amigdas.com

Cum sa faci un banc de lucru intr-un garaj cu mainile tale

Spațiu de lucru colțar în garaj.Garajul nu este doar o parcare pentru mașini, ci uneori un atelier multifuncțional. Adesea, proprietarii echipează garajul cu un banc de lucru pentru diverse locuri de muncă.

Puteți stăpâni un astfel de design cu propriile mâini - nu sunt necesare cunoștințe și abilități speciale pentru acest lucru. Principalul lucru este să ai dorința și instrumentele necesare.

Caracteristici de design

În ciuda faptului că bancnotele de lucru diferă una de cealaltă, nu numai în ceea ce privește dimensiunile, ci și în modul în care sunt destinate, designul este aproximativ același. Baza de lucru, realizată din mâini proprii, este asemănătoare vizual cu un birou obișnuit, completat cu diverse instrumente și detalii. La urma urmei scopul principal al bancului de lucru este de a păstra tot ce aveți nevoie la îndemână.

 • Caracteristicile bancului de lucruElementul principal al construcției este un cadru, de obicei realizat din metal. Este suportul pentru întregul dispozitiv.
 • Nu mai puțin important este masa de masă - o suprafață masivă groasă de masă, capabilă să suporte sarcini uriașe, de exemplu o lovitură puternică a ciocanului. Poate fi din lemn masiv sau metal. Blatul de lucru este destinat pentru instalarea pe suprafața sa a sculelor de lăcătuș necesare (clemă, mașină și așa mai departe).
 • Noptiere. Pot fi mai multe. Sunt situate mai des pe marginea mesei. Fiecare sertar poate conține mai multe sertare pentru depozitarea instrumentelor (ciocan, clești, șurubelnițe), care pot fi necesare în orice moment în timpul lucrărilor de reparații.
 • Mai multe rafturi suplimentare pentru stocarea sculelor sunt montate pe bancul de lucru. De regulă, rafturile sunt instalate sub blat sau deasupra acesteia.

Fabricarea unui banc de lucruUn ecran de protecție este amplasat pe peretele de lucru, la care este montat bancul de lucru, protejând suprafața de diverse daune mecanice. Mai mult decât atât, pe acest ecran este întotdeauna posibilă echiparea rafturilor suplimentare cu balamale, în care vor fi adăugate dispozitivele și uneltele necesare.

Montați bancul de lucru într-un loc bine luminat. Prin urmare, în apropierea echipamentului trebuie să existe o priză pentru conectarea unei lămpi rotative la ea. Amestecul de iluminare poate fi în orice loc convenabil: deasupra bancului de lucru, din lateral sau lângă dispozitiv.

Tipuri de bancnote de lucru

Băncile de lucru sunt clasificate de mai mulți parametri: pe numărul de locuri de muncă, de exemplu, un singur, dublu și multi-scaun - pentru funcții suplimentare - pliere (cu suprafețe înclinate) și sub formă de dulapuri cu o mulțime de rafturi alunecoase.

În funcție de scop Se disting următoarele tipuri de mese de lucru:

 • Cum de a face un banc de lucru de unul singurBaza de lucru pentru dulgherie este instalată cel mai adesea. Are o lungime maximă de până la șase metri, ceea ce vă permite să fixați pe suprafața mesei blaturi foarte groase și lungi și alte cherestea. În plus, fixatoarele pentru cherestea sunt instalate pe suprafața dispozitivului, astfel încât în ​​timpul procesării placile să rămână staționare.
 • Baza de lucru a tâmplarului are o suprafață de lucru, care este întotdeauna atașată de un cadru puternic. Blatul de lucru este fabricat, de obicei, din lemn masiv sau solid masiv (stejar sau fag), datorită cărora este posibil să se prelucreze diferite părți metalice, fără teama de a deteriora acoperirea. Baza este prevăzută cu două stâlpi de susținere puternici, fixați cu bare longitudinale. Pe suprafața frontală a mesei de lucru se fixează cleme de lucru pentru fixarea pieselor metalice, iar o spate dreptunghiulară este așezată pe spate, servind la deplasarea unor cleme suplimentare. În găurile de blat se realizează montarea suporturilor sau clemelor necesare pentru lucrările de dulgherie.
 • Cea mai bună opțiune pentru un garaj este un banc de lucru, care poate fi atribuit universalului. Suprafața este realizată în principal din metal, care este o opțiune ideală pentru lucrul cu piese grele și grele. Pe suprafața blatului puteți efectua orice reparații și lucrări de construcție: tăierea, șlefuirea, analizarea motorului, ascuțirea, tăierea și multe altele. Acest design este mult mai puternic și mai stabil decât altele datorită cadrului metalic.

