amigdas.com

Cum sa faci un weathervane cu mainile tale pentru a da pe acoperiș

Tipuri de vremeUneori este nevoie să se determine viteza vântului și direcția acestuia. Într-o casă privată pentru acest scop, puteți instala o placă de vreme pe acoperiș. Poate avea un tub special cu o săgeată care determină rezistența aerului.

Puteți crea un astfel de design cu propriile mâini, există mai multe opțiuni de fabricație: acestea sunt atât mai complexe și cât mai simple posibil de materiale improvizate. Și dacă, pentru a arăta imaginația, în afară de funcția sa principală, va servi ca un element decorativ magnific.

Funcții de construcție

De regulă, un produs combină mai multe funcții. În zonele suburbane, acestea pot fi foarte importante:

 • Cocoșul meteorologicFuncția principală este meteorologică. Designul demonstrează direcția și forța vântului și indicatorii cantitativi.
 • Protejarea coșului de furtună de la vânt, astfel încât încăperea să nu primească fum.
 • Protecția împotriva rozătoarelor și a animalelor nedorite - dacă vremea este echipată cu o elice care se mișcă prin vânt, atunci vibrațiile sunt create care resping șobolani, cariere și alți dăunători. Produsul poate fi instalat în grădină într-o zonă deschisă.
 • Funcția decorativă - vremea frumoasă va oferi casei o atracție suplimentară.

Instalațiile meteorologice originale sunt elementele arhitecturale obligatorii pentru clădirile din țările din nordul Europei. Aproape toate casele sunt dotate cu asemenea ornamente.

Simbolismul ornamentelor

Originalitatea este dată meteorologilor cu figuri siluetă, cu care sunt împodobite. Au fost folosite ca amulete sau anumite simboluri. Prin ea însăși, climatul pe acoperiș, conform învățăturilor lui Feng Shui, este considerat un simbol al relațiilor de bună vecinătate.

Cel mai adesea structurile sunt echipate cu figuri de animale. Toți au această valoare sau acea valoare:

 • Soiuri de vânturicocoșul - avertizează asupra pericolului și sperie spiritele rele;
 • pisica este un simbol al confortului;
 • bufnita - intelepciune;
 • leul înseamnă putere și putere;
 • vultur - simbolizează protecția împotriva inamicilor;
 • Stork - un semn de înțelegere reciprocă în familie și bunăstare;
 • Balaurul este un semn al puterii și înțelepciunii spirituale.

Unele figuri de eroi de poveste sau personaje reale. Și încă figuri tematice comune. Dacă clădirea aparține unei brutării, atunci poate fi un bun. Dacă există un magazin de pantofi - un pantof și așa mai departe.

Produs metalic cu mâinile proprii

Producția de articole individualeÎnainte de a afla cum să faceți o vreme cu propriile dvs. mâini, trebuie să vă evaluați puterea. Construcția de metal este cea mai complexă, dar este, de asemenea, foarte bună.

Înainte de a începe să lucrați, ar trebui să pregătiți un șablon pentru figură finită sau să pregătiți o schiță. Șabloanele se efectuează cel mai bine pe baza de carton. Acestea vor fi apoi mai ușor de transferat la metal.

Va fi necesar să se facă desenul săgeții și părții rotative a structurii, folosind acestea va arăta direcția aerului. În desen, ar trebui să prescrieți totul - parametrii săgeții, nodul de rotație și nu numai.

Pentru lucrare vor fi necesare următoarele materiale:

 • foi metalice cu grosimea de până la 2 mm;
 • sârmă;
 • tuburi metalice de diferite parametri și un profil;
 • bile din metal (diametrul său trebuie să fie egal cu 80 mm);
 • poartă cu un diametru de 15 mm;
 • formă rotundă de metal 12 mm;
 • placa de fier.

Sunt necesare unelte speciale pentru muncă. Nu trebuie să uităm de mijloacele de protecție personală. Pregătiți următoarele:

 • mașină de sudat;
 • unghi de slefuire mașină;
 • bulgară;
 • jgheab electric;
 • fierăstrău cu burghie pentru metal;
 • daltă și ciocan;
 • ochelari, mănuși și un costum special pentru protecție;
 • scut.

Când totul este gata, puteți începe să lucrați. În acest caz, este necesar să se respecte ordinea etapelor sale.

