amigdas.com

Amenajarea plăcilor de baie în diferite variante, fotografie

Cum sa faci tu un layout de tiglaPuteți observa că în cele mai reușite compoziții de țiglă se utilizează numai două culori. Adăugând la diferitele moduri de așezare, obținem o mare varietate de opțiuni de design. Într-o cameră mare, există o altă posibilitate: să se miște și să se schimbe chiar umplerea spațiului, în timp ce baia poate fi în centrul camerei sau pe podium.

Într-o baie comună a orașului, chiar și un pachet minimal creează un sentiment de etanșeitate și dacă puneți o mașină de spălat în ea, se pare că este complet aglomerată. Varietate de șablon de țiglă iar revendicarea exclusivității poate întări doar această impresie. Prin urmare, pentru un design bun al unei băi mici, va fi nevoie de un gust mai mult, de raționalitate și de reținere decât în ​​condiții mai libere.

Amenajarea plăcilor în baie

Nu există reguli absolut rigide care să limiteze aspectul plăcilor, dar comportamentul arbitrar poate fi permis doar de către artiștii cu libertate de sine încrezător. Cei care sunt mai modeste cu privire la abilitățile lor, merită atenți la opțiunile tradiționale, existente pentru așezarea plăcilor în baie.

În crearea unui model din plăci există două puncte, definirea impresiei de ansamblu:

 • Separarea culorii, care ajută la crearea stării corecte.
 • Impresia imaginii este influențată de localizarea cusăturilor la îmbinările plăcilor și de calitatea acestora.

Tastatură directă

Varianta cea mai comună de așezare a plăcilor: cusătură în cusătură, este justificată prin simplitatea sa. Când faci această lucrare în acest fel, ar trebui să fii atenți la faptul că modelul de pe perete era simetric și nu au fost obținute butași înguste la rândurile extreme de unghiuri. Dacă peretele nu este ideal vertical, atunci pe o bandă îngustă în colț va fi deosebit de vizibil.

Evitarea acestui lucru este foarte simplă și este întotdeauna posibil să se asigure că marginile dimensiunii plăcii stânga și dreapta sunt mai mult de jumătate. Pentru a face acest lucru, trebuie să măsurați lățimea peretelui și să numărați numărul de plăci întregi din rând. Dacă se obține un număr impar, atunci trebuie să porniți din mijloc spre stânga și spre dreapta. Dacă numărul este egal, atunci în centru ar trebui să fie mijlocul primei plăci.

Când se marchează rânduri de plăci să țină cont de alte circumstanțe. Dacă aveți nevoie să prune țiglă contiguitate dens (mai ales în cazul profil complex), este mult mai ușor să-l facă pe colțul țiglă, decât în ​​mijloc. Forarea găurilor de diametru mare (de exemplu, sub orificiul de evacuare) este mult mai ușor în mijloc - pene ascuțite sau văluri subțiri rămase la marginile de foraj gaura circulară mare, se poate rupe cu ușurință chiar și în timpul operației.

După ce ați făcut primul rând pe o placă orizontală plană cu aceleași cusături, următoarele rânduri ar trebui să fie monitorizate de o linie plumb. Nu vă bazați numai pe cruci de plastic: pentru unii producători geometria plăcii nu este menținută în limite stricte, iar cusăturile după mai multe rânduri vor începe să se epuizeze. În acest caz, este mai bine să nu se acumuleze o eroare cauzată de inexactitatea fabricației și să se permită o mică inexactitate locală în fiecare rând sau, în general, să se utilizeze o schemă diferită.

Aranjament pentru îmbrăcăminte

Metoda de așezare a plăcilorAceastă opțiune de planificare funcționează cel mai bine pentru plăci dreptunghiulare cu unele defecte geometrice. Ele vor fi aproape invizibile în aspect, asemănător zidăriei. Cusăturile verticale pot coincide prin una sau mai multe rânduri și este necesar ca la sfârșitul primelor rânduri să nu existe butași prea mici. Cusăturile orizontale trebuie controlate de o bandă dreaptă cu o lungime puțin mai mică decât lățimea peretelui. Abaterile care au apărut pot fi corectate de pene de plastic, înlocuindu-le cu unele cruci.

