliu, ceea ce va economisi timp și va începe pescuitul imediat după punctul de pescuit. Casele de montare a lupta nu va face mult efort, deoarece principala dificultate - se va determina cu numărul și greutatea greutăților. Pentru a face acest lucru, puteți verifica plutitorul într-o găleată convențională cu apă, care va fi un fel de analog al rezervorului. De asemenea, acasă ar trebui să montați lese pentru pescuit cu diferite grosimi de fluorocarbon sau linie de pescuit și diferite mărimi de cârlige. Folosind metoda de fixare a buclă la buclă, pescarul va avea doar un minut pentru a schimba rapid echipamentul și a selecta uneltele corespunzătoare.

Montarea barei de pescuit pe cont propriu nu este la fel de dificilă cum ar părea la prima vedere. O astfel de tijă va putea să-i placă pescarul cu o bună captare și emoții pozitive pe care le oferă pescuitul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a lega o linie de pescuit la bobina pe o bobină pentru o tijă de pescuit de iarnăCum de a lega o linie de pescuit la bobina pe o bobină pentru o tijă de pescuit de iarnă
Cum să atașați lesa principală la linia de pescuitCum să atașați lesa principală la linia de pescuit
Cum să alegeți corect un rookie de filare: ce opțiune este mai bunăCum să alegeți corect un rookie de filare: ce opțiune este mai bună
Feeder rod: cum să alegeți cea mai bună opțiuneFeeder rod: cum să alegeți cea mai bună opțiune
Cum să prindă crap: caracteristici și tehnologie de pescuit, echipamentCum să prindă crap: caracteristici și tehnologie de pescuit, echipament
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturileCum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
Principii de pescuit pentru un echipament pentru hrana animalelorPrincipii de pescuit pentru un echipament pentru hrana animalelor
Pescuit de iarnă pe o bară fărăkivkovuyu de pescuit pentru un windlessPescuit de iarnă pe o bară fărăkivkovuyu de pescuit pentru un windless
Tija de pescuit pentru pescuit în perioada de varăTija de pescuit pentru pescuit în perioada de vară
» » Cum să faci o tijă de pescuit cu mâinile tale - instrucțiuni scurte
© 2021 amigdas.com