amigdas.com

De ce nu găinile făceau găini?

puiÎn vremuri de criză, locuitorii ruși încep să se gândească cum să-și păstreze familia pe linia de plutire și venituri suplimentare. Mulți sunt proprietari ai unei dachi, a unei case de țară sau a unei cabane din sat. În astfel de condiții, este posibilă implicarea în puii de reproducție și vânzarea de ouă către cunoștințe și vecini sau chiar pe piață, în cazul în care volumul produsului pe care îl produc permite.

Dacă timpul de așteptare pentru ouă a fost târât și găinile par să nu aibă intenția de a-și crea propriul produs, merită să aflăm motivele acestui comportament și să încercăm să le eliminăm cât mai repede posibil.

De ce puii au încetat să se grăbească

Cum să conțină puii de găinăAtunci când selectați straturi în casa dvs. de găină, puteți să acordați atenție hibrid rasele, cu productivitate ridicată și rezistență la stres, sau să aleagă rasele obișnuite, mai puțin capricioase de găini.

Merită să ținem cont de faptul că puii obișnuiți pierd foarte mult de indivizii hibrizi, deoarece consumă mult mai multe hrana și mai târziu începe să măture. Ei au, de asemenea, un grad mai scăzut de producție de ouă decât puii hibrizi. De exemplu, un pui obișnuit poate purta de la o sută cincizeci la două sute treizeci de ouă pe an, în timp ce hibrizii Volzhsky-3, Loman-Brown, New Hampshire și altele - de la trei sute cincizeci de ouă și mai mult.

Specialiștii de pasăre disting mai multe de bază motive, ceea ce a dus la faptul că puii nu mai sunt transportați:

 1. Puii din stilouDieta nerezonată. Găinile nu obțin cantitatea necesară de nutrienți necesare pentru transportul ouălor.
 2. Condiții nepotrivite. Încălcarea normelor de îngrijire și întreținere a găinilor ouătoare poate duce la consecințe neplăcute.
 3. Boala. După infectarea oricărei boli sau apariția în casa de găină a infecțiilor și a virușilor, păsările pierd capacitatea de a mătui.
 4. Năpârlire. În timpul moliului, puiul devine vulnerabil și nu se simte întotdeauna bine, ceea ce îi afectează ouarea.
 5. Iluminarea necorespunzătoare în casa de găină.
 6. Grijă de găiniInstinct de incubație. Da, da, asta e. Toți fermierii știu că, atunci când acestea sunt incubarea ouălor de găini ouătoare opresc. Dacă vă decideți să dea păsări posibilitatea, până când puii nu vor apărea pe lumina de ouă proaspete pot doar să viseze. De asemenea găină comună, care, chiar dacă trebuie să ridice ouăle, încă nu pot începe să fie transportat ca instinctele de păsări au trimis deja la incubație, și nu pe rulment.
 7. Vârsta straturilor. Mulți experți în industria avicolă și agricultorii simpli notează că ouăle de pui de bună durează până la doi ani, va fi mai rațional să-i lași să mănânce carne. Păsările pot fi transportate la patru ani, dar ouăle vor fi deja superficiale. După patru ani de viață, un pui, în scopul de a conserva ouă de stabilire, o îngrijire foarte gravă este necesară - o alimentație bună, pansament suplimentar de vitamine și așa mai departe. Dar, repet, calitatea produsului va fi mult mai rea decât cea a straturilor tinere.
 8. Cum se determină vârsta găinilorTemperatura din găină se schimbă în mod constant. Păsările au nevoie de o anumită atmosferă favorabilă pentru ca ei să își păstreze abilitatea de a mătui. Dacă este rece în cocoașă, e prea fierbinte ca păsările să aibă un impact negativ.
 9. Inamici naturali. Foarte adesea pradatorii încep să viziteze coopul de pui. De exemplu, vulpile poartă găini sau șobolani fură ouă. Acesta este un mare stres pentru găinile ouătoare, astfel încât aceștia își pot pierde abilitățile de a-și stabili ouăle.
 10. Nevoia de a mătura în locuri special desemnate pentru aceasta. Există pui de găină, care nu sunt mulțumiți de "cuibul", pregătit de proprietar. Poate provoca neplăceri sau se află într-un loc necorespunzător. Există, de asemenea, motive cunoscute numai pentru puii care le pot face să se ascundă în locuri izolate pentru ouă.

Toate aceste motive ar trebui să fie dezasamblate în detaliu, și făcut pentru a înțelege cum lor repede pentru a elimina și a nu permite în viitor.

Sursă de alimentare

Atunci când găinile nu au suficientă mâncare sau sunt de o calitate slabă și nu conțin cantitatea necesară de vitamine și substanțe nutritive, aceasta poate duce la faptul că păsările se opresc pur și simplu de la curse.

