amigdas.com

Caracteristicile producției de porți din conducta de profil cu propriile mâini

Caracteristicile producției de porți din conducta de profil cu propriile mâiniPorți sau porți din teava de profil, realizate manual, pot fi văzute pe multe parcele de uz casnic. Proprietarii încearcă să nu cheltuiască mulți bani, ci să facă totul înșiși. Cu acest tip de muncă, chiar și o persoană fără experiență poate face față, dacă există echipamente, materiale, recomandări și sfaturi necesare care să nu ajungă la greșeli comune.

Proftruby pentru poarta

Caracteristicile țevilor de profil pentru porțiUtilizarea țevilor la crearea porții a fost relativ recentă. Acest material are mai multe tipuri de secțiuni, din care se disting o formă dreptunghiulară, pătrată, ovală și rotundă.

În plus, conductele împărțiți-le în diferite categorii pe materialele și rezistența oțelului. Următoarele tipuri se deosebesc de acestea:

 • carbon;
 • din oțel inoxidabil;
 • oțelul zincat.

Crearea unui aspect frumos al unei case particulare începe exact cu pereți și porți, dar aceasta nu este calitatea lor principală, deoarece în primul rând crește nivelul de securitate al proprietarilor și al proprietății.

Prin urmare, se alege fabricarea porții doar oțel carbon sau galvanizat. Oțelul inoxidabil are o rezistență ridicată, dar nu este capabil să suporte sarcini grele, deci este mai potrivit ca bază pentru branț.

Metode de producere a proftrub

Există mai multe moduri de a produce proftrub, pe care depinde rezistența și durabilitatea. Printre principalele distinge următoarele:

 1. Descrierea metodei de fabricare a țevilor de profilstructurile care nu necesită o sarcină mare sunt fabricate din țevi fabricate printr-o metodă sudată de laminare la cald;
 2. Țevi laminate la rece sunt mai potrivite pentru crearea cadrelor folosite în viața de zi cu zi;
 3. Țevile fără sudură sunt cea mai bună alegere pentru fabricarea porților sau a unor produse similare care necesită durabilitate și durabilitate. Un alt plus al acestui tip de material este o bună rezistență la sarcini verticale.

Pe care să aleagă pentru crearea poarta, toată lumea decide pentru sine. Toți au argumente pro și contra, dar vă recomandăm să vă concentrați asupra materialelor care vă vor atinge obiectivele.

Cel mai adesea folosit aplicarea complexă a tuturor tipurilor de materiale. Pentru fabricarea cadrului porții există o conductă solidă, durabilă și fără sudură. Apoi, determinați ce vor fi porțile: agățat, răsuciți sau oscilați. Acest lucru este foarte important pentru alegerea schemei de proiectare, a sistemelor și a materialelor de securitate suplimentare.

De exemplu, mulți oameni au pus un sistem de control de la distanță, alarma, camere video, un clopot și toate acestea trebuie mai întâi implementate în proiectare. Ca rezultat, sunt obținute porți frumoase și sigure din proftrub puternic. O abordare similară ajută la realizarea propriilor porți de la conductele de profil cu propriile mâini.

Pentru o muncă independentă, o persoană trebuie stăpânește abilitățile inițiale în sudare, tăierea țevilor cu ajutorul bulgarilor și abilitatea de a desena desene. Dacă astfel de aptitudini nu sunt disponibile, vă vor ajuta numeroase sfaturi cu privire la proiectarea porții. Internetul are multe scheme diferite și instrucțiuni pas cu pas.

Sfaturi pentru alegerea pielii

Tuburile de profil reduc în mod semnificativ costul total al porții. În fabricarea plăcilor se utilizează următoarele materiale:

 1. Descrierea materialelor pentru pielea porții de la țevifoaie ondulată. Este foarte rezistent la factori externi sau mecanici. Toate acestea sunt susținute de prețul și greutatea relativ redusă a acestui material;
 2. foaia zinca. Acoperirea materialului metalic suferă de răspândirea constantă a coroziunii pe suprafața sa. Prin urmare, ei cumpără o hârtie zincată de înaltă calitate și special prelucrată, care nu formează rugină, dar costul său este mai mare;
 3. lemn. Acesta este cel mai pretențios material din toate, deoarece trebuie întotdeauna tratat cu vopsea sau lac, ceea ce împiedică deformarea și putregaiul. Placarea din lemn este durabilă, dar are o durată scurtă de viață. Acest minus plătește un aspect minunat, astfel încât proprietarii trebuie adesea să decidă ce este mai important - frumusețe sau calitate.

Alegerea conductei de profil

Nuanțe de alegere a țevilor de profil pentru porțiUna dintre sarcinile principale în auto-asamblarea structurii este alegerea proftrubului. Unii specialiști o deranjează și folosesc diferite resturi de țevi metalice pentru a crea cadrul.

