amigdas.com

Ce trebuie să faceți dacă tamburul nu se rotește în mașina de spălat

Din ce motive are tamburul mașinii de spălatSe întâmplă ca toate funcțiile mașinii de spălat să funcționeze fără probleme, iar tamburul nu se rotește. Un rezultat de reparație reușit de 50% depinde de corectitudinea cauzei, iar restul de 50% depinde de eliminarea corectă și corectă a cauzei. În cazul în care defecțiunea nu este dificilă, atunci puteți să vă ocupați de ea și, cu mult mai dificilă - este mai bine să recurgeți la ajutorul unui specialist.

Principalele motive

Supraîncărcarea mașinii de spălat

Cauza inofensivă este greutatea mare a rufelor, adică este prea mult. În mașinile de spălat moderne există senzori de greutate care, atunci când sunt supraîncărcați, pot bloca tamburul și, prin urmare, nu se vor roti. În acest caz, trebuie doar să scoateți jumătate din rufe și să spălați din nou.

Blocarea filtrului de scurgere

Chiar și cu astfel de lucruri minore, după ce ușa este blocată, mașina nu va continua spălarea.

 • În primul rând, este necesar să deconectați mașina de spălat de la sursa de alimentare (scoateți cablul din priză).
 • Filtrul este amplasat în partea inferioară a panoului frontal într-o trapă specială, deși, în unele modele, acesta poate fi amplasat lateral sau în spate.
 • Apoi, trebuie să evacuați apa prin înlocuirea recipientului.
 • Acum puteți curăța filtrul.

Dacă tamburul este derulat manual

După ce ați deconectat mașina de spălat de la un sistem electric, este necesar să încercați răsuciți tamburul. Dacă se rotește în direcții diferite, atunci pot exista următoarele cauze ale eșecului:

Cureaua deteriorată

Care sunt cauzele defalcărilorDacă motorul funcționează și tamburul nu se rotește, atunci cureaua poate fi înfășurată pe scripete sau poate fi prinsă între ea și tambur, astfel încât rotația să fie blocată. După îndepărtarea peretelui din spate al mașinii de spălat, este necesar să verificați cureaua de transmisie. Dacă a zburat, atunci trebuie să-l puneți pe loc. Și când este slăbit sau uzat, se derulează și, în consecință, tamburul se rotește prost. O astfel de defalcare poate fi eliminată pe cont propriu.

Cum să înlocuiți cureaua de transmisie pentru mașina de spălat:

Dacă centura nu zboară și este în poziție, trebuie mai întâi să fie îndepărtată. Pentru a face acest lucru, trebuie să o trageți pe tine, în timp ce defilați scripetele. După ce ați scos o centură veche, este necesar să vă uitați la marcajul său. Acesta conține informațiile necesare privind lungimea și numărul de pene. După ce ați cumpărat o nouă centură, trebuie mai întâi să o puneți pe motor și apoi pe scripete. Dacă este îmbrăcat neuniform, atunci ar trebui să fie echilibrat. Pentru a face acest lucru, parcurgeți pur și simplu scripetele. După aceea, închideți peretele din spate și faceți o spălare de testare.

Motorul electric a pierdut periile

Motivul pentru aceasta este că în timp ars și făcut mai scurt. Ca urmare, ei nu mai atinge colectorul. Prin urmare, câmpul magnetic necesar pentru rotirea rotorului nu mai este creat și, prin urmare, atunci când motorul este în funcțiune, zgomotul său nu va fi auzit.

Cum se înlocuiesc periile:

Deșurubați tamburulMai întâi trebuie să puneți mașina de spălat în lateral, din partea laterală a alimentatorului motor, astfel încât să nu se umple cu apa rămasă și să deșurubați piulițele din partea inferioară. Scoateți capacul, deconectați terminalele motorului și deșurubați-l. Apoi, dați motorul puțin înainte și îndepărtați-l cu grijă. Pe părțile laterale ale acestuia există perii. Folosind șurubelnița din zăvorul terminalului, scoateți ușor clema. Așezați elementele de fixare din alamă înainte ca să intre în canelură și să scoateți peria. Aceleași acțiuni sunt efectuate cu o altă pensulă.

Acum avem nevoie introduceți perii noi. Ele sunt introduse în colțul îndepărtat la o înclinație spre colector. De îndată ce arcul periei este în poziție, introduceți terminalul în conector și împingeți-l puțin înainte, apoi puneți terminalul pe peria care ține capătul din spate. După ce ambele perii sunt instalate, verificați mișcarea rotorului pentru a nu se agăța niciodată. Dacă funcționează în tăcere, atunci trebuie să puneți motorul la loc, puneți terminalele și cureaua pe el. Apoi, instalați capacul inferior și puneți aparatul pe poziție.

