amigdas.com

Construirea unui câine de oaie cu mâinile sale, un stilou și oi pentru oi

Construirea unei stâneMulți oameni cred că conținutul oilor nu necesită mult efort. Trebuie doar să alegeți un loc în care oile să meargă și să o protejeze cu un gard, astfel încât să nu fugă.

Din moment ce oile sunt, prin natura lor, animale de cireada, daca mai multe scapari, altele vor fugi. În vară destul de complot împrejmuit cu un gard puternic, dar în sezonul de iarnă fără oi, va fi imposibil să se creeze condiții normale pentru ca oile să fie calde și confortabile.

Stâncile trebuie să ofere condiții confortabile pentru păstrarea oilor atât în ​​timpul verii, cât și în timpul iernii. Nu ar trebui să existe curenți, iar temperatura din interiorul clădirii ar trebui să fie de la 5 până la 9 grade Celsius în timpul iernii.

Premisa este obligatorie ar trebui să fie spațioase, astfel încât fiecare oaie are propriul teritoriu, deoarece nu tolerează spații mici. În timpul verii, bineînțeles, este mai bine să umbli în aer liber.

Este necesar să se construiască o magazie în care să fie convenabilă curățarea și îngrijirea animalelor. De asemenea, prezența ferestrelor este necesară pentru a ventila în mod regulat camera.

De obicei, vărsări pentru fermierii de oi își construiesc propriile mâini de cărămidă sau lemn. Stana ar trebui să fie cu un acoperiș, deoarece oile tolerează foarte mult umiditatea.

Sheepdog pentru oi și miei adulți

Stăpână pentru oiCamera nu trebuie să fie izolată în continuare, trebuie doar să excludeți schițele. Pentru a evita acest lucru, aveți nevoie este necesar să se trateze și să se acopere toate fisurile din acesta.

Premisa în care vor trăi oile gravide și abia născute ar trebui să fie ușor mai caldă decât camera principală și trebuie să fie bine ventilată.

Camera cu mieii ar trebui, de asemenea, protejată de curenți și de umiditate trebuie să fie acoperită, iar podeaua este cea mai bună din lemn, acoperită cu paie.

Temperatura în cameră cu miel nu trebuie să fie mai mică de +10 grade Celsius.

Koshar pentru oi

Agricultura de ovine este o ocupație relativ simplă, dar necesită atenție și timp, ca orice alt tip de șeptel. Pentru creșterea oilor, aveți nevoie de o pășune în care animalele pot pasca până la frig.

Koshara este a incintă pentru oi sau un sit pe care vor pasca sub cerul deschis.

Oile pot fi amplasate imediat în apropierea stâlpului sau separat de acesta. Mai bine, desigur, când stiloul este combinat cu stâlpul, va permite crescătorului să conducă animale chiar și noaptea, fără teama de pradă.

Stăpână pentru oi

Efectuarea corectă a unui ovinePentru a începe construcția, trebuie să faceți o schiță a stâlpului, care să ia în considerare toate detaliile necesare.

La elaborarea unui proiect, va fi foarte ușor să se facă estimări pentru materiale și să se calculeze dimensiunile necesare pentru fiecare efectiv.

Calculul mărimii oilor se face luând în considerare faptul că o oaie necesită cel puțin doi metri pătrați de suprafață. Numai indivizii de naștere au nevoie de trei metri pătrați.

Odată ce dimensiunile oilor sunt determinate, puteți trece la construcție.

Lista de instrumente și materiale pentru construcții

În timpul procesului de construcție, vor fi necesare următoarele instrumente:

 • plăci și bușteni;
 • Masina de indreptat;
 • jgheab electric;
 • foraj;
 • șurubelniță electrică;
 • electric sau cu lanț;
 • un ciocan;
 • un topor;
 • material pentru acoperișuri;
 • prize;
 • comutatoare;
 • cuie, suruburi;
 • ipsos, albă;
 • perie pentru spargere.

fundație

Construcția oricărei clădiri, inclusiv stâne, pornește de la fundație.

Mai întâi trebuie să marcați fundația. Pentru păstorul ca temelie cărămizi de beton corespunzătoare. Este necesar să se contureze locurile posturilor cu mânere de lemn, apoi să se săpare gropi în acest loc, se toarnă betonul și se aprofundează în barele de beton pentru a se împerechea cu podeaua viitoare.

