amigdas.com

Fotografia finisării plăcilor de baie: designul căptușelii

Finisarea băiiSub influența timpului, opiniile noastre asupra design-ului apartamentelor noastre s-au schimbat foarte mult. Nu este atât de important în ce stil se face camera, poate fi un clasic chic, tehnic de înaltă tehnologie sau minimalism absolut, ne străduim să folosim noi materiale și abordări, folosim tehnologii revoluționare de construcție. Dar când vine vorba de baie, aproape toată lumea devine adepții vechilor plăci vechi. Aceasta este o explicație absolut logică.

Placi - material optim pentru cameră, în care umiditatea crește adesea și există schimbări de temperatură puternice. Dar acest lucru nu înseamnă că designul băncilor noastre este plictisitor și obișnuit. Forma, mărimea, scara de culoare a materialului, căile de ambalare și imaginația indomitată a designerilor creează miracole reale.

Formă, dimensiune, textură, culoare

Placile sunt mici și mari, pătrate și dreptunghiulare, netede și texturate. Poate imita un copac și o piatră, o lavă înghețată și o suprafață cu bule. Există atât de multe opțiuni încât este imposibil să găsiți două băi complet identice. Și merită să căutăm? În orice caz, folosind colecții gata făcute sau combinând diferite tipuri, puteți inventa întotdeauna ceva de-al tău și nu doar copiați pe altcineva. Acesta este unul dintre avantajele de a lucra cu plăci ceramice.

Alegerea unei opțiuni de proiectare pentru baie, specialistul va se ghidează după următoarele reguli:

 • Nuantele deschise și dimensiunile mici ale țiglelor extinde vizual camera;
 • Nuantele accente accentuează, îngust și clar conturează limitele zonelor;
 • Dungile verticale în proiectare se adaugă la înălțimea camerei, pe orizontală - se extind;
 • un desen amplasat pe perete mărește vizibil camera;
 • Frize și dungi contrastante la colțurile băii adaugă înălțimea;
 • plasarea elementelor decorative decorative chiar deasupra nivelului ochiului crește și înălțimea camerei.

Dacă alegeți o țiglă texturate, veți obține un design original pentru o baie care arată ca o peșteră de piatră sau o grotă subterană ... Designerii de fantezie, uneori, iau forme foarte bizare.

Fanii stilurilor etnice și picturilor vor înceta să aleagă plăci cu un desen care le permite a crea diverse ornamente și picturi, făcând astfel baia o adevărată capodoperă. Aici principalul lucru nu este să exagerăm și să nu supraîncărcați o cameră mică. Opțiunea optimă - o combinație de plăci cu un model și o placă monofonică netedă.

Dacă vă plac suprafețele multi-colorate din segmente mici, atunci opțiunea dvs. este gresie mozaic. Diferite modele de băi cu acest tip de finisaj pot fi găsite pe fotografia de pe Internet.

Nu este atât de simplu: tehnologia de styling

Exemplu de decorare a pereteluiAi văzut vreodată cum a lucrat maestrul? În primul rând a expus podeaua, și apoi a procedat la căptușirea pereților de jos în sus. Acest lucru sa făcut nu numai din cauza confortului muncii, ci și pentru că fiecare serie succesivă trebuia să se bazeze pe cea precedentă. Producătorii de amestecuri moderne de lipici, în cele din urmă, au dat seama că abordarea creativă a designerilor la finisarea plăcilor necesită uneori soluțiile cele mai neașteptate. Amestecurile uscate de astăzi nu se pot deteriora mai mult, dați-le timpului de master pentru a regla lucrarea și vă permite să așezați plăcile pe pereți nu numai de jos în sus, ci și de sus în jos.

Pentru a crea aceleasi cusaturi uscate folosite pentru a folosi cruci de diferite dimensiuni. Astăzi, comandanții folosesc adesea sistemul SVP. Acestea sunt pene reutilizabile și cleme de unică folosință.

Pentru a obține rezultatul optim, vă va oferi un maestru calificat mai multe scheme de așezare a plăcilor. Poate fi:

 • schema de bază, adică cusătura în cusătură;
 • sistem diagonal;
 • stivuirea "într-o coborâre";
 • schemă "placă de șah";
 • schemă modulară.

Pentru așezarea plăcilor pe podea în baie, schemele sunt chiar mai mari, pe lângă cele enumerate mai sus, aici se adaugă:

 • styling herringbone;
 • instalare de tipărire;
 • decorare ornamentala.

În plus, sunt posibile diverse combinații de dimensiuni și forme ale plăcilor, care creează modele complicate.

Unelte pentru placi de baie cu dale

Cum se pune o perete pe perețiDacă invitați un profesionist pentru baie, atunci el va aduce toate instrumentele necesare cu el. Dacă decideți să faceți singur finisarea, atunci ar trebui să aveți grijă de disponibilitatea instrumentului în avans. Pentru a nu cheltui bani pentru achiziționarea de dispozitive complexe care nu sunt necesare în fermă, aflați unde să le închiriați sau să le împrumutați. Uneltele și consumabilele simple trebuie achiziționate.