Drept urmare, aceasta conduce la o înclinare vizibilă a porții datorită greutății sale grele, deformării rapide, aparenței nereprezentate și dificil de deschis și închis poarta.

Reziduurile țevilor sunt folosite exclusiv pentru a crea poduri, mulaje sau tavane exterioare. În acest caz, chiar și aici este recomandat utilizați oțel carbon puternic, Rezistă încărcăturilor mari și influența factorilor mecanici și externi.

Oțel inoxidabil sau rămășițele sale nu se potrivesc atunci când creați o poartă. Acest material nu poate suporta sarcini constante mari și este pur și simplu deformat. Este mai bine să-l folosiți ca bază pentru un wicket sau ca material pentru piese mici.

Reguli pentru calcularea dimensiunilor unei structuri

După definirea materialului ramei și a pielii, este necesar să se înceapă crearea unei scheme care include în primul rând dimensiunile. În ciuda simplității sale, porțile balansoare necesită calcule precise, astfel încât în ​​cele din urmă să poată sta perfect în locul lor. Este important să vă amintiți despre aceste caracteristici:

 1. Reguli pentru calcularea mărimii construcției porțiiMărimea porții în forma sa deschisă trebuie să permită vehiculului să treacă prin dimensiuni mari, fără obstacole. Este mai bine să lăsați aproximativ jumătate de metru din fiecare parte a postului de poartă, astfel încât mașina să poată trece în siguranță fără a afecta structura. Prin urmare, spațiul ocupat de corturile deschise este, de asemenea, luat în considerare;
 2. Schița viitoarei porți ar trebui să includă instrucțiuni de toate dimensiunile și parametrii, chiar dacă acestea par a fi neimportante. Lățimea și lungimea structurii ar trebui să fie proporționale cu spațiul în care va fi instalat portiera. Este necesar să se indice dimensiunea stâlpilor metalici, care servesc ca suport;
 3. Atunci când creați un desen, se observă scalarea cu parametri și materiale reale. În conformitate cu schița și scara sa, se calculează numărul și groapa proftrubului, precum și placarea viitoare.

Calcularea materialelor

Reguli pentru calculul materialelor pentru producerea porților din conducta industrialăNumărul de țevi și bani se contabilizează numai după finalizarea lucrării cu desenul și selectarea "ingredientelor" care vor fi folosite pentru a crea poarta.

Un profil cu o secțiune de 100 × 100 mm este potrivit pentru suporturi. Este un produs robust care va face o treabă bună de a susține încărcături mari pentru o lungă perioadă de timp. Ca materiale pentru țevi sau rame cu secțiune transversală de 40 × 40 sau 50 × 50 mm.

Baza pentru jumperi poate fi de la o bară de oțel sau o bucată de țeavă, iar aici trebuie să fim atenți privind calitatea și densitatea oțelului. Secțiunea transversală este de obicei de 40 × 20 mm.

Nu trebuie uitat că tipul de poartă ales a avut o influență directă asupra cantității de materiale și a puterii necesare. Din conducta de profil este posibilă realizarea unor astfel de porți:

 • ajurata;
 • cu scânduri din tablă de lemn;
 • cu placaj de tablă profilate;
 • forjate;
 • zabrele.

În consecință, țevile vor fi selectate, în funcție de scopul și amploarea încărcăturii.

Poarta este aleasă nu numai pe baza preferințelor personale sau a valorii monetare, atunci când vine vorba de asamblare prin propriile mâini. Un alt criteriu important este umane. Dacă nu este posibilă sudarea porții cu mâinile tale, este mai bine să abandonezi porțile glisante, făcând o alegere în favoarea tipului swing, care practic nu necesită cusături de sudură.

Luând în considerare toți factorii de mai sus, se iau în considerare cantitatea maximă de materiale, costurile echipamentelor și sistemele suplimentare care vor fi instalate pentru a îmbunătăți securitatea locuințelor. De exemplu, sistemul de control automat al porții. Acest lucru va economisi timp, energie și creșterea vizibilității.

În ceea ce privește mărimea, designul porții ar trebui să fie universal, astfel încât orice mașină să poată conduce în siguranță. Lățimea minimă a deschiderii este de obicei egală cu trei metri. Această distanță vă permite să treceți prin poarta nu numai la mașini, ci și la camioane.

Aceeași regulă se aplică și pentru branduri care trebuie să se potrivească lățimea de la 0,75 până la 1 metru. Acest lucru vă permite să mergeți în liniște la oameni cu orice dimensiune sau pungi. Înălțimea porții vă permite să protejați casa de penetrare sau de aspect inutil. Înălțimea standard a porții de la proftrub este de 1,6 m, dar mulți preferă să construiască o înălțime de 2-2,5 metri.

