amigdas.com

Făcând alimentatoare originale de păsări cu mâinile tale

Hrănitoare pentru păsări cu mâinile lorTimpul de iarnă pentru păsări este cel mai dificil moment în ceea ce privește producția de alimente. Pentru a facilita viața păsărilor, mulți aranjau cantinele de pădure. Nu este necesar ca acest lucru să vizitați magazinul, puteți face un alimentator de păsări în zona personală cu propriile mâini. În același timp, banii sunt economisiți, iar produsul se dovedește a fi individual, potrivit pentru imaginea generală a compoziției țării.

Materiale pentru fabricare

Mulți oameni s-au gândit cum, cum să faci un alimentator cu mâinile tale și de la ce să-l colecteze. Materiile prime folosite ar trebui să fie destul de puternice, bine tolerate de orice condiții meteorologice. feeder mai bine cu atenție montat pe un copac sau un perete al casei (hambar), în cazul în care acesta va fi în uitare, atunci este mai bine să greutate, pentru un leagăn mai mici în vânt.

Variantele achiziționate de alimentatoare din lemn sunt produse deja prelucrate, acoperite cu lac sau alte substanțe. Dacă faceți asta singuri, va trebui să aveți grijă de ea personal. Marginile ascuțite trebuie să fie acoperite cu bandă sau bucăți de tub din plastic tăiat longitudinal, astfel încât pasărea să nu fie vătămată.

În opțiunile de cumpărare se utilizează mai multe tipuri de materiale:

  • copac;
  • placaj;
  • plastic (plexiglas).

Alimentatorul poate fi făcut cu mâinile tale din orice mijloc improvizat:

  • sticle de plastic goale sau jerricane;
  • cutii sau pachete de suc;
  • feluri de mâncare vechi;
  • sticle sau borcane din sticlă;
  • casete inutile.

Pentru fixare sau suspendare veți avea nevoie de unghii (șuruburi), frânghii sau lanțuri inutile.

Articole din placaj

Articole din placajCele mai accesibile materiale pentru alimentatoare sunt placaj și lemn. Materia primă este ușor de găsit, singurul dezavantaj este necesitatea de a procesa, mai întâi cu șmirghel pentru a îmbunătăți aspectul, și apoi vopsea sau lac, deoarece acestea nu tolerează contactul cu umezeala.

Pentru cea mai simplă versiune, aveți nevoie de 3 foi mici de placaj de 4 mm grosime pentru acoperiș și fund și 12 brușuri. Dimensiunile depind de dimensiunile necesare ale alimentatorului.

Între ele toate detaliile sunt legate prin cuie sau șuruburi pe lemn. 4 blocuri sunt atașate de-a lungul perimetrului la placaj, concepute pentru partea de jos, acest lucru nu va permite alimentarea să se trezească. Pe o parte este o gaură pentru scurgerea apei. Restul barelor servesc ca suport pentru acoperiș și conectându-l cu baza.

Dacă există o mulțime de bucăți de placaj, furajul poate fi făcut cu pereții, ceea ce nu va permite vântului să umflă alimentele. În acest caz, doar o parte va servi drept input, deci trebuie să țineți cont de mărimea păsărilor atunci când tăiați o gaură pentru accesul la pupa.

Alimentatorul de păsări este fabricat în conformitate cu același principiu. Ramane doar sa alegi ce arbore sa foloseasca. Puteți lua scânduri din cutii vechi sau puteți folosi ramuri din copaci. Pe acoperiș este recomandabil să se depună coajă de mesteacăn sau bucăți de material de acoperiș inutil, ceea ce va spori semnificativ durata de viață a produsului.

Variante de cantină de pădure

Toată lumea vrea să facă un alimentator original pentru păsări cu mâinile lor pentru a-și invidia vecinii. Este destul de ușor să le asamblați. Ca material de fabricație, aproape tot ceea ce poate fi găsit pe site este potrivit.

Variante de cantină de pădureDin casete sunt opțiunile cele mai simple, dar cu durată scurtă de viață. Din sticle și cutii poți face un număr foarte mare de versiuni diferite. Cele mai frecvente sunt jgheaburile de alimentare cu alimentare automată. În ciuda numelui, ele sunt făcute foarte simplu.

Flaconul este umplut cu hrană, după ce recipientul este întoarsă cu susul în jos, și cutie sau o farfurie pentru furaje precipitare montat un gât. De îndată ce mâncarea din rezervor se termină, sticla primește automat o alimentare din sticlă.

Pentru o altă opțiune, aveți nevoie de o lingură veche de lemn. În sticlă, aproximativ în mijloc, faceți o gaură transversală, cu un diametru puțin mai mare decât diametrul mânerului. O lingurita este plasata in gaura si mancarea este turnata. Mâncarea din sticlă de-a lungul mânerului va intra ea însăși în scoopă. Dacă este necesar, puteți instala mai multe linguri.

