amigdas.com

Fii singur: tipuri și materiale necesare

Cum să colectezi stupiiProducția independentă de stupi pentru albine este o activitate foarte fascinantă. Pentru albine apreciază această lucrare, casa trebuie să fie făcută cu anumite reguli și, de asemenea, cu utilizarea de materiale adecvate. Prin urmare, este necesar să se înțeleagă exact cum să se construiască o stupă caldă, uscată, precum și convenabilă pentru albine.

Urinele pentru albine au multe soiuri:

 • trântor;
 • dublu-hulled;
 • poluramochny;
 • mai multe corpuri.

Fiecare stup are propriile neajunsuri, precum și avantaje. Apicultorul trebuie să decidă în mod independent ce specie să o facă.

Albuș clasic pentru albine: construcții

Versiunea clasică a stupului este un caz cu douăzeci de cadre, care are două compartimente, o revistă și un capac. În aspect, acest design va fi similar cu o cutie alungită, care are un fund mare și îngroșat, precum și un acoperiș. Înainte de a începe să vă faceți singur, trebuie să vă familiarizați cu materialele potrivite ale structurilor și să aflați scopul lor.

Apicul de orice varianta va contine urmatoarele detalii:

 1. Ce urticule existăcorp - este o cutie normala. Dimensiunile cazului sunt alese individual și depind de modelul ales. Există variante cu o mulțime de cazuri care sunt montate unul peste celălalt. Dar există un element al oricărui corp, care este întotdeauna prezent - acesta este un prospect;
 2. extinderea magazinului este o parte opțională a proiectului. Cu toate acestea, în multe stupi este disponibil. Acesta va arata ca un corp, dar mai scurt. Scopul principal este conservarea mierii în timpul colectării. De asemenea, oferă asistență unei familii slabe;
 3. podkryshnik - este situat între cochilița superioară și acoperiș. Serveste in acelasi scop ca si magazinul - imbunatateste durata de viata a albinelor si este destinat, de asemenea, instalarii unui alimentator si incalzire in timpul iernii;
 4. partea de jos - poate fi detașabilă sau staționară. Fiecare dintre opțiuni are propriile caracteristici distincte. Dacă partea inferioară detașabilă vă permite să îngrijiți mai repede și mai eficient animalele dvs. de companie, a doua opțiune este creată pentru a crea o zonă suplimentară pentru insecte. Și acesta este un fel de teren de aterizare;
 5. tavan - este o cîteva scânduri care acoperă stupul în partea superioară a acestuia. Uneori tavanul este o pânză;
 6. acoperi. Scopul principal al capacului este de a proteja împotriva diferitelor precipitații și condiții meteorologice nefavorabile, care pot afecta negativ viața albinelor. Capacul poate fi de orice formă: plat, plat, odnoskatnaya, gable. Opțiunea cea mai convenabilă este un capac plat, deoarece este foarte convenabil pentru transport;
 7. cadru - poate fi secțională și imbricată. Prima opțiune servește pentru recoltarea mierei, cea de-a doua este pentru crearea de fagure de albine;
 8. un jgheab de alimentare - pentru a face convenabil să hrănească albine, precum și pentru tratamentul lor în timp util;
 9. placuta placuta - ingusteaza spatiul liber. Reglementat în ceea ce privește cât de puternică este familia albinelor.

Stupul de albine este împărțit în mai multe tipuri:

 • Pătrat, unde ramele au aceeași lățime și înălțime;
 • La scară largă, unde lungimea depășește lățimea;
 • Înălțime mare, unde înălțimea este mult mai mare decât lățimea.

materiale

Clădirile clasice sunt întotdeauna realizate manual de structuri din lemn. Această opțiune este cea mai potrivită pentru albine, deoarece seamănă cel mai mult cu habitatele reale și naturale. Dar progresul la fața locului nu merită, și de aceea puteți crea un stup nu numai din lemn. Există o mare varietate de materiale.