Locul de instalare

Atunci când alegeți o locație pentru un banc de lucru, trebuie luate în considerare mai multe nuanțe, ceea ce poate facilita procesul de instalare.

 • Materiale pentru bancnote de lucruTrebuie să alegeți acea parte a garajului, care este foarte bine iluminată și are acces la prize. Cel mai bine este dacă lumina naturală va cădea direct sau din partea stângă.
 • Lungimea suprafeței de lucru trebuie să fie astfel încât părțile mari să poată fi așezate fără probleme.
 • Lățimea nu trebuie să depășească 60 de centimetri - pentru a ajunge ușor în partea opusă a blatului.
 • Înălțimea rack-ului ar trebui să fie astfel încât bancul de lucru să fie cel mai convenabil pentru a lucra cu.
 • Bancul de lucru trebuie așezat astfel încât să nu interfereze cu intrarea mașinii în garaj și să asigure deschiderea liberă a ușii.
 • Proiectarea amplasării echipamentului este necesară pentru a putea fi prelucrată în siguranță fără a scoate mașina din garaj.

Alegerea materialelor

Pentru a face o bancă de lucru, este obișnuit să folosiți două tipuri principale de materiale, care sunt esențiale diferă în ceea ce privește rezistența și fiabilitatea.

 • Cum se asamblează un banc de lucru într-un garajCel mai durabil, puternic și confortabil este construcția metalică. Cu toate acestea, în acest caz, nu va funcționa fără sudură, adică procesul de a face un banc de lucru va dura mai mult timp și efort. În plus, nu puteți face fără abilități de sudură, deoarece este extrem de dificil să vă ocupați singur cu piesa de prelucrat. Pentru aceasta, veți avea nevoie cu siguranță de echipamente speciale de sudare.
 • Cea mai ușoară cale este să faci un banc de lucru din lemn masiv. Pentru a face acest lucru singur, veți avea nevoie de un set standard de instrumente. Cu toate acestea, bancurile de lucru din lemn sunt mai puțin durabile și durabile decât cele din metal.

Opțiunea ideală va fi combinația de materiale. Cadrul este cel mai bun din lemn, dar suprafața de lucru este realizată din metal rezistent. Acest lucru va crea un design durabil, fiabil și convenabil în doar câteva ore.

Instrumente necesare

Pentru a produce independent un banc de lucru clasic pentru un garaj, va trebui să pregătiți unelte:

 • Cum să faci un banc de lucru într-un garajPentru lucrul cu lemnul electric - cu ajutorul acestuia puteți tăia rapid placajul de orice grosime.
 • Pentru tăierea metalului - bulgară, echipat cu un cerc și disc de șlefuit.
 • Mașină de sudură, electrozi.
 • Ruletă, burghiu cu diferite tipuri de burghie, nivel, șurubelniță și salopetă.

Detalii pentru bancnotele de lucru

Pentru producția de metal model de bara de lucru sunt necesare următoarele părți:

 • Workshop în garajDiverse tipuri de șuruburi, șuruburi și șuruburi pentru metal și lemn.
 • Unghiuri de oțel cu grosimea de 40-50 mm - necesare pentru tăierea suprafeței de lucru. Lungimea se calculează în avans în procesul desenării desenului.
 • Grosimea oțelului de oțel de aproximativ 2-3 mm - pentru fabricarea blaturilor de masă.
 • Banda de oțel are o lungime de aproximativ 4 mm.
 • Grosimea oțelului de 2 mm - pentru fabricarea elementelor de fixare pentru rafturi și cutii.
 • Foi de placaj de 2 mm grosime - pentru realizarea zidurilor mesei și a cutiilor.
 • Țeava este pătrată 50 * 30 mm sau 60 * 40 mm - în funcție de ceea ce este programată încărcarea pe suprafața tablei. Proftruba este necesar pentru realizarea unui cadru sau a unui cadru.
 • Cilindri de ghidare pentru sertare.
 • Plăci din lemn cu grosimea de cel puțin 5 cm.
 • Mânere pentru cutii.
 • Primer.
 • Vopsea pentru metal și lemn.

