amigdas.com

Construirea unui coop pentru puii de carne

Instrucțiuni și recomandări pentru construirea unui coop pentru puii de carneOrice fermier de păsări se confruntă, mai devreme sau mai târziu, cu problema furnizării de adăpost pentru puii de carne. Chiar dacă, pentru prima dată, v-ați limitat doar la un stilou, atunci nu puteți să faceți fără o cameră normală cu iluminare. Prin urmare, este necesar echiparea coopului pentru puii de carne cu mâinile proprii.

Găinuțele de găină se numesc reprezentanți ai raselor de păsări, iar hrana intensivă câștigă rapid greutate. Coop pentru ei este construit ținând cont de specificul de creștere, hrănire și densitate de plantare.

Caracteristicile construcției coopului

Descrierea structurilor de pui de puiPuii de pui nu sunt crescuți în scopul obținerii de ouă, deoarece păsările sunt ucise după ce au ajuns la vârsta de două, trei luni. În corral nu există cuiburi pentru ei. Există două modalități principale de păstrare a găinilor în casa de găină: celula de podea.

Primul are o incintă pentru mersul pe jos și este folosit mai des în exploatații agricole mici, unde păsările - până la trei duzini. Conținutul celular permite batoanele de pui mai mici, dar trebuie să existe sistem de ventilație bun.

Elementele principale ale construcției:

 • cameră acoperită;
 • Aviary;
 • tamburul.

Cerințe pentru construcție

Cerințe pentru kurymnikamConstrucția, în special din lemn, trebuie construită în conformitate cu standardele de siguranță la incendiu. Pentru încălzirea, combinele sau cuptoarele pentru arderea lemnului nu sunt recomandate, nu ar trebui să existe nici unghii sau sârmă lipite pe interior, pe care puii să le poată răni.

Fundația și sexul nu trebuie să-și piardă șobolanii și șoarecii care fură hrana și răspândesc infecția. În carnea de găină pentru puii de găină, unde puii vor fi crescuți pe tot parcursul anului, ar trebui să fie în siguranță. În plus, sunt îndeplinite următoarele cerințe:

 • Prezența izolației termice și a fundației.
 • Disponibilitatea sistemului de iluminare și ventilație.
 • Locația se află pe un deal.

Într-o clădire pe tot parcursul anului ar trebui să fie cald, Nu ar trebui să existe crăpături în ea, din cauza căror curenți sunt posibile. Suprafața geamurilor pentru ventilație nu este mai mică de 1/12 din suprafața podelei (cu un sistem de ventilație prin traversare).

Este alcătuită o coș de pui pentru găini luând în considerare populația puietului. Pe 1 m² nu ar trebui să fie mai mult de patru găini pentru cultivarea în aer liber și nu mai mult de 12-18 pentru metoda celulară. Atunci când alegeți un loc pentru un coș de pui pentru puii de carne, luați în considerare următoarele:

 • Clădirea nu ar trebui să fie situată în vale;
 • trebuie să fie departe de carosabil (alte zone zgomotoase);
 • Partea sudică și ferestrele nu trebuie să umbrească copaci sau structuri mari.

Zonele joase adună ploaia și apa dezghețată, iar când casa de găină se află într-un astfel de loc, podeaua va fi întotdeauna umedă și acoperită cu mucegai. Cel mai bine este să aranjați un coș de pui pentru puii de carne la un nivel mic, și deschideți incinta la sud-est. Puii din multe rase de carne reacționează prost la sunete puternice, nervoase, greu câștigând greutate.

încălzire

Materiale și metode de încălzire a pensiilor pentru pui de carneIzolarea coopului de pui pentru puii de carne se face în scopul reducerii costurilor de încălzire a găinilor rapizi, prevenind bolile care pot provoca frisoane.

Construcția caldă este recomandată pentru finalizarea construcției. Astfel veți economisi timp și materiale. Pereții, podeaua și tavanul sunt încălzite. Principiul izolației - crearea unui perete sau a unui pod gros straturi intermediare de material termoizolant, permițând reținerea căldurii.

Pentru un coș de lemn, materialul termoizolant poate fi:

 • polimer de umplere;
 • vata minerala;
 • blocuri de spumă / spumă.

În caz de re-echipare a spațiilor finisate, acesta poate fi tăiat din exterior brichete din vată sau paie presată.

Podeaua poate fi izolată cu ajutorul deșeurilor adânci, în care, datorită descompunerii substanțelor organice, se degajă căldură. Se produce un strat de paie sau fân amestecat cu turbă sau rumeguș.