Adesea folosit ca material este o bază comestibilă. Pentru a face acest lucru, puteți lua un dovleac, curat, tăiat găuri pentru păsări și puteți adormi mâncare. Păsările apoi trec la mâncarea alimentatorului în sine.

Ca hrană pentru animale, semințele de plante (ovăz, grâu, mei), semințe de floarea soarelui, fructe uscate se folosesc de obicei. Pentru ca mâncarea să nu se umfle, poate fi impregnată cu ulei vegetal și laminată într-o minge. Fructele sau bucățile de untură care pot fi atârnate până la jgheab sunt de asemenea excelente.

Efectuați un alimentator la gustul dumneavoastră

Speciile achiziționate rareori diferă în originalitate, foarte des vreau să le rafinez, să le dau strălucire și originalitate.

Pentru cea mai simplă metodă veți avea nevoie de vopsea și puțină imaginație.

Efectuați un alimentator la gustul dumneavoastrăDupă vopsire, suprafața trebuie lăcuită, pentru a fi protejată de condițiile meteorologice externe. După tratamentul cu vopsea, chiar și miezul de mâncare cumpărat în magazin va arăta ca de casă, ca să nu mai vorbim de o creștere semnificativă a duratei sale de viață.

Multe materiale găsite pe site, potrivite pentru fabricație, pot arăta necomplicate și necesită rafinament, decorare.

Când folosiți sticle sau cutii de plastic, vopseaua nu va fi o opțiune foarte bună, deoarece nu se ține bine. Cel mai adesea ele sunt decorate cu o frânghie, împletindu-se întreaga suprafață cu ea, după care este deja posibilă trasarea unei imagini, va fi mult mai bună.

Decorarea poate servi ca plante uscate și conuri colectate în pădure, acest lucru va da un aspect mai natural, natural. În mod special, acest tip de decorare este utilizat în fabricarea de hrănitori de păsări din lemn, fără utilizarea materialelor prelucrate și achiziționate.

Alegerea unei locații pentru instalare

Alegerea unui loc pentru hrănireEste necesar să înțelegem acest lucru alimentatorul, în primul rând, este făcut pentru păsări, și numai atunci pentru a decora parcelă sau casă. Adesea, păsările le folosesc pentru adăpost de vânt, îngheț și ploaie, deci locul ar trebui ales pe baza acestor cerințe. O condiție importantă este metoda de atașament.

Cel mai adesea puteți vedea alimentatoarele suspendate pe coardă. Această metodă nu este potrivită, deoarece în vremea vântului, produsele alimentare vor fi vărsate, iar cu un vânt puternic, acestea pot fi tăiate. În acest caz, este mai bine să o fixați pe trunchiul unui copac sau al unui perete. Pentru multe variante de jgheaburi de alimentare, în acest caz, este necesar să se adauge un detaliu suplimentar, prin care se va realiza fixarea. Puteți folosi o bucată mică de lemn sau profil metalic.

În plus față de protecția împotriva vremii nefavorabile, atunci când alegeți un loc, este necesar să luați în considerare confortul înlocuirii hranei. Merită să vă amintiți despre dușmanii păsărilor. Populația de păsări va atrage atenția pisicilor, astfel încât alimentatorul trebuie să se afle la o altitudine inaccesibilă prădătorilor, dar convenabilă pentru serviciul uman.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Prindeți alimentatorul din gheață: alegerea echipamentului și secretele pescuitului în timpul ierniiPrindeți alimentatorul din gheață: alegerea echipamentului și secretele pescuitului în timpul iernii
Autocuplu pentru acvariu. Pro și contra de jgheaburi pentru peștiAutocuplu pentru acvariu. Pro și contra de jgheaburi pentru pești
Cum se face un castron de băut pentru rațe și gâscă de mâiniCum se face un castron de băut pentru rațe și gâscă de mâini
Cum să faci rafturi pe perete cu mâinile taleCum să faci rafturi pe perete cu mâinile tale
Furaje pentru albineFuraje pentru albine
Hrănire pentru găini făcute de mâiniHrănire pentru găini făcute de mâini
Sistem de prindere pentru pasari de la o sticla de plastic cu mainile propriiSistem de prindere pentru pasari de la o sticla de plastic cu mainile proprii
Alimentatoare pentru iepuri: tipuri de cum să-și facă propriile mâiniAlimentatoare pentru iepuri: tipuri de cum să-și facă propriile mâini
Cum de a face un alimentator pentru puii proprii?Cum de a face un alimentator pentru puii proprii?
» » Făcând alimentatoare originale de păsări cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com