Diagrama diagonală a tastaturii

Acest aspect diferă de linia dreaptă în sensul că acesta rotit cu un unghi, de obicei 45 de grade. Îmbinarea diagonală a dalelor în baie cu pereți neparallelari va ajuta la ascunderea unui astfel de dezavantaj. Dar în această versiune este, de asemenea, necesar să faceți foarte atent marcajele preliminare. Ca și în cazul unei structuri directe, defectele geometriei neregulate sunt cele mai evidente atunci când există mici butași în colțuri.

Pentru o podea într-o baie mică, această opțiune foarte irațional:

 • În primul rând, oferă o mulțime de tăiere.
 • În al doilea rând, placa de podea este mai dificil de tăiat și personalizat.
 • În cele din urmă, aproape întregul etaj al unei astfel de băi este închis de o mașină de spălat și un covor.

Tastatură modulară

Prin acest termen se înțelege utilizarea de seturi de dale de diferite dimensiuni dintr-o colecție, iar din acest set este posibilă pliarea unui dreptunghi (modul). Acest lucru nu înseamnă că modulele învecinate ar trebui repetate și, în general, elementele modulului pot fi stivuite după cum doriți - dimensiunile unei plăci sunt multipli cel mai mic. Numărul de plăci de o anumită dimensiune depinde de opțiunea de aspect selectată.

Dacă o astfel de țiglă este vândută în pachete cu un anumit set, atunci numărul de opțiuni de aspect este redus, dar rămâne foarte mare. Posibilele tipuri de desene sunt enumerate în cataloagele producătorului. Această metodă de așezare aduce diversitatea într-o suprafață uniformă și este foarte potrivită pentru încăperi mari.

Alte tipuri de planuri

Cum de a alege un decor pentru o baieTehnici pe care designerii le folosesc:

 • Ornament, în diferite variante.
 • Etaj cu bordură. O dezvoltare mult mai interesantă a acestei tehnici este tranziția țiglelor de la podea la perete.
 • Barele solide verticale sau orizontale sunt utilizate pentru a crește înălțimea sau lățimea vizuală a băii. Benzi cu o ruptură mare, dimpotrivă, reduc înălțimea sau lățimea.
 • Zonarea cu culoarea sau ornament. Poate fi foarte eficient într-o baie spațioasă și ridicolă într-o cameră mică.
 • O paletă specială pentru un singur perete. Poate fi susținută în alte tonuri și chiar într-o altă vină.
 • Imagini nebunești care sunt greu de încadrat în orice stil. Acest lucru poate fi numit un patchwork (patch), fuziune (fuziune), sau altceva.

Tinerii care nu recunosc nici o regulă, cu excepția propriilor lor, se pot dovedi a fi foarte talentați și, adesea, chiar proști. Crearea unui interior printr-un principiu: dacă nu doar deloc - o ocupație suficient de riscantă: ca rezultat, imaginea haotică și lipsită de sens poate rezulta pur și simplu.

Mozaic în baie

Dacă comparăm plăcile cu pixelii de pe ecran, putem spune că rezoluția imaginii din mozaic este mult mai mare decât cea a plăcilor tradiționale. În același timp, o suprafață omogenă din mozaic produce o impresie complet diferită față de o țiglă de aceeași culoare.

Pentru fabricarea elementelor de mozaic sunt folosite diferite materiale:

 • Pahar semi-transparent din diferite culori. În scopuri decorative, poate fi adăugat cu mama de perle sau aurire.
 • Smalta este un material vechi, un fel de sticlă cu aditivi diferiți. Utilizat pentru mozaic, în special, MV Lomonosov.
 • Oglindă mozaic. Un astfel de zid într-o baie mică va adăuga adâncime.
 • Mat metal sau lustruit, în special, sub aurire.
 • Pietre artificiale sau naturale: marmură, jaspis, onix și altele.

Designul decorativ al băiiPentru a înțelege bogăția posibilităților decorative ale mozaicului, este suficient uitați-vă la picturile de lux, care sunt obținute cu folosirea cu îndemânare a unui astfel de material. Capacitățile tehnice moderne permit entuziaștilor din această direcție să creeze aproape orice imagine fără a avea abilitățile artistului. Pentru a face acest lucru, este suficient să reproduceți imaginea calculatorului din elementele de aceeași culoare cu aceeași rezoluție manuală, pixel cu pixel. Celulele mici de mozaic reproduc suprafețele bine și curbate în baie.

