amigdas.com

Produse forjate în interior: grătare pe ferestre și uși

Porti forjateÎn modelele moderne, forjarea este adesea folosită ca un ornament și un gard suplimentar. Tocurile metalice decorate în mod decorativ, modelele falsificate și cifrele din secolele trecute au fost considerate un simbol al măreției, puterii și bogăției. Forjarea cu monumentalitatea sa a inspirat respectul pentru această ambarcațiune, stăpânii și proprietarii de bare din fier forjat și alte bunuri.

Astăzi, forjarea modei sa întors din nou. Cu toate acestea, produsele metalice au început să fie utilizate nu numai ca elemente decorative, ci și pentru protecția, protecția teritoriilor și a clădirilor. Și desenele încă falsificate impresionează cu rafinamentul, soliditatea și puterea lor.

Tipuri de bariere forjate

Printre produsele create cu ajutorul forjării, cele mai populare sunt grilajele de protecție. Ele sunt puternice, masive și frumoase și, cel mai important, îndeplinesc perfect funcția de garduri. Aceste garduri pot fi fie mici, fie mari, realizate prin conectarea mai multor elemente separate.

Gratar din oțel forjat este utilizat:

 • pe ferestre, arcade;
 • pe usi, pe scari;
 • pe balcoane, loggii;
 • pe garduri, porti;
 • pe seminee, chioscuri.

Componentele forjate decorează nu doar spațiile interioare și exterioare, ci și peisajele. Ele dau individualitate și exhaustivitate oricărui proiect. Cel mai popular design este un grătar forjat din oțel pe o fereastră sau pe un balcon.

Tehnologia forjării moderne

Grilele sunt realizate din tije metalice de diferite diametre și o formă variată în secțiune transversală. Materialele utilizate sunt țevi de profil din oțel, tije de oțel pătrate și rotunde. Pentru a obține o țesătură unică și o formă rafinată a pânzei, intersectăm bare de diferite diametre între ele.

Soiuri de produse falsificateModelele de pânză pot fi formate în una, două și trei planuri. Desenul cel mai complex este într-un plan, fără volum. Acesta este un proces foarte laborios și amănunțit, care necesită experiență extraordinară, răbdare și precizie. Costul unei astfel de pânze este cel mai mare.

Cea mai mare parte a muncii fierarului este efectuată manual, deoarece acesta este și un preț ridicat pentru produsele finite. Dar, în producția modernă, noile tehnologii ajung la salvare, facilitând și îmbunătățind munca manuală. Un mare ajutor este mașina de îndoire și presa de îndoire, echipată cu dispozitive de întindere, dispozitiv de prindere și mecanism pneumatic.

Topirea are loc în cuptoare cu vatră deschisă, precum și în cuptoare moderne de inducție și arc electric. Procesele de topire și umplere au devenit automatizate parțial și complet. Materialul obținut se distinge prin înaltă calitate, rezistență la căldură, duritate, elasticitate.

În atelierele mici, procesul de producție este minimizat. Practic, ele sunt laminate și laminate de tija de metal. Tehnologia de laminare constă în întinderea tijei și eliberarea spațiilor cu un anumit diametru. Apoi, prin rulare, piesa este imprimată, fețele sunt prelucrate, sunt răsucite și îndoite. Vopselurile speciale de fierarie pot realiza efectul "îmbătrânirii" metalului.

Grile de ferestre forjate

Grila curbele decorative-protectie pe ferestre - cel mai comun tip de produse forjate. Spre deosebire de jaluzele sau rulouri, ele nu blochează lumina soarelui care se toarnă în cameră. Iar umbrele ciudate aruncate de ele pe pereții camerelor dau farmec și aromă medievală.

Produse forjate: tipuriFerestrele ferestre din fier forjat sunt utilizate în case particulare, cabane, în clădiri înalte pe primul și al doilea etaj. În comparație cu grătarele sudate convenționale, cele forjate sunt considerate a fi mai elegante și durabile. Poate fi instalat pe toată fereastra de deschidere sau ocupă cele două treimi inferioare ale zonei ferestrei. Principala lor funcție este protecția împotriva pătrunderii neautorizate.

