amigdas.com

Ce trebuie să faceți în cazul în care bucata de pe gingiile unui copil doare atunci când apăsați

Sănătate gingivalăO ciocnire a gingiei este primul clopot de alarmă al unei boli periculoase a mucoasei orale, astfel încât toată lumea ar trebui să fie conștientă de cauzele formării sale și de căile disponibile pentru combaterea bolii. Orice neoplasm în țesuturi indică prezența patologiei și consecința poate fi cel mai negativ scenariu pentru dezvoltarea bolii gingiilor.

De ce gumă a apărut con

motive formarea bilelor pe gingie poate fi foarte diferită, dar cea mai importantă este îngrijirea orală de calitate slabă. După ce mâncați orice fel de mâncare, placa este depozitată nu numai pe smalț sau pe limbă, ci și pe gingii. Microflora raidului este un mediu ideal pentru dezvoltarea acestor organisme patogene, provocând formarea de fistule și supurație.

Cel mai adesea puteți găsi fistule pe maxilarul superior și acest aranjament aduce pacientului un disconfort considerabil. Fistula se manifestă ca un sindrom de durere activă cu o acuitate ascuțită. În alte cazuri, con nu se manifestă în nici un fel, însă procesul trece prin etapele dezvoltării sale. Fistula poate dispărea pentru o vreme, dar apoi se manifestă din nou.

Există două tipuri de tumori pe gingiile de natură diferită: neinfecțioase și infecțioase. Dacă marginea construită are o etiologie infecțioasă, sarcina acesteia este de a oferi condiții decente pentru activitatea vitală și pentru reproducerea microbilor. Aceștia, la rândul lor, eliberează substanțe toxice care otrăvesc sânge uman, provocând diverse boli. Neoplasmul neinfecțios nu are nimic de a face cu bacteriile și apare ca urmare a oricăror efecte mecanice, leziuni ale fălcii, patologii congenitale, consum de medicamente. Leziunea gingiilor poate urma proteze inexacte sau umplerea dinților. După asta proceduri dintele poate intra în contact cu gingia, se apasă pe ea și se freacă.

Conuri cu privire la tratamentul cu gingiaScăderea slabă în timpul oricărei proceduri dentare, materialul ieftin pentru o etanșare și chiar utilizarea simplă a produselor nespălate pot declanșa dezvoltarea bacteriilor și apoi a neoplasmelor. Inițial, pacientul se plânge că gingia a apărut pe gingii, de obicei moale la atingere, apoi această bucată pe gingii doare atunci când este presată. Senzațiile dureroase nu apar fără influență mecanică, dar acest simptom indică dezvoltarea fluxului. Dacă timpul nu este elimina centrul bolii, znanie pătrunde în sânge și provoacă o intoxicare gravă cu cel mai negativ rezultat.

fistulă

Fistula este o tumoare cu o deschidere pentru ieșirea din puroi. Dacă conținutul neoplasmului pleacă liber, pacientul nu va simți aproape nici un disconfort. Dacă gaura este înfundată cu puroi acumulat, gingia se înfunde și pacientul simte o durere pulmonară de tăiere.

Formular complicat parodontită este principalul motiv pentru formarea sigiliilor. Procesul începe cu creșterea țesutului gingival sau hiperplazia gingiilor. Această formă este foarte convenabilă pentru viața bacteriilor, din cauza căreia se dezvoltă supurația. În absența completă a tratamentului, conul de pe gingie din apropierea dintelui dobândește o formă cronică.

Fistula albă pe gingie poate avea două forme:

 • boli cronice;
 • boala acuta.

În cazul în care forma acută a fistulei este în cauză, atunci este destul de ușor să se vindece prin medicamente, sau remedii folk. Dacă este o formă cronică a bolii, atunci pacientul direct este costisitor pentru scaunul dentar pentru operație. Dacă ignorați problema, puteți pierde chiar și un număr de dinți sănătoși și puternici.

exostozei

Această patologie este o anumită anomalie a maxilarului, în care oasele maxilarului ies în afară ușor. Dacă există o tendință de a dezvolta o astfel de anomalie, atunci creșterea în cele din urmă va crește și va elibera pacientul din ce în ce mai mult disconfort.

De ce se poate dezvolta exostoza?

 • Tratamentul cu exostozaleziuni ale maxilarului (o creștere poate apărea chiar și după câțiva ani după incident);
 • ereditate;
 • anomalii congenitale;
 • de îngrijire dentară de slabă calitate.