Instrumente necesare

Indiferent de mărimea sau tipul structurii alese, sunt necesare astfel de instrumente:

 • Lista instrumentelor necesare pentru fabricarea porților din fabrică cu mâinile lorun ciocan;
 • un colț de clădire;
 • puternic de foraj;
 • set de electrozi;
 • nivelul clădirii;
 • polizor și polizor;
 • perii;
 • discuri de tăiere și șlefuire;
 • ciment, nisip, pietris;
 • mașină de sudat;
 • o încuietoare puternică;
 • buclă;
 • vopsea;
 • șuruburi autotubulare;
 • primer metalic;
 • elemente pentru decorarea structurii.

Aceasta este doar o listă a principalelor instrumente și materiale. Detaliile rămase sunt adăugate de specialiști în timpul adunării porții, în funcție de preferințele personale, experiența și imaginația.

Instrucțiunea de fabricare a unei porți

Pentru a realiza poarta, urmați instrucțiunile pas cu pas. De exemplu, luați cea mai obișnuită construcție leagăn.

 • Instrucțiuni pentru fabricarea porților din țevi de profil cu mâinile lorDupă cumpărarea conductelor, acestea sunt pregătite în avans. Materialele și țevile noi sunt degresate și etichetate în funcție de parametrii de proiectare necesari. Cu țevi vechi trebuie să scuturăți puțin, îndepărtați coroziunea și restaurați unele locuri deformate. Rugul este îndepărtat prin șlefuirea roții sau șlefuirea obișnuită.
 • A doua etapă este tăierea țevilor. Precizia depinde de cât de succes va fi sudarea elementelor pereche în întreg. Eroarea nesemnificativă atunci când se taie ca rezultat va fi reflectată de mari probleme în aspectul sau lucrarea de proiectare.
 • Stabiliți suporturi la o adâncime de aproximativ 1 metru. Diametrul carierei trebuie să corespundă unei dimensiuni de 50 × 50 cm, astfel încât să existe spațiu pentru turnarea mortarului de ciment.
 • Rama poarta de la conducta de profil este simplificată, dacă vă concentrați asupra preciziei. Este necesar să se verifice constant colțul absenței distorsiunii după sudarea a două elemente. Capătul ansamblului carcasei este însoțit de lucrarea mașinii de rectificat, prin care se freacă toate colțurile ascuțite și cusăturile.
 • După finalizarea lucrului cu cadrul, treceți la instalarea balamalelor. Este important să se compare cu precizie toate părțile buclei. Pentru aceasta, mai întâi sudați prima parte a buclei la suporturi, și numai atunci pe cadru. Este mai bine să chemați ajutoare care să vă ajute să ridicați cadrul și să verificați dacă balamalele sunt conectate sau nu.
 • Este rândul de placare să fie instalat pe cadru. Alegerea materialului pielii este imensă. Metalul laminat, lemnul și policarbonatul se disting prin rezistență bună și aspect frumos. O placă de astfel de placare este atașată din spate și din față a cadrului. Locația lor poate fi foarte diferită, în funcție de preferința gazdei. Unii chiar creează desene folosind plăci de diferite culori sau materiale.
 • O foaie de rulare convențională nu este recomandată pentru a fi utilizată ca o căptușeală datorită greutății mari. În primul rând, este fixat prin sudare, deoarece dispozitivele de fixare trebuie schimbate în timp și, în al doilea rând, greutatea mare deformează cadrul și după un timp se rupe buclele. Prin urmare, folia de rulare este utilizată doar ca o piele pentru porțile depozitelor sau garajelor.

Cum să sudați o poartă de la o conductă de profil? Aceste sfaturi și instrucțiuni vă vor ajuta să rezolvați cu ușurință această problemă singură, chiar dacă nu există experiență suficientă. Principalul lucru este să faci totul pas cu pas, urmați recomandările și sfaturile, pentru a evita greșelile comune și pentru a obține o porți de calitate și durabile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faceți ușile de garaj de unul singurCum să faceți ușile de garaj de unul singur
Opțiunile de ușă cu perete interior: secretul alegerii corecteOpțiunile de ușă cu perete interior: secretul alegerii corecte
Swinging poarta de metal cu wicket: procesul de fabricație și fotografieSwinging poarta de metal cu wicket: procesul de fabricație și fotografie
Cum să faci o poartă de garaj pentru tineCum să faci o poartă de garaj pentru tine
Faceți porți culisante glisante cu mâinile propriiFaceți porți culisante glisante cu mâinile proprii
Portițe din țevi de profil: producție și fotografiePortițe din țevi de profil: producție și fotografie
Poarta pentru o casă privată: design și modelePoarta pentru o casă privată: design și modele
Porți și porți din metal: montaj și fotografiePorți și porți din metal: montaj și fotografie
Porți din lemn și o pătură cu mâinile lor: fotografie și asamblarePorți din lemn și o pătură cu mâinile lor: fotografie și asamblare
Porți din carton ondulat cu elemente originale de forjare cu mâinile lorPorți din carton ondulat cu elemente originale de forjare cu mâinile lor
» » Caracteristicile producției de porți din conducta de profil cu propriile mâini
© 2021 amigdas.com