Mai mult, subsolul este impermeabilizat, ceea ce va ajuta la prevenirea acumulării de umiditate pe podeaua stânei.

cadru

Construcția unui cosarApoi, scheletul este construit. În mod obișnuit, pentru zidurile oilor, se folosesc grinzi de lemn, trebuie tratate cu un compus ignifug și cu o compoziție de insecte.

Este necesar să suporturi verticale de sprijin, la care se va atasa restul structurii.

Spațiul dintre grinzi trebuie acoperit cu un înveliș din lemn.

Partea exterioară a peștilor de oi ar trebui să fie tencuite cu plastic, siding sau orice alt material exterior.

În interior, este necesar să se izoleze camera cu vată minerală, spumă de polistiren sau polistiren expandat.

Acoperiș și podele

Acoperișul este realizat în felul următor:

 • a instala grinzi de sprijin;
 • a bate așternutul;
 • pentru a acoperi cu material de acoperis;
 • Dacă este necesar, acoperișul trebuie izolat din interior.

Cea mai ușoară cale, desigur, este de a turna podeaua din beton, dar din moment ce betonul este un material destul de rece, oile vor îngheța și răni constant. Pentru a alege un copac ca material de bază al unei podele, de asemenea, nu este oportun, deoarece în timp, plăcile vor putrezi și, periodic, va fi necesar să se schimbe un podea se toarnă într-o sumă decentă.

Prin urmare, cel mai bine este să toarnați podeaua cu beton, iar deasupra așezați plăcile din lemn.

Uși și ferestre

Ușile de pe stâna trebuie să fie destul de largi, astfel încât să permită oilor să treacă și să se deschidă larg pentru aerisire.

De asemenea, ferestrele trebuie să fie largi pentru a asigura iluminarea și ventilația pe stână. Este mai bine să plasați ferestrele la o înălțime de un metru și jumătate de la podea.

După construirea spațiilor, este necesară instalarea echipamentelor pentru oi:

 • Pixurile pentru fiecare oaie pot fi făcute din scuturi din lemn;
 • instalați consumatorii mari de la calculul unei sute de litri la oaie;
 • instalați hote în cameră;
 • este obligatorie echiparea sistemului de încălzire pentru oile de oi, poate fi un cazan pe gaz sau o sobă.

Construcția unei stâne va necesita mult efort și resurse, dar o stână caldă va garanta sănătatea întregului șeptel. Nu neglijați izolația, crezând că oile au un strat destul de cald și că nu au nevoie de o temperatură ambiantă caldă. De fapt, trebuie să vă asigurați că temperatura la oaie nu scade sub +12 grade Celsius.

Dacă luați în considerare toate detaliile și elaborați un proiect competent, construirea unei stâne nu va fi dificilă chiar și pentru cineva care nu sa implicat niciodată în astfel de construcții.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Shearing shearing: de câte ori ar trebui să fie forfecat un anShearing shearing: de câte ori ar trebui să fie forfecat un an
Cum să construiești o cavalieră pentru un câine cu mâinile taleCum să construiești o cavalieră pentru un câine cu mâinile tale
Bomboane decorative de iepureBomboane decorative de iepure
Marele câine de munte din Pirinei - descrierea raseiMarele câine de munte din Pirinei - descrierea rasei
Câine de rasă de rasă: descriere și conținutCâine de rasă de rasă: descriere și conținut
Avantaje și caracteristici ale rasei de oi EdelbaevAvantaje și caracteristici ale rasei de oi Edelbaev
Rasă de porci mangalitsa maghiară: întreținere și îngrijireRasă de porci mangalitsa maghiară: întreținere și îngrijire
Rasă de ovine Edilbaevskaya: o descriere a rasei, avantaje și dezavantajeRasă de ovine Edilbaevskaya: o descriere a rasei, avantaje și dezavantaje
Sheep din oaie: specii de rasă, descriere și conținutSheep din oaie: specii de rasă, descriere și conținut
Descrierea raselor de carne de oi din RusiaDescrierea raselor de carne de oi din Rusia
» » Construirea unui câine de oaie cu mâinile sale, un stilou și oi pentru oi
© 2021 amigdas.com