amigdas.com

Cum să faci singur o bancă de lucru pe bancă

Banda de lucru cu mâinile propriiFiecare maestru trebuie să aibă propriul loc de muncă. Puteți face o bancă de lucru cu mâinile dvs. pentru a economisi nu numai bani, ci și spațiu liber. Echipamentele industriale au dimensiuni standard, care pot cauza dificultăți în plasarea lor, iar un banc de lucru auto-fabricat va avea acele dimensiuni care vor satisface pe deplin domnul comandant.

Caracteristici de design

Dacă se presupune că se efectuează lucrări de tâmplărie, atunci puteți să vă creați banca proprie din lemn. Altfel, se preferă construcția de metal. După stabilirea dimensiunii echipamentului, este necesar să se acorde atenție anumitor caracteristici ale designului:

 • Cum sa faci un banc de lucru cu mainile taleBaza benzii de lucru este cel mai bine realizată dintr-un colț metalic sau un tub pătrat. În acest caz, este necesar să se ia oțel cu o grosime de 3 până la 5 mm și o lățime de 30-50 mm.
 • Proiectarea unui banc de lucru staționar trebuie să fie sudată, deoarece conexiunile cu șurub nu pot numai să interfereze, ci și să reducă rigiditatea.
 • Blatul de lucru este realizat dintr-o foaie de metal și atunci când alegeți grosimea sa, trebuie să vă gândiți la rigiditate și, de asemenea, să eliminați eventualele vibrații.
 • Dacă o parte din piesele de prelucrat va fi supusă unui tratament de impact, o parte din blat trebuie făcută din metal, cu o grosime de 15 mm.
 • Forma blatului poate fi oricare, dar forma U este mai puțin convenabilă pentru muncă. Dacă bancul de lucru va fi echipat cu echipament suplimentar, de exemplu pentru îndoirea metalelor, atunci aceste dispozitive ar trebui amplasate pe capete.
 • Cutiile destinate depozitării uneltelor, a spațiilor goale și a altor obiecte, este mai bine să se facă o bandă retractabilă, astfel încât să nu se scarpine.
 • Nopțile de noptieră nu ar trebui să ocupe tot spațiul liber de sub masă.
 • Suprafața blatului trebuie să fie plat, fără vreo depresiune și jantă. Cerințe similare se aplică la podele.
 • În cazul în care echipamentul electric este instalat pe bancul de lucru, părțile metalice ale mesei trebuie să fie împământate. Pentru a crea condiții de lucru confortabile, trebuie să vă gândiți la rozete și la iluminat.

Faza de proiectare

Cum sa faci un banc de lucruLucrările de fabricare a bancului pe mâini încep cu elaborarea proiectului său. Există două modalități prin care un maestru de domiciliu poate merge - pentru a face echipamente la nivel local sau în conformitate cu un plan planificat în prealabil. În primul caz, picioarele bancului de lucru sunt atașate imediat de podea, iar elementele principale de structură sunt sudate.

Puteți, de asemenea, să începeți să creați un banc de lucru cu mâna dvs. de la peretele la care este atașat elementul principal al construcției. Din momentele pozitive ale acestei metode, merită remarcată posibilitatea de a face rapid modificări de proiectare.

Cu toate acestea, există un dezavantaj - absența unui plan preconceput poate determina crearea nu a celui mai atent design.

Cea de-a doua metodă constă în realizarea unui desen al benzii de lucru viitoare și, în conformitate cu acestea, sunt selectate materialele. În această situație, costul echipamentului poate fi mai mare, dar designul va fi bine gândit. Pe ce cale să meargă, numai maestrul decide.

Recomandări pentru fabricare

Benă de lucru Bench cu mâinile taleȘi acum este direct despre modul de a face o bancă de lucru cu mâinile tale. Designul și dimensiunile sunt selectate individual. Dacă doriți, puteți face chiar și un banc de pliere, dar în majoritatea cazurilor este necesar să se limiteze staționarul. Pentru cadru este mai bine să alegeți un colț de 5 mm grosime, a cărui latură are o lățime de 35 mm. Acest material este capabil să asigure o rigiditate suficientă a structurii.

Suprafața de masă este realizată din plăci, iar partea de sus este acoperită cu tablă de 2 mm grosime. Aici trebuie acordată o atenție deosebită lemnului, care trebuie să fie bine uscat, astfel încât în ​​viitor suprafața sub metal să nu se îndoaie.

Structura rafturilor și alte elemente structurale fără putere pot fi realizate dintr-un colț de 20x20x3 mm. Platforma electrică este realizată din lemn de aproximativ 20 mm grosime, după care poate fi acoperită cu o foaie de oțel. Pentru a face rafturile rămase, puteți utiliza placajul.

Din colțurile tăiate din colț de lungime necesară și apoi sudate împreună. Plăcile suport, atașate la picioare, pot face construcția suficient de stabilă.

Cu toate acestea, acestea pot fi atașate la podea folosind șuruburi de ancoră sau șuruburi cu cap hexagonal.

Elementele de fixare sunt selectate în funcție de materialul podelei. Etapa finală a construcției de cadru implică prelucrarea sa cu vopsea.

Pentru table top sunt necesare următoarele materiale:

 • Colt metalic 20x20 mm.
 • Grosimea plăcii de 50 mm.
 • Foi de otel grosime 2 mm.

Înainte de a începe asamblarea blatului, elementele din lemn trebuie acoperite cu un compus ignifug care să protejeze plăcile nu numai de scântei, ci și de gâturile de coajă. Atunci când plăcile sunt împachetate bine, masa de masă este acoperită cu o foaie de fier și este egalizată.

Apoi, un colț de 20x20 este așezat de-a lungul conturului bacului de lucru și este înșurubat la bază cu șuruburi. Pentru facilitarea lucrului la echipament este necesar să folosiți elemente de prindere cu capete cu filet.

Pentru producția de cutii, tabla este tăiată conform desenului, și i se dă forma necesară. După aceasta, designul rămâne sudat la colțuri și introdus în ghidajele pentru mese de lucru. Când toate lucrările de fabricare sunt finalizate, puteți începe instalarea atașamentelor suplimentare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Benzi de lucru pentru metalurgie cu un viciuBenzi de lucru pentru metalurgie cu un viciu
Colțar de colț cu mâinile tale pentru sudareColțar de colț cu mâinile tale pentru sudare
Cum să faci o bancă de stradă cu mâinile taleCum să faci o bancă de stradă cu mâinile tale
Cum se face o circulară staționară sau manuală cu mâinile taleCum se face o circulară staționară sau manuală cu mâinile tale
Efectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâiniEfectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâini
Cuptor cu racheta cu mâinile proprii - caracteristici de bază și deseneCuptor cu racheta cu mâinile proprii - caracteristici de bază și desene
Clește de prindere rapidă cu mâinile taleClește de prindere rapidă cu mâinile tale
Proiectarea unei moară de apă cu mâinile taleProiectarea unei moară de apă cu mâinile tale
Dacă murătura din borcan cu castraveți a devenit întunecată, ce ar trebui să fac?Dacă murătura din borcan cu castraveți a devenit întunecată, ce ar trebui să fac?
Furnace pentru o baie de metal cu propriile mâini, în conformitate cu desenulFurnace pentru o baie de metal cu propriile mâini, în conformitate cu desenul
» » Cum să faci singur o bancă de lucru pe bancă
© 2021 amigdas.com