Și așa, pentru muncă este necesar să existe:

 • un container pentru diluarea amestecului adeziv;
 • taiere manuală sau electrică pentru a crea felii drepte și tot felul de găuri;
 • mixer de construcții sau semănătoare electrică pentru malaxarea de înaltă calitate a amestecurilor;
 • spatula, mistrie pentru amestecarea solutiei;
 • spatula-pieptene pentru aplicarea amestecului de constructii;
 • nivel pentru controlul pilonului;
 • cordon pentru a controla cusăturile căptușelii;
 • delimitând încrucișările sau un sistem de SVP pentru a crea cusături uniforme în lățime;
 • Spatula de cauciuc pentru injecție.

Auto-împlinirea lucrărilor

Zidul din baie este curățat de materiale decorative vechi, nivelat cu tencuială și grunduit. Suprafața marcată este aplicată pe suprafața pregătită. Pentru a face ca liniile de marcare să fie drepte, se utilizează o linie plumb sau un nivel lung. Apoi, pregătiți amestecul de lipici, urmând instrucțiunile de pe ambalaj și începeți să-l aplicați pe perete. La un moment dat, adezivul este aplicat pe un teren de 1 m² sau cam asa ceva.

Nu fi leneș pentru a verifica corectitudinea etichetei pe plan, precum și pe orizontală și pe verticală. Deplasarea inconștientă va crește și va duce la o modificare serioasă a lucrării. Deci, este mai ușor să remediați imediat deficiențele finisajului. Pe Internet, puteți găsi o mulțime de videoclipuri și fotografii, detaliind toate etapele de placare a băilor cu dale.

Etapa finală va fi chituire. Pentru a face acest lucru, utilizați compuși speciali care nu permit umiditatea și praful să cadă sub materialul de finisare de bază. Pentru lucru puteți utiliza un ciment sau o mistrie epoxidică. În plus, puteți cumpăra material gata sau un amestec uscat.

Nuanțe de lucru cu dale de mozaic

Cum să pună plăci pe perețiUn mozaic în format mic este mai dificil de montat decât o țiglă de dimensiuni convenționale. Este de preferat să încredințați o astfel de activitate unui maestru calificat. Pentru fixare este necesar să se folosească compoziție specială de lipici, care se aplică într-un strat mai subțire. Pentru a nu se juca cu fiecare pătrat mic separat, acestea sunt conectate punctual cu adeziv pe substrat. Când mozaicul este fixat pe peretele băii, substratul rămâne temporar în poziție. Poate fi îndepărtat numai după uscarea finală a amestecului adeziv.

Abordarea creativă pentru alegerea și așezarea plăcilor în baie este obligatorie va da roade. Veți obține plăcere estetică din interior și vă veți relaxa, luați un duș sau o baie, ceea ce înseamnă că aveți o dispoziție bună în fiecare zi. Pentru a alege cea mai originală variantă de design, este posibilă pe numeroase fotografii, astfel încât nu este necesar să copiați complet toate subtilitățile proiectului, să aduceți ceva în interiorul băii.

Proiectare baie
BaiaPlaci de peretiOpțiuni de finisare pentru perețiOpțiune de decorare a pereteluiCum sa alegeti singur materialul de finisareCe materiale vor fi necesare?Baie în formă finalizatăFinisarea pereților de perețiFrumoase plăci de peretePlaci pentru decoratiuni de pereteMateriale de perete
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să lipiți placi de tavan: sfaturi de la profesioniștiCum să lipiți placi de tavan: sfaturi de la profesioniști
Albume alb-negru: fotografii și secrete de designAlbume alb-negru: fotografii și secrete de design
Plafoane de acoperis pentru camere diferite, fotografii ale opțiunilor de succesPlafoane de acoperis pentru camere diferite, fotografii ale opțiunilor de succes
Baie de podea și faianță, fotoBaie de podea și faianță, foto
Tipuri de plăci de plafon în fotografie de reparații moderneTipuri de plăci de plafon în fotografie de reparații moderne
Designul unei băi mici în apartament, fotografieDesignul unei băi mici în apartament, fotografie
Cum de a plasa o bucatarie mic colt FotoCum de a plasa o bucatarie mic colt Foto
Sala de aburi - camera principală în baie, modalități de design (fotografie)Sala de aburi - camera principală în baie, modalități de design (fotografie)
Decorarea unei saune sau a unei băi prin fotografieDecorarea unei saune sau a unei băi prin fotografie
Fotografie de tavane întinse în baieFotografie de tavane întinse în baie
» » Fotografia finisării plăcilor de baie: designul căptușelii
© 2021 amigdas.com