amigdas.com

Furca de fierar cu mâinile proprii pentru forjare

Fier de fierar cu mâinile propriiUn dispozitiv special conceput pentru a încălzi piesele la temperatura de forjare în timpul prelucrării metalelor este cunoscut ca un corn forjat. Există mai multe tipuri de vatră, fiecare având propriile caracteristici.

Este posibil ca cornul de forjare să poată fi făcut din mâinile proprii în mai multe feluri simple.

Proiectarea și scopul dispozitivului

Primul corn forjat a fost inventat de vechii Khalibs. În prezent, există mai multe opțiuni pentru construirea acestui dispozitiv. Când sunt clasificate, ele sunt ghidate de acești factori ai cuptorului:

 1. Combustibilul utilizat pentru aprindere (cărbune, gaz, cocs, păcură).
 2. Construcția cuptorului.
 3. Dimensiunile dispozitivului.
 4. Scopul cu care se presupune că este utilizat (încălzirea forjării, tratarea termică a țaglei).

Combustibilul poate fi combustibil, gaz sau cărbune. Ca regulă, cărbunele sunt cel mai adesea folosite. Această versiune a combustibilului este notabilă pentru siguranța sa și costul redus. În ceea ce privește păcura sau cocsul, acești combustibili sunt scumpi, precum și poluarea mediului.

Utilizarea gazului asigură un nivel ridicat de eficiență, dar în același timp necesită o întreținere mai atentă a instalației.

Carbon minerale pe cărbune

Minele, care utilizează cărbunele ca combustibil, se disting printr-un dispozitiv simplu și practică de utilizare. Proiectarea dispozitivului de acest tip este alcătuită din astfel de părți de lucru:

 1. Blacksmith falsifică bule cu mâinile sale propriiAcoperiș și pereți. Pentru erecția lor, se utilizează o cărămidă care are proprietăți ignifuge. Poate fi șamotă sau dinas.
 2. Cuibul. În ele sunt încălzite piesele de prelucrat.
 3. Umbrela. Constă din perdele, tip pliabil. Scopul său principal este de a îmbunătăți schița naturală a spațiului de lucru.
 4. Pe peretele din spate. Sunt realizate găuri speciale, prin care este furnizat fluxul de aer de ieșire.
 5. Aerisire. Prin utilizarea sa, aerul este alimentat la priza de corn.
 6. Cutia. Pentru implementarea sa se utilizează oțel rezistent la căldură. Conectează intrarea și priza.
 7. Capacitate intarita. Poate fi făcut atât din cărămizi, cât și din oțel. Scopul său principal este de a reduce temperatura pieselor după tratamentul lor termic. Datorită acestui fapt, este posibil să se excludă procesul de formare a termotransformatoarelor pe ele.
 8. Coș de fum. Prin aceasta se deduce produse de combustie a combustibilului.

Dacă vorbim despre deficiențele unui cuptor cu combustibil solid, ar trebui să observăm complexitatea procesului de aprindere a acestuia. Aprinderea devine mai complicată, mai ales când forja nu a fost folosită de mult timp. Pentru aceasta, fierarul trebuie să aibă anumite abilități.

Pregătirea cuptorului pentru utilizare ar trebui făcută în următoarea ordine:

 • Corn de casăcurăță cuibul rămășițelor de cenușă și cărbuni arși;
 • suflați coșul și canalele prin care curge aerul prin utilizarea aerului comprimat. Pentru aceasta puteți utiliza un aspirator convențional;
 • turnați puțin cărbune pe fundul cuibului cuptorului. Trebuie remarcat faptul că orificiul situat în partea inferioară a cutiei trebuie să rămână deschis;
 • pentru a facilita procesul de aprindere, se recomandă să se pună puțin cârpe pe suprafața cărbunelui umezit cu un lichid pentru aprinderea focului. În loc de cârpe, puteți folosi rumeguș;
 • Atunci când cărbunele sunt bine inflamate, puteți să treci treptat cărbune în porții mici;
 • Acum este necesar să deschideți robinetul de alimentare cu aer și să îl montați în mijlocul poziției;
 • De îndată ce cărbunele încep să ardă, intensitatea fluxului de aer poate fi mărită;
 • când crustele se formează pe suprafața cărbunelui, este posibil să se procedeze la încălzirea piesei de prelucrat și pregătirea acesteia pentru lucru.

