amigdas.com

Stăpânim acasă cu ceara de mâini

Parcele de cearăVoskotopka propriile mâini acasă - este foarte simplu. Cu această sarcină, orice apicultor începător va face față cu succes. Ceara cu aburi, făcută manual de acasă, este cu adevărat un lucru de neînlocuit în orice industrie apicolă. Pentru a face un cartof cu parafină cu mâinile tale, un apicultor începător ar trebui să se consulte cu colegi mai experimentați și să studieze literatura de specialitate.

Pentru a face un abur vosktopella tine, ar trebui să vă pregătiți cu atenție. Dar merită, deoarece ceara de aburi vă permite să scufunda rapid și eficient ceara.

Voskotopka propriile mâini: de unde să încep

Pentru a face un cuptor de ceară cu propriile mâini este destul de simplă. Principalul lucru este să ne imaginăm în termeni generali principiul acțiunii acestui mecanism util. Este, de asemenea, ușor de folosit o ceară de abur, dacă este necesar, apicultorul de început poate consulta întotdeauna cu specialiști mai experimentați. Principalul avantaj al aburului voskotopki este faptul că este suficient de sigur să îl folosească, principalul lucru fiind acela de a respecta regulile generale de lucru cu orice echipament de abur. Schema voskotopki abur poate fi găsită pe internet și în literatura de specialitate cu privire la apicultură.

Dispozitiv de cuptor cu ceară cu aburi

Aceasta este cea mai simplă versiune a dispozitivului pentru reîncălzirea ceară. Aburul fierbinte este utilizat ca instrument principal de scântei. Steam apare cu ajutorul unui generator de abur. Aburul intră în grătare cu ceară, ceara este curățată treptat și curge într-un container special.

Principalele avantaje ale unei ceara de aburi:

 • Cum se face o voskopkadispozitivul unui cuptor cu ceară cu aburi este foarte simplu;
 • ceara cu abur nu necesită întreținere și întreținere specială, este suficient să fie menținută curată și să se monitorizeze starea de sănătate a tuturor componentelor mecanismului;
 • procesul de reîncălzire a ceară nu poate fi controlat, principalul lucru fiind acela de a menține nivelul optim de lichid și de ceară;
 • o ceară cu aburi este relativ ușor de făcut manual.

Atenție: în timpul reîncălzirii ceară, este necesar să se asigure că tuburile prin care fluxul de ceară nu se înfundă. Ceara este necesară din când în când pentru a vă asigura că aparatul nu funcționează inactiv.

Este posibil să se proiecteze un cuptor cu ceară în abur, în conformitate cu desenele prezentate pe internet sau în literatura de specialitate cu privire la apicultură. Cu toate acestea, cei mai des experimentați apicultori se adaptează în acest scop cel mai simplu și mai ieftin aparat de mestecat care este folosit de obicei pentru gătitul sucului de mere. Dacă aveți anumite cunoștințe și abilități, puteți transforma cu ușurință un aragaz într-un cuptor cu ceară cu o productivitate ridicată.

O altă versiune a dispozitivului vosctopka, comun printre apicultori-meșteșugari:

 • Clădirea principală pentru ceară este vechea casă de albine, care nu mai este utilizată pentru scopul propus;
 • un generator de abur cu capacitate mare este fabricat dintr-o cutie obișnuită de lapte;
 • un astfel de cuptor de ceară garantează producția non-deșeuri;
 • datorită capacității mari a generatorului de aburi, este de asemenea foarte eficient și permite prelucrarea ceară la viteză mare.

Este posibil să identificăm și alte variante interesante de fabricare a unei ceară eficiente cu propriile mâini. Toate acestea sunt utilizate cu succes în apicultură.

Dispozitiv pentru reîncălzirea ceară, fabricat dintr-o veche mașină de spălat

Pentru a face un vas de ceară cu mâinile tale puteți utiliza o mașină de spălat veche. O astfel de ceară are următoarele caracteristici de design:

 • Cum să faci un vas de ceară cu mâinile talecorpul unei astfel de ceară este o veche mașină de spălat veche, folosită de producție internă sau străină;
 • din mașină au scos toate piesele electronice;
 • În cele din urmă, numai corpul și toba rămân, vor fi necesare de către apicultorul de început;
 • apa turnată în tambur trebuie încălzită;
 • în corpul mașinii există un coș de fum;
 • În plus, se realizează un canal pentru scurgerea ceara supraîncălzită.

Lucrările de construire a unei astfel de ceară de aburi sunt destul de lungi și laborioase, dar nu sunt atât de supărătoare ca producția independentă a cearșafurilor din desene. Pentru dispozitivul unei astfel de ceară, este mai bine să utilizați cele mai simple mașini de spălat rufe. Modelele complexe moderne, umplute cu tot felul de electronice, sunt mai puțin convenabile.

Cum sa faci o ceara de la un frigider vechi, folosit

Un alt tip de aparate de uz casnic care pot fi transformate într-o ceară este veche, ruptă, second-handfrigider intern sau extern. Un astfel de frigider are o carcasă convenabilă, care va servi ca o bază excelentă pentru auto-proiectarea dispozitivului pentru ruperea ceară.

