amigdas.com

Plăcuța pentru filetarea filetului exterior: caracteristicile unui lac

Decuparea filetuluiPentru a tăia firul exterior, se poate folosi o matriță, care se numește lance. De regulă, matrițele de tăiere cu filet sunt proiectate pentru prelucrarea suprafețelor cilindrice. Există doar un număr foarte mare de diferite tipuri de instrumente, toate au propriile caracteristici specifice.

Clasificarea matrițelor

Recent, în fabricarea matrițelor utilizate oțel de scule, care are o rezistență ridicată la abraziune. Matrița pentru filetarea unui filet exterior clasificate pe următoarele motive:

 1. Forma.
 2. Metoda de feliere.
 3. Proiectarea locuințelor.

Caracteristicile die-dieUrmătoarele moare se disting în formă:

 1. Sub forma unui pătrat. Partea exterioară a corpului poate fi sub forma unui pătrat, care facilitează transferul forței.
 2. Tubularele sunt foarte răspândite.
 3. Sub forma unui hexagon.
 4. Instrumentul cu forma rotundă a cazului a devenit, de asemenea, larg răspândit. Ele vă permit să obțineți un fir mic sau mare de trepte, metric sau de tip inch.

File de sculptură pentru constructive este de tipul următor:

 1. Întreaga - un instrument destul de simplu, care are un corp dintr-o bucată. Caracterizată de costuri reduse și ușurință în utilizare.
 2. Fluidele au o formă complexă de spațiu interior.
 3. Placa de tăiereSistemele glisante au un design complex, care poate fi folosit pentru filetarea pe suprafețe cilindrice de diverse diametre. Acest lucru este asigurat de crearea unui corp cu elemente mobile.

pe metoda de tăiere Instrumentul pentru filet este împărțit în următoarele grupuri:

 1. Pentru fire rotunde.
 2. Pentru cilindrice.
 3. Pentru firele conice.

Instrumentul cel mai utilizat este o formă rotundă, așa cum se poate fi folosit pentru filetare într-o singură trecere.

Unele specificații tehnice

În primul rând, observăm că tipul de instrument în cauză poate fi utilizat numai împreună cu deținătorii speciali. Acest lucru se datorează faptului că matrița trebuie transferată la o forță mare în timpul prelucrării. Un suport poate fi folosit pentru a lucra simultan cu diferite tipuri de laser.

Folosind un morTrebuie luate în considerare și următoarele informații:

 1. Mâinile cu stânga sunt folosite pentru a obține firul stângaci. Astăzi ele sunt folosite extrem de rar. Pentru desemnarea instrumentului se aplică denumirea "LH". Un astfel de fir este necesar atunci când elementul este în mod constant în rotație în timpul funcționării.
 2. Versiunile tuburilor diferă de cele metrice, pentru a indica simbolul "G" pe suprafața corpului.
 3. Pentru a obține un fir sub con, se utilizează un instrument conic pentru țevi. Cele mai des folosite pe linii de producție pentru producția de mașini-unelte sau conducte de combustibil. Se indică prin aplicarea literelor "K" pe suprafața carcasei.

Care aliaje sunt folosite

Atunci când alegeți un instrument, trebuie acordată atenție noțiunii de pitch - distanța formată între două ture adiacente. Ar trebui să se țină seama de faptul că matrița are un pas fundamental și suplimentar.

Calitatea instrumentelor aplicate

La vânzare este posibil să se întâlnească matrițele fabricate din cele mai diverse aliaje. Următoarele metale pot fi utilizate în fabricare:

 1. Oțel de mare viteză 9ХС și CSU, Р6М5. Este în vânzare astăzi mai des decât alte oțeluri. Acest lucru se datorează performanțelor excepționale și costurilor relativ scăzute. Oțel P18, utilizat în mod obișnuit, care era comun la momentul existenței URSS.
 2. Plăci pentru filetCalitatea instrumentului depinde în mare măsură de precizia producției sale. Dacă precizia formei este scăzută sau dacă există defecte la suprafață, aceasta indică o calitate slabă a sculei.

Costul instrumentului poate depinde de un număr suficient de mare de momente. Ca regulă, instrumentele producătorilor străini sunt mult mai scumpe decât cele interne.

