amigdas.com

Ferăstrău de disc: cum să vă faceți propriile mâini

Foarfece de discPentru prelucrarea primară a materialului, cum ar fi lemn, este necesară o fabrică de cherestea. Echipamentele de acest tip sunt de mai multe soiuri - bandă și disc. Pentru a-și face propriile mâini, este adesea aleasă o variantă de disc, deoarece este caracterizată de proprietăți excelente ale utilizatorilor și de o construcție foarte complexă.

Principiul funcționării

Înainte de fabricarea independentă a structurii, este necesar să se studieze lucrarea și caracteristicile ansamblului cadru al fierăstrăului cu miniatură. Adesea se utilizează pentru prelucrarea bustenilor medii și mari. Ca urmare, se formează un fascicul și niște plăci.

Elementul principal al structurii este unitatea de alimentare, care asigură rotirea discurilor de tăiere. În plus, pentru a asigura automatizarea muncii, sunt necesare următoarele componente:

  • Ce setări există pe arborelinia de alimentare. Poate fi automat și nemișcat. Adesea preferința este dată ultimei soluții, deoarece este mai economică în fabricarea propriilor mâini;
  • unitate de tăiere. Poate include una sau mai multe lame de tăiere. Poate fi și transversal și orizontal;
  • unitate de control. Acesta este situat pe partea superioară a ansamblului de tăiere. Cu acest dispozitiv, expertul are capacitatea de a regla viteza motoarelor, de a porni și de a dezactiva echipamentul.

Tiparul de tip unghiular este utilizat pentru tăierea radială și tangențială a semifabricatelor. Caracteristicile de proiectare ale unei astfel de instalații fac posibilă aplicarea eficientă a întregului jurnal.

Construcția unei fabrici de discuri auto-făcute

Cea mai simplă versiune a ferăstraiului mini-fabricat include o masă și un disc de tăiere. Puteți face acest lucru personal, dar nu va avea indicatori de performanță înalți.

Principalul dezavantaj al acestui tip de construcție este nevoia de a furniza materiale în mod independent. Acest lucru poate duce cu ușurință la o încălcare a parametrilor geometrici ai fasciculului sau plăcii viitoare. Deoarece astfel de plante sunt folosite numai pentru prelucrarea materialelor de tablă și a pieselor de lucru relativ mici.

O gamă mult mai largă de funcții are un cherestea de tip colț. Acest echipament realizează simultan două tăieri în poziție verticală și orizontală. Dar este mult mai dificil de făcut decât modelul, care a fost menționat mai sus. Fereastra de disc auto-produs are următoarele caracteristici de design:

  • transport de fierăstrău mobil. Acest element este mișcat de ghidaje speciale amplasate pe platformă. Există două motoare cu discuri;
  • platformă fixă. Acesta asigură prezența elementelor de fixare a materialului, care împiedică deplasarea bustenilor și deformarea lor ulterioară în timpul funcționării.

Ce sunt mașinile de tăiat?Pentru a realiza o astfel de instalare este posibilă prin adaptări improvizate și materiale. Este important ca fabrica să poată rezista la vibrații și sarcini constante.

În cazul în care echipamentul va fi utilizat exclusiv pentru fabricarea plăcilor, în locul unui instrument orizontal, puteți pune un altul vertical. Aceasta va crește semnificativ performanța fabricii de cherestea.

Recomandări pentru fabricare

În cazul în care instalația va fi utilizată în scopuri comerciale și pentru lucrul cu cantități mari de material, este necesar să se abordeze problema fabricării manuale în modul cel mai responsabil și mai atent. Modelele realizate de ei înșiși, nu în toate cazurile sunt capabile să facă o tăiere calitativă cu impact constant al sarcinilor. Astfel de desene sau modele ar fi mai bine să se facă pentru lucrări minore.

În primul rând, trebuie să găsiți puterea și viteza motorului. De regulă, atunci când montați unitatea, nu veți avea probleme, dar veți fi forțat să conectați linia la 380 V, deoarece va trebui să instalați modele trifazate.

În prealabil, este necesar să se elaboreze desene ale echipamentelor viitoare. Amintiți-vă că nu există reguli specifice pentru crearea de mini-fabrici de sine stătătoare - echipamentul în fiecare situație se dovedește a fi individual.

Dar puteți folosi recomandările profesioniștilor:

  • Tăierea lemnuluicarcasa ar trebui să fie realizată din canale cu numerele 6 și 4. Conexiunile pot fi realizate în două moduri - prin sudare și înșurubare. Acest lucru va avea un efect pozitiv asupra durabilității structurii;
  • pentru fabricarea ghidurilor, este mai bine să folosiți șinele P50. Apoi, sub ele este necesar să ridicați roțile;
  • la fabricare este necesar să se acorde atenție faptului că lățimea platformei mobile și căruciorului nu trebuie să difere;
  • locația locației. Datorită faptului că majoritatea modelelor sunt răcite cu aer, motorul este recomandat să fie instalat mai departe de locul tăierii. Pentru o unitate de disc, trebuie să faceți o transmisie cu lanț sau un arbore.
  • Pentru a asigura protecția interpretului, pe platformă este amplasat un scut special din aliaj de oțel. Acest design va preveni situațiile periculoase.

Atunci când utilizați un mini-ferăstrău cu auto-fabricare, este necesar să verificați în mod regulat funcționarea echipamentului. Astfel de instalații cu utilizare pe termen lung pot pierde proprietățile originale. De asemenea, nu uitați de ascuțirea pe două fețe a ferăstraielor și după terminarea resursei - pentru a face elemente de înlocuire.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Saiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegereaSaiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegerea
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Mini-gater: varietăți de modele de proiectare manualăMini-gater: varietăți de modele de proiectare manuală
Descrierea și caracteristicile discurilor de tăiere pentru limba bulgară pe metalDescrierea și caracteristicile discurilor de tăiere pentru limba bulgară pe metal
Cum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile taleCum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile tale
Cum sa faci un chiller pentru un motoblock cu mainile taleCum sa faci un chiller pentru un motoblock cu mainile tale
Cum se face o circulară staționară sau manuală cu mâinile taleCum se face o circulară staționară sau manuală cu mâinile tale
Fereastra de uz casnic pe discFereastra de uz casnic pe disc
Chopper de ramuri și lemn cu mâinile propriiChopper de ramuri și lemn cu mâinile proprii
Crearea de taiere electrică a ramurilor cu mâinile propriiCrearea de taiere electrică a ramurilor cu mâinile proprii
» » Ferăstrău de disc: cum să vă faceți propriile mâini
© 2021 amigdas.com