Cum să remediem corect vremea

Producția de articole individuale

Mai întâi, pe foaia de metal trebuie să aplicați un model al cifrei, pe care trebuie să-l tăiați pe conturul creat. Apoi este atașat la bancul de lucru și fixat cu cleme, astfel încât atunci când se taie nu se mișcă. Modelul de pe contur este tăiat cu un jigsaw, apoi bureții sunt îndepărtați cu un șlefuitor echipat cu o roată de șlefuit. Accesul la telecomandă este asigurat de un fișier subțire. Elementele decorative mici se fac cu ajutorul unui burghiu, a unei sârme și a altor lucruri.

Turbină eoliană cu eliceSăgeata pentru determinarea direcției aerului este de asemenea tăiată folosind un ferăstrău de găurit pe un contur aplicat unei foi de metal. Săgeata nu este făcută complet imediat, ci doar penajul și elementul index. Aceste părți sunt sudate la țevile de profil, cu un penaj la o tijă și indicele la cel de-al doilea. Este bine să curățați îmbinările de sudură.

Următoarea parte a lucrării este producția unui nod de cotitură. O minge de oțel este necesară, o gaură este făcută cu un burghiu. Capacul trebuie atașat la piesa de țeavă de dimensiunea dorită de către mașina de sudură. Pentru ca tuburile săgeată să adere strâns la minge, depresiile nesemnificative se fac pe ambele părți opuse. Acestea sunt sudate la cele două capete ale brațului, apoi la bilele pe care trebuie să le atașați pe baza tubului profilat și parțial a tubului rotund.

Cum să remediem corect

Când o parte a brațului este pregătită să se întoarcă, puteți fixa o figură meteorologică pe o minge de metal. Pentru o fixare strânsă a bazei cu bilele, nu este tăiată în întregime ca semicerc și sudată pe balon prin sudare. Asigurați-vă că ați observat un unghi de 90 de grade între săgeată și rândul său. Unul sau altul este montat pe axă astfel încât să existe o contragreutate pe ambele părți.

Pentru mișcarea liberă a vanei meteorologice, este pregătită o tijă de susținere. În acest scop, o țeavă rotundă este plasată în conducta de cupru, apoi elementele sunt sudate împreună. Rulmentul este introdus într-o conductă largă și tratat cu unsoare. Există, de asemenea, o conductă de cupru. Structura finisată este lăsată să picteze și să se pună pe acoperiș.

Turbină eoliană cu elice

Pentru a înțelege cum să faceți o vreme cu o elice cu propriile mâini, trebuie să utilizați cunoștințele de bază pentru a produce un design simplu. Este necesar un desen detaliat, inclusiv o elice de metal. Pentru a pune o astfel de clima trebuie să fie la o altitudine mică, astfel încât forța de propulsie a elicei să poată fi văzută. Cu cât se întoarce mai mult, cu atât viteza vântului este mai mare.

Producția arată astfel:

 • Suportul vertical este realizat din armătură sau o țeavă de metal;
 • Pe suportul pe fir, trebuie să atașați o placă de lemn pentru a fixa partea orizontală a structurii;
 • un rulment este așezat mai jos, astfel încât produsul să se poată roti în jurul axei;
 • vana propriu-zisă este atașată de acoperiș cu ajutorul plăcuțelor cu șuruburi autoportante;
 • Propulsorul este realizat pe baza unei plăci metalice galvanizate și este tăiat cu foarfece pentru metal;
 • În mijlocul unei bucăți de metal, se face o gaură de fixare, muchiile se îndoaie la unghiurile dorite pe laturi.

Fabricarea materialelor improvizate

Dacă paleta de vreme este construită integral din plastic sau din placaj, atunci elicea trebuie atașată la șuruburi până la capătul produsului, dar nu este răsucirea completă pentru a se mișca ușor de-a lungul axei. În cazul în care este metal, un bolț mic cu un fir pe capăt ar trebui să fie sudat până la capăt. Firul este atașat la piuliță și la șaibă. Acestea vor servi ca element de fixare pentru elice și vor acționa ca opritor.