Pentru a determina prezența bolii, trebuie să aveți o consultare cu un dentist care va lua o radiografie și va confirma sau va nega diagnosticul. Dacă buza pe gingii nu face rău copilului sau adultului, nu poate fi îndepărtată, dar eventual o astfel de decizie va aduce pacientul la clinică și, probabil, cu o formă mai grea.

epulis

aceasta patologie este aspectul unei îngroșări sub forma unei ciuperci și are o culoare naturală sau roșie. Cel mai adesea, epulisul apare la femei și crește în principal pe maxilarul inferior. Epulis poate fi văzut la un copil atunci când dinții sunt tăiați. Ca și în alte cazuri, formarea acestei forme se poate întâmpla cu intervenția dentară slabă, materialul de umplere ieftin sau tartrul pe termen lung.

Printre cauzele manifestărilor bolii se mai remarcă:

 • Epulis - ce este?mușcături incorecte;
 • traumatisme ale maxilarului;
 • tulburări hormonale în organism;
 • Prostația de calitate slabă.

Simptomele gingivitei sunt foarte asemănătoare cu simptomele epilezei, dar tratamentul este diferit, astfel încât atunci când diagnosticarea medicului efectuează o examinare aprofundată, inclusiv teste și raze X.

parodontită

Boala se manifestă ca o creștere densă pe suprafața gumei. Motivul o astfel de ciocnire este prezența unui canal dentar deschis sau pulpită. Începe cu o mică minge cu conținut alb la baza dintelui. În cazul în care guma umflat minge, ce să facă în acest caz, toată lumea știe - singura decizie corectă - o excursie la dentist, ca rularea parodontita se dezvoltă într-un chist sau granulom rădăcină.

hematom

Boala se caracterizează prin formarea unei tumori cu conținut de apă și apare de obicei după o extracție anormală a dinților. După ce am observat un astfel de neoplasm, nu trebuie să ne panicăm, deoarece în timp el se dizolvă și nu are un caracter cronic.

Ce ar trebui să fac în cazul în care buza este dureroasă?

Un astfel de simptom poate indica inflamație sau supurație:

 • parodontita (are aspectul de bile albe);
 • periostită (flux);
 • Gingivita (o minge de culoare roșie pe gingie).

Simptomele gingiviteiFluxul sau periostita apare cu inflamația țesutului osos. O caracteristică caracteristică este febra, edemul mucoasei orale, inflamația și umflarea ganglionilor limfatici.

pericol Gingivita constă în dezvoltarea sa rapidă și sângerarea papulelor formate de culoare roșie. Dacă timpul nu reacționează la situație, boala se dezvoltă repede în parodontită patologică. Dacă un copil dezvoltă o boală, temperatura crește rapid și boala însăși se dezvoltă mai dinamic decât de obicei.

Parodontita patologică la un copil sau la un adult implică apariția de bile albe pe gingii, slăbirea dinților și slăbirea țesuturilor gingivale. Curând numărul și dimensiunea bulbilor cresc.

Conuri pe gingiile unui copil

În plus față de cauzele "adulte" ale apariției neoplasmelor, copilul are o serie individuală motive:

 1. La sugari, un con de pe gingie poate apărea înainte ca primul dinte să fie erupt. Din dureri și inflamații, picături speciale pe care medicul le prescrie vor economisi.
 2. Un copil poate avea o bucată pe gingie atunci când dintele bebelușului cade și este înlocuit cu un dinte rădăcină. De îndată ce a apărut conul, este necesar să se verifice dacă dinții adiacenți acestuia sunt instabili. Dacă dinții stau strânși, trebuie să fie îndepărtați în cabinetul stomatologic pentru a evita apariția inflamației.
 3. Dacă buza a apărut în copil cu dintele molar, cavitatea de supurație este deschisă și spălată cu antiseptice. Procedura este efectuată exclusiv de dentist.

Conuri pe gingieSalubrizarea fistulei se face printr-o soluție de sifon care ajută la îndepărtarea descărcării purulente. Manipularea se face până când tumoarea este complet eliminată. Cu o frecvență suficientă de clătire a gurii, fistula se rezolvă în câteva zile.

Tratamentul parodontitei este showdown un canal inflamat, spălându-l cu antiseptice și instalând o umplere temporară cu o doză de soluție antiseptică. De asemenea, este prescris un curs de antibiotice. După întărirea completă, umplerea temporară este înlocuită cu un sigiliu permanent.

Gingivita poate fi tratată independent folosind soluții terapeutice și geluri, precum și loțiuni speciale de clătire. Pentru a evita boala trebuie să vă spălați bine gura după fiecare masă.