Principiul funcționării unui astfel de ceară este simplu, la fel de ingenioasă. Frigiderul trebuie pus pe o parte. Apoi, mai multe plase puternice sunt plasate în ea. Pe aceste plase sunt plasate faguri cu ceară, care trebuie să fie înecate. La voskotopke improvizat conectați conductele și primește abur încălzit (de exemplu, dintr-un butoi umplut cu apă, care este încălzit la miez). Odată cu formarea aburului în partea inferioară a fostului frigider, fluxurile de materii prime deversate.

Puteți utiliza o altă tehnică veche. Uneori, pentru acest incepator apicultorul trebuie sa arate o parte echitabila de inteligenta si ingeniozitate, dar rezultatul se dovedeste a fi minunat. Astfel de voskotopki improvizați funcționează rapid, rareori nu reușesc, servesc mult timp și se caracterizează printr-o productivitate ridicată.

Un voskotopka alimentat cu energie solară

Construcția cuptorului de cearăUn astfel de dispozitiv pentru reîncălzirea ceară utilizează pentru muncă energia eliberată de soare, care vă permite să economisiți o mulțime de energie electrică. Cu toate acestea, principalul dezavantaj al acestui dispozitiv este că o astfel de ceară-up poate funcționa numai în lumina soarelui. În consecință, nu poate fi folosit seara, dimineața devreme, în zile ploioase și înnorate.

Construcția de ceară solară este foarte simplă. Este o cutie cu un cadru înclinat din sticlă durabilă. În interiorul cutiei se află un palet, pe care sunt așezate pieptene de fagure de miere cu ceară, supuse tăierii. Atunci când razele ultraviolete ajung pe corpul unei astfel de ceară improvizate, aerul care se află în interiorul corpului se încălzește treptat până la temperaturi ridicate. Temperatura lui poate ajunge până la nouăzeci de grade.

Astfel, fără utilizarea energiei cu abur datorită razele soarelui ceara incepe sa intre intr-o stare lichida si se toarna treptat o scurgere subtire intr-un vas pregatit de volum mare. Dacă se dorește, este posibil să se asigure un astfel de model de ceară cu un dispozitiv suplimentar de filtrare. Acest filtru va elimina în mod eficient impuritățile și impuritățile, astfel încât să rămână numai ceara pură de albine.

Un voskotopka alimentat cu energie solară este, de obicei, fabricat din rame de lemn vechi în stil vechi sau din părți ale vechiului mobilier de dulapuri second-hand. Pentru a încălzi aerul mai repede, toate elementele ceara sunt vopsite în negru. De asemenea, puteți aplica o varietate de reflectoare de lumină.

Cum să faci o capcană electrică

Ce sunt voskotopkiAcest tip de voskotopki, în conformitate cu numele său, utilizează energia non-solară și nepăsătoare. Pentru acest tip de voskotopki nevoie de electricitate. Apicultorii rar colectează singuri cazanele electrice, deoarece sunt în vânzare liberă și există configurații diferite. Cel mai adesea, aceste modele funcționează pe energia elementelor de încălzire plate cu infraroșu, dar sunt posibile și alte opțiuni. De exemplu, o astfel de ceară poate avea o spatulă electrică, care extinde foarte mult funcțiile dispozitivului.

Cuptorul electric de ceară se caracterizează printr-o eficiență ridicată și o viteză mare de funcționare. Cu toate acestea, este destul de scump, iar în timpul funcționării locomotivelor electrice, se consumă o cantitate mare de energie electrică, mai ales dacă este folosită pentru o perioadă lungă de timp la capacitate maximă.

Principalele constatări

Crearea unui cuptor cu ceară solarăDin acest articol, putem concluziona că ceara poate avea un dispozitiv foarte diferit și utilizează diferite tipuri de energie pentru munca sa: abur, lumină, electrică. Un apicultor începător poate considera că este dificil să înțeleagă toate subtilitățile și să aleagă cea mai potrivită opțiune pentru el însuși. Cu toate acestea, dispozitivul cel mai simplu de revopsire a ceară este considerat în mod tradițional cuptor cu ceară cu abur, cumpărate în magazine specializate sau făcute de mâini proprii.

Pentru apicultorii experimentați, care au un stupier mare și o mulțime de ceară, poate cea mai bună opțiune va fi o ceară electrică, în ciuda costului ridicat. Astfel, fiecare apicultor își alege propria voskoptku. Principalul lucru este să folosiți dispozitivul în mod corespunzător și să respectați măsurile de siguranță elementare atunci când lucrați cu ceară fierbinte. Apoi, economia apicolă va fi cu siguranță completă cu stocuri de ceară selectivă, absolut pură, care va fi ulterior utilizată pentru nevoile de bază ale apicultorului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ceara solare: cum se face și se aplică corectCeara solare: cum se face și se aplică corect
Cum de a elimina petele de ceară?Cum de a elimina petele de ceară?
Apicultura pentru începători: sfaturi și trucuriApicultura pentru începători: sfaturi și trucuri
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Cum se utilizează benzi de ceară pentru depilareCum se utilizează benzi de ceară pentru depilare
Caracteristicile aplicării benzilor de ceară pentru fațăCaracteristicile aplicării benzilor de ceară pentru față
Apicultura si apiculturaApicultura si apicultura
Folosind parafină rece pentru mâini și picioareFolosind parafină rece pentru mâini și picioare
Furaje pentru albineFuraje pentru albine
Generator de aburi pentru baie cu propriile mâiniGenerator de aburi pentru baie cu propriile mâini
» » Stăpânim acasă cu ceara de mâini
© 2021 amigdas.com