 1. Asamblarea stupilor cu mâinile lorCopacul. Acest material este considerat cel mai vechi. Până de curând, toate construcțiile erau făcute numai din lemn. Cea mai buna optiune este o esenta tare - tei si aspen. În plus, mirosul de lemn este foarte plăcut și, prin urmare, mierea nu va primi caracteristici specifice. Iar calitatea pozitivă a lemnului este că umiditatea nu se va acumula în timpul verii. Dar există un minus. În timpul iernii este necesar să se încălzească bine stupul. Pentru a face un stup, puteți folosi pin, molid, brad. Aceasta este o opțiune destul de bugetară, dacă folosiți lemnul ca o construcție. Aceste materiale vor oferi indicatori buni de economisire a căldurii, ceea ce garantează o hibernare confortabilă a albinelor. Desigur, despre izolație nu merită uitat.
 2. Placaj. Acest material este foarte durabil, precum și ecologic. Dacă partea exterioară este acoperită cu vopsea acrilică și casa este izolată cu spumă de polistiren, proprietățile acestui material vor depăși chiar și lemnul. Într-o cameră din placaj, albinele vor fi foarte confortabile și, de asemenea, uscate. Dar dacă alegeți un material de calitate slabă, precum și o utilizare necorespunzătoare, placajul își va pierde proprietățile.
 3. Styrofoam. Acesta este un material modern care poate fi folosit în realizarea stupilor. Este foarte avantajos de la alții, deoarece are un cost destul de scăzut și nu trebuie izolat. Dar există unele dezavantaje - fragilitatea și fragilitatea. Dacă materialul este ales de calitate slabă, atunci calitatea mierii se va deteriora foarte mult.
 4. Spuma. Puteți utiliza folii mari care sunt lăsate de pe ambalajele aparatelor de uz casnic. Apicultorii rareori vin cu ideea de a folosi acest material ca un stup construit cu propriile mâini. Penoplastul este cea mai mare opțiune de buget. Este foarte ușoară și, de asemenea, menține căldura remarcabil de bună. Prin trebuie luate contra, desigur, fragilitatea și nevoia de vopsire obligatorie (pentru a evita efectele nocive ale razelor ultraviolete).
 5. Poliuretan. Acest material este folosit de obicei pentru încălzirea fatadelor clădirilor. Are proprietăți termoizolante remarcabile și, de asemenea, nu trece umiditate, nu se descompune și nu se descompune. Poliuretanul nu acumulează niciun fel de ciuperci și bacterii. Dezavantajul este combustibilitatea materialului. Dacă decideți să utilizați acest material ca o clădire, trebuie să aveți grijă să asigurați o bună aerisire, deoarece poliuretanul nu scurge aerul.

Înainte de a începe construirea, trebuie să studiați cu atenție toate caracteristicile materialului care va fi selectat. Acesta este modul în care puteți evita greșelile în timpul construcției. La urma urmei, dacă alegeți un material de calitate scăzută sau necorespunzătoare, acest lucru va afecta foarte mult viabilitatea albinelor.

caracteristicile

Ce materiale sunt necesare pentru a construi un stupDesigur, Stupul trebuie să fie cald, uscat și, de asemenea, confortabil pentru albine. Și nu contează care material va fi folosit, aceste trei calități trebuie respectate. Este necesar să aveți grijă de o bună ventilație. Dacă acest lucru nu se face, albinele vor muri foarte curând din cauza condițiilor precare de detenție. Și, de asemenea, există o opțiune pe care o vor fugi pur și simplu și vor căuta un loc de ședere mai confortabil.

Va fi foarte bine dacă, în timpul construcției, vă gândiți și alegeți un design care va fi modificat după cum este necesar. Înainte de a trece la fabricarea directă, este de dorit să schițăm un desen preliminar pe hârtie, unde se vor lua în considerare următorii factori:

 1. Dimensiunea stupului ar trebui să depindă de numărul necesar de cadre interne, precum și de dimensiunea lor;
 2. lățimea este definită ca produsul numărului de cadre pe 37,5 cm;
 3. La determinarea lungimii, trebuie luat în considerare același parametru. În majoritatea cazurilor, lungimea este egală cu suma lungimii cadrului și 14 mm;
 4. înălțimea trebuie să fie egală cu numărul, care va include suma înălțimii pliurilor și cadrelor care vor fi instalate.