Grile de ferestre de tipul construcției se găsesc în următoarele soiuri:

 • staționare;
 • alunecare;
 • leagăn.

Cel mai comun și mai fiabil - staționar sau monolitic. Ele sunt montate strâns în deschiderea ferestrei. Deschiderea broșurilor în exterior este posibilă numai după demontarea grilajelor. Glisante sunt echipate cu un mecanism automat, astfel încât acestea sunt cele mai scumpe. Soiurile de măturări constau în principal din două jumătăți separate, care, atunci când sunt închise, sunt fixate prin încuietori articulate sau încorporate.

În formă de garduri de ferestre din metal forjat sunt împărțite în:

 1. intern. Ele sunt mai subțiri și mai mici în zonă, deoarece sunt instalate din interiorul deschiderii ferestrei. Pentru ei, o tijă cu un diametru mic este adesea folosită.
 2. Descrierea grătarelor din fier forjat pentru ferestreSimplu plat. Desenul este format într-un plan. Perimetrul poate fi dreptunghiular sau cu un perete arcuit sub fereastra arcului.
 3. Decorative, decupate. Pentru a crea o pânză, elementele complexe sunt folosite sub formă de monograme, bucle, frunze, figurine.
 4. volumetric. În aceste modele, partea superioară plană adiacentă ferestrei se extinde în jos, formând o muchie. Astfel de laturi sunt adesea echipate cu standuri pentru ghivece de flori.

Garduri pe ferestre nu numai protejați casele de tâlhari sau vandali. Adesea ele devin necesare dacă printre locuitori se află copii mici și animale domestice. Grilele le împiedică să cadă din fereastră.

Alte tipuri de garduri

Grătarul cu sârmă ghimpată este adesea folosit pentru a proteja în continuare ușile principale ale unei case. Și stilul laturii ușii ar trebui să fie combinat cu modele forjate pe ferestre, dacă există. Pentru grupurile de intrare, structurile culisante sunt adesea montate. Sistemul de închidere a ușilor metalice este comandat în principal pentru protecția împotriva ruperii ușilor din plastic sau din lemn.

Porțile pot fi, de asemenea, o construcție forjată complexă și frumoasă. Ele pot fi deschise, diferite în ușurință și rezistente la vânt. Și poate fi închis, în care elemente forjate decorative sunt fixate pe o pânză metalică. Combinația dintre aceste două tipuri este un sistem combinat. Porțile sunt realizate în diferite stiluri arhitecturale: clasic, modern, baroc, gotic și altele.

Grilaje forjate decorative sunt, de asemenea, utilizate în designul peisajului. Decorarea gospodăriilor, a grădinilor din față, a parcurilor este de pavilion lattice, canopies, garduri sculptate. Linii subțiri de tije curbate, o varietate de modele și texturi translucide permit să obțină o plăcere estetică rară de imaginație și munca grea a artistului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stilul și fiabilitatea ușilor forjate, fotografii de diferite modeleStilul și fiabilitatea ușilor forjate, fotografii de diferite modele
Produse metalice forjate în design peisagisticProduse metalice forjate în design peisagistic
Cum sa faci o masina pentru a-ti forta mainileCum sa faci o masina pentru a-ti forta mainile
Diferite stiluri de șine forjate pentru scări: fotografieDiferite stiluri de șine forjate pentru scări: fotografie
Un gard frumos pentru grădina din față cu mâinile taleUn gard frumos pentru grădina din față cu mâinile tale
Cum de a crea un produs forjat cu mâinile taleCum de a crea un produs forjat cu mâinile tale
Copertine forjate cu acoperire din policarbonat și o fotografie frumoasăCopertine forjate cu acoperire din policarbonat și o fotografie frumoasă
Produse metalice din elemente de forjare la receProduse metalice din elemente de forjare la rece
Grajdurile forjate pe propria lor pridvorGrajdurile forjate pe propria lor pridvor
Feronerie din fier forjat cu descriere și fotografieFeronerie din fier forjat cu descriere și fotografie
» » Produse forjate în interior: grătare pe ferestre și uși
© 2021 amigdas.com