Cablajul defect sau dispozitivul

Este posibil să existe cablare în interiorul mașinii de spălat. În acest caz, aveți nevoie de un diagnostic competent.

Dacă tamburul nu se rotește atunci când este apăsat, înseamnă că există problema cu dispozitivul, deoarece numărul revoluțiilor depinde de acesta. Cu o astfel de defalcare, trebuie să contactați un specialist.

Dacă tamburul nu se rotește cu mâna

Eșecul modulului software

Când modulul de program se rupe, motorul mașinii de spălat nu primește un semnal și tamburul se rotește corespunzător. Pentru a elimina această problemă, programatorul trebuie să fie resetat, aprins sau înlocuit.

Stuck un obiect străin

Între rezervor și cilindru se poate face ceva blocat - Remontați cureaua de transmisie a mașiniimonede, buton sau alte obiecte mici, conținute în buzunare. Trapa are o manșetă din cauciuc - poate trece o mică schimbare în interiorul mașinii de spălat. Scoateți obiectele străine poate fi prin gaura în care este introdus obiectul de încălzire.

Mai întâi trebuie să elimini cei zece. Dacă gaura din gaură nu este vizibilă, atunci nu a eșuat încă, dar undeva blocată. În acest caz, este necesar să deșurubați bolțul, cu care este atașată roata. După îndepărtarea scripeții, șurubul nu se strânge complet în poziție. Apoi, bateți ușor pe tăietura arborelui cu un ciocan, este necesar să îl deplasați și tamburul în raport cu rezervorul. (Pentru ca elementul să nu fie deteriorat, este necesar să se pună un suport dens sub ciocanul). După ce este necesar să rotiți manual tamburul și obiectul străin eliberat pentru a trage afară din partea inferioară a rezervorului prin orificiul în care este fixat elementul de încălzire, folosind un cârlig simplu de sârmă. Apoi, trebuie să puneți toate piesele înapoi pe mașina de spălat, conectați-o la priză și porniți-o din nou.

Cei zece

Un ars de zece ar putea exploda, rezultând că tamburul este blocat de resturile împrăștiate. În acest caz, este necesar să scoateți fragmentele elementului de încălzire și să instalați unul nou.

Rulmentul tamburului a izbucnit

În cazul mașinii de spălat rupt sau uzat, atunci tamburul nu se va roti. Această eșec apare din următoarele motive:

 1. Mașina de spălat a funcționat mult timp și, prin urmare, lagărele sunt uzate.
 2. Un agent de curățare precum Calgon este adesea folosit. Distruge garniturile de ulei și, prin urmare, apa începe să curgă pe rulmenți.
 3. Dacă garniturile de ulei nu sunt lubrifiate, acestea se usucă și acest lucru duce și la scurgerea apei pe rulmenți.

Din aceste motive, rulmenții prezintă rugozitate și colaps în timpul funcționării. Când le înlocuiți, trebuie să dezasamblați aproape complet unitatea. Acesta este un loc de muncă foarte responsabil, deci este mai bine să încredințați astfel de reparații comandantului.

Înlocuirea rulmenților

Cum să înlocuiți lagărele într-o mașină de scrisDacă decideți să le schimbați singuri, trebuie să achiziționați două rulmenți și o cutie de umplutură. Pentru a face acest lucru, trebuie să scoateți cele vechi și să cumpărați altele noi prin numărul lor. Achizitionati piesele de schimb sunt mai bune decat cele originale, deoarece aceasta garanteaza o viata mai lunga.

Pentru a scoate lagărul și umplutura, mai întâi este necesar să dezasamblați mașina de spălat:

 1. Mai întâi trebuie să scoateți capacul superior prin deșurubarea celor două șuruburi de pe panoul din spate. Apoi, capacul este împins înapoi și ridicat.
 2. Pentru a scoate tava de pulbere, împingeți-o afară și apăsați butonul special pentru ao trage direct.
 3. Apoi, tabloul de bord este eliminat. Pentru a face acest lucru, deșurubați șuruburile, care, în funcție de model, se află în diferite locuri. Dar pentru toate mașinile de spălat, există șuruburi cu auto-filetare, de unde a fost scos tava de pulbere și alta este în partea dreaptă a unității. După deșurubarea tuturor șuruburilor și deconectarea terminalelor plăcii de control, puteți scoate panoul superior. Pentru a nu confunda cuiburile în timpul montării, trebuie să marcați cipurile cu un marcator.
 4. Acum trebuie să scoateți panoul de jos. Pentru a face acest lucru, utilizați o șurubelniță sau alt obiect plat pentru a apăsa blocurile care o țineți și trageți-o afară.
 5. Apoi manșeta este îndepărtată - aceasta este o bandă elastică, puneți un capăt pe panoul frontal, iar celălalt pe rezervor. Este fixat cu un jug. Pentru al scoate, trebuie să vă lăsați să ardă pentru arcul care conectează capetele jugului, să-l îndoiți cu o șurubelniță și să-l trageți simultan cu jugul. După îndepărtarea marginii frontale a manșetei, este necesar să o umpleți în rezervor.
 6. Pentru a scoate panoul frontal, trebuie să închideți trapa și să deșurubați șuruburile care sunt pe partea superioară și inferioară. Scoateți cu grijă panoul din cârlig, este necesar să deconectați firul (îndepărtarea cipului), care se duce la blocarea trapei de încărcare.
 7. Acum avem nevoie Deconectați toate piesele din rezervor:
 • Mai întâi, în partea din spate a mașinii de spălat, deșurubați șuruburile care ține supapa de umplere.
 • Apoi, deșurubând șuruburile care țineți panoul, trebuie să deconectați firele și șuruburile. Acum, toată această parte, împreună cu supapa de umplere, este scoasă din lateral.
 • Mai mult, conducta de drenaj este deconectată. Pentru a face acest lucru, deșurubați clema și scoateți-o.
 • Acum trebuie să deconectați toate firele care se potrivesc cu tenu, motorul și pompa.
 • După aceasta, trebuie să deșurubați contragreutățile pentru a facilita greutatea rezervorului.
 • Mai mult, conducta de ramificație care trece la senzorul de nivel al apei este deconectată și amortizoarele sunt deșurubate. Pentru a face acest lucru, deșurubați șuruburile cu ajutorul unei chei.
 • Rezervorul rămase agățat pe izvoare. Pentru a le elimina, trebuie să ridicați rezervorul din interior cu o mână, iar al doilea să scoateți arcurile. Rezervorul este îndepărtat împreună cu motorul, prin urmare este necesar să-l deșurubați, având în prealabil o curea.

Demontarea rezervorului mașinii de spălat

Pentru a înlocui lagărele, trebuie mai întâi să dezasamblați rezervorul. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie Dezasamblam vasul mașinii de spălatîmpărțiți-l în două jumătăți, deconectați cârligele sau deșurubați șuruburile (în funcție de model) și trageți tamburul prin scoaterea roții. Apoi bate cu arborele cu un ciocan și bate-l. După înecarea arborelui, șurubul este deșurubat și tamburul este scos din partea din spate a rezervorului.

Acum, în partea din spate a rezervorului, scoateți garnitura de ulei, folosind o șurubelniță și scoateți lagărele. Un rulment mare este scos din exterior, iar unul mic este înăuntru. După introducerea unor noi rulmenți și a unui epiplon, colectați mașina în ordine inversă.

Este necesar să se respecte anumite reguli care vor ajuta la prevenirea defectării mașinii de spălat. Este necesar să verificați buzunarele înainte de spălare, să spălați rufele nu mai mult de cele indicate în instrucțiuni, atunci când spălați obiecte mici, utilizați pungi speciale și nu depășiți numărul de detergenți și detergenți. De îndată ce apar sunete neobișnuite și se scarpină în interiorul mașinii de spălat, ar trebui să opriți imediat spălarea și să-i sunați pe comandant sau să încercați să eliminați singur defecțiunea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să deschideți o mașină de spălat, dacă aceasta este blocatăCum să deschideți o mașină de spălat, dacă aceasta este blocată
Motivele pentru care mașina de spălat nu se roteșteMotivele pentru care mașina de spălat nu se rotește
Cum să deschideți și să curățați filtrul într-o mașină de spălatCum să deschideți și să curățați filtrul într-o mașină de spălat
Cum de a alege dimensiunea unei mașini de spălatCum de a alege dimensiunea unei mașini de spălat
Cum să eliminați un miros neplăcut de la o mașină de spălatCum să eliminați un miros neplăcut de la o mașină de spălat
Cum să conectați corect mașina de spălat la canalul de canalizareCum să conectați corect mașina de spălat la canalul de canalizare
Mașină automată de spălat cu rezervor de apăMașină automată de spălat cu rezervor de apă
Masina de spalat automataMasina de spalat automata
Dacă mașina de spălat nu stoarce - cauzeleDacă mașina de spălat nu stoarce - cauzele
Este posibil să se spele în adidașii mașinilor de spălat?Este posibil să se spele în adidașii mașinilor de spălat?
» » Ce trebuie să faceți dacă tamburul nu se rotește în mașina de spălat
© 2021 amigdas.com