Cum sa faci un stup cu propriile tale maini din plastic spumant

Penoplastul este cea mai ieftină opțiune. Avantajele sale includ următorii factori:

 • Asamblarea stupilor cu mâinile lornu-mi pasă de încălzirea stupului;
 • în interiorul perioadei reci din interior va fi foarte cald;
 • spuma nu putrezeste;
 • acest design este foarte ușor de asamblat și menținut;
 • reparația este necesară doar prin înlocuirea pieselor necesare cu altele noi;
 • dacă există o astfel de nevoie, designul poate fi ușor modificat;
 • designul va avea o greutate mică;
 • umiditatea și condensul nu vor fi absorbite și nu vor rămâne pe pereți, deoarece acestea se scurg.

Se pot considera dezavantaje că spuma este frică de lumina directă a soarelui. Și chiar și un astfel de design poate răsturna cu ușurință, ceea ce înseamnă că trebuie să vă asigurați că stupul este mai greu.

Deci cum să faceți un stup? Pentru a produce independent un stup de spumă, aveți nevoie următoarele materiale:

 • foaie de plastic spongios;
 • șmirghel;
 • șuruburi autotubulare;
 • vopsea pe bază de apă;
 • clei;
 • line;
 • perie sau cilindru;
 • șurubelniță sau șurubelniță;
 • un cuțit sau un cuțit.

luare

 • Care sunt modelele de urticarie?Trebuie să cumpărați spumă de plastic în orice magazin de construcții sau să găsiți deja disponibilă din cutii pentru aparate de uz casnic.
 • Pe o foaie de hârtie, trebuie să trasați construcția în proporțiile necesare și numai apoi să transferați toate acestea pe plasticul spumant cu ajutorul obiectului scris.
 • Pentru a tăia pereții de spumă, utilizați un ferăstrău sau un cuțit de papetărie.
 • Acum este necesar să lustruiți toate marginile cu șmirghel.
 • Partea laterală a peretelui va trebui sigilată prin suprapunere și apoi fixată cu adeziv.
 • Pentru a vă asigura de fiabilitatea structurii, este mai bine să consolidați toate părțile cu șuruburi.
 • În cazul în care cazul va fi alcătuit din mai multe niveluri, toate ar trebui să fie bine plantate unele pe altele.

Versiunea clasică a lemnului

Pentru a face un stup de la un copac clasic, trebuie să cumpărați unelte de tâmplărie, precum și plăci care au un strat rezistent la umiditate. Numărul de plăci este selectat individual, în funcție de carcasa selectată. Cea mai bună opțiune este aceea în care desenul stupului este împrumutat de la oameni care se bucură mult timp de el. Stulul trebuie să conțină următoarele elemente:

 • plăci în cantitate de 2 bucăți;
 • placi de panza sau tavan;
 • materiale de încălzire.

Montajul se realizează în același mod ca și în varianta cu spumă de polistiren.

stup cu mai multe corpuri

Structura urticarieAceastă opțiune este foarte populară. Proiectarea de mulți ani nu sa schimbat, dar în condiții moderne, făcând-o mult mai simplă. Acesta este un design compus din mai multe corpuri identice care sunt detașabile, un capac, un tavan, un magazin, o rețea de separare. Dacă există o dorință, designul poate fi modificat la discreția sa.

Dimensiuni aproximative: lățime - 37,5 cm, lungime - 45 cm, înălțime - 24 cm. Acest tip de construcție se poate potrivi cu 10 rame standard. Condițiile noastre climatice ne obligă să facem o lățime de 37,5 cm, mai degrabă decât 37, așa cum este obișnuit în țările mai calde. Acest lucru se datorează faptului că, cu umiditate ridicată, cadrele se vor umfla și se vor muta. În acest caz, va fi foarte greu să-i scoateți din dosar.