Dacă citiți cu atenție regulile și reglementările pentru hrănirea găinilor ouătoare, puteți afla următoarele condiţii, necesare pentru conformare:

 • Ce vreme au puiiFiecare individ trebuie să aibă cantitatea necesară de hrană, astfel încât găinile ouătoare să nu se lupte și să nu concureze pentru alimente.
 • Dacă unele găini sunt ofensate de alții și nu le dau mâncare, atunci ele ar trebui să hrănească aceste păsări separat de efectivul principal.
 • Alimentele ar trebui să fie de calitate și proaspete. Este inadmisibil ca straturile de hrănire să utilizeze cereale putrede și amestecuri de furaje răsfăcute.
 • Dieta găinilor trebuie să conțină toate substanțele și vitaminele necesare, astfel încât păsările să fie pline de energie și să le poată da proprietarului lor ouă proaspete selectate. În dietă, este necesară prezența unor astfel de elemente valoroase din punct de vedere energetic, cum ar fi grăsimi, cel puțin cincisprezece la sută din proteine, carbohidrați. Pentru a forma în mod corespunzător cochilie în corpul de pui ar trebui să fie suficient de calciu. Este necesar să se acorde pansament de vârf care conține acest microelement, de exemplu, o cochilie de ouă zdrobită.
 • Prima dată pentru a alimenta puii trebuie să fie cu puțin înainte de includerea luminii în găină. Următoarea hrănire se face la zece ore după primele șase ore înainte ca păsările să plece la somn.
 • Straturile ar trebui să aibă întotdeauna acces la apă potabilă curată. Lipsa lichidului are un impact sever asupra productivității păsărilor.

Condiții de detenție

Pentru ca meseriașii să se simtă confortabil în găină și să nu-i distragă atenția de la transportul ouălor, este necesar să se creeze acolo favorabil condiţii:

 • De ce puii nu se obosescMai întâi de toate, acordați atenție regimului de lumină din carapacea. Mulți amintesc așa-numitul "efect de paraket"? Atunci când o cârpă întunecată se ridică pe o cușcă cu o pasăre colorată, blocând lumina și papagalul adoarme, gândindu-se că este noapte. Cu pui, totul este același - în condiții de iluminare slabă, vor dormi mult și se vor odihni, iar lipsa mobilității afectează producția de ouă. Prin urmare, asigurați-vă că lumina din casa găinilor este aprinsă timp de zece până la doisprezece ore - va fi percepută de pui ca o zi ușoară.
 • Temperatura din cocos ar trebui să fie întotdeauna mai mare de cincisprezece grade. La o temperatură scăzută, găinile direcționează toată energia pentru a menține căldura, pentru a nu îngheța și a opri graba, deoarece aceasta nu mai are putere. Modificările schimbătoare de temperatură au, de asemenea, un efect negativ asupra producției de ouă, deoarece straturile încep să se simtă prost.
 • Ventilația în cocoș este necesară pentru a crea condiții favorabile pentru găinile ouătoare. Sistemul de ventilație ar trebui proiectat astfel încât să existe mereu aer proaspăt în cocoașă, dar nu există curenți.
 • Curățenia în găină este cheia succesului și a producerii de ouă neîntrerupte. Dacă stiloul de pui nu are resturi și mirosuri de mucegai, straturile vor fi mai bine stabilite pentru a transporta ouă de calitate fără pauze inutile.

boală

Cocoș și găiniUneori, puiul recent cumpărat și carnea de pui, stabilită de mult timp ca straturi bune, încetează să mai transporte ouă. În astfel de cazuri, agricultorii au întrebarea "De ce sa întâmplat acest lucru și ce să facem în legătură cu această problemă?"

Puii sunt predispuși la diverse boli. Ei pot ridica virusul de la vecinii din coopul de pui sau boala poate fi genetica. Dacă observi modificări ale comportamentului păsărilor în timp și cheltuiți totul necesare manipulare pentru vindecare, va fi posibilă salvarea funcției de reproducere a găinilor ouătoare.

straturiPuiul recuperat va fi este capabil de Pentru a transporta ouă, într-o cantitate care nu depășește optzeci la sută din ouăle originale. Din aceasta se poate concluziona că este mai benefic pentru fermierii de păsări de curte să prevină posibilitatea bolii turmei lor de pui decât să încerce apoi să vindece indivizii bolnavi.

Păsările de la o vârstă fragedă devin adesea victime ale bronșitei infecțioase. Ea afectează ovarele și oviductul, și apoi ia o formă cronică. Această boală provoacă modificări patologice în organele de reproducere, ceea ce privează multe găini de capacitatea de a transporta ouă.

Unele păsări suferă de boli non-transmisibile, acestea includ:

 • Owari.
 • Peritonita.
 • Salpingita.

Varză de ouăAceste boli sunt legate de procesele inflamatorii. Dacă nu sunt detectate în stadiile incipiente, inflamațiile se acumulează în organele de reproducere ale straturilor: oviduct și ovare. În mare industrial ferme și fabrici, de obicei până la cincizeci la sută dintre indivizi suferă de aceste boli.

Ceea ce este caracteristic proceselor inflamatorii, ele pot apoi dispărea, apoi încep să se dezvolte din nou. Specialiștii identifică mai multe cauze principale ale acestor boli:

 • Leziuni.
 • Condiții ne-sanitare în casa de găină.
 • Lipsa de oligoelemente și, ca o consecință, beriberi.
 • Mâncare mâncată, mâncată de pui.