Termeni de utilizare

Pentru a crea un șurub pe conductă, veți avea nevoie de un set de matrițe potrivite, chei și o clemă specială. Pentru filetare este selectat cel mai potrivit set de matrițe, în funcție de diametrul țevii și de turația necesară a tamburilor. Unii parametri pot fi determinați prin inspecția vizuală a suprafeței, dar pe suprafața carcasei trebuie să existe și un marcaj corespunzător. Nu uitați că șurubul creat poate fi la stânga sau la dreapta.

Specificații tehniceÎntregul proces de creare a unui șurub pe conductă poate fi împărțit în mai multe etape de bază:

 1. Lucrarea ar trebui să înceapă cu pregătirea conductei. Suprafața metalului nu trebuie să aibă rugină sau defecte grave. Curățarea se poate face destul de repede cu ajutorul unor dispozitive speciale.
 2. O șanflă este îndepărtată de la fața frontală. Această lucrare se poate realiza în timpul utilizării fișierului.
 3. La fel ca în cazul robinetului, în acest caz, suprafața trebuie lubrifiată cu ulei sau altă substanță similară. Fără material lubrifiant, în timpul funcționării poate apărea o sarcină mare, ceea ce va duce la deformarea marginii de tăiere.
 4. Placa este fixată într-un suport special pentru plăci. Se va acorda atenție cât de ferm este fixarea, deoarece o sarcină mare poate fi transferată în partea principală a sculei.
 5. În timp ce lucrați cu o mână, instrumentul este rotit, al doilea este indentarea. Pentru a introduce scula în metal, trebuie afectată în mod semnificativ.
 6. Se recomandă efectuarea a două rotații în direcția firului și o rotire în direcția opusă. Datorită acestui fapt, este asigurată îndepărtarea așchiilor formate din zona de tăiere, ceea ce facilitează cursa sculei.

Un fir de calitate superioară poate fi obținut numai prin utilizarea unei matrițe divizate. Acest lucru se datorează faptului că designul are un inel de reținere, prin care se ajustează diametrul.

La efectuarea lucrărilor, trebuie să țineți cont de faptul că există mai multe tipuri de conexiuni cu șuruburi:

 1. Triunghiulara.
 2. Trapezoidal.
 3. Dreptunghiular.
 4. Forța de tracțiune.

Tipul fix de îmbinare este caracterizat prin faptul că elementele unite sunt o presiune unilaterală constantă. De aceea, bobinele ar trebui să aibă o rezistență ridicată. Tipul dreptunghiular al conexiunii se caracterizează prin ceea ce se utilizează pentru combinarea elementelor mobile ale structurii.

În concluzie, observăm că vânzarea este un număr destul de mare de seturi de zaruri. Dacă lucrările de tăiere a firului sunt efectuate frecvent, atunci ar trebui să obțineți seturile de la producătorii bine-cunoscuți care utilizează oțel de înaltă calitate la crearea sculei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se traduce dimensiunea secțiunii tuburilor inch în mmCum se traduce dimensiunea secțiunii tuburilor inch în mm
Armături din alamă: caracteristici și domeniu de aplicareArmături din alamă: caracteristici și domeniu de aplicare
Unelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționareUnelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționare
Selectarea robinetului pentru filetare în piesa de prelucratSelectarea robinetului pentru filetare în piesa de prelucrat
Dispozitive de tăiat fire pentru țevi de diferite diametreDispozitive de tăiat fire pentru țevi de diferite diametre
Ce fel de sculptură are loc: tipuri și parametriCe fel de sculptură are loc: tipuri și parametri
Mașină de tăiat filet pentru țeviMașină de tăiat filet pentru țevi
Antet metric: dimensiuni, tabel cu diametru și pasAntet metric: dimensiuni, tabel cu diametru și pas
Diametrul unei găuri pentru un fir metricDiametrul unei găuri pentru un fir metric
Firul de țeavă: parametrii și denumirile principale, tehnici specialeFirul de țeavă: parametrii și denumirile principale, tehnici speciale
» » Plăcuța pentru filetarea filetului exterior: caracteristicile unui lac
© 2021 amigdas.com