Acest material arata bine ca în combinație cu plăcile tradiționale, și de la sine. Pentru a umple un sentiment de etanșeitate într-o baie mică, puteți folosi haotic, blurring formă, spray mozaic.

Culoare și nuanțe

Se pot găsi exemple bune, care dovedesc în mod convingător că un cap de lumină și un fund mai întunecat nu sunt neapărat canon. Dar, fără a avea o experiență de proiectare suficientă, este mai bine să nu glumiți cu ea - opțiuni destul de fiabile și fiabile sunt suficiente pentru a satisface orice gust.

Tigla albă ca bază, în combinație cu dungi albastre sau albastre dă baie o eleganță excepțională, aproape ostentativă. Un bun gust va contribui, de asemenea, la menținerea echilibrului aici, înmuierea un aspect atât de orbitos, cu câteva detalii descurajante.

Solidă și vrednică de baie, făcută în tonuri strânse și restrânse. Astfel de compoziții demonstrează că bunul gust se manifestă în absența excesului.

Baie foarte impresionantă, realizată în culori contrastante. Dar nu toată lumea va dori schimbări atât de ascuțite în apartamentul lor.

Mulți își aleg culoarea albă tradițională în combinație cu tonuri pastelate calme. Chiar și o baie modestă cu asemenea nuanțe devine pur și simplu magnifică, dacă de sus este chiar o fereastră mică. Atmosfera de curățenie și liniște este cea mai bună umplere a acestui interior.

Baie mică

O baie mică și decorarea eiFuncționalitatea, dimensiunile minime ale aparatelor, plasarea chiuvetei peste mașina de spălat sau peste baie - de exemplu un set îngust de instrumente, pentru eliberarea fizică a spațiului.

În scopul creșterii vizuale sau, mai degrabă, a reducerii, dimensiunea camerei ar trebui să evite bordură și benzi împărțite. Tavanul și pereții pot fi făcuți într-un singur ton de lumină. Chiar mai bine ar fi un mozaic luminos care să acopere pereții și tavanul.

Placile trebuie sa fie de dimensiuni mici. Pe unul din pereți puteți folosi o placă de oglindă sau un mozaic - se extinde vizual spațiul.

Chiuveta din sticlă și rafturile de sticlă pot fi foarte utile într-o baie mică. Chiar și într-un spațiu atât de mic, există soluții absolut neașteptate.

În cele din urmă, de dragul frumuseții și a ordinii, puteți să vă simțiți un pic de disconfort și să folosiți spațiul de sub toaleta din spatele ecranului pentru a stoca obiecte, lăsând doar cele esențiale pe rafturi. Acest lucru poate fi util pentru figură.

Mai multe opțiuni pentru așezarea plăcilor
Baia și decorarea acesteiaTigla corectăCum să alegeți aspectul corect al plăcilorDesignul contemporan al băiiProiectare baieAmenajarea plăcilorCum să așezați corect tiglaTipul de plăci de baieDecât să terminăm pereții într-o baieFrumos de stabilire a plăcilorDecorarea băiiAmenajarea plăcilor în baieDecorarea băiiCum să întindeți placaCuloare în baie
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Albume alb-negru: fotografii și secrete de designAlbume alb-negru: fotografii și secrete de design
Baie de podea și faianță, fotoBaie de podea și faianță, foto
Designul unei băi mici în apartament, fotografieDesignul unei băi mici în apartament, fotografie
Variante de proiectare și modalități de așezare a dalelor în toaletăVariante de proiectare și modalități de așezare a dalelor în toaletă
Sala de aburi - camera principală în baie, modalități de design (fotografie)Sala de aburi - camera principală în baie, modalități de design (fotografie)
Idei de design baie cu dale ceramice. fotografieIdei de design baie cu dale ceramice. fotografie
Alegeți cel mai bun design de plăci în baieAlegeți cel mai bun design de plăci în baie
Fotografia finisării plăcilor de baie: designul căptușeliiFotografia finisării plăcilor de baie: designul căptușelii
Plafoanele din sala de consiliu a ghipsului - exemple de design pe fotografiePlafoanele din sala de consiliu a ghipsului - exemple de design pe fotografie
O baie mică în Hrushchevka: o reparație cu o fotografieO baie mică în Hrushchevka: o reparație cu o fotografie
» » Amenajarea plăcilor de baie în diferite variante, fotografie
© 2021 amigdas.com