amigdas.com

Dispozitive de tăiat fire pentru țevi de diferite diametre

Cum se taie un firLa repararea conductei, devine necesar să se introducă în conducta existentă. Dacă sunt așezate conducte metalice, puteți utiliza sudură. Pentru a conecta supapele de închidere, este necesar să aveți o unealtă specială pentru filetarea țevilor. Mai mult decât atât, fabricarea sa cu un astfel de dispozitiv poate fi efectuată cu ușurință în casă de propriile mâini.

În majoritatea cazurilor, racordul filetat rămâne principalul tip de îmbinare a conductei metalice. Are câțiva parametri care sunt luați în considerare la instalarea armăturii. Dimensiunile alese corect permit crearea unei conexiuni fiabile și ermetice.

Pentru a lucra cu dispozitivul de tăiat firul este necesar să se facă distincția între tipurile de fire, parametrii și caracteristicile acestora.

Inch și tăierea metrică

O diferență caracteristică este considerată mai mulți parametri:

 • Mașini de tăiat filetMăsurarea piesei este exprimată în inci.
 • Profilul filetelor seamănă cu un triunghi isoscel, a cărui vârf este de 55 de grade.
 • Se remarcă printr-un pas mare.
 • Profil mare.
 • Rezistență ridicată.

În Rusia, toate măsurătorile sunt efectuate în sistemul metric. Nu a existat nicio excepție în ceea ce privește filetarea firului. Diferențele tipice sunt:

 • Dimensiunile sunt indicate în milimetri.
 • Profilul seamănă cu un triunghi echilateral.
 • Un pas mic.

Pentru conectarea conductelor de apă, se utilizează un sistem de inch, fabricarea elementelor de fixare se face în sistemul metric. Dacă armătura este înșurubată în mișcare în sensul acelor de ceasornic, conexiunea se numește dreapta. Dacă, dimpotrivă, firul este considerat a fi lăsat.

Tipuri de unelte

Cum se taie firulPentru fabricarea îmbinărilor filetate, industria produce dispozitive speciale de tăiere. Acestea sunt concepute pentru a efectua anumite operațiuni tehnologice. Instrumentul pentru crearea unui filet interior, similar unui șurub, este numit robinet. Aparatul taie canelurile flautului pe corpul țevii. Pentru fixarea într-un guler, robinetul are o cotă lungă. Instrumentul este fabricat în conformitate cu standardul actual. Există tabele speciale care indică dimensiunea robinetului, numărul și tipul acestuia.

Setul de tăiere include două robinete. Diferența lor principală este adâncimea erupției canalului:

 • Proiectul - № 1.
 • Chistovoy - № 2.

Placă de adaptare

Acest dispozitiv este uneori numit lorgk. Instrumentul este echipat cu un fel de piuliță care are mai multe găuri. Este cea care creează marginile de tăiere.

Industria produce diferite tipuri de linter:

 • Die stoc.
 • Runda.
 • Split.
 • Alunecare.
 • Solid.

Descrierea clubului

Tehnologia de tăiere a filetuluiAceasta diferă de alte dispozitive speciale de ghidare, care se află în centrul plăcii pe conductă. Dispozitivul poate fi electric sau manual. Pentru utilizarea în condiții de locuință, atunci când tăierea va avea loc nu mai mult de două sau trei ori, va fi mult mai rațional să lucrați cu un klapp manual. Costul său este mult mai mic decât un instrument electric.

Acest instrument este foarte convenabil pentru a lucra cu. Firul este foarte curat și sigur. O greutate mică a dispozitivului, simplitatea designului vă permite să înlocuiți repede tăietorii.

Cea mai importantă caracteristică a klipp-ului este materialul din care este fabricat. Pentru a crea o matriță, este folosit o sculă sculptată. Dar numai incisivii creează sculptura. Acestea ar trebui să se distingă prin înaltă rezistență.

Klippa nu are elemente nefuncționale costisitoare. Prin urmare, setul de klapps este mult mai mic. Costul tăierii filetului pe o țeavă din oțel inoxidabil este redus drastic. Maeștrii de acasă, care nu doreau să suporte mari pierderi financiare, preferă să lucreze astfel de instrumente.

autofiletante

Puteți folosi mai multe instrumente pentru a lucra:

 • Atingeți.
 • Die.
 • Die stoc.

Care dintre ele să alegeți un set de instrumente depinde de mai mulți factori. Acest lucru este valabil mai ales pentru tipul de fir. La urma urmei, poate fi intern sau extern. După alegerea unui mor, trebuie să terminați câțiva pași.

 • Servicii de tăiere a filetului.Firul vechi este tăiat. Nu încercați să o restabiliți. Va rămâne în continuare scurgeri, vor apărea scurgeri. Tăierea trebuie să fie strict perpendiculară pe axa longitudinală a conductei.
 • Dacă există semne de coroziune pe conductă, segmentul trebuie îndepărtat complet.
 • Pentru a face placa mai usor sa se usuce pe teava, capatul acesteia ar trebui sa aiba o teava.
 • Pentru o înfășurare mai ușoară, locația firului viitor este lubrifiată cu ulei.
 • După tăierea mai multor spire, placa trebuie să fie derulată înapoi. Efectuând o torsiune consecventă înainte și înapoi, firul este tăiat la lungimea dorită.
 • După operație, rumegușul metalic este îndepărtat.
 • Pentru a verifica calitatea lucrării, este necesar să înfășurați partea dorită pe conductă.

Dacă totul este în ordine, numărul de rotații corespunde părții de îmbinare, puteți face garnituri de etanșare și puteți începe instalarea sistemului de conducte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Montarea: ceea ce sunt și ce esteMontarea: ceea ce sunt și ce este
Cum se conectează o țeavă metal-plastic la o conductă metalicăCum se conectează o țeavă metal-plastic la o conductă metalică
Cum se traduce dimensiunea secțiunii tuburilor inch în mmCum se traduce dimensiunea secțiunii tuburilor inch în mm
Cum de a alege fiare de lipit pentru țevi din polipropilenă?Cum de a alege fiare de lipit pentru țevi din polipropilenă?
Cum să conectați un cazan la o conductă de apă - instrucțiuni pas cu pasCum să conectați un cazan la o conductă de apă - instrucțiuni pas cu pas
Diametrul țevii în inci și milimetriDiametrul țevii în inci și milimetri
Fitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoareFitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoare
Ce fel de sculptură are loc: tipuri și parametriCe fel de sculptură are loc: tipuri și parametri
Plăcuța pentru filetarea filetului exterior: caracteristicile unui lacPlăcuța pentru filetarea filetului exterior: caracteristicile unui lac
Mașină de tăiat filet pentru țeviMașină de tăiat filet pentru țevi
» » Dispozitive de tăiat fire pentru țevi de diferite diametre
© 2021 amigdas.com