Înălțimea așternutului este de 30-40 cm și este înlocuită într-un an sau doi. Fermierul nu trebuie să uite că utilizarea de așternut adânc este asociată cu acumularea de vapori de amoniac dăunători din cauza alocării de păsări, astfel încât coopul de pui ar trebui să aibă sistem de ventilație mecanică.

Ventilație, iluminare

Modalități de ventilație și iluminare în găină pentru puii de carneUnul dintre cele trei tipuri de sisteme de ventilație poate fi utilizat: fereastră mecanică - dintr-o țeavă din plastic.

În cazul unei instalații cu propriile mâini de ventilație de tip fereastră în coop de pui pentru puii au nevoie pentru a face găuri pe laturile opuse, la un anumit interval de timp pentru a deschide simultan și asigura o ventilație.

În cazul ventilației dintr-o țeavă din plastic în tavan este instalată deschiderea două țevi verticale, unul dintre care ar trebui să ajungă aproape la podea, celălalt - pentru a ieși din tavan pentru 30-50 cm.

Astfel de funcții de ventilație datorită capacității aerului încălzit de a se ridica. Cu vapori de amoniac și dioxid de carbon, acesta va lăsa tubul superior scurt, iar aerul proaspăt va curge prin conducta lungă.

Ventilația mecanică implică utilizarea ventilatoarelor electrice, montat în orificii de perete sau în tavan. Când instalați acest sistem de ventilație cu propriile mâini, știți că trebuie să cheltuiți electricitate, din cauza căruia puteți să scăpați rapid de aer.

Poate combinarea ventilației mecanice cu alte metode de integrare a ventilatoarelor în deschideri de ferestre și conducte verticale. Lumina artificială încurajează puii să rămână treaz mai mult, ceea ce înseamnă că există mai mult, câștigând mai repede greutatea. Lumina va oferi LED bec sau o lampă strălucitoare.

Lămpile cu lămpi fluorescente "de economisire a energiei" de același principiu de funcționare nu sunt recomandate, deoarece au o frecvență de frecare de 60 de ori / sec. reflectat negativ privind sănătatea puiilor de carne - își pierd apetitul și devin agresivi, din cauza faptului că îngrășarea lor rapidă devine imposibilă.

Dacă păsările încep să prindă astfel de lumini și le sparg, puiul va răspândi mercurul, din cauza căruia puii de carne pot sta în așteptare timp de câteva luni.

Partea principală a energiei electrice a lămpii cu incandescență este transformată în căldură, iar electricitatea este necesară mult. Lămpile cu LED-uri luminează cooperativul de pui, electricitatea consumă puțin, ceea ce permite pentru a le hrăni de panourile solare, instalat pe acoperișul coopului. Pentru fiecare 5 m² (la o înălțime de 2 metri) există o lampă cu incandescență de 100 wați sau un LED - 11 W.

Cofet de pui coapte

Pentru a face o casă de găină pentru puii de carne cu propriile mâini, destinată pentru 20 de pui, veți avea nevoie de următoarele materiale și instrumente:

 • Materiale și instrumente pentru construirea unui coop pentru pui de carneCaramizi și ciment.
 • Pietricele, piatră zdrobită.
 • Grinzile din lemn sunt de 100x100 mm.
 • Bar 50x100 pentru decalaj.
 • Strugannaya grosime de bord de 15-20 mm.
 • Vată minerală.
 • Suporturi metalice pentru fixare.
 • Profilul metalic.
 • Șuruburi și unghii cu filet.
 • Nivelul clădirii.
 • Șurubelniță.
 • Masina de gaurit.
 • A văzut și ciocanul.
 • material pentru acoperișuri.
 • Ruleta.
 • Rășină de construcții.
 • Încălzitor de folie.

Vata minerală poate fi înlocuită cu un alt încălzitor. Dacă construcția se face folosind panouri sandwich, într-un încălzitor nu este necesar. Capsele metalice asigură fixarea suplimentară a grinzilor rulmentului. Aceste elemente ar trebui să aibă o grosime minimă de 3 mm și o lățime de 50-100 mm.

Instrucțiuni pas-cu-pas

Înainte de a vă face propriile mâini, se întocmește un desen și se alege un loc pentru coop. Primul lucru este o fundație coloană sau piloți:

 • Etapele construirii unui coop pentru puii de carneun teren este marcat pentru casa de găină;
 • În colțuri și în jurul perimetrului, după 1,5-2 m, trebuie făcute urme;
 • în locurile marcate sunt excavate gropi cu o adâncime de 0,5 m și o lățime de 0,4-0,6 m;
 • În cariere sunt puse cărămizi pătrată sau blocuri de lut, pentru lipirea mortarului de ciment;
 • după uscarea cimentului, spațiul dintre stâlpi și groapă este acoperit cu pietriș sau piatră zdrobită.