Horn cum să facăDeoarece temperatura sub crustă este mai mare decât pe suprafața sa, țagla este plasată direct sub crustă. Dacă grosimea crustei atinge mai mult de 5-10 mm, se recomandă distrugerea acesteia. În caz contrar, nivelul conductivității termice devine mai mic.

Pentru ca preforma să se încălzească uniform pe întreaga suprafață, trebuie să fie întoarsă periodic. Merită, de asemenea, să acordați atenție culorii focului. Ar trebui să fie uniformă și să aibă aceeași culoare.

Nu supraîncălziți metalul în nici un fel. Va fi mult mai dificil de manevrat.

Aparate de operare pe gaz

O caracteristică distinctă a acestui tip de cuptor este că este mult mai ușor să-i pregătești pentru muncă decât forțele furioase.

Dacă vorbim despre proiectarea cuptoarelor de tip gaz, constă din următoarele elemente:

 1. Cum sa faci casa de casăCamera foto. Pentru a-l produce, se utilizează un material cu proprietăți refractare. În exterior, camera este acoperită cu oțel cu proprietăți rezistente la căldură.
 2. Clapeta frontală. Deschiderea sa este asigurată prin utilizarea unei contragreutăți sau a balamalelor. Pentru a putea observa ce se întâmplă în interiorul camerei, într-unul din pereții săi se montează o fereastră mică de vizionare.
 3. Sub. Pentru producția sa se utilizează cărămizi de sticlă, care au proprietăți rezistente la căldură.
 4. Arzătorul. Este posibil să utilizați mai multe tipuri de arzătoare. La determinarea tipului de arzător, factorul principal este tipul de gaz utilizat. De exemplu, dacă un amestec de propan-butan este utilizat ca combustibil, se folosește un arzător cu difuzor. Arzătoarele de acest tip asigură uniformitatea încălzirii piesei de prelucrat, precum și formarea unei cantități minime de fum.
 5. Reducerea amestecului. Aerul intră în amestecul de gaze, care este în rezervor.
 6. Duza. Forma sa este direct dependentă de forma semifabricatelor care trebuie utilizate în procesul de lucru.
 7. Gratele pentru grătare. Scopul său este de a crește rata de tracțiune, precum și de a asigura colectarea de scară.
 8. Ventilatorul. Cu ajutorul acestuia se pompează aerul către arzător.

Pentru a asigura funcționarea coarnelor de forjare a gazelor, este necesară prezența obligatorie a unei surse de energie. În legătură cu aceasta, minele de acest tip sunt utilizate pentru încălzirea la temperatura de fasonare prelungiri lungi. În astfel de grămezi, procesul de încălzire este mult mai rapid.

Utilizarea coarnelor de gaz este posibilă în cazul respectării acestor reguli de siguranță:

 • Călători ar trebui să fie ventilate periodic pentru a preveni acumularea de gaze;
 • lângă vatră, nu este permisă localizarea dispozitivelor care conțin oxigen sau amestecuri care le conțin;
 • Prin utilizarea analizorului de gaz, este necesar să se verifice arderea finală a gazului înainte de noua lansare a cuptorului.

Doar dacă se respectă regulile de utilizare și siguranța cuptorului cu gaz, utilizarea sa este justificată.

producție independentă

Înainte de a face un bugle, trebuie să determinați tipurile dispozitivului. Cornurile de casă pot fi de două tipuri:

 1. Închis. Designul său este prevăzut cu o cameră specială, în care piesa de prelucrat este încălzită la temperatura dorită. Trebuie remarcat faptul că în dealuri închise puteți lucra cu spații libere, a căror dimensiune nu depășește dimensiunea camerei în sine.
 2. În aer liber. Combustibilul este turnat în grătar în partea superioară. Din partea de jos se află o sursă de aer. Piesa de lucru pentru încălzirea sa este plasată direct pe suprafața combustibilului. Datorită acestui fapt, este posibil să se utilizeze spații de dimensiuni destul de mari.

Corn de forjareMai întâi trebuie să luați o placă de oțel și să găuriți găuri în ea. După aceasta, acesta poate fi introdus în partea centrală a mesei, care acționează ca bază a cuptorului.