Merită să monitorizăm starea de sănătate a salariaților, deoarece astfel de inflamații duc la scăderea productivității sau la încetarea ovipoziției în general.

Alți factori

Două puiDin alte motive, care au condus la încetarea ouatului sau la scăderea producției de ouă, încălcare modul lumină. Într-un mediu natural, păsările depun ouă pentru reproducere în primăvară sau în mijlocul verii.

Atunci când se ține în captivitate, merită să se țină seama de faptul că pentru multe rase de pui este nevoie de o zi de lumină de douăsprezece până la șaisprezece ore. Pentru a face acest lucru, combinați lămpile electrice și lumina naturală. Becurile nu trebuie să fie prea luminoase, deoarece o consacrare puternică poate provoca stres la găinile ouătoare.

stres

Puii pun pe grâneStresul este capabil să îndepărteze păsările de la obișnuit ruts și duce la terminarea ovipoziției. Mutarea la un alt coop, apariția unui nou cocoș, atacurile de prădători - toți acești factori sunt capabili să introducă găinile ouătoare într-o stare stresantă.

Atunci când cumpărăți puii noi păstrați în minte: schimbarea casei și a proprietarului pentru ei de asemenea dificil situație și din nou începe să măture ei vor fi în măsură să numai în șase săptămâni.

Puteți să vă ajutați păsările să facă față stresului mai ușor. Doar pentru asta oțet de cidru de mere: acționează asupra animalelor cu pene, ca un sedativ. Adăugați-l în băutură în fiecare lună timp de una până la două săptămâni pentru douăzeci de mililitri pe litru de apă.

năpârli

Molting la găiniDe obicei în toamnă găinile au o perioadă numită năpârli. Acesta este un proces natural, începând cu cel de-al doilea an al vieții păsărilor. Deoarece toată energia de stratificare duce la formarea unui nou penaj, moltarea poate duce la o scădere sau la încetarea ovipoziției.

În această perioadă, se recomandă să se adauge rația maioneza, varza, făină de carne și oase, lucernă și trifoi. Aceste produse conțin sulf, care este necesar pentru straturile în timpul topiturii. Specialiștii de păsări recomandă stop furajează cereale în astfel de perioade.

Moulting durează aproximativ șase până la opt săptămâni. Odată ce puiul are un nou penaj, ar trebui să începeți să îl hrăniți abundent. Acest lucru va ajuta pasarea sa se refaca mai repede si va incepe din nou ouarea. În această perioadă, semințele de floarea soarelui, boabele de grâu și ovăzul încolțit trebuie adăugate la boabe.

temperatură

Puii pe o pajișteTemperatura prea ridicată sau scăzută poate provoca scădere sau terminarea ouatului. Aveți grijă ca în timpul iernii să nu scadă sub 15 grade de căldură.

De ce puiul a încetat să mai fie transportat vara? căldură negativ afectează corpul și bunăstarea păsărilor.

În vara de găină ouătoare ar trebui să fie întotdeauna acces la apă proaspătă și curată. Monitorizați prezența apei în volumul necesar. Pe teritoriul deschis al găinilor, locurile în umbră trebuie să fie echipate astfel încât găinile să poată sta acolo dacă vor să meargă. Într-o zi deosebit de caldă de vară, diversificați dieta cu pepene verde și puneți un ventilator în coșul de pui.

Predators

Cum sa protejezi puii de pradatoriDacă într-un anumit moment v-ați oprit pentru a găsi ouă în casă de găini, dar găinile se simt bine și mergând la medicul veterinar nu a dezvăluit nicio anomalie, cel mai probabil. în casa ta de găină ai fost paraziți, și anume: șobolani, șoareci, dihori sau chiar vulpi.

Ei pot purta pur și simplu ouăle de la găini sau sperie păsările, ceea ce îi împiedică să se concentreze asupra ovipoziției.

„De ce a făcut puiul a încetat să efectueze ouă“ și „Ce să fac în cazul în care păsările nu poartă?“ - o destul de frecvente întrebări nu numai printre crescatori începători, dar, de asemenea, fermierii de primă clasă. Dacă vă confruntați cu o astfel de problemă, articolul nostru este capabil să explice principalele motive pentru lipsa producției de ouă.

Dacă nu știți de ce găinile dvs. nu vor să se grăbească și nu știu ce să facă, întrebați medicul veterinar pentru ajutor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât de mult pe zi poate ouă de pui de găină atunci când se grăbește mai bineCât de mult pe zi poate ouă de pui de găină atunci când se grăbește mai bine
Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,
Principalele motive pentru care puii nu se grăbescPrincipalele motive pentru care puii nu se grăbesc
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Furaje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile propriiFuraje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile proprii
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?
Cum se hrănește găinile: hrană la domiciliuCum se hrănește găinile: hrană la domiciliu
» » De ce nu găinile făceau găini?
© 2021 amigdas.com