Parodontita este tratată exclusiv în stomatologie spălat inflamarea buzelor dentare cu o soluție medicală. Ca tratament de întreținere la domiciliu, dentistul prescrie și antibiotice.

Epulis este considerată una dintre cele mai grave boli ale cavității orale de natură similară, deoarece este tratată prin chiuretaj și poate deveni ireversibilă. În acest caz, medicul îndepărtează toți dinții adiacenți care au cauzat boala.

Fluxul este tratat în dentar clinică. Dentistul deschide conul și curăță cavitatea puroiului, apoi conduce reparația. După manipulare, pacientul trebuie, de asemenea, să urmeze un curs de antibiotice.

Tratamentul cu remedii folclorice

Cel mai popular remediu popular este salina. Un litru de apă fiartă la temperatura camerei durează 4-5 linguri. iodat sau sare de mare. După o oră, puteți clăti gura, preîncălzind soluția. Medicamentul poate fi combinat cu ierburi care au proprietăți antiseptice: eucalipt, calendula, musetel, șarpea. Copilul trebuie să clătească gura numai sub supravegherea adulților.

Tinctura de eucaliptPentru tratamentul neoplasmelor și inflamației cavității bucale, se recomandă utilizarea alcoolului tincturi plante medicinale. Din cauza lipsei ierburilor, puteți folosi vodca pură, alcool sau coniac.

De asemenea, puteți utiliza extracte din plante separat. Ierburile elimină focarele de inflamație, calmează membranele mucoase iritate, dizolvă neoplasmele și exercită acțiune antibacteriană. Pentru a prepara perfuzii medicamentoase, 4 linguri. l. ierburi și un litru de apă clocotită. În jumătate de oră puteți să vă clătiți gura.

Kalanchoe este cunoscută de mult timp pentru proprietățile sale medicinale, astfel încât sucul său poate fi utilizat și în lupta împotriva conurilor pe gingie. Sucul proaspăt stors trebuie să fie frecat în zonele afectate. De asemenea, frunzele de flori pot fi mestecate, după ce au fost curățate din film.

Ca prevenire

Este întotdeauna mai bine să prevenim boala decât să o tratăm. În plus față de curățarea obișnuită a dinților și a limbii, alte metode mai cardinale profilaxie boli grave ale gurii:

 • loțiuni de tampoane de bumbac și ulei de brad;
 • 1 lingura. rădăcină zdrobită de aira și un pahar de apă clocotită, care este insistat timp de cel mult o oră. Întinzând soluția, pot clăti gura;
 • gumă de masaj cu suc natural de afine proaspătă va preveni sângerarea și inflamația gingiilor;
 • sucul secolului (denumirea oficiala - stacojiu) pot vindeca si preveni gingivita. Un astfel de dispozitiv va satura corpul cu vitamine, va întări membrana mucoasă. Pentru a prepara, amestecați sucul de aloe cu apă în proporție de 1: 4;
 • clătirea cavității bucale cu o perfuzie de frunze oxalice va întări membrana mucoasă și va ajuta la evitarea gingivitei. Reteta este simpla: un pahar de apa clocotita si 1,5-2 linguri. proaspete frunze tocate fin pentru a infuza o ora.

combinate tratamentul dă rezultate bune, prin urmare este important să urmați recomandările și prescripțiile dentistului, dar să nu uitați de mijloacele pe care le oferă natura. Îngrijirea orală adecvată nu este întotdeauna o garanție de 100% a protecției împotriva problemelor dentare, așa că doar periajul dinților, nu trebuie să vă relaxați. Chiar și loviturile pe gingie, care nu provoacă nici un disconfort, pot duce la o tumoare malignă sau o supurație gravă, care poate fi îndepărtată numai cu un bisturiu. De aceea este recomandabil să vă faceți o examinare orală la cel puțin o dată la 2 săptămâni și la cea mai mică suspiciune să nu vă fie frică să contactați un specialist pentru ajutor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care sunt leziunile albe din gură?Care sunt leziunile albe din gură?
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Pus în gingie: cauze, simptome și tratamentPus în gingie: cauze, simptome și tratament
Ulcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenireUlcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenire
Periostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratamentPeriostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratament
Sângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratamentSângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratament
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Ce să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doareCe să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doare
Ce se întâmplă dacă gingia doare? Metode de tratamentCe se întâmplă dacă gingia doare? Metode de tratament
Guma a fost umflată în jurul dintelui, ce să facăGuma a fost umflată în jurul dintelui, ce să facă
» » Ce trebuie să faceți în cazul în care bucata de pe gingiile unui copil doare atunci când apăsați
© 2021 amigdas.com