Pentru a face o masă, se recomandă să se ia o placă metalică, a cărei grosime variază între 3-5 mm. Luați în considerare dimensiunile mesei: 700 mm - înălțimea mesei. Suprafața de masă este de 80 x 100 cm.

Este posibil ca rama să fie preparată din colț, în care sunt așezate grătarul de grătar și cărămizile refractare. Pentru a produce grătarul, puteți folosi o tavă veche de fier convențională, în partea inferioară a căreia sunt găurite găuri. Ar trebui să se țină cont de faptul că atunci când se determină înălțimea mesei, este necesar să se concentreze asupra creșterii fierarului.

Ce este o bățAcum puteți începe instalarea sursei de aer. Este posibil să se creeze un astfel de mecanism care să funcționeze dintr-o unitate de picior.

Modul optim de a crea un mecanism este de a folosind un ventilator electric de la un aspirator inutil. Puterea sa este suficientă pentru a da fluxului de aer puterea necesară. Este inutil să echipăm designul cu un regulator de putere.

Este posibil să utilizați unitatea de la o sirenă manuală în locul unui aspirator.

După aceasta, toate părțile structurii sunt asamblate într-o singură unitate. Acum puteți începe primul test. Procesele de forjare de uz casnic pot fi completate cu diferite tipuri de dispozitive suplimentare care măresc indicele de confort cu acesta.

Caracteristici de lucru cu un munte

După ce a făcut o forjare, este necesar să învățați cum să o utilizați. În acest sens, se recomandă respectarea acestor reguli:

 1. Începutul lucrului cu dispozitivul este de a încărca combustibilul pe grătar. Unii fermieri recomandă să se pună o piesă de prelucrat pe stratul cărbunelui încălzit și un alt strat de cărbune să fie turnat peste el. Astfel, este posibil să se atingă cea mai mare temperatură posibilă în cameră.
 2. Dacă lemnul este folosit ca combustibil, trebuie introdus un inel suplimentar (cu diametrul de 21 cm) pe grătar.
 3. Pentru a asigura o bună tracțiune asupra cornului de casă, este necesar să montați o capotă specială. Puteți, de asemenea, să o faceți singur.
 4. Pentru a încălzi piesa la temperatura necesară pentru forjare, aceasta trebuie păstrată în mijlocul cărbunelui încălzit. În acest caz, este important să nu suprastrângeți piesa de prelucrat. Acest lucru poate înrăutăți proprietățile metalului, ceea ce va complica lucrul cu piesa de prelucrat sau va face metalul foarte fragil.
 5. Pentru realizarea forjării se recomandă utilizarea unui ciocan special, a cărui greutate nu depășește 1 kg. În procesul de lucru, ochii trebuie protejați cu ochelari. Acest lucru va ajuta la prevenirea contactului ochilor cu metal roșu-fierbinte.
 6. Un material metalic mare poate fi folosit ca nicovală. Poate fi o cale ferată sau un bară de zăpadă.

Corpul de forjat de casă are avantaje semnificative față de achiziționate. Este mult mai ieftin, mai ușor de utilizat și mai ușor de întreținut.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci o masina pentru a-ti forta mainileCum sa faci o masina pentru a-ti forta mainile
Cum fac ei cuptoare de mufe?Cum fac ei cuptoare de mufe?
Fotografie de brazieri de metal pentru cabane de varaFotografie de brazieri de metal pentru cabane de vara
Cum se face un cuptor de piroliză cu propriile mâini, deseneCum se face un cuptor de piroliză cu propriile mâini, desene
Cazane de ardere lungă: tipuri și asamblarea prin mâinile propriiCazane de ardere lungă: tipuri și asamblarea prin mâinile proprii
Cum construiești o casă de cărămidă cu mâinile tale?Cum construiești o casă de cărămidă cu mâinile tale?
Copertine forjate cu acoperire din policarbonat și o fotografie frumoasăCopertine forjate cu acoperire din policarbonat și o fotografie frumoasă
Cuptorul de la cilindrul de gaz cu propriile mâiniCuptorul de la cilindrul de gaz cu propriile mâini
Produse metalice din elemente de forjare la receProduse metalice din elemente de forjare la rece
Furnace de o lungă ardere bubafonya propriile mâiniFurnace de o lungă ardere bubafonya propriile mâini
» » Furca de fierar cu mâinile proprii pentru forjare
© 2021 amigdas.com