amigdas.com

Repararea mașinilor de sudură de propriile mâini

Repararea mașinilor de sudurăReparația invertoarelor de sudură, în ciuda unor dificultăți, poate fi efectuată independent. Iar când masterul de acasă poate înțelege caracteristicile de proiectare ale unităților de acest tip, are o idee despre ce elemente în majoritatea cazurilor nu reușesc, puteți optimiza costul serviciului.

Pentru ce este destinat?

Invertorul WESTERScopul principal al dispozitivului este de a genera un curent constant de sudare, care se obține prin conversia unei variabile de înaltă frecvență. Utilizarea unui astfel de curent alternativ convertit se datorează faptului că puterea unui astfel de curent poate fi crescută efectiv la valorile dorite prin intermediul unui transformator mic. Acest principiu de funcționare face posibilă menținerea dimensiunilor mici ale dispozitivelor în același timp cu performanțele ridicate.

Circuitul invertorului de sudură, de care depind caracteristicile tehnice, este alcătuit din următoarele componente:

 • neredresor unitate redresor, baza sa este o punte diodă, rectificând curentul alternativ din rețelele electrice;
 • invertor, al cărui element este un ansamblu de tranzistor;
 • transformator de înaltă frecvență pas cu pas, pe care, atunci când tensiunea de intrare scade, curentul de ieșire crește substanțial;
 • ieșire redresor, colectate pe baza diodelor de alimentare (această unitate este responsabilă pentru rectificarea unui curent alternativ, care nu poate fi evitat în timpul operațiilor de sudură).

Întreținerea și repararea invertoarelor

Invertor de sudare RESANTARepararea mașinilor de sudură, aparținând invertorului, are o serie de caracteristici asociate caracteristicilor designului lor. În astfel de dispozitive caracteristica principala este urmatoarea: acestea sunt în format electronic, care cere angajaților de client-service cel puțin nivelul minim de cunoștințe de radio și abilități de lucru cu dispozitive de măsurare (voltmetru, multimetru digital, osciloscop, etc ...).

În timpul întreținerii și reparării, toate elemente ale circuitului invertorului de sudare. Vorbim despre tranzistori, rezistențe, diode, diode Zener, transformatoare și dispozitive de accelerație, pentru că, uneori este foarte dificil sau chiar imposibil de a determina exact ceea ce a mers prost.

Dacă apar astfel de situații, este necesar să verificați fiecare detaliu într-o ordine clară. Pentru a rezolva cu succes problema, trebuie să utilizați dispozitive de măsurare, precum și să puteți citi circuite electronice. Atunci când nu sunteți chiar proprietarul de cunoștințe și abilități minime, reparația unei mașini de sudura semi-automate cu propriile mâini poate duce la defecțiuni mai grave.

Ce poate duce la o defecțiune

Mașină de sudat AtlantExistă două tipuri principale de situații, din cauza cărora unitățile pot eșua prematur:

 • alegerea incorectă a modului de funcționare a sudurii;
 • complet eșecul părților individuale sau munca lor incorectă.

După evaluarea propriei sale forțe, cunoștințe și experiență, a decis să preia repararea independent de sudura tip mașini invertor, este necesar nu numai pentru a vedea cum să-video, dar, de asemenea, să citiți cu atenție manualul de utilizare, deoarece este din ea, puteți afla mai multe informații detaliate cu privire la modelul, alegerea corectă a modului de operare, defectele caracteristice și modul de eliminare a acestora.

Diagnosticul se efectuează treptat, trecând de la operații simple la cele mai complexe. După ce ați respectat toate recomandările, este posibil ca unitatea să nu funcționeze încă. Apoi, putem presupune că problema a apărut din cauza unor probleme cu circuitul electric al modulului invertor. În majoritatea cazurilor, motivele sunt următoarele:

 • Aparatul a fost expus la umiditate. Adesea, acest lucru se întâmplă la sudarea în timpul precipitațiilor.
 • Dacă se acumulează prea mult praf sub carcasă, sistemul de răcire se va deteriora. În zona cu cel mai mare risc, echipamentele de pe șantierele de construcții, va trebui să fie curățate în mod constant.
 • Neglijarea sarcinilor recomandate, ceea ce duce la supraîncălzirea echipamentului. Este necesar să respectați recomandările producătorului, care figurează în manualul de instrucțiuni.

Cauzele unor defecțiuni frecvente

În mod obișnuit, defalcarea duce la un impact prelungit al factorilor externi, la reglarea incorectă, la ignorarea recomandărilor privind modul de funcționare. Deseori există astfel de situații:

 1. Arzarea arcului de ardere este instabilă sau materialul electrodului este foarte spumant. Aceasta se întâmplă atunci când curentul este selectat incorect. Este necesar să se procedeze aici din diametrul și tipul materialului de sudură, viteza de sudură. Dacă viteza este prea mică, este selectată o valoare curentă mai mică.
 2. Electrodul este dificil de îndepărtat din metal. Acest lucru se datorează unei tensiuni reduse la rețeaua de alimentare. Contactele modulului din prizele de panou pot fi de asemenea eliminate. Pentru a rezolva problema, strângeți pur și simplu dispozitivele de fixare sau strângeți inserțiile. Țineți cont de faptul că utilizarea unui cablu prelungitor excesiv de lung nu va oferi o performanță de înaltă calitate a sarcinilor. Nu se recomandă utilizarea firelor cu o lungime mai mare de 40 de metri.
 3. Indicatorii sunt în stare de funcționare, dar sudarea nu poate fi efectuată. Aceasta este, de obicei, o indicație a supraîncălzirii. O altă cauză posibilă poate fi deconectarea firelor sau deteriorarea acestora.
 4. Mașina de sudură nu pornește. Acest lucru se întâmplă în condiții de tensiune prea mică, care nu este suficient pentru a începe lucrul.
 5. Invertorul se oprește cu utilizare continuă continuă. Aceasta înseamnă că protecția împotriva supraîncălzirii sa declanșat.

Un semn al unei defecțiuni grave este un miros persistent de ardere din corpul aparatului. În acest caz, este recomandat să opriți imediat sursa de alimentare și să contactați un tehnician de service.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți un invertor de sudură: caracteristicile acestor dispozitiveCum să alegeți un invertor de sudură: caracteristicile acestor dispozitive
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Principiul funcționării transformatoarelor și scopul acestoraPrincipiul funcționării transformatoarelor și scopul acestora
Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Schemă de conectare a mâinilor inversoare de sudurăSchemă de conectare a mâinilor inversoare de sudură
Invertor de sudare cu mâinile proprii: circuite și comandă de asamblareInvertor de sudare cu mâinile proprii: circuite și comandă de asamblare
Semiautomat sudare cu mâinile proprii: schemeSemiautomat sudare cu mâinile proprii: scheme
Repararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lorRepararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lor
» » Repararea mașinilor de sudură de propriile mâini
© 2021 amigdas.com