După pregătirea tuturor materialelor și instrumentelor, precum și efectuarea măsurătorilor necesare și localizarea viitoarei mese de lucru, puteți începe asamblarea echipamentului.

Etape de asamblare

Mai întâi trebuie să pregătiți spațiile măsurate anterior. Pentru a face acest lucru, bulgara trebuie sa taie toate piesele de metal si lemn necesare, dupa care puteti incepe asamblarea echipamentului.

 • Banda de lucru durabilă și fiabilăPrimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să sudați elementele de bază ale cadrului. Pentru a face acest lucru, conectați cele două părți ale cadrului: partea inferioară și superioară, după care corpul bancului este asamblat și patru picioare sunt sudate. Înălțimea picioarelor, care sunt realizate din barele de țevi, nu trebuie să fie mai mult de un metru. Partea principală a structurii este gata.
 • Pentru a da designul forței, ar trebui să fie strâns. Pentru aceasta va fi necesară sudarea Ribe suplimentare de rigiditate, care constau din colțuri și benzi de oțel.
 • Apoi, realizați un ecran de protecție din tablă de oțel. Pentru a face acest lucru, trebuie să sudați rafturile din colțuri la colțurile tablei, apoi să le acoperiți cu un colț orizontal pe toată suprafața. Pentru a consolida structura, puteți suda nervuri adiționale de rigiditate. După aceasta, ecranul este acoperit cu o placă de placaj solid.
 • Din placaj se fac cutii și rafturi. Ele sunt colectate cu ajutorul colțurilor mici. După aceasta, trebuie să montați elementele de ghidare și să fixați mânerele, să manevrați cu impregnare și vopsea cu vopsea.
 • Pe partea de sus a mesei, materialul selectat este instalat - poate fi o placă de placaj, mai multe plăci sau DSP. Apoi, masa de sus a tablei este fixată pe cadru utilizând șuruburi cu auto-filetare.
 • Zona de lucru în garajO foaie de oțel este fixată pe partea superioară a suprafeței de lucru instalate și fixate, tăiată în jurul perimetrului mesei și pictată cu vopsea.
 • După aceea, rămâneți să introduceți cutiile și rafturile pregătite anterior, precum și toate elementele de fixare de pe ecran pentru a atașa diverse unelte.
 • În final, pe partea de sus a blaturilor, sculele de lăcătuș sunt instalate și fixate: viciu, ascuțire și așa mai departe. Pe rafturi se afișează echipamentul de garaj și pe ecran sunt atârnate unelte.

La sfârșitul lucrărilor, elementele de construcție trebuie să fie degresate și vopsite. Cel mai bine este să alegeți vopseaua cu ciocan, deoarece este rezistentă la numeroase influențe externe și deteriorări mecanice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Benzi de lucru pentru metalurgie cu un viciuBenzi de lucru pentru metalurgie cu un viciu
Cum să faci o masă de frezat și o mașină cu mâinile taleCum să faci o masă de frezat și o mașină cu mâinile tale
Cum să faci o poartă de garaj pentru tineCum să faci o poartă de garaj pentru tine
Cum să faci o bancă de stradă cu mâinile taleCum să faci o bancă de stradă cu mâinile tale
Cum sa faci o masina pentru a-ti forta mainileCum sa faci o masina pentru a-ti forta mainile
Caracteristicile de a construi o casă pentru un fântână cu propriile mâiniCaracteristicile de a construi o casă pentru un fântână cu propriile mâini
Construirea unui garaj din carton ondulat cu mâinile taleConstruirea unui garaj din carton ondulat cu mâinile tale
Porți la garaj cu mâinile lorPorți la garaj cu mâinile lor
Cum să faci singur o bancă de lucru pe bancăCum să faci singur o bancă de lucru pe bancă
Crearea unei uși de garaj cu un mecanism de ridicare de către propriile mâiniCrearea unei uși de garaj cu un mecanism de ridicare de către propriile mâini
» » Cum sa faci un banc de lucru intr-un garaj cu mainile tale
© 2021 amigdas.com