După ce fundația este uscată, puteți începe să vă construiți propriile mâini:

 1. Lame foaie de material de acoperis să se așeze pe pilonii fundației.
 2. Plasați grinzile de sprijin orizontale de pe fasciculul 100x100 și fixați-le împreună.
 3. Strângeți atașamentul cu capsele de pe șuruburi.
 4. În colțurile casei de găină viitoare, puneți 4 grinzi de sprijin verticale de la o bară de 100x100.
 5. Pentru o vreme, folosind plăcile, atașați fasciculele verticale de sus pentru a le fixa poziția.
 6. Grinzile verticale se fixează la grinzile orizontale la 45 °, astfel încât fiecare dintre cele patru stâlpi de susținere să fie susținuți de 2 grinzi. Capetele opuse trebuie susținute de grinzi orizontale.
 7. Pentru a consolida grinzile orizontale superioare, unde se va odihni acoperișul.
 8. De la o bară de 50x100 faceți rafturi pentru o rampă prin tăierea acestora la un unghi de 30 °, pentru a vă conecta pe grinzile orizontale superioare.
 9. Pe grinzile inferioare, puneți orizontal cu o margine la fiecare 0,5 m a barei 50x100.
 10. Între buștenii de sex umple spațiul cu un încălzitor.
 11. Așezați plăcile de podea pe busteni și fixați-le cu șuruburi sau cuie.
 12. Pereții trebuie să fie în fața unei plăci.
 13. Din interiorul peretelui, atașați bara cu 0,5 m, ca în cazul întârzierii la etaj.
 14. În deschiderile pereților, puneți izolația și fixați-o cu un fir de tricotat.
 15. Cilindrii expandați de folie reflectorizantă trebuie atașați la pereți de materialul termoizolant, pornind de la vârf.
 16. Pe reflector din interior, plăci de unghii.
 17. Puneți placa pe acoperiș sub patine.
 18. Așezați acoperișul cu foi de material de acoperiș.
 19. Pe grinzi pune ardezie sau țiglă, lăsând loc pentru ventilație verticală.
 20. Sigilați fisurile.
 21. După uscarea materialului de etanșare, lemnul trebuie tratat din interior cu ajutorul unui mortar rezistent la umiditate și, după uscare, acoperă podeaua și pereții cu mortar de var.
 22. Lasati varul sa se usuce, apoi echipati coopul de pui si acoperiti-l.

În loc de o bară verticală pentru pereți, poți utilizați profilul metalic.

Greșeli comune

Atunci când construiești un coop de unul singur, poți să faci astfel de greșeli pe care trebuie să le reproiectați complet.

 • Posibile greșeli atunci când construim un coop pentru puii de carneDacă construiți un coș de pui pe un deal mic, pereții săi vor fi aproape la același nivel cu rampa. În acest caz, adesea erodează fundația, iar o altă cola de pui nu poate fi extinsă prin adăugări.
 • Lipsa protecției față de șoareci și șobolani este, de asemenea, o greșeală obișnuită. Dacă realizați o construcție pe teren fără a lăsa o distanță de protecție între stratul inferior al izolației și sol, coșul de pui este expus probabilității de inundare și deschide accesul la rozătoare.
 • Se recomandă umplerea părții inferioare sub încălzirea podelei între stâlpii subsolului nu cu moloz, ci cu sticlă spartă, care va împiedica rozătoarele să facă o săpătură.
 • Pentru a face față nu se recomandă utilizarea gips-carton, PAL, isoplet, plastic din PVC.

Când construiești o coș de pui cu mâinile tale alegeți cu grijă un loc și faceți un plan. Ar trebui să se bazeze pe oportunități financiare și materiale disponibile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Găinuți: cum să vă păstrați acasăGăinuți: cum să vă păstrați acasă
Principalele motive pentru care puii nu se grăbescPrincipalele motive pentru care puii nu se grăbesc
Cum să aranjezi o găină de găinăCum să aranjezi o găină de găină
Când puii încep să zboareCând puii încep să zboare
Cum de a construi un coop pentru broileriiCum de a construi un coop pentru broilerii
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
Cum de a construi un coop în dachaCum de a construi un coop în dacha
Mini-pui coop pentru 5 pui mana proprieMini-pui coop pentru 5 pui mana proprie
Cola de pui de vară în țară: construirea unui coop de mâini propriiCola de pui de vară în țară: construirea unui coop de mâini proprii
Cum de a construi o coș de pui de iarnă cu mâinile taleCum de a construi o coș de pui de iarnă cu mâinile tale
» » Construirea unui coop pentru puii de carne
© 2021 amigdas.com