Pentru a crea un stup cu propriile mâini, nevoie de plăci care sunt bine uscate. Nu trebuie acoperite cu rășină. Pe pereții din față și din spate lângă marginea superioară trebuie făcute pliuri, care vor fi introduse în dimensiunea cadrului de 11 până la 17 mm. Adâncimea de 18 mm este selectată pentru a permite instalarea unui alt corp deasupra. La o distanță de 7 cm față de partea superioară din centrul exterioară, este necesar să se facă găuri care sunt necesare pentru confortul purtării structurii. Este necesar să se aibă grijă să se facă o broșură suplimentară, care va servi ca ventilație suplimentară.

extensie

Extensie sau magazin - aceasta este o structură care vă permite să construiți faguri de balamale la sfârșitul sezonului. Această parte este făcută ca un corp, dar puțin mai înaltă. Pentru confort, este instalată o altă fereastră de vizualizare. Este recomandabil să aveți mai multe astfel de magazine.

Construcția de acoperișuri

Cum de a colecta stupii din deseneGrosimea fiecărei plăci ar trebui să fie de 2 cm. Este necesară asamblarea designului necesar al scutului, apoi pentru a preveni putregaiul, partea exterioară trebuie să fie acoperită cu o foaie de tablă. Unii șoferi de albine fac un design al capacului ochiurilor de plasă. Acest lucru se face pentru a crea o ventilație suplimentară la transportul albinelor. Și acest design va fi foarte convenabil dacă trebuie să izolați familia de lumea exterioară.

fund

Fundul trebuie să fie detașabil. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de 3 brusk în dimensiune: 57 de 6.5 cu 3.5 cm. Acestea vor fi situate pe părțile laterale ale structurii. În partea din spate a structurii va fi instalat un dispozitiv 44,5 x 6,5 x 3,5 cm. În fiecare bar, trebuie să faceți o grosime de 3,5 cm lățime la o distanță de 2 cm de margine. După bare, este necesar să se asambleze în construcția generală sub forma literei P.

plafon

Este o structură solidă din lemn cu dimensiunile de 52 x 44 cm. Este compusă dintr-un scut și o jantă. Jantă este realizată din lamele cu o lățime de 3,5 cm și o grosime de 1,5 cm. Scutul este realizat din plăci de 1 cm grosime și o dimensiune totală de 47 cu 39,5 cm. În mijloc este necesar să se facă o gaură care să servească pentru ventilație.

suport

Foarte similar cu cutia, și coincide în mărime cu parametrii exteriori ai fundului. Fața laterală trebuie făcută cu o pantă de 45 de grade. Scopul principal - Ridicați stupul de deasupra suportului pentru transport. Pentru a crește durata de viață, este mai bine să acoperiți totul cu bitum, care este dizolvat în benzină. Pereții de benzină se vor evapora în curând, iar bitumul va impregna calitativ toate plăcile.

Separarea grătarului

Acest design este foarte ușor de făcut singur. Grila servește la izolarea uterului de la priza principală. Și, de asemenea, să împartă corpul cu pui și miere. Dimensiunea grilei este aceeași cu dimensiunea internă a casetei. Pentru fabricarea structurilor de sârmă sunt utilizate.

Acesta este modul în care sunt făcute stupii. Trebuie doar să urmați instrucțiunile și să găsiți desene bune, cu care puteți lucra cu ușurință.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Apicultura pentru începători: sfaturi și trucuriApicultura pentru începători: sfaturi și trucuri
Apicultura si apiculturaApicultura si apicultura
Cum de a face un stup?Cum de a face un stup?
Cum fac albinele de miere miere?Cum fac albinele de miere miere?
Faceți o capcană pentru albine cu propriile mâiniFaceți o capcană pentru albine cu propriile mâini
Furaje pentru albineFuraje pentru albine
Dimensiunile stup dadan pentru 10 cadre: hive dadan propriile mâiniDimensiunile stup dadan pentru 10 cadre: hive dadan propriile mâini
Cum să faci o capcană pentru albine cu mâinile taleCum să faci o capcană pentru albine cu mâinile tale
Dragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albineleDragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albinele
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
» » Fii singur: tipuri și materiale necesare
© 2021 amigdas.com