Fabricarea materialelor improvizate

Mijloacele pentru determinarea rezistenței și mișcării aerului pot fi realizate nu numai din metal. O vană simplă de vreme poate fi făcută și din sticle de plastic vechi. Pentru muncă aveți nevoie de:

 • două sticle de plastic mari, nu este nevoie să scoateți capacele;
 • un bar din lemn;
 • o bucată de carton;
 • cuiul are o lungime de 10 cm;
 • sârmă;
 • un marker;
 • papetărie foarfece.

Containerele din plastic trebuie să fie spălate și îndepărtate. O bucată de carton ar trebui să fie un șablon pentru elice și aripile aeronavei. Apoi, din partea de jos a sticlei trebuie să faceți o elice, tăiate din aripi de carton care se alătură părților laterale ale sticlei și trage un marcator.

Self-made vane de vremeExact în centrul capacului se găsește o gaură de foraj cu un burghiu subțire sau cu unghii, o gaură asemănătoare se face în elice, după care acestea sunt legate prin aterizare pe un cui. Șurubul trebuie să se rotească în jurul axei sale fără dificultate. Pregătirea aripilor se face pe baza celei de-a doua sticle, iar în prima este făcută cu un cuțit, în funcție de lățimea aripilor pentru introducere. Fuselajul unei astfel de mori de vânt este conectat la un fascicul de lemn, apoi structura este atașată de acoperiș.

Ventilele meteo pe baza de plastic pot fi realizate sub forma unui rotor. Montați-le, nu aveți nevoie nici pe orizontală, ci pe verticală. Pe părțile laterale ale aceluiași container trebuie să faceți găuri de formă pătrată, care amintesc de ușile care vor fi plasate pe principiul șahului. Sticla este atașată la o axă verticală, în acest scop puteți lua o bară de metal sau de lemn. Pentru întreținerea rotației sub un dop, este necesar să introduceți bile mici de rulment.

Ventilator cu mâinile proprii

Turbinele eoliene din plastic sunt adesea folosite în zonele suburbane. Cu ajutorul lor, puteți urmări ce vreme se așteaptă în viitorul apropiat și alegeți timpul cel mai de succes pentru plantarea culturilor, calculați direcția și puterea vântului și protejați cultura prin sperietoarea păsărilor cu sunetul emis în timpul mișcării.

Dacă trebuie să realizați un climat metalic complet, care va avea o funcție decorativă și nu există experiență de lucru și instrumentele necesare, este mai bine să o încredințați profesioniștilor. Acestea vor îndeplini toate cerințele clientului în ceea ce privește designul designului și celelalte nuanțe ale acestuia.

Vremele de vară sunt dispozitive universale. Ele sunt folosite ca simple pentru decorarea unei clădiri și pentru alte sarcini. Și dacă cu ajutorul lor trebuie doar să determinați forța și direcția vântului și să speriați dăunătorii, atunci puteți să vă faceți propriul design cu materiale simple fabricate manual. Un produs metalic complex, dotat cu figuri animate sau personaje de poveste, merită făcut mai mult ca un ornament.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se calculează panta minimă a acoperișului în gradeCum se calculează panta minimă a acoperișului în grade
Cum funcționează o moară de vânt în vremea vântului?Cum funcționează o moară de vânt în vremea vântului?
Groapa acoperișului: ce este, sfaturile de proiectare și instalareGroapa acoperișului: ce este, sfaturile de proiectare și instalare
Cum să faci o sobă de saună cu mâinile tale? Tutoriale videoCum să faci o sobă de saună cu mâinile tale? Tutoriale video
Variante ale unui pridvor din policarbonat într-o casă privată pe o fotografieVariante ale unui pridvor din policarbonat într-o casă privată pe o fotografie
Case pentru un fântână: cum să vă faceți propriile mâini, opțiuni de fotografieCase pentru un fântână: cum să vă faceți propriile mâini, opțiuni de fotografie
Fotografie a fumătorilor pentru țeavă - prima cale de a le creaFotografie a fumătorilor pentru țeavă - prima cale de a le crea
Cum să faci un acoperiș rupt cu mâinile taleCum să faci un acoperiș rupt cu mâinile tale
Reparați acoperișul unei case private cu propriile mâiniReparați acoperișul unei case private cu propriile mâini
Făcând alimentatoare originale de păsări cu mâinile taleFăcând alimentatoare originale de păsări cu mâinile tale
» » Cum sa faci un weathervane cu mainile tale pentru a da pe acoperiș
© 2021 amigdas.com